Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Loobu suitsust
Minu suitsetamise lugu
 
Anna 13. november 2014, kl 11.48
Tahaksin teie k6igiga jagada oma elu kui olin suitsuvang.Alustasin 20 aastaselt suitsetamist,enne seda olin suitsu ja suitsetajate vastane,isegi proovinud polnud kunagi ja arvasin et seda ei juhtugi.Nimelt yhel p2eval tuli mulle kylla mu s6ber kellel olid aroomisuitsud kaasas.Ytles mulle et proovi,ta suitsetas ja kogu tuba oli vanilli l6hna t2is,m6tlesin sel hetkel et mis ikka yks suits minuga teeb,et pole ju kunagi proovinudki.Tegin oma eesimese suitsu tundsin peale seda halvasti kuid samas nagu mingis heas deliiriumis.J2rgmisel hommikul mu s6ber j6i kohvi ja t6mbas suitsu,pakkus ka mulle,taaskord murdusin.Nyyd aga olen suitsetanud 5 aastat,kuid pakk p2evas.Olen aru saanud et mu organism ei v6ta seda pinget enam vastu..Olen sattunud l6ksu,kes mind nyyd p22staks,mu s6ber ? Tema aga ei suitseta juba ammu enam.Mina aga piinlen suitsukyynises.Olen aru saanud kui raske on mul igal hommikul hingata,kurk valutab,peavalud.Mu p2ev algabki kohvi juues ja suitsu t6mmates,peale seda terve p2ev tunnen end nii j6uetu ja nagu 2ra kasutatud.Alati m6tlen kui vaba ja rahulik olin kui ei suitsetanud..Paljud inimesed ytlevad et suitsetamine rahustab,aga see pole ju nii,suitsu teevad isegi inimesed kes tunnevad end 6nnelikult..Kuid sellises elus ei saa end 6nnelikult tunda kuna mind ajab vihaseks et olen seisus et suits ja suitsetamine on mu elu pea peale pooranud.Peeglisse vaadates,vaatab mulle vastu noor,kuid v2sinud,valge n2oga,hambad tuhmid..Keha v2sinud.Ei j6ua isegi trenni teha..Arstid r22givad maha j2tmisest..Nyyd aga olen joudnud teadmisele oma m6tlemises et tahan j2lle elada normaalset elu,ilma mingi s6ltuvuseta.Tunda j2lle endast kui inimesest r66mu,mitte ei peaks h2benema suitsuhaisu mis teistele inimestele ninna hakkab.Tahan olla taas sportlik teha palju ja rohkemgi,kuid kui on s6ltuvus seda nagunii ei suuda.Nyyd aga olen joudnud sinna maani kus arst k2skis mul maha j2tta,mu tunne polnud petlik,just nimelt mu orgsnism ei vota seda pinget enam vastu..Olen otsustanud maha j2tta,arvan et k6ik on m6tlemises kinni,pead endale teadvustama kes tahad olla,ja mida saavutada.Mina olen tugevam kui mu s6ltuvus. Edu k6igile ,kes pyyavad.
 
tule taevas appii 13. november 2014, kl 12.03
Poleks uskunud, et eestis on veel selliseid debȉȉlikuid, kes ei tunne isegi tähti.
 
nu 13. november 2014, kl 12.06
sa ei saa aru ka et osadel arvutitel pole eesti keelt sees/
 
nujah 13. november 2014, kl 12.21
Ok, kõik õige ja ilus, kuid mida teha siis, kui suits lihtsalt maitseb? No mulle lausa meeldib suitsu teha. Ükski hommik ei alga ilma tassi kohvi ja sinna juurde kuluva sigaretita. See on nagu omamoodi rituaal- võtad tassi auravat kohvi, viskad jope õlgadele ja lähed õue, nuusutad karget õhku ja läidad sigareti. Milline õnnis tunne. Olen ka aastaid mõelnud maha jätmisele, kallis ju pagan, aga ei, ikka ostad paki ja teise ja kolmanda. Kunagi õnnestus isegi paariks kuuks mingite tablettide abil maha jätta, mingit isu isegi ei olnud suitsu järgi, aga hommikud jäid kuidagi tühjaks ja nii ta jälle läks. Mis teha, eks tassin oma taaka seni, kuni aega antakse.
 
Anna 13. november 2014, kl 12.31
Tuttav asi..Kuid samas suits ei saa maitseda..See on idee..Arvasin sama,meeldis seltskonnas ,oma m6ttepausi ajal suitsu teha.. Tegin oma tegemisi,v2sisin kohe mida tegin panin suitsu ette..Samas oleksin ma saanud lihtsalt istuda ja m6elda ,puhata,mu organism ju ei puhanud,suits on energia r88vel.Kuid vaatasin end k6rvalt sain aru kui j2lk ma olen,hiljem haisen,n2rin n2tsu,voimalik et sind see ei h2iri?Mind panigi see maha j2tma.Ning et mul oli vaba raha et minna puhkama,suitsetasin koik selle maha..
 
nujah 13. november 2014, kl 12.37
Aga edu sulle sellel raskel teel. Sa noor inimene, organism pole suitsust veel nii läbi imbunud, kui mul. Saad hakkama kindlasti. Ära ainult oma ellu tühje kohti jäta, suits on neid tühikuid kibekiire täitma. Seda ma tean ja see mu tegelik häda vist ongi.:)
 
jah 13. november 2014, kl 12.37
Suitsetamine on m6nus aga kallis.
 
Anna 13. november 2014, kl 12.40
Sulle ka edu :) 6pi elu vaatama teisiti,neid tyhikuid saab t2ita ka midagi muud su elus ,usu mind :)
 
Leena 13. november 2014, kl 13.23
Mina olin ka veendunud, et mulle maitseb väga sigaret. Suitsetasin öösitigi ja polnud nauditavamat tegevust, kui see, et astud rõdule, vaatad kaugusesse, tunned karget õhku nahal ja suitsetad.

Kuid samas ma tahtsin ka maha jätta, sest kaks pakki päevas tähendas ligi 25000 krooni aastas. Lisaks oli tekkinud igahommikune röga, võhm polnud enam see, hambad olid läinud kollaseks (need kihvad), küüned kolletasid ja mulle tehti pidevalt märkuseid, et ma eemale hoiaks, sest ise ma enda haisu ei tundnud. Kuid kuidas ma saan maha jätta, kui ma seda niivõrd naudin?

Ma ei hakka reklaami tegema ühele koolitusele, millest siin foorumis mitmetes teemades juttu on, kuid see koolitus pani mõtlema- ma ju ei nautinud suitsulõhna enne alustamist- vastupidi, ma hoidsin suitsuhaisust eemale, sest see oli mulle vastik. Ma ei nautinud suitsumaitset, kui ma suitsetamist alustasin, vastupidi, ma pidin õppima, kuidas selle maitsega toime tulla. Ma ei vajanud varem selleks suitsu, et nautida üksi olemist, enda ära kaotamist, kuid nüüd ma ei suutnud seda teha enam suitsuta.

Järelikult midagi minus muutus. Järelikult olin ma komistanud kusagile, kus ma ei tahtnud olla, kuid mulle on tekitatud mingi vajadus, ilma milleta ma ei suuda nautida ei head toitu, ei puhkust, ei alkoholi, ei suuda pingetega toime tulla.

Kui ma koolituselt ära läksin oli mu pead mõtteid täis, kuid ma ei tundnud ennast teistmoodi. Ma sain aru, miks ma pidin kõik need aastad suitsetama, ma sain aru, kuidas ma olin langenud suitsulõksu, sest ma ei olnud kunagi otsustanud suitsetada kahte pakki päevas ja seda 25 aastat järjest. Ma tegin otsuse, et ma teen selle esimese sigareti ja mõned järgmised sõpradega peol, kuid ühel hetkel sellest ei piisanud ja ma suitsetasin iga päev paki ja siis kaks pakki päevas.

Sellest pävast alates ei ole ma soovinud ega igatsenud ühtegi sigaretti. Esimesel kolmel päeval oli mul küll selline natuke õõnes ja ebakindel tunne, kuid ka see ei olnud soov suitsetada, vaid see tähendas minu jaoks uut algust.

Tahan lihtsalt öelda seda, et kui mahajätmine on raske, sa igatsed suitsetamist taga, siis ma soovitan osaleda sel koolitusel, sest see on nii lihtne ja lollikindel, see seletab väga põhjalikult sõltuvuse lahti ja kui sa näed läbi, miks sa arvasid, et sa naudid suitsetamist ehk kuidas nikotiin muudab sinu silmis leevenduse naudinguks, on mahajätmine ainuõige valik ja seda ilma kõhklusteta.

Koolitus ei olnud odav, kuid tänu seal käigule, olen ma tänaseks kokku hoidnud 5900 eurot ja kuna ma panen selle raha kõrvale, olen ma saanud lubada endale asju, milleks mul varem kunagi raha ei jagunud, nagu puhkus ja uued riided.
 
lesta 13. november 2014, kl 13.25
Onon mõnus hommikul suitsu teha, mul oli ka. 15 aastat oli.
Aga siis hakkasid kopsud valutama, mitte tugevasti ja mitte kogu aeg. Enamasti öösiti magades tundsin seda ning päevasel ajal peale suitsetamist.
Ma ei tea, kuidas teistega, aga minul tekitas see paanilist hirmu. Et vist on vähk ja surm ja ongi kõik.
Võtsin kätte ja jätsin maha. Nüüd kopsud ei valuta enam, energiat ja raha jääb natuke rohkem järgi.

Suits rahustab jaa, kuid ta ise tekitabki närvilisust. Ise ta tekitab seda nälga, mis tuleb järgmise sigaretiga maha suruda.

Sain ka motivatsiooni ühelt tuttavalt, kes jättis peale 40a suitsetamist päevapealt maha. Sain aru, et see on tõesti võimalik, kui vaid ise tahta.

Samuti olin loobumise hetkel tööl koos ühe teise rahvuse esindajatega, kellest mitte keegi ei suitseta. Nad pole isegi kunagi proovinud, sest nende kodumaal suitsetavad vähesed ja see ei ole popp. Kui neil vanemad, vennad ja sõbrad juba ees suitsetaksid, küllap oleks ka neist pea kõigist ilmselt suitsetajad saanud. Eestis paraku on see popp tegevus.

Ma ei mõista kedagist hukka, igalühel enda elu ja personaalne iseloom. Soovin kõigigile edu.
 
hmngw 13. november 2014, kl 23.37
oled õnneks juba seal kaugel, et vihkad suitsetamist ja mis see su kehaga teeb, üritagi endas viha ja vastikust õhutada ja lihtsalt loobuda ja tunned siis kui kerge värske hea tunne tuleb, sa tundud seal maal, et carri raamatut lugedes suudad päevapealt edukalt lõpetada, teine asi mida soovitan oleks e-sigareti peale üle minna või võid ka puhtalt tahtejõua ja enda mõtlemisega asjast võitu saada, edu sull ja kirjuta siia ka kuidas edeneb!
 
staatus 27 27. jaanuar 2015, kl 22.41
Minul on nüüd 11 kuud täis suitsuvabadust.
Kehakaal +11kg selle mahajõtu ajaga.
Vanasti kulus 100 eur/ kuu suitsupeale, nüüd siis on 11 kuud see raha läinud rohkema ja parema toidu peale.
 
õgard 28. jaanuar 2015, kl 16.03
ei tõmba enam 7 kuud.Suitsetamise mahajätmine ei olnudki kõige raskem, keerulisem on isuga, sööks kogu aeg ja head paremat.Kui saaks süüa kõike, mida hing ihaldab, siis oleks palju lihtsam.Muuseas, suitsetajastaazi oli mul 40a,Juurde olen võtnud 7 kg
 
eelnevale kahele 29. jaanuar 2015, kl 11.53
seega reegel on selline, et 1 mahajätu kuu = 1 lisa kilo.
 
Baracus 29. jaanuar 2015, kl 15.33
ei ole sellist reeglit. mina kaalun täna sama palju, kui ma kaalusin 10 kuud tagasi, kui suitsetamisest loobusin. Kui sa ikka ei asenda, siis ega need kilod õhust ei tule.
 
6 aastat suitsuvaba 03. veebruar 2015, kl 11.22
võtsin ka väga palju kaalus juurde (üle 20 kilo) kuna suitsetamise asendasin söömisega. nii ma mõtlesingi, et korraga ma kahte asja teha ei suuda, maha jätta suitsetamist ja söömist ka veel piirata. mõtlesin, et küll ma söömise korrigeerimisega tegelen hiljem, kui suitsunälga enam pole. kokkuvõttes võin öelda, et suitsetamise maha jätmine oli minu elus üks raskemaid asju, enam ei tahaks seda läbi teha, see oli raske lausa 2 aastat.
täna võin jah öelda, et enam ei tule suits meeldegi ja kaalu sain ka langetatud, kuid seda tegin alles mõni aaeg tagasi, sest pikka aega asendas hea söök mulle suitsu. ehk siis ühe sõltuvuse asendasin teisega ja tundsin kuidas üleliigne kehakaal laastas tervist rohkem kui suitsetamine. kui kõrge vererõhk hakkas peale igat head söögikorda kimbutama, siis võtsin ennast kokku ja alustasin dieediga. hirm on kõige parem motivaator. arvasin juba, et ei suuda söömist piirata mitte iialgi. riided vahetasin ka kõik paar numbrit suuremate vastu välja, igaks juhuks, et kui veel juurde tuleb.
täna söön kõike, kuid vähe. ei vohmi enam sisse piiramatutes kogustes.
enam ma ei suitseta, kehakaal ka normis, kokku võttis see kõik mu elust 5 aastat. milleks oli vaja üldse suitsetamisega alustada, seda 5 aastat kestnud punnitamist poleks üldse olnudki. elust maha visatud 5 aastat. kurb...
 
2 aastat suitsuvaba 03. veebruar 2015, kl 21.29
minul lisandusid ülekilod siis, kui suitsetamise mahajätmisest oli aasta möödas. poole aastaga oli 10 kilo juures ja maha ei saa. selline tunne on, et isegi kapsalehe vaatamine toob kaalutõusu. suitsetanud olin ligi 18 aastat.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!