Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Loobu suitsust
tervis halvenes pärast suitsetamisest loobumist
 
kristel 04. november 2006, kl 23.42
minul selline kogemus, suitsetasin 28 aastat välja arvatud 3rasedust.Täna sai 7 kuud kui ei suitseta ,selle eest on tervis kohutavalt halvaks läinud.Kaalu juures 10 kilo ennegi olin paks nüüd sigarasvunud ,peavalud,uneapnoe,liigesevalud,köha ja seda võiks veel jätkata, kõik viitab juba depressioonile muide mul olid pikad suured juuksed need langevad pahmakatena välja arstid põhjust ei leia. Ilmselt pean jälle suitsetama hakkama, kusjuures see mõte ajab mind öökima aga kui sul on pidevalt nii halb enesetunne siis valin ilmselt suitsetamise.Ja veel üks asi kahjuks ei ole kuulnud kordagi kellegi käest ühtegi toetavat või kiitvat sõna, et suutsin päevapealt loobuda seda enam ,et teised kodus suitsetavad edasi.
 
anyka 05. november 2006, kl 01.37
ma ei usu elusees, et su terviseprobleemid on tingitud suitsuvabast elust, ilmselt on mõni teine põhjus ja see tuleb ruttu leida ja soovitus, ära hakka enam uuesti suitsetama vaid küsi nõustamiskabinetist nõu kui arvad, et sellepärast on sul tervisega probleeme
 
Eve 05. november 2006, kl 02.13
Kui see jutt osutubki tõeks, et paha just mittesuitsetamisest siis lohutan läheb üle. See on nagu psühholoogiline efekt. Käi korra arsti juures ja korruta iga vea puhul.et see on vist sellest suitsetamise mahajätmisest.Arstid hakkavad sind jooksutama ja tuleb välja asjad nagu paremad kui enne ja oh ime juba sama päeva õhtul tunned ennast tunduvalt paremini.Kui see stress ära kaob võid hakata vaikselt ka kaalujälgimise peale mõtlema.Kui see ka edanema hakkab siis tuleb vägisi iseenesest pähe mõte see elu on ikka suht ilus.NB? Jutt elust enesest.
 
mina 21. november 2006, kl 16.22
mine trenni kui vähegi aega on. sport aitab sul masendusest üle saada, tervis läheb paremaks ja kilod vähenevad. spordiklubides treenerid annavad ka õige toitumise kohta nõu. pole see nii hull midagi, võib kõike süüa aga mitte suurtes kogustes. pealegi keha ei vajagi selliseid suuri koguseid. sa mõtled, et olen õel võibolla kui nii räägin ,aga räägin enda kogemustest, sest on kaks põhjust kuidas juurde võtta: kas mingi haigus(kilpnääre) või sa tõesti ei vali mida sööd. ei pruugigi süüa hommikust õhtuni, aga kui sööd valesid asju on efekt sama. eriti kehtib see rasvaste toitude kohta, kehal on küll rasva vaja, aga mitte suurtes kogustes. pealegi ka toitumisest võib olla tingitud halb enesetunne ja juuste langemine. muidugi ma ei tunne sind, see vaid praegu oletus.
igatahes ära hakka uuesti suitsetama, ära masenda ennast veel rohkem, hakka tegutsema! Suitsetamine on tervisele väga halb ja ma iga päev vihastan enda peale kui jälle suitsuisu tuleb.
 
kats 06. detsember 2006, kl 09.26
Mina isiklikult soovitan, et ära hakka suitsetama! Ja ma ka ei usu, et just suitsu loobumisest on need kõik hädad sinuga juhtunud! Ma jätsin ka maha, oli paha paar päeva kõik! Kui Sa sellele mõtled, et mis nüüd saab siis saab kõik nii nagu Sa mõtled! Mõtle positiivselt! Paksuks saab minna ainult seljuhul kui suitsetamise asemel hakkad rohkem sööma!!! Pea vastu ja ple tugev!
 
A 16. detsember 2006, kl 14.13
Kurb on kuulda, et teised kodus nii ükskõikselt sinu saavutusse suhtuvad ja ise nii enda kui sinu tervist tegelikult edasi rikuvad.
Ära kindlasti anna alla! Edu!
 
re 21. detsember 2006, kl 17.53
Võib arvata,et kehakaaluprobleemid on ikka pärit millestki muust. Lihtsalt sa saad valida,kuidas nende vastu võitled, kas suitsetades või muul viisil. Aga ma ei usu, et need probleemid saavad olla väga sügavad, kui vaid suitsetades suudad neist üle saada. Sellisel juhul peaks see muul viisil näiteks trenni tehes ja tervislikult toitudes sama lihtne olema.
 
äpu 05. jaanuar 2007, kl 13.15
usun küll sinu juttu,et tervis nii kehvaks läks.siiralt usun,sest olen ise üle 30 aasta tossanud ja pole niipalju iseloomu,et maha jätaksin.kardan ka neid lisakilosid,sest 100 kilo ei ole mitte naise ilu.sellegipoolest soovin südamest,et sa enam nii rumal poleks,et ennast selle "valge pulgajunni"ohvriks annaks.vaata,kui kaua sa oled sellega oma keha mürgitanud,on vaja pisut rohkem aega,et ta toibuks.ÄRA ANNA ALLA!
 
No tead. 28. veebruar 2007, kl 11.35
Kristel, olen 38aastat suitsetanud ja nüüd plaastritega 12 päeva ilma olnud. See pole küll aeg, millega kilgata, aga olen surmkindel, et ei enam. Ära jumala eest alla anna! Minul on kilode ja kõige muu vastu hea ravim - koer, kellega käin mitu korda päevas jooksmas.
 
EE 06. aprill 2007, kl 23.51
Kindlasti jätkata, sest see kulminatsioonipunkt on varsti läbi ja siis läheb asi paremaks.
Rahulikku sporti on hea tea puhtas looduses.
Uuri, ega mingit muud põhjust ei ole, mis vaevab.
Kõige lollim otsus saab olla alla andmine. Võiduka lõpuni.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!