Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Loobu suitsust
suitsetamine ja kaalu tõus
 
matilda 30. märts 2011, kl 02.32
Jätsin suitsetamise detsembris. Võimalikke ja võimatuid kõrvalnmähte esines, aga olin täitsa pöördes, et ei tekkinud söögiisu tõusu ja seega ei võtnud ka juurde. Nüüd on märts. Söögiisu ei ole justkui tõusnud, suitsu ei taha nähagi, aga paksemaks lähen lausa iga päevaga, kuigi liigun palju ja ei õgi. Kas see on normaalne asjade käik ja kas see ongi see 10 kilo, mis suitsetamise mahajätmisega juurde võetakse? ja mis peamine: MILLAL JA KUIDAS SELLEST LAHTI SAAB???
 
urrrr 30. märts 2011, kl 09.36
tubli,et suitsetamise jätsid! tänu suitsust loobumisele on sinu organismi toitainete omastamine paranenud-sellest ka sinu kaalutõus. umbes poole aastaga peaks see stabiliseeruma,10kg. ehk siiski ei tule 5-6 vast. ära selle pärast põe. jälgi oma toitumist piira veidi süsivesikute hulka oma toidus ja suurenda valgu kogust. ära muretse selle kaalu pärast nii väga-pidev sellele mõtlemine viib su stressiseisundisse. kui tunned ennast hästi ja peeglist nähtav meeldib on kõik korras. las organism kohaneb suitsust loobumisega. puhtaid kopse!!
 
Menhard von X 08. mai 2011, kl 21.45
Ma küll mees, aga... Ma kaks korda suitsetamise maha jätnud ja alati on kaal tõusnud. Viimane laks oli kolm aastat tagasi. Kaal hüppas 77 kilo pealt 103 peale. Müstika. Esimene aasta ei pannud tähelegi, siis hakkasin vaatama et püksid ei mahu jälga. Ja peale kolme aastat hakkasin jälle tossama. Aasta alguses. Hetkel on kaal stabiliseerunud, eks näis mis edasi saab. Hetkel ei julgegi mõelda maha jätmise peale. Pigem vaatan et liiga vähe (alla poole paki) päeval ei teeks. Aga sulle Matilda edu. See mõjub kõigile erinevalt.
 
Lillubi 15. mai 2011, kl 00.02
Ma jätsin ka suitsetamise maha. Enne oli nii et söögiisu eriti polnud ja nahk läks koledamaks. Kuna lisaks suitsetamisele jõin palju kohvi. Suitsetasin umbes kaks aastat. Nüüd olen suitsuvaba juba kolm neli kuud. Ja ei joo kohvi. Minul küll kaal pole tõusnud. Nahk on paremaks läinud ja tuju ka parem. Proovisin mingi nädal tagasi uuesti suitsu aga suits enam ei maitsenud nii nagu varem. Ja sõltuvust enam ei ole tekkinud. Igastahes suitsetamise maha jätmine on hea.:)
 
kah loobuja m35 18. mai 2011, kl 16.50
ma jätsin ka maha, tänaseks paar kuud vähem kui kaks aastat möödas - eelnevalt olin tõmmanud sellest ajast saati, kui mäletama hakkasin :)
kaalu tuli juurde ca 10 kilo ja tõusma hakas kaal just umbes pool aastat peale mahajätmist. enne oli kaalu langetamine kuidagi lihtsam - olen kogu aeg trenni teinud, lihast kasvatanud jms - sellega seoses oli tihti perioode, kus kaalust juurde ja alla võtsin. nüüd aga ei kipu need võtted enam toimivat..... igatahes oluliselt raskem on kaalu langusse saada. eks näis....
aga kolme-nelja kuulist loobumist ei saaks veel mittesuitsetamiseks pidada, organismi muutused ei tule veel niimoodi esile, seetõttu ei saaks ka sõltuvusest vabanemisest rääkida. arstid loevad sind loobunuks siis, kui mahajätmisest on aasta möödunud.

igaljuhul edu - suitsetamise taasalustamine neid kilosid ära ei võta, nii et pole mõtet uuesti alustada, pigem toitumist jälgida ja trenni teha.
 
Juba mitu aastat suitsuvaba 27. juuni 2011, kl 23.56
Loobusin suitsust neli aastat tagasi ja kõige kiuste pole uuesti suitsetama hakanud, kuigi võib-olla isegi peaks.

Vaatamata söömise kontrollile ja tugevale trennile võtsin poole aastaga juurde 18 kg.
Endine tugev tervis on vaid mineviku mälestus - eks osaliselt on põhjuseks ka need lisandunud kilod, aga... kas ainult ?!

Nähes, et ise enam kehakaalu normaalseks ei saa, pöördusin spetsialistide poole.
Sõin ettenähtud skeemi järgi ettenähtud toite, tegin tugevalt trenni - tulemuseks veel + 10 kg.

Olin ahastuses ja mõtlesin tõsiselt uuesti suitsetama hakata, aga pole seda siiani teinud, sest kardan, et endiseks see mind enam ei tee.

Ei jäägi muud üle, kui leppida selle +28 kilogrammiga.

Ei poolda suitsetamist, aga.....
regina005 06. juuli 2011, kl 13.48
Mina jätsin samuti suitsetamise, nyydseks on möödas sellest 8 kuud. Issver ma praegu ise kohkusin:D
Aga enesetunne on hea ning kaalu tuli juurde kuskil 6 kilo. Alguses kaalusin 68/69 siis maha jättes tõusis 74 peale ning nyyd olen jälle 69 peal. Suitsetamise kilod kadusid kiirelt aga sealt edasi ei taha kuidagi minna. Olen proovinud ka suitsu ning mis kõige hullem see on mulle meeldinud. Peale seda pole ma sinna poolegi vaadanud kartes jälle suitsetama hakata.
teistele jõudu ja jaksu maha jätmisel ning kaalu langetamisel
 
Külamutt 27. juuli 2011, kl 21.35
Selle kaalutõusuga vist on niimoodi individuaalselt - mõnel pole probleemi, mõnel asi päris hull. Minu parim sõbranna jättis maha - mitte grammigi ei tulnud juurde... Ma sain sellest indu, jätsin ka suitsuga hüvasti. Esimese kuuga +15 kilo, läksin trenni, sain tõusu pidama. Aasta pärast mõtlesin, et nüüd võiks hakata oma kaalu kaotama - käisin toitumiskoolitusel, tegime mulle toitumisplaani, lisaks 4 korda nädalas trenn. Ja tulemus... veel +15. OK, ainult kõht on see, mis teeb tõsiselt muret, ega mul konkreetselt kuskilt mujalt ei ripu ja lihast on ikka näha-tunda ka, aga tahaks veidi kõhnem olla... Tervise üle ei kurda, ma pole nii terve olnudki varem, trennis saan hakkama koos saledatega, aga see ei lohuta mind...
 
matilda 10. august 2011, kl 01.22
Niih. Nüüd siis pole ma juba 8 kuud suitsetanud. Võtsin juurde 6 kilo ja nii ongi. Mitte sugugi see kaal ei kahane vaid istub seljas nagu vene valitsus. Pole hakanud mingit räiget dieeti ka tegema, aga vist peaks üritama ja vaatama, kas see ka ei aita. Kuidagi uskumatu tundub, kui oma eluviise vaatan, see 6 lisakilo püsimine.
Aga suitsu ei taha!! Ja see on väga hea tunne.
 
n35 19. august 2011, kl 22.45
Mina jätsin suitsetamise maha üle 7 aasta tagasi. Olin ka algul kaalutõusuga tõsiselt hädas, +15 kg umbes aastaga ja tundus, et miski ei suuda seda tendentsi pidurdada. Olin väga mures, aga siis sain abi kaalujälgijate programmist - umbes kahe aastaga sain selle 15 kg ilusti maha. Selge see, et see nõudis natuke iseloomu, sest paljust tuli loobuda, aga positiivne oli sealjuures asjaolu, et vähemalt kõhu sai täis süüa. Kui kõht täis, siis tekib ka igasugu isusid ja kiusatusi vähem. Kaalujälgijate programmi järgi toitudes tuli lihtsalt süüa mõnevõrra teistsuguseid asju, kui ma harjunud olin - aga harjumusi saab ju ka muuta. Nüüdseks olen siiski ka kaalujälgimisest enam-vähem loobunud, ehkki natuke valin siiani, mida söön - eelistan enamikul juhtudel keedetud või küpsetuskotis valmistatud toitu, kana ja kala, köögivilja jms. Püüan ka pisut rohkem liikuda - ja kaal on püsinud enam-vähem stabiilsena.
 
jep 02. september 2011, kl 12.10
Jätsin 5 aastat tagasi maha,kah üle10 kilo vahelduva eduga juures. Kui tõeliselt ainult näksin kuu,võtan mingi 5 alla jälle,aga kui söön lihtsalt vähe,olen ikka nagu tümikas jäme paari nädalaga.Üldiselt suitsetasin 35 aastat.Tervis oli normis.Nüüd olen nagu sant,kogu aeg mingi jama ja süda kah jukerdab,närvid läbi ja söön rahusteid suitsu asemel.Selline suitsuisu on iga päev-ainult võitle-vahel mõtlen.kas on vaja oma elu raisata sellele,et oled kogu aeg sitas tujus,närvid läbi-aga suitu ei teee ( Ott ja Märt)....
 
Kaalutõus 03. september 2011, kl 01.00
ei teki mitte sellest, et suitsetamine sai maha jäetud. Kaalutõusu tegelikuks põhjuseks on see, et Eesti haridussüsteem ei õpeta inimesi MÕTLEMA, asjade seoseid analüüsima.
Mõelge nüüd, mis siis muutub organismis, kui inimene jätab suitsetamise maha. Muutub aga kopsude töö -organismi varustamine hapnikuga. Enne, suitsetajal, kopsud töötasid vaid osalise võimsusega, sest kopsu alveoolid olid pigi täis. Tavaliselt, kui kauaaegne suitsetaja jätab suitsetamise maha, siis võib ta veel aasta või isegi kauem kopsudest musta pigi välja köhida. Seega organismi hapnikuvarustus oli nigel. Tähtsaimad eluprotsessid kulutasid enamuse saadavast hapnikust ära, ja toidu seedimiseks jäi seda suhteliselt väheseks. Peale suitsetamise mahajätmist hakkasid kopsud paremini/võimsamalt tööle, ning keha hakkas saama rohkem hapnikku. Täiendav hapnik hakkas toitu täielikumalt seedima ja sealt rohkem kaloreid kätte saama ...ning need kalorid kogunesidki lisakilodeks. Rumalus oli ka hakata "trenni" tegema, ilma et oleks eelnevat ettekujutust, MILLIST trenni teha ja mis oleks selle trenni eesmärk. Seega, lihtsalt trenni tehes, suurendasite veel ROHKEM hapniku liikumist läbi kopsude ja veel paremini korjasite kilosid.
Trenn oleks tulnud valida selline, mis VÄHENDAKS õhu pumpamist läbi kopsude, ning ainuke selline on Bodyflex, milles harjutusi/poose tehakse peale väljahingamist hinge kinnihoidmise ajal - vähese hingamisega tohutu kalorite kulutamine. Õigesti tehes võib 1 tunniga kulutada üle 3000 kilokalori. Teine on joogade hingamisharjutused, millede eesmärk oleks ka pidevalt pikendada hingamistsükli kestust, ehk vähendada õhu tarbimist minutis. Kui hingamistreeningutega vähendate hapnikutarbimise samale tasemele, kui suitsetamise ajal, siis ei teki mitte mingit kaalutõusu, sest organism sätib ümber kõik oma ainevahetusprotsessid, millega muutub ka kõikide siseorganite töö normaalseks - saate lõpptulemusena HEA TERVISE ja normaalse kaalu!
 
Külamutt 28. september 2011, kl 17.20
Vaata kuula Kaalutõus, asi on selles, et mind on õpetatud MÕTLEMA, ja natuke ka internetti kasutama. Ja guugeldama ka, ega suurt vahet pole, bodyflex või amway. Oh oleks see nii lihtne, et õpid õigesti hingama ja kaal ning muud mured kaovad kolinal...
 
SS. 20. oktoober 2011, kl 00.14
Mul plaanis elus uus samm astuda, täiesti uus lehekülg pöörata, kuna (oh kui raske on aus olla) teine abort kohe tulekul ja kolmandat oma ellu ei taha. Enne ka teadsin, mida vaja teha aga koguaeg oli, et oh küll jõuab jms. Tahan panna oma menüü paika ja esmaspäevast enam mitte ühtegi suitsu teha. Aga kas see on siis TÕESTI nii, et see kaal ikka raudselt hakkab tõusma? Ntx kui juua seedimist soodustavaid looduslikke teesid kõrvale? Menüüsse palju puu/juurvilju ja rohelist teed ka. Muidugi mitte ainult kapsa-porgandi peale üle minna aga eks ikka jälgida reeglit et veerand liha, veerand kartult/riisi/.. ja pool juurikaid, vb peaks siis lihtsalt taldriku suurust vähendama...siit lugedes tundus, et pikemaajalistel suitsetajatel see kaalutõus kärmem ja raskemakujulisem...suitsetaja kes siin kaks aastat oli tossutanud, vabanes probleemideta, 35aastase nö kogemusega on aga metsikuis raskustes...endal jookseb seitsmes aasta millal suitsetan ja maha tahan jätta et üldist immuunsussüsteemi tugevdada, ei jõua enam joosta, vererõhk madal jms. See MÕTLEMA teooria...enne olin täis entusiasmi ja optimistlik, nüüd foorumisse jõudes juba ikka hirm tekib nahavahele...kas treenerite tarkuseterad, et kaal tuleb juurde ikka ainult siis kui sa sööd rohkem kui kulutada jõuad siis siinkohal paika ei pea?
 
Miski vend 23. oktoober 2011, kl 10.58
Vaadake asi on selles, et suits on mürk ja organism võitleb mürgiga ning see on üsna asine energiakulu. Irooniliselt võiks öelda, et suits on laisa inimese trenn. Kui suitsetamine maha jätta tuleks kindlasti vaadata oma toitumine üle. Fakt on see, et kui pole millestki juurde võtta siis ei võta ka ehk siis jutt, et pean korralikult tervislikku dieeti ja teen trenni aga ikka võtan meeletult juurde on BS. Loomulikult on asi sedasi, et vedelvorstil on aeglane ainevahetus mis tähendab, et keha töötleb jõlekehvasti söödud toitu energiaks mida kohe kasutada - selleasemel paneb mugavalt rasvaks. Sellest ka põhjus miks mõni vedelvorst tunneb nälga ja energia vähesust isegi siis kui sööb mõistliku toiduportsu - aeglase ainevahetusega keha lihtalt ei suuda seda kiirelt kasutatavaks energiaks muuta. See ongi see millest tuleb tahtejõuga üle olla ja mis enamikule saab komistuskiviks - energiavähesus viib nulli meelolu mis viib tihtipeale libastumiseni ja loobumiseni. Samas kehtib ehedalt ütlus - mida rohkem teed seda rohkem jõuad.

Seega söömine kontrollialla - süüa toitu mis omab võimalikult kõrget toiteväärtust mitte ahmida rämpsu sisse ja süüa AEGLASELT. Aeglaselt süües täidab ka paar võileiba suurepäraselt kõhu - vohmides kiiresti jõuab ära süüa 10 võileiba enne kui keha jõuab saata signaali - aitab küll.
 
kristi26 24. oktoober 2011, kl 15.46
Suitsetasin 10 aastat, u pakk päevas, mittesuitsetaja olen nüüd pea 3 kuud. Suur hirm oli maha jättes, et kas tõesti hakkavad kilod tulema, olen seda tüüpi, kes võtab kergesti juurde, kui natuke end käest ära lasta. Aga ei, olen hoopis 2 kg alla võtnud :) Tänu suitsust loobumisele jaksan oluliselt rohkem joosta ja üldse trenni teha, on rohkem energiat ja aega, enesetunnet enne ja pärast ei anna võrrelda, mul ei olnud aimugi, et võin ennast nii hästi tunda. Ainult kõht oli alguses kinnisevõitu, paar-3 nädalat, aga see on ka nüüd stabiliseerunud. Ühesõnaga - suitsust loobumise tõttu nüüd küll keegi juurde ei võta, pigem ikka asi selles, et otsitakse söömise-näksimise näol asendustegevust. Nii et suits maha jätta, söömine kontrolli alla (ma ei mõtle siinkohal paanilist kaloritelugemist, vaid lihtsalt teadlikku toitumist, vältides üleliigset) mõõdukalt sporti ja ei tule kaalu juurde grammi ka!
 
marfa 05. november 2011, kl 12.54
Lõputult tervisehädasid, millest varem ainult lugenud olin, juuste kadu, kehakaal +20 kilo aastaga (ja jätkuvalt kasvab vaatamata trennile ja hoolsale toitumise jälgimisele). Suitsetasin 15 aastat umbes paki päevas. Nüüd jätsin maha ja ausalt öeldes... nii põdur ja kehva võhmaga pole iial varem olnud kui seda kahe veeämbri jagu kehakaalu rigni vedades. Põlved valutavad, jalalabad valutavad, veenilaiendid tekkisid (mingid sisemised väidetavalt), kilpnääre jukerdab, juuksed kukuvad peast, nahk läks untsu (nagu liiv oleks naha pinnal)ja kaela peale tekkisid kahe kuuga sügavad kortsud. Deem, meil pole terves suguvõsas kellelgi kaelal kortse enne 50 eluaastat...sõltumata suitsetamisest või mittesuitsetamisest.
 
vana pigi ise 07. detsember 2011, kl 21.53
tossasin 24 aastat. raseduste ajal ei teinud.
1,5 aastat tagasi jätsin maha. esimese poole aastaga ei juhtunud midagi, teise poolega kehakaal tõusis 8kg. nüüd hakkan sellest väga range dieedi ja trenniga lahti saama. dieet on selline, et süsivesikud on praktiliselt out.
mingit köhimst minul küll ei olnud maha jättes. ootasin kogu aeg, millal siis musta hakkan köhima. mitte midagi! ma ei köhinud ka suitsetamise ajal. no et suitsumehe köha vms.
mingeid tervisehädasid ka ei ole tulnud. juuksed ilusad, nahk läks kohe ilusamaks, selline klaarim, nagu hall kord oleks pealt maha võetud :) võhma jagub, kõik on väga hea.
ainuke miinus - tunnen lõhnu väga tugevalt - häirivalt tugevalt. lausa hulluks ajab mõnikord see mind :S
 
murelik 19. veebruar 2012, kl 01.48
olen olnud aasta ilma suitsuta ja juurde võtnud 10kg.mul ainult üks küsimus-kui kaua veel kaalu juurde tuleb?viimased 1,5 kuud pole juurde tulnud.kas on võimalik,et nüüd kaal jääb püsima? kui kaua teil lisa kaalus tuli?
 
fggr 19. veebruar 2012, kl 13.51
seni kuni sa sööd rohkem kui sa kulutad, seni võtad sa kaalus ka juurde, dooh
 
teate 13. märts 2012, kl 14.14
minu arust on natuke ümaramad naised siiski kenamad kui kondised minul läheb maha jätmisega 5 es päev ja ei nuriseks kui tulekski isegi juurde ;)
 
ja ongi kõik 18. märts 2012, kl 07.59
hea teada, et viies päev:) see paistab nii kergelt kirjutatud olema. küll sa vatti näed. aga on ka võimalik teisiti. ise jätsin suitsetamise paar kuud tagasi maha. peale kuut ei söö, hommiku ja lõunasöök väiksemad portsud, kui tavaliselt. kaalu maha läinud 8kg.
 
jube 26. märts 2012, kl 00.16
5 kuud ilma suitsuta ja 2 numbrit suuremaid teksasid kannan, kui enne. Aga teised ei saa arugi, aga ise endal on halb tunne. ja koguaeg tahan süüa, suitsetajana ei söönud leiba/saia kunagi, nyyd nagu mingi põllutööline koguaeg näljane ja ikka leiba ja saia tahan koguaeg.
ainuke rõõm on, et ei sõltu sellest konitamisest enam. Ei tea kui paksuks ma lõpuks õgin ennast.
 
aga 21. aprill 2012, kl 11.36
mis juhtub, kui suitsetamine maha jätta olles saanud kilpnäärme alatalitluse diagnoosi- topelt kaalutõus? Oskab keegi vastata?
 
ja ongi kõik 07. juuni 2012, kl 07.33
peab siia kohe kirjutama, siis hea teinekord oma kaalu siit jälgida. muidu polekski enam meeles. praeguseks on kaal langend juba 20 kg. seega...makske kinni, või tehke jägi:)
 
kristopher 11. juuni 2012, kl 20.30
See oleneb, mida otsida asendustegevuseks. Mõelge peaga. See, et sa oma kopse enam ei saasta ja organismist nikotiini läbi ei lase + lisaks suure trenni tegemisega(nagu mõned siin räägivad), ei tähenda veel, et sulle müstiliselt lisakilosid "lambist" tuleb.

Jätsin maha 4 kuud tagasi ja 15kg kergem hetkel.
 
Maalu 12. mai 2013, kl 15.38
Tere! Minul isiklikult on täitsa suitsuvaba juba 2 nädalat ja eelmised kaks olid mul siis 1 suits pãevas ja ülejäänud 8aastat vms oli pakk ikka päevas....jätsin maha kuna sain teada et ootan titat.... Endal 8 nädal ja 4 nädala pealt sain teada....olen siis juurde võtnud paari kuuga 1'5 kg....lapsega pidi see normaalne olema ja ei midagi kriitilist ....suitsu isu mul ei ole absoluutselt,kuigi unes näen vahel ,et teen jne,,,,söögiisu on mul hea tegelt :D aga eks see lapse ootustest ka jne....aga soovitaksin samamoodi maha jätta paar mahvi ja nii teed ühe suitsu päevas,on küll paha ja pea käib ringi aga nii organism ju vähendab Nikotiini ja sul parem loobuda.....
Loodan et raseduse lõpuks suur vaal pole aind aga hetkel koos rasedusega ja suitsetamisest loobumisega 1'5 kg juures ...:)
 
Meia 12. mai 2013, kl 16.35
Palju õnne, Maalu!Minul kadus suitsusoov iseenesest, kui omal ajal titeootele jäin. Kahjuks hakkasin pärast jälle suitsetama. Nüüd siis, pärast pikki aastaid jälle püüan maha jätta. Polegi see eriti raske, aga kaal tõuseb ja tuju pole just kiita. Ühesõnaga, suitsu ei taha, aga tervis ja enesetunne viletsamad kui enne. Kolme kuuga ei juhtugi vist veel midagi, ehk poole aasta või aasta möödudes normaliseerub. Lapseootuse ajal ongi kergem maha jätta, mõtted ka teise kanti suunatud ja ununeb see suits iseenesest. Ära tee, Maalu, pärast seda viga, et vägisi proovid jälle teha ja hakkab kõik otsast peale. Ning siis kunagi hiljem pead kordades rohkem piinlema, et sellest pahest lahti saada. Sul topelt põhjust õnnelik olla - ootad beebit ja oled suitsuvaba!!!
 
Nimetu 12. mai 2013, kl 21.24
Maalu! tubli oled! ise olin enne rasedust pühapäevasuitsetaja ja last oodates suitsu ei teinud. pärast lapse sündi mingi aeg tegin lolli peaga esimese suitsu ja sellest ajast peale olin aastateks padusuitsetaja :( nüüd siis natukene üle kuu suitsuvaba. aga nii tahaks öelda, et ma juba ammu-ammu ei suitseta :D
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!