Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Loobu suitsust
kas keegi teab...
 
mure 08. november 2006, kl 13.06
mu elukaaslasel avastati hiljuti et tal on astma ja hingamisraskused vms.arst ütles et suitsetamine tuleb maha jätta.ükskord ta ka üritas aga lootusetult.kuidas teha talle selgeks või kuidas teda aidata et ta saaks suitsetamisest loobuda?ta on suitsetaja juba mingi 10 aastat olnud.ja mis tagajärjed võivad olla kui nüüd õigel ajal suitsuga pidama ei saa?
 
Janika 14. november 2006, kl 18.23
Sina ei saa aidata. Kahjuks on ikka uppuja päästmine ainult tema enda asi. Vähemasti otsuse peab ta ise vastu võtma. Kui ta juba on otsustanud loobumise kasuks, on sinu kohustus teda toetada, mitte nagu enamus inimesi. Räägin omast kogemusest, olen ka mitu korda proovinud loobuda, ja selle asemel, et toetada ja kiitagi, pakuti hoopis kohe suitsu. Miks, ma ei saa aru.
 
A 16. detsember 2006, kl 14.08
Mullegi kunagi arst ütles, et mul on astma. Algfaasis, aga siiski. Selleks ajaks olin ma suitsetanud umbes aasta ja tegelikult ei suutnud keegi mind nii kaugele viia, et ma enam ei suitsetaks. Kokku suitsetasin umbes 9 aastat. Praeguseks hetkeks pole ühtegi suitsu teinud umbes 5 kuud. Ja astmast või sellest tundest, et mõnikord on raske hingata pole enam jälgegi.
Kuidas ma siis jätsin maha?
Olin oma elukaaslasele lubanud, et jaajaa küll ma kunagi jätan maha. Ühel hetkel hakkas ta kahtlema minu suutlikuses, et kas ma ikka suudan ja äkki olen hirmus närviline siis jne jne jne. Mul nö "viskas kopa ette" see jutt, tegin pakist viimase suitsu ja ütlesin, et vaata kuidas ma suudan.
Ei tea kas see oli teise inimese hea taktika õigel ajal või minu kangus, aga praegu olen väga õnnelik, et olen nii kaugele jõudnud.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!