Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Loobu suitsust
Loobuge suitsust
 
endine 25. jaanuar 2013, kl 16.41
Olen endine suitsetaja ja saan alles nüüd aru, kui vastik on suitsetaja kõrval seista või koguni elada. Kõik haiseb. Kuigi minul kodus keegi ei suitseta enam, siis seda enam olen hakanud vastikut suituhaisu inimeste juures tundma. Ja ütlen ausalt et see häirib väga. Ei vingu, aga asi selles, et mida ka suitsetaja enesekaitseks ei räägi(pesen hambaid, närin nätsu ja mina ei haise) siis kahjuks te ise seda ei tunne. Bussi oodates tehakse viimane mahv ja siis sellega tullakse bussi, see on teistele ebameeldiv. Suitsetajal haisevad isegi riided, midagi ei ole teha.
Ja see köha. Jälle õigustatakse, minul ei ole köha, aga see on suitsetaja lahutamatu osa, et ise seda ei märkagi.
Lõpetuseks, jätsin juba aastaid suitsetamise maha ja ausalt elu on ilusam. Eriti nüüd, kui suitsetamise kahjulikkusest räägitakse igal pool, ja asutustes, kohvikutes ja muudes söögikohtades, lennujaamades jne on see keelatud.
Kerge ei olnud suitsetamisest loobuda, oli väga raske, aga igasugu tagasilöögid tuleb välja kannatada ja võiduka lõpuni minna. Praegu, kui saab vältida suitsetajate seltskonda, on see tunduvalt kergem. Aga tänaval suitsetamine on ikka vastik küll, kui see arusaam teieni jõuab, siis saate ka hakkama suitsetamisest loobumisega.
 
Ära kiunu. 25. jaanuar 2013, kl 17.09
Igaüks teeb seda, mida heaks arvab. Ma olen ka vahepeal maha jätnud 3 aastat isegi, aga mul ei tulnud küll pähe hakata moraali kellelegi lugema või nina kirtsutama. Muide - nii kummaline, aga minu riided ei haise absoluutselt. Isegi mees on seda tunnistanud.

Suitsetan, mis siis? Seda kindlamini teen, kui keelatakse. Tahan, siis jätan maha nagu tegin juba korra.
 
* 25. jaanuar 2013, kl 17.17
Teemaalgatajale palju õnne, et ta nii tubli on ja suutis kõik kannatused üle elada ja saab nüüd vabalt elada!
Aga miski kiiks ikka tekkis vist juurde ka, sest muidu ei tuleks niisama lambist moraali lugema, kui seda palutud ei ole. Ja ausalt öeldes ei ole need ninakirtsutajad bussis ja tänaval sugugi meeldivamad taluda kui suitsu järele lõhnavad inimesed. See ei tähenda, et ma sutsetamsit pooldaksin, aga ma ei poolda ka targutamist ja oma nina teiste asjadesse toppimist.
 
Juss 25. jaanuar 2013, kl 17.29
Kui inimene tahab juua, joogu. Kui inimene tahab tantsida, tantsigu. Kui inimene tahab süüa, söögu. Kui inimene tahab suitsetada, suitsetagu. Kui inimene tahab olla vegan, olgu.

Aga mitte ükski inimene ärgu tulgu ette kirjutama, kuidas keegi teine peab elama või olema.

Punkt.
 
endine 25. jaanuar 2013, kl 17.29
Kõigepealt kiunujale, keegi ei keela ega käsi, suitseta ja riku tervist, mul ei ole ka sellest sooja ega külma. Ega ma suitsetajalt muud ei oodanudki, kui õigustamist ja ei haise muidugi su riided absoluutselt, sest mehel on ka ammu haistmismeel umbes.
Ma oma arust ei tulnud moraali lugema, aga näe, kelle saba peale ma nüüd astusin, küll see kiunataski.
Kas ma olen tõesti valesti aru saanud, siin foorumis ju räägitakse suitsetamisest loobumisest???
Või siiski käivad siin suitsetajad kiunumas, et vat ei jäta maha ja mis see teiste asi on.
No jõudu teile kiunuvad suitsetajad.
 
Heh 25. jaanuar 2013, kl 17.41
Minu elukaaslane jättis minu pärast maha. Mitte, et ma oleks seda tahtnud, palunud või nõudnud. Mulle ei meeldinud see köha, mis oli vastik kuulata. Ma korra mainisin seda, et nii jube köha. Aega võttis ja asja sai. Jättis päevapealt maha. Andis mulle kuupäevagi ette, millal seda teeb. Praeguseks juba üle 2 aasta sellest möödunud. Loodan, et tal kihku ei teki taas suitsetama hakata, kuna meil nüüdseks juba kaks väikest last, kes peaksid olema suur stiimul mitte suitsetama hakata. Mis vanemlik eeskuju oled, kui mahv ees pidevalt?
 
Endisele 25. jaanuar 2013, kl 18.02
Asi ei ole mitte selles, mida Sa rääkisid, vaid selles, kuidas Sa rääkisid. Ja kui ikka rohkem kui paar inimest asjast nii aru sai, et targutasid ja lugesid moraali, siis võiksid oma kena näo suitsuvaba peegli ette vedada ja iseendaga tõtt vaadata - kas on pahad teised või on viga siiski äkki ikka Sinus?
 
endine 25. jaanuar 2013, kl 18.42
Viimasele
Ei hakka siin vaidlema ja inimesi pahadeks ja headeks liigitama, kellele tundus see moraalilugemisenna, ju oli neile seda vaja, kes tahtis kiunuda, see kiunus.
Ma ütlen veelkord, kes sai puudutatud, see kiunatas ja kogu lugu.
Kõik on tõlgendamise küsimus, igaüks tõlgendab enda maailmapildist lähtuvalt.
 
ja 25. jaanuar 2013, kl 19.02
Igaleühele ei ole antud mõistust, et aru saada, mida ta teeb või ütleb. Ka minu jaoks kõlas see targutusena. Tahtsid jagada head nõu lausega, ärge suitsetaga, see on paha?
Ma mõistaks sind, kui oleksid kirjeldanud mahajätmise teekonda ja nippe, millega seda teed lihtsam käia on, aga seda ma su tekstist ei leidnud. Moraalilugemine ei aita kedagi meist.
Hea kokkuvõtliku kommentaari kirjutas Juss.
 
Juss 25. jaanuar 2013, kl 19.02
Unustasin ennest mainida, et ma ei suitseta. Pole kunagi suitsetanudki.
Mulle lihtsalt ei meeldi näpuga vehkijad ja "absoluutse tõe kuulutajad".
Olgu sellised parem üldse olemata. Tüli ja pahandust ainult tekitavad.
 
ja 25. jaanuar 2013, kl 19.08
Tore, et selliseid inimesi ka veel siin maailmas leidub:)
 
jah 25. jaanuar 2013, kl 23.26
Kui ma suitsetamise maha jätsin poolteist aastat tagasi, siis ma andsin endale ühe lubaduse. Et KUI ma sellest pahest lahti saan, siis mitte iial ei hakka ma suitsetajate kallal tänitama, et oioioi, jäta maha, oi kui paha. See kriun on nii kuradi vastik. Siiani on. Ja luban, et ka edaspidi ei hakka ma targutama, et jätke kõik maha. Tehke mis tahate. Ja selle pooleteise aastaga ei tunne mina ennast apppppsoluutselt mitte kuidagi paremini, kõik see lõhnataju ja maitsmismeele ja kergem olemise jutt... ma ei tea, eks ma veel ootan siis seda kõike. Inimesed, tehke täpselt seda mida ise tahate :)
 
oh 26. jaanuar 2013, kl 07.41
Kuu olen suitsetamata olnud. Ka ei tunne ennast paremini. Mida see mulle annab, et nüüd teise inimese pohmaka lõhna tunnen üle laua? Magan halvasti, kõht on punnis, tujuhood nagu pubekal- see peaksiki hea olema?
 
endine 26. jaanuar 2013, kl 16.06
to oh,
ma võin oma kogemusest kinnitada, et olles kuu aega ilma suitsuta, on väga vara järeldusi teha. Praegu on aeg, kus enesetunne on halb ja kõik tervisehädad tulevad korraga. Ühest küljest vajab organis nikotiini, sest on sõltuvus, teisest küljest võitled sa et mitte suitsu ette panna, ja nii see ongi. Ka see tegevus on sõltuvus, võtta suits, süüdata ja tõmmata mõnuga esimene kosutav mahv. Midagi imelikku siin ei ole. On päevi, kus lööks käega ja saadaks kõik ... siis saad endast võitu ja tunned uhkust, et jälle üks päev möödas, õnnelikult, sest suutsid mitte suitsu järele haarata.
Oleneb ka kaua suitssetanud oled. Ja alguses on ka köha, sest kopsud hakkavad ise puhastuma.
Närvilisuse vastu aitab viibimine värskes õhus, füüsiline tegevus ja ka vaimene haarav tegevus, filmi vaatamine raamatu lugemine.
Kui inimeselt midagi ära võtta, siis on vaja midagi asemele, siis tuleb igal ühel leida endale see midagi.
Mina ei ol endale lubanud, et ma ei kritiseeri kunagi suitsetajaid.
Siinnkohal ütlen veel, et vastik on suitsetaja hingeõhk, tema riided haisevad ja tema köhimine pole kõrvalseisjale sugugi meeldiv, pisikuid levitades, eriti kui ei ole harjumust suud millegagi katta.
Kellele mu moraalilugemine ei meeldi, see võib vabalt edasi minna ja selle lugemata jätta.
Aga pole mõtet ka tulla siia kiunuma, et mina tahan ja mina teen suitsu. Palun väga, pole ma kedagi keelanud, aga avaldan arvamust et alles nüüd saan aru, kui vastik see on. Teie tehke mida tahate, aga säästke pisutki mittesuitsetajaid.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!