Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Loobu suitsust
ärevus, deprekas
 
reti 11. november 2012, kl 17.09
Olen kaks kuud suitsetamata olnud, staazhi oli 35 aastat. Esimesed kaks-kolm nädalat olid ikka väga hullud, aga ikka veel on päris paha, üsna tihti on ärevushood, ehkki suitsu ka nagu õieti ei taha. Kas on lootust, et varsti paremaks läheb? Mingeid ravimeid ei tarvita ja ei taha ka.
 
to reti 11. november 2012, kl 18.02
mul on kuskil südame all ärevus. olen suht närviline ja rahutu. võtan magneesiumi ka.mina siis rahustuseks söön. üle 5 kg juures..otsest suitsuisu pole, kuid sellest tegevusest tunnen ikka puudust.minul tervis küll paranenud pole,ka 2 k ilma olnud.
 
uitaja 13. november 2012, kl 06.34
Tubli mees!
 
ben 13. november 2012, kl 13.38
reti Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Olen kaks kuud suitsetamata olnud, staazhi oli 35
> aastat. Esimesed kaks-kolm nädalat olid ikka väga
> hullud, aga ikka veel on päris paha, üsna tihti on
> ärevushood, ehkki suitsu ka nagu õieti ei taha. K
> as on lootust, et varsti paremaks läheb? Mingeid r
> avimeid ei tarvita ja ei taha ka.

siin täitub ilma sigaretita novembri keskel 8 kuud. Kui maha jätsin, siis ütlesin endale, et "momendil ei tee". Igaks juhuks. Et mitte endale valetada.... kui juhtub see, mida täna ei oota. Kohe ostsin E-sigareti. Kasutasin ainult nikotiinivaba vedelikku. 1,5 kuud tagasi andis aurustaja (ühs E-sigareti kuluvosa) otsad.
Peale seda pole ka E-sigaretti teinud. Uut detaili pole meelega soetanud. Mis ma ütlen. Kui aus olla, siis tervis läks halvemaks. Igatpidi. Seedimine sassis. Aju ei taha tunnistada, et organism on suitsuvaba. Paneb kere streikima.ON IKKA VEEL RASKE !!! Õudsalt tahaks teha ainult 1 suitsu. Võitlen vastu. Siiani olen veel võitja. Aga jahh - kergemaks läheb alles 2,5 aasta pärast, pärast mahajätmist. See pidi olema see maagiline piir. Kui teed kasvõi 1 sigareti nihkub piir jälle 2,5 aasta taha.
Kurbusega "momendil mittesuitsetaja"
:)
 
Reti 16. november 2012, kl 11.07
Olen kaks nädalat suitsetamata ja just tulin siia sarnaseid kogemusi otsima. Et ei tunne end üldse hästi, olen õhtuti ikka väga väsinud ja üldse...
olen suitsetanud mentooliga sigarette vahelduvate paari kuuliste pausidega vist juba 4 aastat.
Sõber jättis suitsetamise maha ja temal tekkis õudne allergia. Riisalu olla väitnud, et temal tekkis allergia ja astma.
Tundub päris ohtlik olema suitsetamist maha jätta:(
Kuigi ma ei tunne praegu mingit vajadust sigareti järele, siis mõtlen, et kas tasub mitte suitsetada. Mingit heaolutunnet küll ei ole.
 
ups, viimaselt 16. november 2012, kl 11.07
vabandust et postitasin nime Reti all, vaatasin, et teemaalgataja on ka reti:D
 
ki 17. november 2012, kl 17.12
Olen 6 kuud suitsuvaba,juurde võtnud 10 kg ja viimased 3 kuud tõsine probleem(eriti sporti tehes)bronhides rögaga ehk siis astma.Kas kellelgi olnud sama kogemust ja kas see ka üle läheb või peab ravima.Muidu suitsunälga absoluutselt ei ole ja kaalutõus ka pidama jäänud.
Raivo Orgusaar 21. jaanuar 2013, kl 03.06
Kui soovite teada, millest allergia tekib, siis see on sellest poerämpstoidust, mida üldse süüagi ei tohiks, kui tervist kalliks peate...
 
ja 21. jaanuar 2013, kl 16.22
Mis põhjusel see siis alles pärast suitsust loobumist välja lööb? Nikotiin kaitseb allergia eest?
 
Carr 30. jaanuar 2013, kl 12.52
Lugesin Allen Carri raamatut"Lihtne meetod suitsust loobumiseks" ja seal ütleb küll,et ei tasu oodata millal enesetunne paremaks läheb, lihtsalt eirata seda tunnet. Kui ootad, siis jäädki ootama.Ammugi ei tohi teha seda ühte suitsu, siis algab kõik jälle otsast peale.
 
piilu 11. aprill 2013, kl 14.18
Vot seda ma kardangi, et tuleb jäädagi eirama. Lugesin kah Carri (mitu korda, nö "hammustasin läbi", mida ta öelda tahab)enne kui suitsetamise lõpetasin. Suitsuhimu, tõsi küll, ei ole, aga tervis, enesetunne ja meeleolu on sandid ja enesehinnang tänu sellele nullis...miinustes... :(
 
Sõltlane 11. aprill 2013, kl 15.28
Piilule:
Miks sa KARDAD, et tuleb jäädagi eirama? Halb enesetunne läheb mööda. Kevad on - kõik lõhnab nii hästi. Ja nii hea on hingata. (pobiseb: et see hääleke su peas ei hakka nüüd ütlema, et üks suits su enesetunnet ja meeleolu parandab:-)))
Jaksu!
Sa oled mittesuitsetaja!
 
võitlus 11. aprill 2013, kl 15.42
Kui olla ikkagi kaua aega suitsetanud,nt 20 aastat siis ei maksa loota, et 2 kuud ilma suitsuta kohe uue elu toob. Organism hakkab end vaikselt puhastama, võib tekkida köha, peavalu, igasugused muud vistrikud ja punnid nahal. Põhjuseks kõik see mürk mis oleme oma kudedesse aastatega korjanud läbi suitsetamise-nikotiini ja muu 100+ keemilise/tervist kahjustava aine sisse hingamisega.
Kui tuleb isu uuesti suitsetama hakata siis tuleta meelde miks sa siia lehele üldse sattusid, mis olid need põhjused miks sa enam ei tahtnud suitsetada. Kui olid suitsetaja kas siis tundsid end hästi ja olid õnnelik kui said laksu suitsu kopsudesse tõmmata ja hommikul rögisedes üles ärgata?
 
suitsumutt 13. juuni 2013, kl 15.41
Ärge süüdistage oma kehvas enesetundes ja deprekas nüüd mittesuitsetamist - nendel asjadel võivad hoopis muud põhjused ka olla mis nüüd stressiolukorras välja löövad lihtsalt. Suitsetamine ei tee teid jälle "terveks" - olen selles üsna kindel. Soovitan asja rahulikult võtta ja mitte keskenduda sellele, millest te omast arust ilma olete jäänud (ntx "hea" tervis/tuju, sale piht jne) - Mõelge parem, et tegelikult on täitsa hea, et ei pea iga natukese aja tagant tööd, filmi, raamatut pooleli jätma, et suitsema minna. Mõelge, et see vapper samm suitsuvaba tuleviku suunas ei peagi tegema tegelikult ju kohe homsest päevast lillepidu. See ongi normaalne elu, et vahel kusagilt sügeleb ja vahel lööd varba ära. Põhiline, et elu ei juhi nikotiinisõltuvus. Ja kas Riisalu on nüüd mingi suitsetamis-nõustaja, et tema isiklik arvamus peaks kõiki nii mõjustama kohe või? Minuarust sellised jutud just aitavadki püstitada kahtlasi müüte, et õigustada enda otsusekindlusetust lihtsalt...

PS - ärevuse ja depreka vastu aitab natuke ka sport - 20 min jooksmist päevas näiteks, või midagi, mis just sobib. Kui on tõsine deprekas, siis psühhiaatri juurde saab tasuta (mulle tundub, et paljud ei tea seda) ja tema määrab ravi vastavalt vajadusele. Tõenäoliselt ta ei soovita teil hakata suitsetama uuesti küll, vaid saadab teraapiasse lihtsalt :-D
 
A 22. august 2013, kl 18.49
Küsimus nendele, kes kurtsid depressiooni, halba enesetunnet jne. Kas on paremaks läinud?
 
Rrrr 03. september 2013, kl 23.52
Ise jätsin maha 01. August 2012 ning samuti tervis halvenes tunduvalt. Staaz oli ca 18aastat! Peale jätmist samuti astma-rõga-kinnine nina! Nüüd aasta mõõdas ning võin õelda et tasapisi hakkab ka paremax minema aga ikka väga tasapisi. Kuna halva enesetundega süüa ei tahtnud siis kaal samuti ei tõusnud. Mida paremaks tervis làheb seda rohkem jälle rämpsu tarbima hakkan> kaal ka tõuseb. Ohtlik aeg tulebki siis, kui tunned et juba parem ning inimese tunne juba peal et nyyd teeks väikse suitsu ...... Ja se tuleb ca 1 - 1,5 aasta peal. Isutab vägevalt aga alla anda ei tohi-ks! Muidu se kõik vaev asjata. Soovitan liikuda värskes õhus, tasapisi pikendades nt jalutamist! Se hoiab eemale psühholoogilised häired. Muidugi on olemas hea droog mis leevendab neid kõiki seedimise ja meeleolu häireid aga se aint leevendab. Suur töö on ikka enda teha.
Ainuke hea soovitus on liikuda rohkem ning toituda tervislikult. Se hoiab vaimu ja meeled tervena. Masendus on kiire tulema.
Nb: paljud hakkavad taas suitsetama jälle 1-2 aasta järel kuna seda loodetud "tervenemist" ei tulnud nii nagu taheti
Kahju on juba tehtud ning asja mõte on rohkem selles et hoiduda edasise
kahju tekitamist/süvenemist! Se parem enesetunne tuleb aga mitte pauguga! Nüüd a kohe. Tuleb nii et ei saa aru! Lihtsalt avastad aasta paari pärast et võhma on rohkem jne. Proovige.
Mina ise lõpuks ikka abistan tsuti droogidega ennast aga seda rohkem paanika ning ärevuse vastu mis tingitud muudest faktoritest, kuid mis kaudselt seotud suitsu ning selle lõpetamisega.
 
Mis 10. september 2013, kl 18.44
droog see on? Mul ka ärevus, deprekas...
 
Aitab 21. oktoober 2013, kl 13.05
depressioonivastane retseptiravim Elontril, mis vähendab ka suitsuisu. Minul aitas nende hädade vastu.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!