Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Kaaluklubi
ROLE - veretest+dieet

o.o 22. juuli 2008, kl 08.41
Kas keegi on selle suure summa raha maksnud ja ka abi saanud edasiseks eluks? Nii kaalulangetamise kui muu igapäevaelu paremaks muutes?

evangelina 22. juuli 2008, kl 09.08
Mina olen. Võtsin alla 15 kg, vererõhuprobleemid kadusid, väsimusest pole jälgegi ja kaalulangusest tingituna muutsin imidžit ja olen nüüd inimene, kes mulle endale meeldib.

NH 22. juuli 2008, kl 09.25
Ei ole proovinud, aga perearst ütles, et see on ainuke asi, mis kindlasti töötab

mina 22. juuli 2008, kl 09.40
usun, et see töötab. Aga mul oli tuttav, kes dieeditamise mingil ajal lõpetas ja on nüüd palju paksem kui enne.Ainevahetuse rikkus ära

palli 22. juuli 2008, kl 10.01
Kindlasti aitab, aga siis peab eluaeg selle järgi toituma

o.o 22. juuli 2008, kl 10.25
Äkki keegi, kes ise on selle tee jalgeette võtnud oskab asja selgitada?
Mismoodi see süsteem toimib? - Ka minu üks tuttav on selle tee läbinud aga tema sõnul olevat kogu point mö eraldi söömises, kuid kas see käib kõigi kohta?

laura 22. juuli 2008, kl 10.49
Usun küll, et käib. Arvan, et põhilised asjad, mida seal kõigile räägitakse on see, et tuleb eraldi süüa ja piimatooted keelatakse kõigile ära.

Ise tegin selle aastaid tagasi, seega ei julge lubada, et see ka täna nii on, kuid ei usu, et seal midagi eriti muutunud on.

Ise kui selle tegin, siis tuli välja, et enamikke asju, mida ma tahan/armastan süüa, mulle väidetavalt üldse ei sobi. Ja asjad, mida ma tohin süüa, olid mulle vastikud.

vatnii 22. juuli 2008, kl 10.58
ja kui lugeda laura juttu, siis on ju siililegi selge, et inimene ei saa elada-süüa nii, et toit talle vastik oleks...
sööge kõike, mõistlikes kogustes ja seda lahussöömise värki võiks pisut järgida.

gg 22. juuli 2008, kl 11.31
mul tuttaval on jälle praktiliselt kõik lubatud v.a. teatud piimatooted. põhiline asi ongi lahussöömine. vererõhu sai see inimene omal ikka päris kiiresti korda, mille pärast seda asja alustas.

M 22. juuli 2008, kl 11.42
Role kohta on erinevaid jutte räägitud, on öeldud, et see test mille ta verega teeb, ei lähe kuskil mujale, kui ainult nende laborisse. Ütlevad aga, et test tehakse Usas. Ausalt öelda, on selge see, et kui sööd vähem kui kulutad, võtad kaalust alla, ei ole mingit kindlat toiduainet, mis paksuks teeb. Piimatooteid on vajalik ka tarbida, kui ei taha hiljem ainult arstide vahet joosta.
Minul on mitu tuttavat käinud seal ja ei ole neist keegi kaalus alla võtnud.
Ma ei usu, et raha väärt on, pealegi ei suuda keegi loobuda millestki olulisest ja maitsvast terveks elu.
Sööge kõike, aga sööge vähem kui kulutate ja ongi sobilik kaal käes. Õhtused näksimised ei käi normaalse söömise juurde.

... 22. juuli 2008, kl 12.20
Siin oli kunagi üks artikkel, mis teaduslikele uuringutele viidates selle meetodi maatasa tegi. Markantseimateks näideteks oli see, et veretestijad ei teinud vahet inimese ja lehma verel või see, kui ühel päeval lubati süüa ühtesid toiduaineid ja järgmisel päeval sama inimese verd testides oli nimekiri hoopis teistsugune.

yks 22. juuli 2008, kl 13.43
minu tuttav teeb praegu ja mina küll ei julgeks seda maha teha, sest kõik soovitused on väga loogilised.
Kõigil ei keelata piima joomist! See oleneb ikka veregrupist.
Algul tuleb täpselt jälgida, 3 kuu möödudes on juba rohkem lubatud.
Ka minu tuttav läks seda testi tegema tervise pärast ja perearsti soovitusel. Tema on tulemusega rahul - tervis parem ja kaal ka langenud.
Lahussööminegi on loogiline, kui kuulad arsti seletusi.
Siia kõike kirja panema ei hakka :)

b 22. juuli 2008, kl 13.51
piimatooted pidid lubatud olema ainult b veregrupile, mille üle ma tõeliselt õnnelik olen, sest mina ei pea õigeks piimatoodetest loobumist. tähtis pidi see olema just ju naisterahvale.

;) 22. juuli 2008, kl 14.52
M-le
kirjutad, et mitu tuttavat käinud testi tegemas ja kaalus alla pole võtnud. ega testi tegemine kaalu ei alandagi.

kris 22. juuli 2008, kl 16.19
Mina käisin just selle suure summa välja 4. juulil. Läksin seepärast, et seedimine oli aeglane, peale söömist väsimus jne. Kaal oli iseenesest OK (enne testimist oli 67,5 kg 165 cm juures) niiet see polnud esmane põhjus.
Veregrupp on mul AB+ ja sellised igapäevasemad asjad, mis ära keelati, olid lehmapiim (ka pett, keefir, hapukoor, kohupiim, jogurt, kodujuust, hapupiim), munad, nisu (ja kõik, mis seda sisaldab), sojauba, mis sisaldub vorstides, sardellides, viinerites, pihvides jne ja roosuhkur.
Arst põhjendas kõik ära, miks mingi asi on keelatud (mis mõjutab seedimist, luu- ja liigesehaiguseid, kaalu jne).
See-eest süüa võin igasugust liha, juur- ja puuvilju, sojatooteid (tofu), kitsepiima, erinevaid juuste ja ka kõiki muid teravilju.
Arst seletas ilusti, mida ja millega süüa ning mida millega asendada, kui peaks vaja olema.
Olen iga päev soovitustest kinni pidanud, ebasobivaid asju koos ei söö ja õnneks olen suutnud ka igasugustele kiusatustele vastu panna.
Nüüdseks on kaal langenud natuke üle 3 kg, väsimust ei ole ja seedimine ka paraneb.
Ehkki minu enamik tuttavaid suhtub sellesse väga umbusklikult, siis praegusel hetkel julgen küll soovitada.

... 22. juuli 2008, kl 16.33
Võiks teha katse ja võtta 2 gruppi inimesi - ühel grupil keelata vastavalt veretestile poolte toiduainete söömine, teisel keelata täiesti juhuslikult poolte toituainete söömine. Usun, et alla võtavad ühtemoodi mõlema grupi esindajad ning kui veel kõigile öelda, et just nemad on selles ROLE grupis, siis paraneb ka enamuse enesetunne.

kata 22. juuli 2008, kl 16.54
raha ei haise, kõhneneb tellija rahakott ja sealt välja pubmatud raha eest võid ka ise endale teha rohelise ja punase listi aga enda koostatud list ei toimi nii hästi kui "arstide"jutt,ja selle raha eest võib iga natukegi sõnaosav sell puhuda super-jutu kokku, igaühe oma valik, ka platseebo ravib kui uskuda

no ma ei tea 22. juuli 2008, kl 17.39
Ma ka B-veregrupiga,ei tohiks süüa tomatit ja kanaliha näiteks.Peale piimatoodete ma siis muud süüa ei saakski,samas väga armastan valget liha ja kõiki aedvilju.Teisalt jälle on soovitatud piimatoodete tarbimine lõpetada,aga mul küünte ja juustega probleem-et siis ainult keedetud kapsast süüa ja olla rahumeeli kiilakas?
Soovitage midagi mõistlikku 10 kg kaotamiseks,palun!!!!

b 22. juuli 2008, kl 18.25
jah, mulle ka ei meeldi see tomati ära jätmine ja ei jätagi ära, aedviljad olid ju enam-vähem, neutraalseid palju, mis tähendab, et võib. b-grupil oli positiivne see, et lubatud kodujuustja jogurt, jäätis oli keelatud, aga ma söön ikkagi vahel.
minu arust oligi tegelikult b-grupil kõige vähem keelatuid toiduaineid võrreldes teiste gruppidega, lasin pilgu kergelt üle.

maias 22. juuli 2008, kl 19.31
huvitav, kas kellelegi jäätis ka lubatud on?

evangelina 22. juuli 2008, kl 22.33
Role toitumissüsteemil pole midagi pistmist veregrupiga. Ärga ajage asju segamini.
Jäätises on nii palju lisaaineid, et jah, jäätis ja magustatud jogurtid samal põhjusel, pole lubatud.

leenu 23. juuli 2008, kl 00.21
tegin läbi eelmisel aastal. jälgisin ca 2 kuud nõuandeid väga korralikult. kaal langes ja energiat tundus ka nagu rohkem olevat. aga siis tuli nö "päris elu". st ei suuda/saa alati süüa kõike täpselt nii nagu soovitati. enamik meie piirkonna klassikalisi toite segab kõike täpselt nii kokku, nagu role programm ei luba. ok - kartulit ja liha/kala ei pea koos sööma, salatid kõrvale on täiesti vastuvõetavad. aga tomat - ei sobinud millegagi, samuti piimatooted - kõike ainult eraldi. aga näiteks praeguselgi ajal - värske kartul, kohupiim hapukoorega ja tomati-kurgisalat - no mis võiks maitsvamat olla...ehk siis kokkuvõtteks: programm aitab küll, aga tugev iseloom peab olema. igatahes kui katsetad siis jõudu! mina ei pidanud vastu....

palli 23. juuli 2008, kl 05.51
Tunnen ennast juba päris hästi, et ma ei suuda ainult selle järgi elada ja ei hakka lihtsalt raha raiskama. Kõige lihtsam ikka lähtuda sellest, et söö vähem kui kulutad ja kaal peaks hakkama ka langema.

M 23. juuli 2008, kl 09.18
to ;)
Kas tõesti peab nämmutama nagu lapsega ja ütlema, et tuttavad ei teinud ainult testi, vaid ka järgisid programmi.

Tahtsin role kohta öelda, et kui enne süüa valimatult ja peale testi tegemist hakata programmi järgima, kus on piiratud kogused, siis võtab tõesti ju kaalust alla. Sama tulemuse saab ka siis, kui mitte teha testi ja piirata koguseid.
Ja veel, kui millessegi uskuda, siis usk teeb poole tööst. Aga uskuge, et saate ilma suurt summat maksmata toitumisega hakkama ja enam õhtul peale õhtusööki ei pista midagi suhu.

PS See ei olnud iroonia, lihtsalt minu arvamus :)

- 23. juuli 2008, kl 11.45
sööge kõike mida tahate, aga pahategureid poole vähem. :)

niisuke 23. juuli 2008, kl 13.00
Mina pole küll ROLEkatele raha maksnud, aga hakkasin lahustoitumisega tegelema pärast tuttavaga rääkimist, kes oli selle abil mõne kuuga 20 kilo maha võtnud. Mingit eraldi mulle tehtud programmi ma ei järgi ja pole ka eriti järjekindel, aga ikka olen 1 1/2 kuuga 8 kilo maha võtnud ja elu on kuidagi hoopis ilusam!! Jätkan loomulikult, kuigi raske on kohati, just see näiteks, ei tohi juua tund aega pärast sööki. Ikkagi on kordi lihtsam kui näiteks kaalujälgimine.

.. 23. juuli 2008, kl 17.32
raha tõesti haise.
ja kahju, et õnnetute pealt raha teenitakse.

jäta suhkur, nisujahu, tärklis (ja seda sisaldavad tooted. kõik valmistoidud), enamus piimatooted (kindlasti värske piim maha jätta) ja näed, kuidas tervis paremaks hakkab minema.
hakka lahus sööma. siin foorumis sellest väga palju juttu olnud.

ja kui ikka raha peale tige, siis käi roles ära ja saa sama jutt kalli raha eest.

evangelina 23. juuli 2008, kl 18.41
Tärklis ja seda sisaldavad toidud pole küll mingi koll, et süüa ei tohi, õigete asjadega süües täitsa ok.

M 24. juuli 2008, kl 10.21
Piim ei ole ka keelatud kellelegi, kui ei põhjusta allergiat.

g 25. juuli 2008, kl 16.00
roles pole kogusepiiranguid põhimõtteliselt. niikaua kui sööd seda, mis on sulle lubatud ja koos õigete asjadega, siis söö palju tahad.

kasvõi kilo grillvorsti igal õhtul.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!