Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Loobu suitsust
Kõrvalmõjud?
 
Janika 14. november 2006, kl 08.03
Mõjub hästi tervisele see loobumine, no nii nad räägivad, aga mind rusuvad küll kõrvalmõjud, vaata et parem oleks aga tagasi tossama hakata. 1. närvilisus. Iga tühja asja peale tõmban end käima 2. Väsimus. Jessas, tööpäev ei ole alanudki ja ma juba väsinud. 3. Söögiisu, mitte et ma ainult suitsudele mõtlen, nüüd mõtlen ma ka toidust kogu aeg.
Alles teine päev ka veel. Aga mulle tundub, et vaevused on liiga suured kaalumaks üles seda positiivset, mis ma loobumisest saan.
 
tibu 14. november 2006, kl 12.23
ära loobu!!!!!!!!!!!!!minul oli kax nädalat selline jama olemine aga kui see aeg möödas oli siis olin väga õnnelik et ei jätnud asja katki!!!!!!see mida sa praegu tunned on loomulik!!!!!!!!!!pea vastu!!!!!:)
 
Zaika 15. november 2006, kl 23.31
See SÖÖK on täielik stress. Mul kuu aega ja alustasin dieediga sest olen 3 kilo juurde võtnud. Järan porgandeid nagu segane ja kõik kaevud joon kah veest tühjaks - et ainult seda söögiisu peletada.
 
Kacukas 17. november 2006, kl 23.06
Tee sporti, aitab igasuguste vaevuste vastu. Mul läheb 12. päev. Olen ainult spordist abi saand. Esiteks, korvab see juurdesöödud kalorid, teiseks toodab endorfiine, mis teevad tuju superheaks, kolmandaks tunned, et mahajätmisest on kasu. Minul on kõikse aeg väga positiivne olnud olla.
 
proovija 21. november 2006, kl 16.12
olen ka proovinud mitu korda, eelviimane kord oleks isegi peaaegu õnnestunud aga nõrkus oli see mis tuksi keeras kõik. aga see oli ka minu kõige raskem nädal, alguses olid peavalud, siis tuli ärevus ja närvilisus, ei saanud üldse normaalselt magada, unes nägin suitsetamist ja igal pool filmides ka tundus et kõik suitsetavad. ja siis ma alla andsingi, närvid ei pidanud vastu. aga kahju on siiamaani sellest :(
 
ainult arvamus 21. detsember 2006, kl 17.45
Ma arvan, et kõik need kõrvalmõjud polegi tegelikult mingid kõrvalmõjud vaid pigem positiivsed tundemärgid. Esiteks sa saad alles nüüd aru, et vajad sööki, mis aitab organismil õiget tasakaalu saada ja teiseks sa saad alles nüüd aru, et oled väsinud, kui seda kunstlikult endast eemale ei tõrju. Närvilisuse võid asendada pigem sellega, et ei pööra sellele tähelepanu, sest elu on siiski tervislikult kvaliteetsem.
 
selge ju 07. jaanuar 2007, kl 02.44
on ju loogiline miks organism nii teeb,praegu võitleb ta koos sinuga sinu tervise eest.Organism püüab mürkainetest vabaneda ja sellest ka see närvilisus ja muu kamm aga ole tubli ja pea vastu,peagi näed,et see polegi nii hull.
 
miia 15. veebruar 2007, kl 23.08
Sagedane sõõgiisu, ka siis kui kõht tühi pole, on tegelikult psühholoogiline vajadus! Kui sa sellele ei mõtle, siis teda ei ole! Eriti naistel on toitumine õrn koht ja kui sa oled seda suutnud seni ajani kontrolli all hoida, siis nüüd kui ees on suurem samm-suitsetamisest loobumine- siis aju autommatselt võtab ette järgmise nõrga koha-sõõmine! Närvilisus on sama moodi kontrollitav. Kui tunned, et kops hakkab üle maks minema püüa rahuneda ja mõelda, mis oli tegelikult ärritumise tagamaa!
Ära ka mõtle kohu aeg , et sa ei TOHI suitsu teha vaid sa ei TAHA teha. Seee kõlab nii lihtsalt ja labaselt aga praktikas tõõtab! Kui sul on pakk suitsu kogu aeg kätte saadavas kohas, siis sul tekibki see olukord, et saa ei taha enam. Ma olen alle kolm nädalat puhas olnud ja võin vabalt koos suitsunurgas juttu käia ajamas nii, et tekib vaid ehk korra selline tunne, et tahaks! Mul on praegu lihtsalt läinud!
 
miia 15. veebruar 2007, kl 23.10
Sagedane sõõgiisu, ka siis kui kõht tühi pole, on tegelikult psühholoogiline vajadus! Kui sa sellele ei mõtle, siis teda ei ole!

Eriti naistel on toitumine õrn koht ja kui sa oled seda suutnud seni ajani kontrolli all hoida, siis nüüd kui ees on suurem samm-suitsetamisest loobumine- siis aju autommatselt võtab ette järgmise nõrga koha-sõõmine!

Närvilisus on sama moodi kontrollitav. Kui tunned, et kops hakkab üle maks minema püüa rahuneda ja mõelda, mis oli tegelikult ärritumise tagamaa!
Ära ka mõtle kohu aeg , et sa ei TOHI suitsu teha vaid sa ei TAHA teha. Seee kõlab nii lihtsalt ja labaselt aga praktikas tõõtab! Kui sul on pakk suitsu kogu aeg kätte saadavas kohas, siis sul tekibki see olukord, et saa ei taha enam.

Ma olen alle kolm nädalat puhas olnud ja võin vabalt koos suitsunurgas juttu käia ajamas nii, et tekib vaid ehk korra selline tunne, et tahaks! Mul on praegu lihtsalt läinud! loodan, et edu kestab!
 
Mina 26. veebruar 2007, kl 13.24
Olen elus mitmeid kordi maha jätnud. Kõige pikem aeg on olnud aasta ilma suitsuta. Nii et võib öelda, et mul mahajätmisega probleeme pole..... Pigem on probleemid uuesti suitsetamist alustamisega.
Miks ma olen alati uuesti alustanud? Just see "närvilisus", mida Janika mainib. Kõik muud probleemid mööduvad. Ma ei saanud aga sellest närvilisusest kuidagi lahti. Ma muutusin isegi iseenda jaoks vastikuks. Absoluutselt kõik ümberringi ärritas mind. Võisin kodus pisiasjade pärast endast täiesti välja minna. Seda isegi pärast seda, kui olin aasta suitsuta olnud. Hakkasin uuesti suitsetama - kõik läks endiseks. Olen vana-rahu ise. Alla andnud aga pole. Proovin varsti jälle maha jätta. Seekord proovin koos stressi alandava raviga (Zyban või Wellbutrin). Näis kas aitab.
 
Marta 29. aprill 2007, kl 20.47
Tere
Olin ka jube väsind ja loid.Aga see tasus ära olen juba 3 kuu lävel ja energia tagasi tulnud jaksan ka rohkem oi elu ilus:)EI SUITSULE
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!