Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Loobu suitsust
vabanemine suitsust
 
jenny 26. veebruar 2007, kl 14.06
tahan väga suitsust loobuda aga kuidas ma sellega ise kodus olles hakkama võiksin saada? kas on midagi mida võix ise teha et suitsu isu vähenex?
 
Janika 02. märts 2007, kl 19.21
Tahe loobuda on ainus jõud, mis edasi viib. pole olemas asja, mis vähendab suitsuisu. Ma pole veel leidnud sellist. Ka oma 4 kuul tahan ma ikka suitsu teha. Ainult selge eesmärk aitab mul joonel püsida. Ei mingeid plaastreid, nätse ega muud jama. Mina ja suits...kumb jääb peale?
 
suva 03. märts 2007, kl 22.13
Janika, ära ole nii kategooriline, sõltuvus on härjalt individuaalne. Panen siia kirja meetodi, kuidas mina olen olnud 2,5 kuud puhas, copy / paste kommentaarist mille postitasin acidmeni blogis:
Staash- 2-3 pakki päevas 27 aastat. Pikim (ja ainus) paus- viis päeva.
Esimesed kaks suitsuvaba nädalat- padjakestes snuss asendas sigarette. Snussile piiranguid ei seadnud, keskmiselt päevas 5-7 tupsu käis mokast läbi, soovi korral ka snuss lisaks. Kolmas ja neljas nädal pruukisin snussi täpselt nii palju, et hoida enesetapumõtted eemal, ei rohkem- neljanda nädala lõpuks oli päevanorm 3 tupsu. Liuglesin veel ühe nädala kolme tupsuga, vajadusel tegin ka nina tahmaseks (snuff). Kuuendal nädalal proovisin Niquitine kõige kangemat plaastrit, kerge iiveldus andis märku, et liiga kange- läksin otse üle keskmise kangusega plaastrile. Keskmist plaastrit hoidsin peal 2 nädalat, himu tekkides aitas nuusktubakas, mille kasutamisele taas piiranguid ei seadnud- noh kolm, neli nuusutamist päevas ikka kokku tuli. Üleminek kõige lahjemale plaastrile oli ehk kõige raskem- nuusktubakas ja nikorett abiks. Paar päeva hiljem märkasin, et mingit tuntavat vahet ei ole kas plaastriga või ilma. Loobusin plaastritest, jäi ainult snuff- keskmiselt 3 korda päevas. Tänane seis- 12 nädal jookseb, snuffimist mõnel päeval pole üldse, mõnel päeval korra nuusutan. Tegelikult olen valmis snuffi purgi minema viskama ja tõenäoliselt ei juhtuks midagi... aga nagu kogu protsessi olen juhtinud- pole vaja kiirustada, nuusin seda va snuffi sel nädalal ja järgmisel nädalal hakkab ka neid otsi kokku tõmbama...

Paar tähelepanekut- olin oma nikotiinivajaduse niipalju alla saanud, et hommikune suisunälg maha ei löönud seepärast loobusin plaastrit öösiti peal hoidmisest. Milleks hoida kunstlikult üleval nikotiinitaset 24/7...

Kõik need nädalad olen jälginud põhimõtet- better safe than sorry- ja tõsisemate viinaviskamiste juures heaga tupsu põske toppinud

Tänane seis- saan ka ilma nikotiinita. Lugedes Acidmen'i, Xanax'it, McNeo'd olen valmis nikotiini sigatsemisteks (no ega ta sigatsemata ei jäta ) ja kannan alati taskus relva- snuffi, snussi või nikoretti, igatahes sigareti hoian eemal ja jälgin hoolega, et snuffist ja snussist omakorda sõltuvust ei tekiks.
 
Ainar 04. märts 2007, kl 17.51
Jenny ja kõigile teistele samuti,

Pakun võimalust proovida alternatiiv meditsiini.Üks tuttav soovis vabaneda suitsetamisest,tagasiside temalt on positiivne.
Loomulikult ei toimu mingit ilmaimet et hommikul ärgates olengi vaba suitsetamisest.Ka selle meetodiga kaasneb protsess,ja 100%'liselt esmane on isiku sisemine soov/taotlus.Kes on huvitatud,kirjutage otse e-mailile,tasu ravi eest ainult sõltuvalt teie soovist ja ainult peale raviperioodi lõppu.

Tugevat tervist.
 
ainarile 04. aprill 2007, kl 19.53
Aga anna mulle siis enda meili aadress
minu oma on akristii@hot.ee.
Saada sinna.
Siit ma seda pärast ei leia siit.
 
N 14. aprill 2007, kl 14.40
Kirjutan ka oma kogemuse.Olin suitsetanud 34aastat ja viimased aastad 1 kuni1,5pakki päevas.eelmisel aastal otsustasin jätta maha plaastritega kuid paraku pidasin vastu vaid nädala ja hakkasin jälle tõmbama.See aeg mis ei suitsetanud,olin ka väga närviline.Siis aga leidsin kuskilt foorumistkellegi kirja,kes oli lasknud endale tuua Lätist Tabexi tablette ja otsustasin ka ise proovida.Kuna esimene kord ei õnnestunud ,siis ausalt õeldes ei olnud suuremat usku ka neisse.Ostsin ka 3plokki suitsu kuna seal oli odavam.Hea oli nende tablettide juures see,etsamal ajal võis ka suitsu tõmmata.Hakkasin neid tablette võtma peale jõule ja juba kolmandal päeval märkasin suitsuisu vähenemist.Viiendal päeval ei teinud enam ühtegi suitsu.Huvi pärast proovisin kuskil umbes nädal hiljem sain tõmmata pool suitsu,siis hakkas täiega vastu.mu viimane kord jääb kuskil10.jaanuari kanti,kus vanast harjumusest suure vihaga panin suitsu ette ja samas ka kustutasin ära.See oli jubeda maitsega!Sellest ajast pole rohkem tõmmanud.Nüüdseks siis juba 4kuud.Kõige parem selle asja juures on see,et mul ei teki isu ka siis kui teised tõmbavad.Kohe tuleb suhu see jube maitse ja igasugune isu kaob.Sealjuures need tabletid on Lätis käsimüügis ja maksavad meie rahas130.kr.Ühes karbis 100 tabletti so.kuu ajane kuur. Kel vähegi võimalik,soovitan soojalt.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!