Ega ma nüüd päris laest seda juttu ka ei võta.
Aga huvitav jah, praegu leidsin ka, et enamus retseptides on sool lubatud. Ise pidasin seda dieeti nii 5 aastat tagasi ja oli just toonitatud, et mitte lisada soola. Lubatud oli vürtsitada, aga soola mitte lisada (kuna lubatud on puljongikuubik).
Tegemist siis algselt haiglas kasutatud dieediga kui oli kiire kaalulangus vajalik nt operatsiooniks. Ja see oli selline jube plögin, kus ei olnud vürtsi (sobiv ka maohaavadega patsiendile), ega soola ja muidugi puudus ka säilitusainetega puljongikuubik. Soolal oli seal tähtis roll, õigemini selle puudumisel. Paraku eesti keelsena seda põhjalikku retsepti ei leidnud (kus oli ka soola osa ära seletatud)
Hiljem siis kohandati tervele inimesele dieediks- ohtralt võib lisada vürtsi (kaalulangusele mõjub hästi), samas soola soovitati asendada sojaga kui liiga mage tundus
http://anahata.imelaps.ee/article/article.php?id=12
http://woman.delfi.ee/kodu_ja_aed/kook/article.php?id=14682165
http://www.cabbage-soup-diet.com/recipe.html
Siin siis soovitatakse kaua keeta, et puljongikuubiku soolasus maitsestaks ja vedelikku palju ära auraks, et ei peaks soola lisama.