Kasutage minu ema meetodit:
-tegi söögi valmis, koguse arvestas nii, et meie, teised pereliikmed söönuks saaksime. Tõstis kõik toidu lastele ja mehele ette, iseendale võttis sealt kõrvalt alustassile pisikese portsjoni ja eelistatavalt toidu lahjemaid koostisosi (näit salatit rohkem, praeliha vähem kui teised).
-kui ostis kooke või komme, pistis kõik kohe lastele pihku, ise võttis sealt paar kommi või väikese ääre, enda tehtud kookidega sama lugu. Kui keegi midagi head tõi, siis käskis tal kohe lastele jagada. Me olime hea isuga ja naljalt järgi midagi ei jätnud, aga ka järelejäänud toidu sokutas ema külmkappi ja pakkus pärast kellelegi (kas sa ei tahaks nüüd seda ära süüa?), ise ta jääke ei söönud, viskas kasvõi minema.
Kui seltskonnas keegi hakkas ütlema võta endale ka rohkem, siis keeldus: aitäh, ma juba toidu tegemise ajal sõin ka, ma enam palju ei tahagi. Või magusa puhul: las lapsed söövad, mulle pole seda nii hädasti vaja! Kõik olid vaimustuses, et vat kui üllas ema, muudkui mõtleb laste peale. Hiljem on ema tunnistanud, et see nn. "lastele kõige ohverdamine" oli ka tema kaalu kontrolli all hoidmise nipiks. Püsis kogu aeg saledana üle keskea, alles vanas eas üksi elades (ja süües)on võtnud natu-natukene juurde, :)