Soovitan sul teha nii aeroobset treeningut,kui ka jõutreeningut. Kui arvad,et suudad tantsulises aeroobikas kaasa teha,siis mine sinna (algajate trenn ntx),aga kui see ei sobi,siis on spinning,jalgrattasõit ja kepikõnd väga tõhus aeroobne treening. Nagu lugesin,jooksed ainult 1-2 km,arvan et see on sellepärast,et jooksed liiga kiiresti ja sa väsid ruttu või lihtsalt ülekaalu tõttu väsid kiirelt. Sellepärast soovitangi sul mitte joosta ja teha selle asemel ntx tund aega kepikõndi,alustuseks võid ka pool tundi teha.Kindlasti mine ka kuhugi jõusaali treeningusse või bodypumpi, kuna suurem lihasmass kiirendab ainevahetust.
Aeroobseks treeninguks võid võtta ka ntx vesiaeroobika.
Söögiisuga on nii,et pead ise tugev olema ja mitte haarama iga asja järele. Soovitan sul end kokku võtta ja ühe päeva vastu pidada ning siis hakkab juba lihtsamini minema. Pane ntx endale kasvõi 3 päeva menüü kokku ja siis sööd selle järgi. Minu kogemused näitavad seda,et kui ühe päeva vastu pead,siis edasised päevad on juba lihtsamad,seni kuni õige toitumine saabki sinu eluviisiks. Muidugi võid ka nii teha,et nädala jooksul kirjutad ülesse päevade kaupa,mida sa sööd/jood (arvutad kalorid,rasvad,süsivesikud,valgud) ja siis hakka analüüsima,et millega liialdad ja mida peaksid asendama jne. Kui lähed kuhugi spordiklubisse trenni,siis ära karda treeneri käest nõu küsida,nemad aitavad alati:) aga usun,et nad räägivad seda sama juttu,mis mina. sest nagu kõik treenerid nii ka mina,oleme läbinud selle alase koolituse:)
Jõudu ja jaksu sulle ja ära anna alla,isegi siis kui kaal ei hakka kohe langema või vahepeal jääb stoppama. See kõik võtab aega ja aasta pärast näed kindlasti väga häid tulemusi:)