Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Loobu suitsust
Must päev
 
õnnetusehunnik 07. september 2011, kl 16.36
Mida teevad mittesuitsetajad kui neil on täiega must päev? No teate küll seda päeva, juba hommikul on tunne, et oi plääääd - täna kohe EI OLE minu päev. Kõik läheb halvasti, kukub maha, kõrbeb ära, läheb katki... mees on Soomes, laps jonnib... Olen 18 aastat suitsetanud, viimasel ajal poolteist pakki päevas. Kümme päeva tagasi oleksin verandal närviliselt suitsu kiskunud. Nüüd siis kümnes suitsuvaba päev. Mida teha siis kui on tõeliselt s... päev, nii et tahaks nutta. Kaks pakki nätsu, 5-6 karamellkommi, peotäis pähkleid ja pool pätsi saia on täna juba lipsu taha libisenud...
 
mittesuitsetaja 07. september 2011, kl 16.46
Mina tossasin ligi 30 aastat ja nüüd saab novembris 5 aastat mittesuitsetamist! Tean, mida tunned ja soovitan - joo vett, ligune vannis, vesi tapab suitsuisu (konsulteerisin tookord narkoloogiga - tema soovitas). Ja kui homme on hea päev, oled oi kurja kui õnnelik, et ei haaranud suitsu järgi. Pea vastu!
 
Smokey 07. september 2011, kl 17.05
Võta laps, mine jaluta. Hinga värsket õhku. Mobiiltelefon jäta koju. Mõtle sellele kui ilus varasügisene ilm täna on. Jaluta kohe paar tundi - leia see aeg. Ühesõnaga võta tempo maha ja mõtle elu ilusaks. Oluline on, et sa saaksid lahti emotsioonist mille juures sulle on alati suits väljapääsuna toiminud. Muutub emotsioon - kaob ka soov suitsetada või mälupilt suitsetamisest antud olukorras. Usu, see aitab, mõtle positiivselt - sa ei pea enam kunagi suitsetama :) suits ju tegelt ei teinud päeva ilusamaks, ta andis sulle hetke rahu olla üksi oma mõtetega. Leia selleks nüüd muu moodus :)
 
Henry 08. september 2011, kl 11.48
tuleta meelde, et kui sul praegu on si*t päev, siis kui sa suitsu ette paneksid oleks see päev sada korda si*em. Kui su päev on kehva, siis meenuta endale, et vähemalt sa enam ei suitseta - äkki muudab see teadmine, et oled teinud sammu positiivse suunas, su päeva naaaatukene paremaks.

Tea ka seda, et kui sa selle suitsu ära teed, siis asi on ikka maha kukkunud, ära kõrbenud, laps jonnib ikka veel ja mees on ikka veel Soomes. Suits ei lahenda ühtegi probleemidest, vaid tekitaks suure hunniku muresid juurde.

Nikotiini võõrutusperiood võib kesta kuni kolm nädalat, seega kui sa tunned suitsunälja sarnast tunnet, siis see on lihtsalt nikotiinivõõrutus. Tegelikult, hoolimata sellest, et see võib pisut ebamugav olla, on see positiivne tunne. See on tunne, kuidas su keha puhastub sellest mürgist. Tubli, 10 päeva on väga hea saavutus!

Henry J.
 
suitsuvaba 10. september 2011, kl 09.39
kui ma varem haarasin suitsu järele, siis nüüd teen ma suure kruusi teed ja joon seda mõnuledes lonkshaaval. kui on vilets päev, siis õhtuks sees mulksub, kuna teed on joodud sisse ämber. aga minu jaoks on see aegmaha hetk kui teekruus on nina all.
 
õnnetusehunnik 14. september 2011, kl 17.15
Aitäh nõuannete eest! No vett ja teed läheb tõesti nii, et ei jõua vetsus ära käia :D
17-nes päev. Ikka sama raske nagu esimesel päeval.
 
Smokey 15. september 2011, kl 08.30
Oi sa oled tubli :) saidki üle oma suitsuhetkest, edu! Võin lohutuseks öelda, et kui sa natukene aega veel tubli oled, siis sul läheb kergemaks ja kõvasti, sest sul ununevad need rutiinid, mille juurde suits käis. Ja siis on nii, et nagu senini oli suitsetamine sinu rutiin, siis saab sinu tavapäraseks elu osaks mitte suitsetamine ja neid hetki kus suitsu järgi igatsed praktiliselt ei esine. Minu täis 9 kuud ja ma ei mäleta enam eriti mismoodi see suitsetamise rutiin käis. Nii normaalne on olla mittesuitsetaja.
 
mittesuitsetaja 17. september 2011, kl 13.11
Omal saab samuti juba 9 kuud mittesuitsetajana oldud, peale 42 suitsetatut aastat.Olen tõeliselt õnnelik ja loodan, et ka selliseks jään. On suur õnn saavutada võit enese üle. Mina sain sellest lahti suht kergelt, tänu ühele toredale raamatule Allan Carr ja "Lihtne moodus suitsetamisest loobumiseks!Kolm õhtut lugesin seda ja viienda päeva hommikul panin ette viimased kaks suitsu, tõmbasin järjest ära. kõndisin poest mööda, ilma et ma oleksin uut suitsupakki ostnud ja nii on see siiamaani.
 
Õnnetusehunniik 28. september 2011, kl 00.23
Päev veel ja saabki kuu täis!!! Aga endiselt sama raske nagu esimesel päeval. Kogu aeg on hull suitsuisu, öösel näen unes, et suitsetan. Kui keegi teeb minu lähedal suitsu, siis see suitsulõhn on niiiii heaaaaaa. Täitsa kreisi!
 
prohvet 28. september 2011, kl 07.03
eelmisele,
MÕTLE kui hea sul pärast on ja praegu, et oled niiii hästi elama hakkamas jälle.
Seda jama pole vaja ja ükskord tuleb sellest aru saada, mida varem, seda parem. Ehk siis edasi samas vaimus!
 
Smokey 29. september 2011, kl 13.07
Leia rõõmu väikestest asjades, see on täitsa olemas. Näiteks vaata kui mõnus kui tunde peale dušši all käimist näiteks tunned endiselt enda juures kreemi jms lõhna rõveda konihaisu asemel :)
 
priima 29. august 2012, kl 10.12
Palju õnne õnnetusehunnik/õnnelik! Aasta peaks nüüd täis olema ja nagu öeldakse, siis kõik situatsioonid igas aastaajas ilma suitsuta ära proovitud:) Loodan, et oled õnnelik mittesuitsetaja, kellele see asi enam kunagi jalgu ei jää:P
 
õnnelik 29. august 2012, kl 15.12
Pigem õnnelik olen. Täna sai aasta! Ma ise ka ei usu, ei ole võimalik! No nüüd on muidugi uus mure, see va kaal kuramus. Aga küll ma sellega ka hakkama saan. Kõikidele loobujatele päikest! Kui juba minusugune padunarkar hakkama sai, siis saab igaüks. Kunagi. Kui on õige aeg. Ja aitüma priima ;)
 
suitsuvaba 27. september 2012, kl 23.19
loen siin oma eelmist kommentaari ja jäin mõtlema, et olgu ükskõik kui vilets päev, mul ei tule enam suits meeldegi. ei ole vajadust enam teed juua. aga huvitav on see, et halva tujuga ei tule meeldegi, kuid vahel niisama lambist tuleb selline suitsuisu, et anna või otsad.
varsti saab 4 aastat ilma suitsuta, uskumatu.

teemaalgatajale ikka meelekindlust ja kõigile teistele maha jätjatele ka.
 
hmm 06. oktoober 2012, kl 23.27
olen kuu ilma...ja on meeles küll..isu on ka.närviline olen ja näksin pidevalt .tervis küll parem pole
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!