Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Loobu suitsust
bussipeatuses ja tänaval suitsetamine
 
Aija 30. mai 2014, kl 17.05
ja ka kaubanduskeskuste ja asutuste ees, küll see on vasstik. Kahjuks ei saa suitsetajad sellest aru, kui vastik on suitsu sisse hingata ja isegi mitte suitsu vaid seda haisu. Bussipeatuses on suitsetamine keelatud, aga kes seda kontrollib ja ülbed suitsetajad juskui meelega 2-3 meetsise vahega blokeerivad värske õhu. Jutt on Tallinna bussipeatustest. Ja kaubanduskeskusesse ära mitte lapsega minegi. Rikkugu oma tervist, kui see nii oluline on, aga teiste mittesuitsetajate peale nad ei oska mõelda.
Ja ärge nüüd tulge ütlema need suitsetajad, kes nii ei tee.
 
sergei sillamäelt 30. mai 2014, kl 17.44
Aga sa kanna gaasimaski koos lapsega. Või seisa eemal natsa, keegi ei käsi sul keset suitsetajate punti seista. On ikka mõnel probleem. Eriline asmaatik.
 
Realist. 30. mai 2014, kl 17.55
Tossutajad peavad Sinu pilli järgi tantsima? Mine ise siis eemale. Mõni suitsetaja läheb ise samamoodi eemale. Tema küll Sinu kallal ei kiunu, et miks Sina ei suitseta? Lõpeta ära see hala ja ela.
 
Aija 30. mai 2014, kl 17.59
Ma ei kiunu, ja lähengi eemale aga katusest ma sisse ei pääse ja teie, enesetapjad, te ju ise lõhna ei tunne, seega ei saa te seda isegi teada, kui vastik on teie suitsuhais. Astmaatikuks saate te kindlasti, kui edasi suitsetate.
Keegi ei pea minu pilli järgi tantsima, mina ju tantsin teie suitsetajate, pilli järgi, teil jääb ju õigust ülegi, ennast edasi tappa. Lugeda te ka ei oska.
 
realaistile 30. mai 2014, kl 18.00
sa istu oma välipendikus rahumeeli edasi, ja nuusuta, mõnuga, sest sa ju lõhna ei tunne.
 
-.- 30. mai 2014, kl 18.16
Mind näiteks häirib tittede kisa kaubanduskeskustes, aga pean nende titemammade pilli järgi tantsima, kes ennast ja oma lapsi ka läbi suitsuhaisu poodi kräunuma veavad. Ja seda nii hommikul, päeval kui õhtusel ajal, nii et pole võimalik mingi vindiga neist eemale hoida. Suitsetajad poe ees ja bussipeatustes on palju väiksem mure.
 
Realist. 30. mai 2014, kl 18.57
realaistile 30. mai 2014, kl 18.00
sa istu oma välipendikus rahumeeli edasi, ja nuusuta, mõnuga, sest sa ju lõhna ei tunne.

-----

Miks Sa eeldad, et mina seal kemmergus kükitan? No siis võid ju kampa tulla, hoiad mu rippuvat sugutit kahe näpuga.
 
pole suitsetaja 30. mai 2014, kl 19.31
aga mind ei häiri teiste teod nii, et elada ei laseks.

Uuri parem, kumb on kahjulikum, kas ühe tillukese sigareti toss või diisli põlemisjäägid, mida kogu linn ja magistraalide äärsed põllud, metsad täis on?
Otsi materjali ja loe, st õpi ja arene. Lapsel ka hiljem uhke tunne, kui emme targem on.
 
wernerwer 30. mai 2014, kl 23.53
miks te suitsetajad võrdlete alati oma haisu nutvate tittede, diidli leha või hirmsa odeka haisuga? Tegelikult on see isegi õige, et nendega võrdlete, sest kõik ongi ühtemoodi rõvedad. Räpane olemine ja haisemine ei ole aktsepteeritav ja mitte teised ei pea teie leha eest eemale minema, vaid teie peaksite veenduma, et te kedagi ei häiri, sest muidu pole teil mingit õigust ulguda nutvate tittede, diisli leha ega odeka haisu üle.

Kuid teemapüstitus kui selline on jaburas kohas. See siin on suitsetamisest loobumise nurk ja selline suitsetajate kallal vingumine ei aita neil kuidagi maha jätta, vaid tekitab trotsi.
 
pole sutsetaja 31. mai 2014, kl 18.44
mina kirjutasin võrdluseks diiselkütuse põlemisjääkide kahjulikkusest, mitte lehast. Oleks see vaid lehk, siis oleksin tasa.
Ise ma pole suitsetaja ja rõõmustav oleks iga teadmine, et keegi suutis loobuda suitsust. See on tegelikult nii mõttetu harjumus, millega end kunagi on harjutatud ja südames soovib enamus sellest loobuda. Ja mõttetu rahakulu on see ka. Väga hästi sobib siia ütlemine, et lollidelt tulebki raha ära võtta.
Mitte vaid suits pole see lõks, kuhu sind on püütud ja sina heldelt muudkui maksad ja maksad omaenese tervise hinnaga. Keegi aga paneb rahulolevana papi taskusse ja mõtleb, et las aga lollid maksavad, ega raha ei haise.

Kahjuks on nii muudegi asjadega. Alkosõltlased, narkomaanid. Isegi toit uhke reklaami saatel jõuab su lauale, samas täis igasugu kahtlasi aineid, mis su tervist lammutama hakkavad ja sunnivad apteeki rohu järgi tõttama. Raha aga läheb ludinal nii rämpstoidu tootjatele, kui ka ravimifirmadele ja keegi neist ei hooli ei sinu tervisest ega millestki muust, kui ainult, et saaks sult raha kätte.
Inimene on nii manipuleeritav ja mõjutatav, mis viga teda lõksu püüda ja panna ta pideva raha annetajana ennast teenima.
Mõelge sellele.
Kas me tõesti elame ja töötamegi selleks, et kellegi teise elu raharikkamaks muuta, samas ennast hävitades. Ükskõik, kas söögi, joogi või muude ainete ja nippidega.
 
Kuri (ei ole suitsetaja) 01. juuni 2014, kl 20.50
Viimasele...
Iga meie tegevus siin maailmas, iga meie tavapärane vajadus, iga meie soov ja isu viivad raha meie taskust ja see läheb kellegi teise taskusse. Niimoodi see maailm eksisteeribki.
Selline hapu moraal ei pane kedagi maha jätma.
Keegi meist pole täiuslik, kõigil omad vead. Ja suitsetamise maha jätmine on sügavalt isiklik asi, kõigi võitluste, ootuste ja tagasilöökidega, mida sina ei suuda kunagi mõista.

Siinse foorumi õigetele külastajatele jaksu leidmaks see õige hetk millal jätta.
 
kuri-le 01. juuni 2014, kl 21.07
oi, oi, maailm ei pea sugugi nii eksisteerima, et ainus mõte peas aina plaanib kavalaid nippe, kuidas teise taskust raha oma taskusse saaks pumbata.
Olgu, kuidas on, aga mina just sedasi suitsetamise maha suutsin jätta, kui panin kirja kogu suitsule kulunud raha kuude viisi. See oli suur raha, mis lihtsalt tossuna taevasse lendas. Mõtlesin, et sama oleks see raha lihtsalt ära põletada, kui selle peale nii vihane olen ja sellega midagi targemat teha ei oska. Psühholoogiliselt mõjus selline äratundmine ikka ülihästi. Vähemalt minule.
 
muidu tolerantne 02. juuni 2014, kl 15.22
Rasedana pidin mitmel korral bussipeatuse katusealusest välja vihma kätte seisma minema, sest suitsetajad ei pea seda seadust millekski, et seal suitsetada ei või.
Kui nüüd tagantjärgi mõelda, oleks võinud seal edasi seista ja neile konivillemitele peale ropsida, kui väga halb oleks hakanud. Ise nad ju seda provotseerisid.
 
to muidu tolerantne 03. juuni 2014, kl 12.26
ja rasedus annab sulle mingid eriprivileegid et kõik peavad just sind ümmardama avalikus kohas? unista edasi.
 
viimasele 03. juuni 2014, kl 13.01
ja kuidas peab sind eriprivileegiga ümmardama. väga rumal jutt
 
Sillekas 04. juuni 2014, kl 16.10
Tulin endise suitsetajana vaatama, kuidas teil suitsust loobumine läheb, aga sattusin hoopis siin lugema, kuidas suitsetajad oma tossutamist avalikes kohtades õigustavad.
Tahate siis üldse loobuda või ei?

Ise olen suitsust prii umbes 2,5 aastat.
Esialgu mõtlesin, et mõistan ju suitsetajaid hästi ega hakka neile kunagi märkusi tegema.
Aga .... mida aeg edasi, seda vastikum ja talumatum teiste poolt väljapuhutav suitsuhais tundub. E-sigareti valge aurupilv on sama ebameeldiv sisse hingata.
Nii et päriselt ka, need nikotiinikud on ikka üsna ebameeldiv nähtus avalikes kohtades.
Kimute oma suitsu ega teagi, kui ebasümpaatsed te kõrvalseisjatele tundute. Ja haisete ka pärast suitsu lõpetamist rõvedalt
Nonii, nüüd tegingi seda, mida arvasin ennast endise kauaaegse suitsetajana mitte kunagi tegema hakkavat.:)
Aga nii on!
 
sulle, unistaja 05. juuni 2014, kl 02.11
to muidu tolerantne Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> ja rasedus annab sulle mingid eriprivileegid et kõ
> ik peavad just sind ümmardama avalikus kohas? unis
> ta edasi.

Ei, vaata, ei ole eri privileegid, ei rasedale ega mitterasedale. Seadusega on keelatud bussipeatuses suitsetamine. Oi, kas tuli üllatusena? Kui mina seisan bussipeatuse katuse all ja keegi seal konitab ja minul sellepärast paha hakkab, siis roobin pähe ja proovigu viriseda.
 
mina 16. juuni 2014, kl 12.51
ütlesin ükspäev ühele kurjale meesterahvale, et suitsetamine ootepaviljonis on keelatud. Ta hakkas mu peale karjuma et kus see kirjas on, viitasin kleepsule bussipaviljoni seinal, selle peale ta ütles et seda polegi näha. Ütlesin et on olemas Tubakaseadus ja seal see kirjas. Tema ei ole lugenud ja nii ta siis mind edasi sõimas. Mina pidin olema süüdi, et tema ei saa suitsetada vabalt miks teda ahistatakse? Kes keda ahistab?
Suitsetaja kes haises sõna otseses mõttes igast otsast, isegi kui parasjagu suitsu ees ei olnud.
Mina ka ei tea miks suitsetajad nii tigedad ja kurjad on ja maha jätmisest ei taha kuuldagi. Suitsetage kui see nii oluline on aga ärge ahistage mittesuitsetajaid.
 
täna 20. oktoober 2014, kl 14.24
ootasin bussi, millegipärast ei tulnud aga suitsetajad, iga 3 meetri tagant, mönulesid, muidugi mõista udus. Nende arvates pole vahet, kas suitsetad teistele peale või vaadaku igaüks ise, kui kaugele ennast sätib.
Miks te ometi ei mötle, et suitsuhais on vastik mittesuitsetajatele.
Te ise siis tõesti ei saa aru, et te haisete, kui viimase mahvi kopsu tömbate, siis bussi astute ja selle siis bussi puhute.
Tõesti on vastik, miks te aru ei saa.
 
Ardo V 21. oktoober 2014, kl 06.24
sulle, unistaja Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> to muidu tolerantne Kirjutas:
> -----------------
> --------------------------------------
> > ja ras
> edus annab sulle mingid eriprivileegid et kõ
> >
> ik peavad just sind ümmardama avalikus kohas? unis
>
> > ta edasi.
>
> Ei, vaata, ei ole eri privi
> leegid, ei rasedale ega mitterasedale. Seadusega o
> n keelatud bussipeatuses suitsetamine. Oi, kas tul
> i üllatusena? Kui mina seisan bussipeatuse katuse
> all ja keegi seal konitab ja minul sellepärast pah
> a hakkab, siis roobin pähe ja proovigu viriseda.

No eks sa roobi, aga arvesta sellega, et pärast esimest tilka saad umbes 30 hästisihitud jalahoopi näkku ja kui veel teadvusel oled, siis saad oma hambaid sealt bussipeatusest kokku korjata. Olen kickboxija ja sinusuguseid ülbikuid on ennegi ketsitallaga tutvustatud.
 
to ArdoV 19. jaanuar 2015, kl 23.26
sa oled lihtsalt poolearuline, mitte kikupoksija, sest mõne hamba võid sa tõesti kogemata välja koksida. Mis puutub tõelise sportlase arusaamisse, siis ka see on sul alaarenenud, sportlased ei suitseta. Siin on jutt suitsetamisest, kikupoksija ha ha ha. Vahel võib juhtuda et satud kokku mõne kõvema kaklejaga, kui sa ise, siis saad omal nahal kõike seda tunda, mida sa siin välja pakkusid, tuleta mu sõnu siis meelde.
 
ammune suitsetaja 15. märts 2015, kl 10.38
Ma ei saagi aru, miks tulevad siia õigustama ennast suitsetajad, kuidas nad karistaks mittesuitsetajaid ja lausa rõvedal moel.
Jube lugeda. Nii kaua kui suitsetamine pole tervislikuks kuulutatud, on see endiselt tervisele väga kahjulik ja kui inimene just peab oma elu ja tervist rikkuma, siis laske käia, aga jätke mittesuitsetajad rahule. Lühemalt öeldes, suitsetage seal, kus te teisi ei kahjusta.
Kas see on tõesti raketiteadus, millest suitsetaja aru ei saa?
 
Suitsetaja 27. märts 2016, kl 20.25
Kui teile ei meeldi, et suitsetan, kerige nahhui! Aamen! Mina mingite pirtspersete pärast kuhugi nurga taha ronima ei hakka!
 
Suitsetajale! 26. mai 2016, kl 15.15
Ootepaviljonis ei suitsetata, see on seadusega keelatud!
 
keelatud 13. juuni 2016, kl 12.01
ootepaviljonis on suitsetamine küll, aga kes sellest hoolib. Sellised suitsetajaid, 27.märts 20.25 nahhui bohhui, pole ju inimesed, lihtsalt üks tühine biomass, kes ei hooli ei endast ega teistest.
 
artist 13. juuni 2016, kl 19.08
Ei ole igapäevane suitsetaja, suitsupakki kaasas ei kanna. Ei sure ka surnuks, kui keegi kõrval kimub.
Olid ajad, kui tossutati restoranides, kohvikutes, asutustes... Siseruumides viibisid sõbralikult koos suitsetajad, mittesuitsetajad, rasedad, lapsed. Keegi ei kisanud, kui suitsu tehti.
Aegade hämarusest on tehtud, aga mõne arvates kasvavad tänapäeval saba ja sarved külge, kui keegi vabas õhus suitsetab. Elus on palju asju, mille kallal pead murda.
 
artistile 22. august 2016, kl 17.57
No selle jutu peale ma ütleks, kunagi elati koopas ka, kas siis edasiminek on halb, tervisest hoolimine ei ole kunagi liiast.
See ei ole vingumine, kui suitsetamine on keelatud, siis põhjusega, siin pole midagi vaielda.
 
endine suitsetaja 28. august 2016, kl 09.06
Ega jah sellest enne aru ei saa, kui ise maha jätad.
 
Assi 10. juuni 2017, kl 21.46
Teema aktuaalne ka aastal 2017. Suitsetamist keelavad kleepsud on bussiootepaviljonides maha kulunud ja suitsetajad tossavad peatustes rõõmsalt edasi. Jutt käib Tallinnast. Inimeste teadlikkus linnas on pigem vähikäigu teinud. Kombineeritult bussisõiduga on mul tööle jalgsi minna ca kilomeetri jagu. Sel distantsil, kuhu jääb kaks bussipeatust, kohtan üldjuhul 4 suitsetajat. Seega 4 passiivset sigaretti. Ma ei taha neid teha, aga teha pole midagi.. Tema kimub oma päeva esimest sigaretti ja naudib, mina lämbun seal kõrval. Buss väljub konkreetsest kohast, kaugele sa ikka sealt lähed. Kui viitad bussipeatustes suitsetamiskeelule, siis on reaktsioonid väga erinevad. Kuni kahkja suitsetaja-muti kähiseva:" Ole vait" ja pisut noorema tädi ropu sõimuni välja. Olen väsinud sellest raskest, ärritavast tubakasuitsust ... Olin just äsja puhkusel, Tallinnast ära ja korraks oli passiivne suitsetamine meelestki läinud... aga jah, juba tuli meelde. Jah, eks igaüks tegelegu oma hobidega, aga seni, kui ma olen sunnitud osade inimeste hobist sunniviisiliselt osa saama,seni võtan sõna. Suitsuhais on väga jube ja suitsetaja seda ise ei tunne juba ammu, seda enam mittesuitsetaja. Pole eluski ühtki sigaretti tõmmanud. Vanemate eeskuju.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!