Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Kaaluklubi
13-päeva dieet - START (?)

:) 17. jaanuar 2012, kl 19.37
huvitav, kuidas inimkond küll ilma kalkulaatoriteta need aastatuhanded söödud sai? söömine ei saa selline "raketiteadus" ometi olla, et ilma kalkulaatorita ei või porgandijuppigi enam põske pista. :)

kahekümpine 17. jaanuar 2012, kl 20.07
Aastatuhandeid ei ole endale sellist JAMA ka sisse aetud nagu praegu, ülekaalulisus ei olnud probleem. Kuna inimesed ei jaga enam absoluutselt, mida nad endale suhu topivad, siis tulebki teatud osal inimestel asja uurida, et siis teised oskaksid vähekenegi orienteeruda toiduainetes, mis tänapäeval on KOHUTAVAT jampsi täis.

Mona 17. jaanuar 2012, kl 21.08
No maaa ei tea ,kas seda nüüd tohib või mitte ,aga ma joon nüüd ja kohe ühe lahja puuviljatee ja suhkrut ei pannud.Ma usun ,et see pole nii suur patt.

+10 ja -10 17. jaanuar 2012, kl 22.35
Elu on andnud, elu on võtnud. Aga aedviljasupp on hea ka igapäevaselt.

to kahekümpine 18. jaanuar 2012, kl 00.35
"Huvitav jah, seda pläma olen kuskilt kuulnud küll, aga vot, ülikooliainetes soovitatakse ikka piimakest juua... Vot nüüd ei oskagi kohe arvata, kas pläma ajajad lollid või nemad lollid... :)

2x vanemad peavad teisiti toituma, selle pärast tulebki kalkulaatoritesse ka vanus sisestada."

Vaata, kuna sa räägid, et sa oled elu aeg koorega kohvi joonud... Seepärast ma mainingi, et oota, kui eluke edasi läheb ja näed, et see, mis sa seni "elu aeg" teinud oled, ei pruugigi enam nii hästi sobida, ehk - ära võtdle ennast minu põlvkonnaga. Piimast... Nimeta mõni imetaja veel peale inimese, kes rutiinselt teise liigi piima tarbib? Ma ise arvan, et loodus on targem, kui su õppejõud.

kahekümpine 18. jaanuar 2012, kl 09.31
Mis see loeb? Inimesed on juba aastatuhandeid lehmi lüpsnud, milles probleem? Kui oleks kättesaadav, siis ka loomad jooksid hea meelega piima. Kanad söövad oma munade koori, OMG?

Laudakassid elavad ainult piima peal, ei sure keegi piima kätte ära, pigem on just elujõulised ja vormis. Ja siis tulevad mingid räuskajad välja, et issandissand, kassid ei talu laktoosi.

Aga sulle edu igasuguste hullude kuulamisel, et munakollane on kahjulik ja piim on mõttetu et cetera et cetera...

to kahekümpine 18. jaanuar 2012, kl 10.17
Njaa, tark inimene peaks ju teadma, et see nn piim, mis meil poes on, pole piim. See on mingi mitme ainega segatud vesi, mis kunagi enne töötlemisele jõudmist oli piim. Samas alati ei ole toitumise taga need asjad, mõnel ka organismiga suured jamad, kujutad sa ette.
Mõni võib süüa imevähe ja olla paks, mõni sööb hiigelpalju ja on nagu kirbukiri.

Mona 18. jaanuar 2012, kl 11.29
Ärge vaielge:)
Iga inimene teeb ju siiski omad valikud toidu osas ,mida sööb.
Minul täna kolmas päev.Enesetunne oli eile halvem,tänases menöös erilist liha pole ja homme pole seda üldse, Ootan juba homset puuviljakompotti :) Kaalu langus täna hommikul võrreldes 2 päeva tagusega -1,5 kg.
Ilusat päeva jätku:)

kahekümpine 18. jaanuar 2012, kl 14.18
Näha jah teie valikute tagajärgi... Inimese organism on inimese organism, ei erine see kellelgi, kui parameetrid ja sisendid on identsed. Kehakaaluprobleemid tulenevad siiski valest toitumisest (v.a. haigused muidugi).

Ma tahaks kohe nende lisaainete nimekirja, to kahekümpine, viiks ennast ka sinu tarkusega kurssi :)

ana 18. jaanuar 2012, kl 15.15
t2na 7 es p2ev ja 400 g j2lle kergem,super!
t2nas siis syya eriti ei saa ainult yks s66gikord.
yritan selle nii hilja peale j2tta kui v6imalik ja ilmselt asendan seda kanaga.
vaatan et kahekypine siin hoolega lehti sodinud,2kki tahad mingi uue teema teha,6ige minu toitumine,k6ik s66ge seda ja seda,mina kyll paks pole jne,jne :)
See on selge,et kui seda 13 p2evast dieeti teed siis s66d seda mis siin kirjas,ma ei saa aru kui siin inimesed on otsustanud seda dieeti teha,siis on see nende otsus.Milleks nii kibestunud?

brätris 18. jaanuar 2012, kl 22.23
5 päev - halb üllatus

Olen juurde võtnud 500g, aga no teen ikka lõpuni...

Liia 19. jaanuar 2012, kl 15.33
Võitlen endaga ,et mitte pooleli jätta. Isegi minu üks lemmikuid Toorjuust ei maitse absoluutselt. Kas selle dieedi mõte ongi igasugune isu toidu järgi kaotada?
Mul alles neljas päev ,aga no ON raske.Kaua ma veel jaksan ,ei tea aga enam ma seda dieeti mitte kunagi ei pea, see on küll kindel.

to kahekümpine 19. jaanuar 2012, kl 16.23
Meid on siin muuseas enam kui üks sinuga väitlemas.

"Kanad söövad oma munade koori, OMG?" - Mismoodi see nüüd millegagi seostub?

"Laudakassid elavad ainult piima peal, ei sure keegi piima kätte ära, pigem on just elujõulised ja vormis." Ahah. Ja mina arvasin, et kassi põhitoidus, kuna ta kiskja on, on liha, ehk siis linnud-hiired laudakassil. Aga sinu arust istub laudakass ööd-päevad laudas ja lüpsab lehmi. Selge.

to kahekümpine 19. jaanuar 2012, kl 16.41
Tegelikult mind hämmastab, et sa räägid toitumisest, nagu see oleks kaalukaotuse juures ainus vajalik asi. Uni ja liikumine jäävad suisa tahaplaanile, tundub?

kahekümpine 19. jaanuar 2012, kl 17.57
Pole öelnud, et ainus vajalik asi. Ära topi mulle sõnu suhu.

Väidelge väidelge, üksteisega :)

to kahekümpine 19. jaanuar 2012, kl 18.02
Just, väitleme üksteisega. Sina mine õpeta oma laudakass lakto-vegetariaaniks. Kuna nad ainult piima peal nii vormis ja elujõulised on. :D

kahekümpine 19. jaanuar 2012, kl 20.18

ana 19. jaanuar 2012, kl 20.45
to pr2tris:kusjuures mul oli ka 5 ndal p2eva juurde tulnud 200g,aga j2rgmisel p2eval tuli 600 g maha:)
t2na 8 p2eva hommikuks oli 800g maha tulnud,5 p2eva veel:) senini olen tulemusega v2ga rahul!

ana 20. jaanuar 2012, kl 14.42
nii t2na 9 sas p2ev ja kaalu muutust pole,ehk homme!

Mona 20. jaanuar 2012, kl 21.28
Täna 5 päeva õhtu. No ma ei tea. Ma pole millegiga patustanud, va. ühel õhtul lahja tee, pigem lihtsalt , et veele naukenegi maitset anda, aga kaal ei kipu kuidagi langema. Maks 1,5 kilo, kui sedagi. Pole väga positiivselt meelestatud hetkel. Näis kaua jätkan. Peale dieeti kavatsen süüa edasi tagasihoidlikult ja mitte rasvast, magusat ,aga vähemalt siis on toidul ka maitset. Suht piin on süüda midagi, mille vastu täielikult isu puudub. Võibolla olen homme õhtul optimistlikum.

ranne 20. jaanuar 2012, kl 22.53
Täna on 5 päev ja nii kohutav on olla - ükski toit ei maitse, mida sööma peab ja väga isutab absoluutselt kõige järele. Telekat, ajakirja, raadiot - mitte midagi ei saa vaadata/lugeda/kuulata, igalpool ainult suurepäraste toitude reklaamid. hulluks võib minna. Kaalu maas ca 2.3 kg. Ainult 8 päeva veel :) Kaalunumbrit ja peeglist ennast on see eest tore vaadata.

hm 21. jaanuar 2012, kl 04.23
Mida te tavaliselt sööte siis, et need mõned päevad osade asjade väljajätmise peale hullute? Ma teen sama dieeti iga aasta sisikonna puhastamiseks ja kevadeks valmistumiseks, kaalukaotust erilist pole, sest pole suurt üle teist lihtsalt, aga sellist muret, et reklaamid hulluks ajaks, küll pole, ka kannatan rahumeeli lauas istuda ja porgandit süüa, kus samas praadi näritakse. On mul tõesti nii iseloomuga vedanud (selle koha pealt siis)?

külastaja 21. jaanuar 2012, kl 07.23
loen siin foorumis sageli ja olen ka head nõu saanud.
etinevate teemade alt midagi ka siia.
1. esimestel lahjenduskuuri päevadel on suurem kaalukadu soolestikus seisnud massi arvelt.
2. alates 3.-4. päevast võib õige dieedi puhul hakata kaduma rasvkude: nii 100g rasva kui kulutate 700kcal
3. vale dieedi puhul habrastuvad lihased valgu arvelt ja ka luud kaltsiumi kaotuse tõttu.
lisa - nt kui niidate käsitsi 1 tund vikatiga heina, siis kulutate ca 700kcal järelikut hilisemal kaalumisel enamus kaalu on langenud higistatud vee arvelt ja 100 g kultatud rasva arvelt. lihast tuli trenniga juurde, see on aga kaalutõus.

ranne 21. jaanuar 2012, kl 23.23
Täna on päris teine asi kohe. 100 gr tuli juurde hoopis aga olemine palju mõnusam. Mis aga igapäevasesse söömisesse puutub - siis päris palju suurem varieeruvus toiduainete vahel on see, mis minu tavapärast menüüd iseloomustab. Riis, juust, pasta, leib, suurem valik puuviljasid, suurem kogus kohvi menüüs näidatust jne (kasutan salatites palju rohkem nii maitseaineid, kui seemnete ja pähklite näol muid koostisosi peale lehtsalati).
Kui mingi hetk öelda endale, et seda ei tohi, siis on tõenäoliselt asi pigem psühholoogias, mitte igapäevases toitumises. Ma pole vist aastaid Marsi šokolaadi söönud aga kui keegi kuskil sarjas seda ampsas ja mina ju ei saa praegu, siis .... :)

to to 22. jaanuar 2012, kl 07.56
13 päeva dieeti peame, sest teisiti ei oska,
kriitikud on kõik kanged näägutajad, aga konstruktiivset nõu ei anna, ikka stiilis, uuri ise , söö vahem, liigu rohkem jne.

PALUN kirjutage siia üks päev normaalsest toitumisest (menüü), mis annaks nt 1500 kcal ja on toitaietega tasakaalus ja ei muutu liiga kalliks ja on ka lihtsast poest saada.

Neid dieete 13-päeva , atkins jne teeme me selle pärast, et seal on kirjas, mida teha kui palju süüa ja mis on tulemus.

KUI KEEGI TEEB ÜHEGI PäEVAMENÜÜ ilma tofu udupeente idude ja eksootiliste puuviljadeta - so eesti toiust,
MA LUBA - hakkan sedasi sööma ja püüan ise arukalt täiendada.

kahekümpine 22. jaanuar 2012, kl 14.02
Aga palun, tap.nutridata.ee, saad endale ise koostada meelepärastest toiduainetest tasakaalustatud menüü. Sisesta aga erinevaid aineid ja koguseid ning vaata, kuidas tasakaal muutub. Kuidas saab keegi oodata, et võõras tema eest kogu töö ära teeb?

kahekümpine 22. jaanuar 2012, kl 14.07
Päeva soovitan alustada mõnusa koguse pudruga (piima ja võisilmaga), edasi juba läheb tasakaalustamiseks.

Minu menüüsse kuuluvad näiteks kanaliha, loomaliha, külmtatud või värsked juurviljad, erinevad lisandid (pasta, tatar, riis). Näksida meeldib puuvilju, näkileibu, head juustu, pähkleid. Kodujuust meeldib väga, samuti keefir ja pett, hapupiim.

tiina 22. jaanuar 2012, kl 18.29
kas on homseid alustajaid?
olen seda dieeti enne teinud ja plaanis hommsest korrata!

põrkepall 23. jaanuar 2012, kl 08.41
tiina, mina alustan sinuga tänasest! Kaal kohutav 94kg ja mahavõtta oi kui palju....
Peame sidet, kuidas õnnestub!

Merka 23. jaanuar 2012, kl 12.52
Mina alustasin ka täna ,siiani okey olla aga mis õhtust saab ei tea.
Maha vaja saada 6-7 kilo.
Lisa postitus
Autor:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!