Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Loobu suitsust
loobumine ja tervis
 
Ants 08. veebruar 2012, kl 13.25
Tere.

Jätsin 2011 mais suisetamise maha. Peale seda on kehakaal tõusnud 13Kg. liigun aktiivselt ja katsun toituda tervislikult, kuid kasu pole. Tervisekontrolli tulemused polnud rahuldavad. Vererõhk oli 120/80-lt tõusnud 167/80 -le. kontrollisin 2 päeva hiljem ja oli 150 / 91. Ainus asi mis oli paranenud oli EKG. Põhjuseks siis kaalu tõus. Arvati, et päevapealt loobumine polnud tervisele hea. Tervis on kehvaks läinud peale loobumist ja plaanin uuesti suitsetama hakata, ehk paraneb olukord.
Mis te arvate?
 
naine 08. veebruar 2012, kl 13.33
Mina arvan, et suitsetamise mahajätmine on Sinu elus üks õigemaid otsuseid. Jätka nii ja ära kunagi porri tagasi pöördu! Liigu, toitu tervislikult ja ole üldse positiivne, küll siis tervis taastub!
 
HJ 08. veebruar 2012, kl 15.05
Kes arvas, et päevapealt loobumine ei ole hea? Kui seda tegi arst, siis vaheta arsti- rumal on usaldada rumalat arsti.

Suitsetamisest loobumine ei tõsta vererõhku, vaid seda teeb suitsetamine. Palju õnne, et sa oled sellest jamast lahti saanud!

Inimesed ei lähe paksuks sellepärast, et nad lõpetavad suitsetamise, vaid kui sa asendad suitsetamise söömisega, siis on ainult loomulik, et sa kaalust ka juurde võtad. Ära arva, et sa oled eriline, et sööd vähem kui varblane, liigud aktiivselt, aga võtad kaalus juurde - seda väidavad pea kõik, kes on suitsetamisest loobunud ja seejärel kaalus juurde võtnud. Kuid see ei ole ju lihtsalt võimalik - inimesed ei lähe paksuks, sest lõpetavad enda keha mürgitamise vaid sellepärast, et süüakse rohkem kui kulutatakse. Selleks, et juurde võtta/alla võtta üks kilogramm, pead sa sööma/põletama 7000 kcal. Usu mind suitsetajal ei ole kehas sellist kaloreid põletavat masinat - öeldakse, et suitsetamine kiirendab ainevahetust kõigest vaid kuni 100kcal päevas. Kui sa tahad oma kaalutõusu näha, siis võta endale kaks nädalat ja pane kirja IGA AMPS, mida sa sööd- leiad väga kiiresti ka põhjuse, miks sa kaalus juurde võtnud oled. Kontrolli oma söömist paar nädalat ja näed isegi probleem laheneb.

Nagu naine ütles, oled sa teinud oma elu parima otsuse. Palju õnne!
 
Failure 13. veebruar 2012, kl 23.44
Mõistan sind, kaalutõus rikkus ka minu elu. Aga uuesti suitsetama hakkamine ei alanda minu kaalu, kahju on juba tehtud ja veel rohkem kahju saab olema sellest, kui uuesti pläru ette paneksin.

Nüüd pole sul üle jäänud muud, kui leppida sellega. Suitsetama hakates ei alane sinu kaal, ei alane su vererõhk...valad vaid õli tulle.

Minu kaal tõusis just suitsetamisest loobumise tõttu no ja ka vanus trügib peale ehk ainevahetus aeglustub. Ma olen eluaeg meeletult söönud, ükskord huvi pärast lugesin kalorid kokku...sain 3500 kcal keskmiselt päeva peale siis.
Kas hakkasin peale loobumist veel rohkem sööma? Kas veel rohkem ongi võimalik süüa? No igal juhul olen saavutanud pluss 14 kilo. Ja need kilod on mu rütmi segi paisanud, põlved valutavad, mingist sporditegemisest ei ole enam juttugi. Eks varem oligi mu keha noorem, andsin koormust spordi näol ja kuigi kimusin suitsu, võis ikka rahuldust tunda...kehakaal püsis muutumatuna aastaid.
Nüüd aga...vahel mõtlen, et paneks pläru ette ja saaks ometi oma endise elu tagasi, aga see ei tule enam tagasi. Ma ei saa lahti pluss 14 kilost. Pean leppima.
 
Mailii 04. märts 2012, kl 00.23
Suitsetamisest loobumine saab tervisele küll ainult hea olla! Ise jätsin maha kesksuvel, juulis. Ja sel sügisel-talvel olin haige 2 korda, üks kord külmetus, teine kord kõhuviirus. Suitsetajana olin haige umbes iga kuu aja tagant, ja lihtne külmetus enamasti läks "sügavamale", kordusid angiin, bronhiit, kopsupõletik jnejne. Hakkasin enda tervise pärast tõesti muretsema. Peale loobumist on immuunsüsteem nagu kellegi teise oma, palju tugevam! Kaalus olen juurde võtnud jah, u 5 kilo. Aga peale suitsetamisest loobumist jälgisin spetsiaalselt toitumist ja liikusin palju, kaalu EI tulnud esimesed 3 kuud juurde! Nüüd on tulnud, kuna oli talv, olen olnud laisk, söönud palju ja liikunud vähe, trenni ei tee jne. Aga võtan end jälle käsile ja küll läheb ka kaal taas normi ;) Parem 5 lisakilo kui pidevalt haigestumine, kahvatu kollakas jume ja haiglane olek! Suitsetamisest loobumine on elu üks suurimaid võite (samas...elu üks rumalamaid asju oli üldse suitsetama hakata). Vererõhk on ka alanenud ja süda on tuntavalt tugevam. Suitsetajana tundsin end sageli närviliselt, iga trepist ronimine ajas hingeldama ja esines südame "puperdamist". Nüüd tunnen end rahulikult ja kindlalt, süda on rütmis ja jaksan jälle joosta ja treppidest ronida. Inimesed, liikuge ja tundke rõõmu kopsudest, mis jaksavad hingeldamata puhast õhku hingata, tugevast südamest, tervest kehast, ilusamast välimusest ja paremast tervisest! Kaalu tuleb kontrolli all hoida õige toitumisega, ja spordiga.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!