Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Loobu suitsust
Mis mind veel võib ees oodata??!!
 
O2 07. märts 2007, kl 21.15
Olen üle 15 aasta suitsetanud ja palju kordi üritanud ka maha jätta...
Täna on 6 päev ilma suitsuta!
Maha jätsin selle pärast, et üle 2 paki päevas ahelat panna oli juba suht rõve vaatepilt. Iga tegevus, millega tegelesin leidsin võimaluse sigarett näpu vahele saada.
Üheasõnaga ei tahtnud enam, et miski nikotiin juhib mind ja mitte ma ise ei saa valida, kas tahan ja teen või mitte.
See otsus tuli õhtul ja südamest (ilmselt olin alateadlikult juba 3a seda igatsenud) ja üllatuseks suutsingi järgmisel hommikul mitte suitsetada (tavaliselt ma läitsin enne sigareti, kui jõin vett või tualetti läksin...)
Lähtepositsioon maha jätmiseks on seekord hea (töökaaslased ei suitseta, kodus ei suitsetata, keegi suitsunurka ei kutsu jne).
Lugedes seda foorumit, tõdesin, et inimesed on tõesti armsad, kaastundlikud ja kogemusi altid jagama.
Tänu siin foorumis loetelule olin seekord märksa rohkem valmis oma sisemisteks üllatusteks ja nendega hakkama saamiseks!
Küsingi, mis mind veel võivad ees oodata, peale köhimise (õnneks juba parem), söögiisu (külmkapile panin kvoodi peale), aeglase ainevahetuse (üritan kiudainerikast toitu süüa, palju vett jne) psühholoogilise võitluse jne.
Hetkel veel vähemalt 4 korda päevas üritan automaatselt suitsu haarata mingis harjumuslikus tegevuses (autosõit, koeraga õues jalutamine, ärritumine jne.).

Kui kaua see psühholoogiline nälg veel kimbutab? Kuna läheb kergemaks?
Arusaadavalt pole võimalik ei 2 kuuga ega 1 aastaga muuta üle 15a harjumusi...
Kuna ma saan öelda, et ma olen suitsetamise maha jätnud ( 1 kuu, a, 5a)? Muidugi olen ma juba täna maha jätnud, kuid kuna tuleb see aeg, et ei pea kartma libastuda?
Kuid mul on endiselt iga päev veel võitlus...
Kas keegi on kasutanud plaastreid, kui JAH, siis kui kaua? Kuna jätsite plaastrid, nikotiininätsud maha?
Ma pole kunagi armastanud närikat närida ja magusat. Hetkel on mul näts koguaeg suus ning eile leidsin end meeleldi ka kommi lutsutamas...
Mida Te mõtlete, kui kõik keerab pea peale, ärritute, vihastate? Olen positiivselt mõtlev inimene ja kontrollin, mida ja kuidas mõtlen! Teised pole süüdi ju selles, et ma suitsetamist maha jätan ning ärritun ehk kergemini, kui tavaliselt...
Sõpraede poolt on ka õnneks olnud iga päevaselt toetust ja küsivad, kas oled puhas, kas pead vastu...
Ootaksin ka Teie kogemusi, et vastu panna sellele nikotiini kuradile!
 
Kuramuz 10. märts 2007, kl 13.15
Peale 15 a suitsemist võib oht libastuda olla suur. Kuid teadvusta enesele, et kui teed peale mõneajalist ilmaolemist uuesti mõne suitsu, tabavad sind suured süümepiinad ning su enesetunne läheb veeel halvemaks. Eelkõige peaksid sa enesest võitu saama kusagil koosviibimistel või pidudel, kus alkohol mängus, sest alkohol tahab sulle vägisi nikotiinikepikese suhu lükata. Kuna ma ise olen kuu aega ilma olnud, siis tuleb sellele ajale tagasi vaadates öelda, et kõige suurem suitsuisu tekkis paar päeva tagasi, kui seoses uue töökohaga sattusin väga pingelisse ja piinlikku situatsiooni, peale mida ma võtsin sammud närvide rahustamiseks kioski poole, et sealt suitsu osta. Kuid suutsin siiski oma ärrituse maha suruda ning ostsin sigarettide asemel pastille. Seega peaksid sa ka mõned kuud peale loobumist suitsuiha maha suruma ja enesest võitu saama. Tee endale kasvõi mingi kalender, kuhu tõmbad ristikesi iga suitsuvaba päeva puhul või kirjuta üles punktid, miks on suitsetamisest loobumine sulle kasuks. Uuri internetist teiste loobujate pihtimusi, loe suitsetamise kahjulikkusest ning loobumise võimalikkusest. Igatahes edu ja tahtejõudu!
 
endine nikotinist 11. märts 2007, kl 13.46
Nikotiinik.u.r.a.t jääb kummitama sind veel pikaks-pikaks ajaks. Ka paljude aastate pärast on alati oht hakata jälle uuesti suitsetama. Ära anna sellele koledale kollile alla! Vóitle! Sinul lihtsalt pole seda mürki enam vaja! Jäta endale alatiseks meelde: ÛHTE SUITSU POLE OLEMAS!

Vóitle!
 
Nat 12. märts 2007, kl 13.54
Tubli ;) Tõsiselt. Mul on täna küll ka alles 6 päev käimas. Suitsetanud olen 0 aastat Ei julge rõõmustada ega kilgata... kuid kõhus on mõnus tunne, et ma olen ikkagi siiamaani suutnud ilma olla. Ma käin nõelravis. Mis aitab leevendada ja vähendab ka psühholoogilist sõltuvust. Tegelt 3 korda olen käinud, siis tuli näd.vahetus.. täna hommikul magasin sisse..aga kolm. lähen jälle. See aitab. Kui muidu ma läksin närviliseks ja ikka päris pahuraks, siis tänu nõelravile ma pole kordagi vist seda tunnet tundnud. Vähemalt ei meenu ;).
Igatahes soovin edu kõigile suitsust loobujatele.. sh. ma ise.

;)
 
Nat 12. märts 2007, kl 13.57
Sorry! 0 asemel tahtsin 10 kirjutada.
 
A. 12. märts 2007, kl 16.36
Minul staazi 38 aastat ja reedel saab plaastriga 1 kuu. Soovitan teha tõesti kalendrisse riste - see omaette rituaal ja ilus vaadata ka. Olen jõudnud sinnani, et mees võib rahulikult suitsu teha ilma, et minu näärmed tööle hakkaks.Aga ühel päeval oli vaja korralikult vihastada ja siis... oi, oi. Panin ruttu riide ja koeraga õue. Läks ühesõnaga mööda. Olen olnud 2 aastat ilma suitsuta ja ka siis sai saatuslikuks viha. Nüüd hoidun kindlalt sellest. Proovisin siin alles ilma plaastrita, aga kohutav äng tekkis ja kestis pool päeva. Siit järeldus,et vastavalt õpetusele tuleb korralikult lõpuni teha. Ja mis veel - kodu on korras nagu prillikivi ja pidevalt otsisin tööd, mida teha. Nüüd on see paanitsemine ka möödas. Muide - mina võtsin ka asja käsile tänu foorumile. Nii et edu ja jõudu!
 
O2 13. märts 2007, kl 11.04
Täna siis 11 päev puhast õhku hingata!!!
Arvan, et kõik on väärt tundma enda üle uhkust iga nikotiini vaba päeva eest!
Kasutan plaastrit ja a 4-6 tk nikotiini nätsu päevas.
Peab nentima, et tv-s nähtavad suitsetajad, õues nähtavad konid enam vererõhku ei tõsta, kuid see ei tähenda, et ei peaks omi mõtteid kontrollima iga jummala päev...
Rõõmu teeb see, et kodu on märksa puhtamaks saanud tõesti ja koeraga 2h päevas õues veetes on tuju ka parem.
Olen teadlikult ka alkoholist loobunud, sest vanasti kordistusid sellel ajal ka nikotiini kogused.

Mure siiski, olen puhkusele minemas ning puhkus ja sõbrad ilma õhtuse napsuta on vist raske ette kujutada...
Mida teie teete, kui alkoholi tarbite!? Tean, et mõni tarbib põske pistetavat tubakat, mõni nuusktubakat, mõni nätsu. Aga, kui mulle ükski neist ei sobi, meeldi!? Hetkel pistan nätsu suhu teadlikult.
Kõikidele mahajätjatele meelekindlust ja jaxu soovides ;o)!
 
A. 13. märts 2007, kl 17.59
Mulle öeldi apteegist, et plaastrile lisaks ei tohiks midagi kasutada, oleks liiast. Alkoholi ma kasutanud pole, aga kui seltskonna mõttes tarvis, siis võiks ju alkoholita õlut klaasi tõstmise mõttes kasutada.Arvan küll, et sõbrad saavad aru. Mis sõbrad nad muidu on. Minu tutvusringkonnas on praegu lausa maania suitsu mahajätmisel, sellevõrra lihtsam - kõik kannatajad. Edu ja ainult edu!
 
kaslane 16. märts 2007, kl 21.33
Teate, kui hea on neid tekste siin lugeda...miks ma varem pole siia osanud sattuda:D
Loen suure hoolega...praegu läheksin veel ennem magamaminekut suitsu tegema, aga nüüd ei lähegi...mõte küll oli, aga saatsin kuradile.
Tahan ka maha jätta, aga täna ma nagunii ei jäta ju ja siis isegi edukas, et õhtune suits jääb ära,, selle asemel loen siin edasi!
Edu teile kõigile!!!
 
O2 17. märts 2007, kl 11.55
Täna 15s päev puhast O2 hingatud!
Alkoholi siiski ei julge tarbida, kartes libastuda.
Täna hommikul pohmas sõpru vaadates, tundsin üle hulga aja, et päris tore on ka alkoholi vahepeal mitte tarbida...
Ühtlasi sõidan täna ka laudama koos sõpradega, ehk sport peletab ka need vähesed harjumuslikud mõtted ära.
Tahtsin täheldada, et kartsin kõige rohkem, et harjumus midagi näpu vahel hoida on nii veres, et jäängi pastakat imema... Täna sai nädal, kui pole ka tühja pastakat enam näpus keerutanud. Tunnen siirast rõõmu elu ja enda üle!
Öeldakse, et 2 nädal tuleb tagasilööke... Uskuge, kui tead seda ette, siis ega ei tule küll! Küll pole teine nädal veel läbi muidugi, kuid lootma ju peab ;o)!
Üleeile, kui seltskonna ringis vesipiip üle minu koguaeg ulatati (enamus mu sõbrad ei suitseta, küll tõmbavad vesipiipu), siis tegin kohe mitu korda asja tõusmiseks, et näts suhu toppida ja endale korrutada, et sa ju tegelikult ei taha...
Igal juhul on lõualihased juba päris korralikult nätsuga treenitud ja varsti võiks lihastele miski muu kasuliku rakenduse leida...
See tähendab, et jää millel kõnnin on üpriski habras ning kindel tahe ja meel peavad koguaeg tagataskust võtta olema.

Üks tähelepanek veel, et kui kõik eelnevad korrad maha jätmisel said saatuslikuks just selle ühe sigareti proovimisega, siis täna ütlen endale iga päev, et minu jagu suitsu on maailmast otsa saanud ning seda ühte lihtsalt pole. Olen terve elu jagu juba ette suitsetanud.
Küll tahan kõigile, kes on libastunud ja ikkagi seda ühte proovinud, öelda, et olge enda peale kuri, kuid ärge siiski veel alla andke! See üks ei kaalu üles Teie ponnistusi, et pooleli jätta!!!
Kõigile jaksu ning tundke enda üle iga tunni ja päeva eest uhkust!
 
A. 18. märts 2007, kl 13.01
Mina nätsutasin kolm nädalat nii, et hambad tahtsid välja kukkuda ja igemed olid haiged. Peale kolmandat nädalat pole ühtegi nätsu suhu pannud ja ei taha ka. Läheme aga vapralt edasi!Ah jaa, mulle pakuti laupäeval apteegist tablette stress miinus. Täiesti süütud.Üks leht maksab siin 12.- ja sisaldab melissi, naistepuna, C-vitamiini, e-vitamiini, kuldjuurt jne. 3x päevas võtta. Pean ütlema, et väga hea.Veel parem olla. Vahetan töökohta ja sellepärast soovitaski, et ettetulevaid pingeid maandada ja mitte komistada. Soovitan soojalt.
 
A. 25. märts 2007, kl 21.04
Kuidas siis 02 läheb? Ikka edukalt, ma loodan.
 
O2 26. märts 2007, kl 09.41
Jee, 24 päev jookseb ja ilma ühegi libastumiseta :o)!
Sõpradele ütlen endiselt pool naljaga, et ärge sellist SM mänge kodus üksi harrastage...
Läksin lahjemate plaastrite peale üle. Ausalt öeldes ei teagi, kas peaksin neid siis ikkagi 8 nädalat tarbima, nagu pakendil soovitatakse? Mõnedel päevadel unustasin hoopis plaasterdada ning ega miskit tunda küll polnud, mis oleks meenutanud, et plaastrit polegi...
Õnneks oli puhkus, kui spordilaager ning alkole rõhku ei pandud! Küll endiselt tuletavad nikotiini vajadust meelde emotsioonid... Nagu ikka tavaliselt peale reisi on sihke tühi tunne sees ja vanasti sai seda morjendatud nii alko, kui ka nikotiiniga. Õnneks koer aitas hädast välja tunnise jalutuskäiguga.
Mulle on öeldud, et, kui loen päevi, siis tegelikult polegi ma maha jätnud... Solvusin kohe selle peale..
Samuti kadeduse uss mitte loobujatel on ka hakanud pead tõstma ning saan komplimendi asemel kuulda, et nagunii hakkad tegema, ega sa vastu ei pea, et ikkagi 20a suitsetatud jne...
Õnneks tõelised sõbrad toetavad ;o)!
Ühesõnaga endiselt üks päev korraga, korrigeerides oma kahe kõrva vahel oleva olluse mõtteid ning emotsioone!
Suure spordilaagriga olen 3 kg ka raskemaks saanud. Loodetavasti ajutiselt. Arvestades magusaisu, mida kunagi varem pole olnud, on niigi hästi läinud, et ainult 3 kg... Igal juhul on tänaseks seedimise vaevused, köhad, kuuma, külma lained juba möödanik. Ainult harjumuslikud tegevused, kus a hommiku kohvi kõrvale sigarett jne. Muide vahetasin kohvi joomise tee vastu ja see aitas kenasti vanale harjumusele varba peale astuda! Päeval vahel joon kohvi, kuid üldiselt kama2.
Ja pean nentima, et on juba tekkinud ka päevi, mil kordagi pole sigarett meelde tulnud! Seega annab lootust! ootan juba pikki silmi, mil mu lõhna ja maitsemeeled arenema hakkavad (võibolla on see juba ka toimunud, sest suitsuhaisu tunnen km kauguselt juba ära).
Kõigile jaksu vastupidamisel! Võtke ise endale aega, -ega keegi ei anna, et teha ilusaid, meeldivaid asju enda jaoks!
 
A. 28. märts 2007, kl 19.40
No küll on lahe lugeda! Aga mul on täna mingi imelik päev, sellised neelud käivad. Kilosid on ikka lisandunud, aga mul kama, küll lähevad ka. Täna naabrimees irvitaski, et küll ma hakkan jälle. Olen jumala kindel, et selles on ikka väike kadedus ka, et ise hakkama ei saa. Ristitamise olen unustanud ja päevi ka enam täpselt ei tea, ainult esimene päev ongi veel meelde jäänud. Plaastreid ma siiski ei katkesta enne, kui viimane päev käes. Edu teile, meile ja kõigile!
 
O2 29. märts 2007, kl 09.23
Katus ikka aeg ajalt sõidab... Poleks uskunud, et lähen ja vaatan, kas kusagil kodus vanast ajast mõni peidetud nikotiini pulgake veel alles on... Üks oligi..
Ja ma siiani ei tea, kust paganama kohast ma selle jõu võtsin ning ei teinud seda ühte!
Olen siiani enda peale kuri, sest põhjuseks oli alkohol, mis emotsioonid lõkkele ajas. Polnud pea 2 kuud tilkagi joonud ja võin öelda, et see pudel veini mind nüüd küll õnnelikumaks ei teinud. Terve eilse päeva kassasin, esiteks, et nii nõrk olen ja eks pohmaka viimane aste olegi üks paras kassamine.
Seega siit veikene kena õppetund mulle, kui tahan ise omi mõtteid ja emotsioone kontrollida.. Ja eks alkohol olegi tarkade inimeste jook, juuakse ikka selleks, et lõbusam oleks, mitte oma emotsioonide peitmiseks.. (seda räägib inimene, kes võitleb nõrkustega..).
Ootan juba seda päeva, mil päevi ei loe, riste ei tee!
Kõigile ja endale ka jaksu!
 
O2 02. aprill 2007, kl 12.28
1 kuu on täis saanud!
Päevi enam ei plaani lugeda, kuude kalkuleerimine ilmselt lihtsam ka ;o)!

Täna mõtlesin, et olen nüüd nätsusõltlane... Koguaeg peab miskit põses olema. Polegi nii väga oluline, et see nikoretinäts oleks, peaasi, et miskit oleks.
Kui kaua keegi on maha jätmisel nätsutanud?
Mis hetkest on palju nätsu, et võiks arvata, et muutub kahjulikuks tervisele?

Muidu nagu kõik ok. Seda nn sigaretitahtmist nagu enam polegi.
Liigutused olevat ka juba vähem närvilised.

Edu kõigile!
 
A. 09. aprill 2007, kl 11.31
Olen juba vahkviha mingite nolkide peale üle elanud ja polnudki isu suitsu haarata. Ja üleüldse on juba täitsa mõnus. Terve seltskond tossas ümber ja ei mingit hirmu, aga väljapool kõike tuleb sekundiks vahest mingi tusk. Aga me oleme ju jube tublid, eks!
 
A. 09. aprill 2007, kl 11.34
Kas Kaslane on kampa hüpanud või ikka mõtleb veel?
 
Ints Lambakints 26. juuni 2007, kl 07.29
Kuidas siis O2-l vahepealne aeg möödunud?
 
O2 26. juuni 2007, kl 09.50
Ehhh, olengi tubli ;o)! Siiani vähemalt puhas! Ja endiselt tahaks suitsetada... Ja nätsusõltlaseks olen ka hakanud... Õnneks pole enam oluline, kas on nicoreti näts v tavaline orbit :o)!
Tervis megalt paremaks läinud ja 6 juurde võetud kg olen ka tagasi alla saanud! Ainevahetus nagu noorel kitsel... Isegi hääl on hakanud muutuma... Ehk saab veel kunagi ka minust inimene ;o)!
Iga tahes on kõik seda tunnet väärt ja tasub edasi pingutada... Arvan et mina olen mitte suitsetaja umbes aasta pärast.
Soovin kõigile jaksu, ega see lihtne pole ja targema inimesena ütleks, et ärge üksi seda kodus järgi tehke ;o)!
Olge armsad ja vaprad!
 
Nat 26. juuni 2007, kl 10.06
Tere O2,

Lootus hakkas Su viimasest kirjast tagasi tulema. Mul endal käsil 4-s kuu. Ülekilod veel ei liigu kadumise poole. Ja seedimist ootan ka tagasi :). Räägi mis Sa tegid selleks, et seedimine on nagu noorel kitsel ;)??? Mina unistan vaid sellest. Ja proovin ka mitte peale kella 18.00 mitte süüa. Ette tänades,Nat
 
O2 26. juuni 2007, kl 14.55
Ega alguses mul ka seedimine oli tuksis...
Hakkasid mõtlem,a, mida sisse endale ajan... Aa kiudainete rikast toitu (jogurtisse panin igal hommikul supilusikaga nisukliisi), klaas ploomi mahla päevas ei teeks paha, väike peedi salat ja ohtralt vett (käin siiani vee pudel näpus).. ega peale kl 18 mitte söömine polegi niivõrd oluline, kuivõrd võiks enne magama minekut ja söömisel miski 2 h vahet olla! Kõige paremini võtab alla, kui tegeleda söömisega, st. et süüa pidevalt ja väikeste kogustena! Kui suudad oma kahe kõrva vahel süüa selleks, et elada ja mitte vastupidi, siis juba ainevahetus kiireneb :o)!
Isegi klaasike veini kiirendab ainevahetust :o)!
 
m 12. juuni 2008, kl 22.52
 
Gert 02. mai 2009, kl 18.32
Mis tänaseks päevaks nendest siinkirjutajatest saanud on? Kas olete puhtaks jäänud?
Minul ka plaan maha jätta, esialgu veel niimoodi vaikselt seedin asja ja vast puhkuse ajaks saan oma tahtejõu varud ja plaastrid ja nätsud kokku ja hakkan asjaga tõsiselt tegelema...
 
veronika 09. juuni 2009, kl 23.19
Ülehomme saab minul siis 6 suitsuvaba kuud. Suitsetasin 10 aastat ja umbes paki päevas. Kuidas teil on läinud?
 
heh 16. juuli 2009, kl 22.26
ma vist suht algaja veel, alles teine päev...
Suitsunälg käib pinda koguaeg aga suitsu pole veel teinud.
Sport on hea asi mis aitab mõttet mujale viia ja külmkapp ka :D
Edu teile.
 
noh 29. september 2009, kl 14.22
Noh O2 kuidas läheb?
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!