Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Loobu suitsust
Loobume koos.
 
Loobuja 16. august 2012, kl 18.18
Niisiis ,13.08.2012 kümme minutit enne 00:00 i, tegin oma viimase suitsu. 14.08.2012 hommikul ärgates alustasin ka uue toitumiskavaga, et kaalust juurde ei tuleks tänu maha jätmisele. Nüüd siis lisaks sellele, et ma pole teinud ühtegi suitsu (läheb kolmas päev) olen ma lõpetanud õhtuti peale kuut söömised. Hommikusöögiks on puder, vahepalaks puuvili. Liigutan end nii nagu päevas midagi vaja teha. Koristan, käin rannas, ujun ning liigun ringi. Ning nii uskumatu kui see kaal on hoopis langenud mahajätmisega. Enne kaalusin 65,8 hommikul kaalusin täna 61,0 . Uskumatu. Joon ka päevas 2 L vett. Seega. Muidugi võib see kõik tagasi tulla - aga tuleb vaid siis kui ma vanade eluviiside ja kommete juurde tagasi pöördun. Algus esimesed kaks päeva on rasked peale kuut mitte süüa aga hommikul on suurepärane, kui tead et oled nii kaua söömata ja siis oma hommikusööki nosida. Miks ma nii otsustasin? Mul käis närvidele see kõhupekk, mis mingi natuke ümberolevama särgi alt välja punnitas ja see suitsumaik mis mind häirima hakkas. Aga kaalulangus võib ka tingitud sellest olla, et igakord kui ma suitsu tegin sõin ma midagi enne ja pärast peale. Näksimine annab ka kaalu juurde. Igatahes juba praegu olen rahul tulemusega, kavatsen jätkata. Kui keegi tahab liituda siis oleks tore :) Inspireeris ka see..
http://www.allencarr.ee/suitsetamine-ja-kaal/

Aa ja suitsetanud olin 3 pool aastat.
 
hmh 16. august 2012, kl 18.33
söö tabexit ja siis kaob isu ise ära (vähemalt esimesed nädalad)
 
Loobuja 16. august 2012, kl 18.39
Mingit tabexit pole mul vaja ,:)
 
ass 16. august 2012, kl 21.37
väga tubli oled ja väga hea link. Esimene koht, kus on mingi loogika selles vallas. Eks ta nii ole jah, et kui sa suitsetamist maha jättes seda tühjust endast toiduga täita ei ürita, siis sa ei võta ka kaalus juurde. See tühi on sees kusagil paar-kolm nädalat ja siis kaob see tühi tunnegi seest ja ongi lahendatud.
 
Loobuja 17. august 2012, kl 01.15
Ja, ja senikaua tuleb lihtsalt võidelda, vastu pannna. Eks paistab, täna õhtul kümne paiku sõin paar ploomi ära, hullud süümepiinad on küll aga nüüd otsas niiet rahu majas pikaks ajaks. Suitsuga sai tund aega tagasi täpselt 72h ilma oldud
 
õnnelik 17. august 2012, kl 15.04
Jõudu ja jaksu! Sa saad hakkama!
 
Loobuja 17. august 2012, kl 17.51
Super kui keegi kaasa elab, inspireerib rohkem pingutama :) Praeguseks siis neljas päev. Uhke olla, et suitsu teinud pole aga ilge väsimus on peal .. tahaks nagu trenni teha aga samas nagu uni on peal aga magada ka nagu ei saa. Aga läheb üle ! Suitsust loobujad kes ise on sama läbi teinud võivad kogemusi jagada :)
 
HJ 17. august 2012, kl 19.02
Suitsetajana sa oledki pidevalt väsinud ja selleks, et seda väsimust maskeerida, teeb suitsetaja suitsu ja kuna nikotiin on erguti, siis ta hetkeks ka tõuke saab. Kuid see omakorda kurnab organismi, mis omakorda väsitab, sest keemiline erguti ei anna sulle energiat juurde, vaid kasutab olemasolevat.

See, mida sa tunned hetkel, ei ole seetõttu, et sa suitsetamise maha jätsid, vaid seetõttu, et sa kunagi alustasid. See väsimus kaob, tühi tunne kaob. Palju õnne sulle juba ette.
 
Loobuja 18. august 2012, kl 01.31
Suurepärane, möödas on 97h ,pole ühtegi mahvi ka teinud. Sööönud olen kõik need päevad nii et hommikul puder, lõunal õun ja enne kuute veel kas supp või kerge praad või salat. Päeva jooksul tarbinud natuke üle 1,5L vett. Teoreetiliselt pole need päevad suutnud ennast väga palju liigutada kuna väsimus on peal. Keha harjub alles selle toidukoguse mahatõmbamisega ja sellega et nikotiini ei saa. Vaikselt teen juba tühjal kõhul ja tühjal tundel(suitsunäljal) vahet. Järgmine nädal hakkan üle päeva ka jõusaalis käima :)
 
Loobuja 23. august 2012, kl 02.56
Möödas on täpselt 10 päeva. Mitte ühtegi suitsu ega mahvi. Esimesed 6 päeva üritasin harjutada ennast sellega, et ma ei asendaks suitsu söögiga. Kindlad toidukorrad, kindlatel kellaaegade ning peale kuut ei söö. Samuti päevas vähemalt 1,5L vett. Juba sellega olin oma kaalu 65,8 pealt 61 peale saanud. Niisiis võtsin peale 6 päeva ette ka trenni. Esimene päev sõitsin 15 km rattaga, teine päev sõitsin ja venitusharjutused. Täna hommikul kaalusin 59,4. See et see 5 seal ees on , on juba minujaoks suur asi. Kahjuks aga täna tuli nõrkushoog peale öösel kell 12 ning piimaga sai üks pannkook alla kugistatud. Isu oli nii suur, õnneks sain pidama. Suitsu pole siiski teinud mis on edusamm ja söön ka poole vähem. Homme jätkan ilusti reziimiga ja ülehomme juba kaalun :)
Peab kahjuks tõdema et selle kõigega(toitumisviisi muutmisega, suitsu maha jätmine) kaasnevad kõvad unehäired. Aga see läheb sügisel paika :)
 
õnnelik 23. august 2012, kl 13.07
No ikka tõsiselt tubli, loen ja imestan! Saaks ka kuidagi söömise maha jätta :S Kolm kuud proovisin maadelda, sõin vähem, magusat ei söönud, nisujahu ei söönud, õhtuti ei söönud, võimlesin, iga päev kepikõnd 5 km... ja tulemus oli miinus üks (ÜKS!) kilo :(
 
hoiatus 24. august 2012, kl 06.59
tagasilöögid tulevad 3 ja seitsme kuupealt.
 
to hoiatus 24. august 2012, kl 11.48
jama jutt... üle viie aasta möödas ja pole ühtegi tagasi lööki tulnud. see, et aegajalt suitsetamine meenub ja sh meeldivad olukorrad, on lihtsalt normaalne. Vahel tuleb mulle mu eks naine ka meelde, see ei tähenda, et ma temaga tagasi kokku minna tahan (jumal hoidku selle eest), hoolimata sellest, et ka meil oli paremaid aegu.

Seni kuni sa oled õnnelik, et sa enam suitsetama ei pea, seni ei tule sul mingit tagasilööki ning see, et sa ei pea enam suitsetama, on rõõmu väärt.

H
 
7 kuud 24. august 2012, kl 17.53
Minul saab 7 kuud kohe täis, aga tagasilööke pole küll olnud. Suitsetasin 10 aastat, mahajätmisel abivahendeid ei kasutanud. Olen päris kindel, et enam ma tagasilööke ei pea kartma. Olen olnud sõbranna sünnipäeval, kus kogu seltskond peale minu olid suitsetajad ja suitsetati sealsamas laua taga, kus istuti, aga isegi siis ei tekkinud kiusatust.
Kaalu tuli mõned kilod juurde, hoolimata rangest toitumisest. Esimesed kuu aega oli kõht kinni.
 
hhh 26. august 2012, kl 23.33
esimene päev selja taga, kerge on, isu pole olnudki, 2 kerget sööstu, aga kaovad minutiga täielikult. kerge, hea, vaba puhas tunne. kõik tänu easywayle, olen seda ennegi edukalt kasutanud, kuid enda lollusest (polnud 100% tglt valmis, otsustasin ikka vahel "proovida") lasin veel 7 kuud otsa. nüüd tean, et ei kuku sellesse lõksu enam kunagi :)
 
Anja 27. august 2012, kl 10.02
Mul ka easywayga ja teine nädal. Aegajalt meenub suitsetamine, kuid hetke pärast on see jälle kusagile kadunud. Olen varem miljon korda mahajätta üritanud ja no krt on teist moodi. Isu pole kordagi tekkinud :)
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!