Tere Janika . Olen kauges nooruses isegi läbi teinud depreka perioodid . Langenud ka väga sügavalegi .
Hiljem kui see kõik minevikuks muutus -hakkasin mõtlema selle põhjustelegi tagantjärele .
Lühidalt arvasin et see on vaid "heaolu haigus "....mida vaesemates maades ei esinegi - sest vaesed on ellujäämisega sedavõrd seotud et mazekaks aegagi üle ei jää .
See kui "üle söömise haiguski " - teeb laisaks ,lodevaks , apaatsekski jne . (samuti vaid rikaste haigus...vaestel puudub raha selleks ) .
Parim ravi (minu kogemustest) on ....tegeleda spordiga - käia jooksmas ja jalutamaski - teha kergemaidki füüsilisi harjutusi kergemate raskustega ...süüa võimalikult vähe ja vaid vajadusel tundes nälga . Sellega taastub energia kehas ja taastub tegevustahe .
Vastumürgiks positiivsele arengule mazekast vabanemiseks on eelkõige tegevusetus ! See võib täiesti normaalsegi "lolliks ja hulluks ajada " . Järjepidev tegevusetus ja kodus istumine lõpebki mazekaga .(olen selle omal nahal läbiteinud - tean millest räägin) .
Sain minagi rohtusid - kuni mõistsin et ainus ravim on - tahe olla tegevuses millegagi ....mitte istuda tegevusetult midagi tegemata eellkõige füüsilist (jalutamine / jooksmine , mitte lonkimine ) .
sama on üle sööjatelgi - mitte ükski ravim ei aita - kui ise ennast aidata ei soovitagi .
Sain mina lahti mazekast - saad Sinaqi (Janika) sellest lahti ..kui vaid ISE ennast aidata tahad .
maailmas on loodusõnnetused - maavärinad - üleujutused - tornaadod ,tsunaamid - maalihked jne mis teevad hetkega paljaks inimesed kõigest mida eluaeg on saavutatud (kodud ja maine vara) ...
mida Sina Janika oled kaotanud võrreldes nendega ?
On haiguseid mis teevad invaliidiks - või annavad veel elada lühiksest aega ...
mida teeksid siis kui sellised haigused sind haaranud on ?
oska hinnata et oled terve !
oled heas töökohas (töökoht mida paljudel tänapäeval enam polegi)
oska nautida seda mis sul on ...kuni seegi sult ära kõik võetakse ( on juba hilja tagantgärgi tark olla )