Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Kaaluklubi
13-päeva dieet - START (?)

marion 16. mai 2011, kl 20.01
Minul täna kümnes päev ja kavatsen lõpuni teha. Esimesel nädalal langes kaal küll jõudsamalt, pool kilo päevas, aga nüüd pisut vähem. Ikka väheneb - kokku läinud nats üle nelja kilo praegu, aga aeglasemalt. Ega see mind eriti ei kurvasta ka, sest mul olekski vaja ainult nii umbes viis kilo kaotada. Olen nagu eelmine kirjutaja üritanud aastaid tervisliku toitumisega neid peale sünnitust jäänud ülekilosid kaotada, aga paraku pole õnnestunud. 13 päeva dieedi plussiks on see, et kohe esimestel päevadel on näha reaalset tulemust kaalu peale astudes. Pole vahet, mille arvel (rasv või miskit muud), aga see innustab jätkama. Ja kui sellega mingeid tervisehädasid ei kaasne (nagu mõnel ilmselt võib juhtuda), siis ma ei näe, miks ei tohiks sellist dieeti teha. Nälgimisest on asi kaugel, võib ju süüa liha ja muna ja kodujuustu... Kui lubatud kogused päeva peale ära jagada ja juurviljade valik endale ka veel pisut meelepärasemaks teha, siis ei ole nälga. Ja isegi ei taha igasugu asju näksida nagu varem... Need asjad, mis 13 päeva dieedi menüüs on, ilmselt tasakaalustavad kuidagi organismi vajadusi ja sellepärast on väga kerge vähem süüa. Mõtlen praegu ainult, et kuidas endale peale dieedi lõppu menüüd peaks koostama... Kellel on kogemusi?

dieet 16. mai 2011, kl 20.17
"sul on vaid pime usk ja lootus et on olemas üks ime dieet, aga ei ole, sea oma toitumine korda ja saad kaalu probleemid ka lahendatud. See 13 päeva dieet ei ole tõestatud ja ei tööta, loomulikult nälgides saadakse kaalu vähemaks, sellele ei saa vastu vaielda, minu küsimus on mille arvelt seda vähemaks saadakse? Rasva igatahes mitte, aga mida on sinu organismis veel liiga palju?"

no minu jaoks on vägagi tõestatud, eriti, kui arvestada, et ma pole elu sees ülekaalus olnud. vähe sellest, ma isegi ei oma kaalu, et teada, kas või kui palju ma maha võtsin, aga see pani mu seedimise kiiremini tööle, puhastas soolestiku korralikult ära, ja kolmandast päevast edasi andis suurepärase enesetunde. kui inimesed ütlevad, et nende voldid on kadunud, siis see on reaalne tulemus, kas sina seda usud või mitte, ja see ei saa mitte vee arvelt tulla. olen ise oma silmaga näinud, kuidas inimese ajaga kogunenud seljarullid nelja päevaga praktiliselt hadusid. nüüd on sellest 6 kuud möödas, ja nad ei ole tagasi tulnud. dieet on tõhus ka seetõttu, et inimene on lihtsalt harjunud selle lõpuks vähem sööma ja kui on olemas enesekontroll, on tervislikule, tasakaalustatud toitumisele lihtsam üle minna, kui ülesöömiselt otse salati ja kala dieedile.

imelik, et kõva kisa käib siin süsivesikute vastu ja meegi manja paneb inimestele tervisliku dieedina kirja suhteliselt samasuguseid toitumiskavi, kui antud dieet ette näeb ja seal 'dieedile' vaidlemas ei ole, miks siis siin? manja soovitab inimestel mitte 13 päeva vaid kogu aeg niimoodi süüa ja see on korraga ok?

dieedile 16. mai 2011, kl 20.35
midagi ei ole tõestatud, see on sinu subjektiivne arvamus ja näed sa seda mida sa näha soovid, mingid rasvavoldid selle dieediga ära ei kao, saad sa ikka aru, et inimene ühe nädalaga üle 1kg rasva ei suuda kaotada, samuti ei saa ta seda teha lokaalselt, tähendab, et see 1kg on kogu keha peale maksimaalselt võimalik saavutada ja 2 nädalaga maksimaalselt 2kg, siin räägitakse imejutte voltide kadumisest, see on selge vale.

manjale olen ma üht teist vastu ka öelnud, aga eks temaga on nagu sinuga, ei saa vaielda inimesega, kes täiesti veendunult usub seda mis talle meeldib ja usu vastu ei saa tõesti midagi teha argumenteeri kuidas tahad. Kusjuures ärme teeme liiga, manja siiski viitab inimestele, kellel õpetuste järgi ta selle menüü on koostanud, see et minu arvamus sellega ei ühti on teine teema.

dieet 16. mai 2011, kl 21.00
dieedile - sa oled ka ikka padajalt silmaklappidega. kui inimene inimese järel, kes asja on proovinud, ütleb, et toimib, siis milleks vastu vaielda? käegakatsutav tulemus on minu jaoks kaalukam argument, kui sinu väide, et see pole võimalik. kui sa ütled, et üke 1 kg pole nädalaga võimalik kaotada, siis ma tahaks nüüd näha, millega sa seda tõestad? 7000 kcal defitsiit annab kilo kadu, kui see tekitada nädalaga, siis nii palju kaob. aga kui defitsiit on suurem? kui tekitada 1400 kcal defitsiit? siis ikka ei saa või? äkki arvad, et võtab juurdegi?

dieedile 16. mai 2011, kl 21.33
ilmselgelt ei tea sa inimese füsioloogiast midagi, ja pane tähele et ma räägin rasva kaotamisest.

dieet 16. mai 2011, kl 21.38
no siis oli eelmisel lehel kirjutanud ema kõhuvlodi moostis ilmselt vesi ja lihas.

dieet 16. mai 2011, kl 21.42
trükivigade eest vabandan nii tagantjärgi, kui ka ette, kindlasti teen neid veel.

jätkuv kirjutas: "Kahe lapsega tulnud voldid kõhult on kadunud."

no järelikult ei ole kadunud, dieedile väidab, et pole võimalik.

marion 16. mai 2011, kl 21.46
Minu meelest peaksid siin rääkima ikka ainult need, kellel on oma kogemus olemas. Ja mind ka tõesti ei huvita mille arvelt need kilod ja sentimeetrid mul kaovad, aga nad kaovad.

dieedile 16. mai 2011, kl 22.10
täpselt nii väidangi, mina ei usu seda absoluutselt, väga kurb on su maailmapilti lõhkuda, kuid inimesed valetavad,

marionile 16. mai 2011, kl 22.11
ei huvita? aga jala amputeerimine??? oi kuidas kilosid läheks.

dieet 16. mai 2011, kl 22.34
no ma tavaliselt iseendale ei valeta. katsu aru saada, et sa ei pruugigi ainuke mõistusega inimene ilmas olla.

dieedile 16. mai 2011, kl 22.49
seda ma ei arvagi, aga antud teemas olen päris kodus ja tean kuidas asjad tegelikult käivad. kusjuures väide mille esitasite eelpool "7000 kcal defitsiit annab kilo kadu" siis tegelikult annab 9000kcal'i 1kg rasva kadu ja 7000kcal on võrdne 1kg etanooliga, millest te siis ikkag vabaneda soovite kas alkoholi probleemist või kaalu probleemist?

dieet 16. mai 2011, kl 23.24
alkoholiprobleem on üks sõna, alkot ma ei tarbi, seega pole see probleemiks. nagu ma enne mainisin, siis kalluprobleemi mul samuti pole. probleem on mul ülbete kõiketeadjatega, kes elavad vaid selleks, et tulla positiivselt meelestatud inimeste rõõmu oma edusammude üle nullima.

dieet 16. mai 2011, kl 23.28
*kaaluprobleeme

dieedile 17. mai 2011, kl 00.51
ma ei nulli kellegi rõõmu tema edusammude üle vaid toon inimesed lihtsalt maapeale ja tutvustan neile reaalsust, kuidas te saate väite, et ma olen kõiketeadja, kui ma just selgitasin, et ma antud valdkonnas vaid kodus olen? pigem pead kõiketeadjaks ennast sina, kui sa vaidled teemadel, mille kohta sul teadmisi tegelikult ju ei ole.

dieet 17. mai 2011, kl 01.12
erinevalt sinust on mul isiklik positiivne kogemus.

kaaluprobleemiga inimene, kes kohe peale dieedi lõppu ei hakka kooki ja kommi näost sisse ajama ning vastavalt oma kaloraazhile toitub ning end liigutab, saab nautida püsivat tulemust. nii lihtne see ongi. kes sööb x dieedipäeval ära 10000 kcal väikese patustamise raames, neil erilist lootust pole.

kus oma toitumisspetsialisti paberid soetasid ja kus praktiseerid?

jätkuv 17. mai 2011, kl 09.27
No eks ma siis saadan mehe poodi uue peegli järele,sest tundub,et me praegune peegel näitab valesti ja voldid mu kõhul on olemas....V no vähemalt dieedile tundub nii,sest ta on ju ise siin olnud need 9 dieedi päeva ja teab kõike!

Usun,et kui ikkagi teha korralikult trenni ( nagu ma olen juba pikka aega teinud) ja toituda korralikult,siis ei saagi seal kõhu peal seda rasva niiiiiii ilmatu palju olla,et see selle dieediga ei võiks ära minna.

dieedile 17. mai 2011, kl 09.48
Õppinud olen TÜs. Praktiseerin seal, kus vaja. Seepärast soovitate teie ebatervislikke ja mõttetuid dieete ja mina mitte. Huvitav on see, et tahtsite ära panna, aga taas ei õnnestunud.

jätkuvale 17. mai 2011, kl 09.49
korralikult trenni tehes ei ole inimesel rasvavoldikesi.

marion 17. mai 2011, kl 11.29
Kasutaja "dieet", äkki sa ei peaks enam vastama kasutajale "dieedile" ? Ehk las koerad hauguvad, karavan läheb edasi :)

Ferrum 18. mai 2011, kl 12.35
Minul siis lõpuks kümnes päev ja väga rahul praeguse tulemusega, kõigest mõni päev veel jäänud. Samas võin kindlalt öelda, et ma selle maheda toiduga juba niivõrd harjunud, et ei tõmba miski sinna näksimise ja kommikarbi juurde ning ei saa ka tühja kõhu üle nuriseda, sest näljatunnet lihtsalt pole. Koostasin ka dieedi lõpuks omale toitumisplaani, mis pole küll dieet, soe toit on ikka sees ja rohkem puu- ja juurvilju lihtsalt. Samuti on kergem vältida näksimist, kui kindel söögiplaan ees on, siis see "miski" lihtsalt sunni sind plaanist kinni pidama. Muidugi võib nädalas paar tükikest šokolaadi hinge alla panna. Palju edu kõikidele neile, kellel see poole peal ja lõpusirgel olevatele! :)

to marion 18. mai 2011, kl 15.54
sul on õigus (mina, dieet, siin) - "praktiseerin seal, kus vaja" oli piisav argument, et inimest enam mitte tõsiselt võtta. TÜst saab ka filolooge ja juriste, kõik nad kusagil praktiseerivad, ise teiste hulgas. :)

to dieedile 18. mai 2011, kl 19.04
dieedile 16. mai 2011, kl 20.35,

Kaal langeb enamus vedeliku ja lihase arvelt, aga selge on see,e t voldid ka lähevad väiksemaks. Olen ise omal nahal tundnud. Mitu korda pooleli jätnud seda dieeti, aga homsest jälle otsast peale.

*Huvitab veel,e t kui seda kohe 2x jutti, mis siis saab...

manja 18. mai 2011, kl 19.24
dieedile Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Õppinud olen TÜs. Praktiseerin seal, kus vaja. See
> pärast soovitate teie ebatervislikke ja mõttetuid
> dieete ja mina mitte. Huvitav on see, et tahtsite
> ära panna, aga taas ei õnnestunud.

Lõpeta palun.
Inimesi,kes usuvad ,et 13 päevaga on võimalik et vormi viia ,ei ole mõtet tülitada ,segada ega ümber veenda.Sa ju ei ürita Mekas tõestada ,et Allahi ei ole olemas?

ferrum2 18. mai 2011, kl 21.29
10. päev. Andsin alla, praegu söön halvaad. Nii mega super hea on. Lihtsalt peale õhtusööki, millest puudus puuvili oli vaja midagi head juurde. Dieet oli super, teen kindlasti aasta pärast uuesti, mul on juba ammu uue nädala toitumiskava valmis, mis sisaldab igapäevaselt sooja lõunat või õhtusööki. Edu teile! Olen kaotanud taljelt 4,5 cm!!!!!!! ning puusadelt 1,5cm!!!

mann 19. mai 2011, kl 10.37
Mina alustasin täna. Kuigi lugesin neid negatiivseid kommetaare - eks see igaühe vaba valik mida teeb ja kuidas teeb ning kas üldse teeb. Alla oleks vaja paar kilokest võtta.
Keedumuna on küll selline mida väga meeldivalt ei söö. Ei tea kas deflonpannil tehtud härjasilmadega võib asendada..muna on muna või ikka pole..

to mann 19. mai 2011, kl 14.00
Teflonpannil ei säili need munaomadused, mis keedetud munas on. Miks muidu ka sportlased keedumuna eelistavad. Ise ka just sellepärast, aga vahel ikka teen pannil. Dieedi ajal aga ikka keedetud muna. Nipp, et need head oleksid, tee igakord kohe värskelt ja söö kohe, siis ei pea külmikust võtma.

Ferrum 19. mai 2011, kl 15.09
Mul siis üheteistkümnes päev, jäin kahjuks nüüd üle-eile haigeks mistõttu istun kodus ja ahvatlused on koguaeg silme ees. Ägeda põletiku tõttu pean jooma mustsõstrateed, muidugi teen seda moosiga sest siis ei pea lisa suhkrut juurde panema. Arst keelas ära ka närimise, mistõttu on hea kui dieedis on kodujuust ja muu pehme toit. Hoian pöialt kõigile kellel siis lõpp paistab ja edu mulle paranemisel muidugi :), Peale dieedi lõppu kavatsen kindlasti oma toitumisharjumusi muuta ning teen ka järgneval aastal uuesti.

marion 19. mai 2011, kl 17.20
Jäi ka minul paraku kaks päeva puudu, sest eile tulid ootamatult külalised ja siis ma ei hakanud muidugi pirtsutama vaid nautisin üle hulga aja koosolemist hea veini ja suupistetega. No ega midagi! Kokku läks kaalust maha 11 päevaga 4,5 kg. Nüüd üritan seda hoida lihtsalt mõistliku toitumisega, mõned head harjumused on õnneks juba külge jäänud ka - palju vedeliku tarbimist ja ohtralt salatit. Eks suvel saab ka liikuda rohkem. Igatahes on mul sellest dieedist ainult positiivne kogemus- ikkagi kolm korda kiiremini kui muidu saab sellega kaalust alla :) Ma tegelikult ei saa aru, miks ta nii ohtlik on, et ainult korra aastas tohib teha... Mul in üks sõbranna näiteks, kes praktiliselt ei söögi midagi ja nii juba kogu elu. Või näiteks taimetoitlased, ka ju kogu aeg teevad mingis mõttes ekstreemi... Ma arvan küll, et kui mingi aja pärast on jälle vaja, siis ma ei kõhkle uuesti selle asjaga katsetada.

kõik 19. mai 2011, kl 17.35
Kõik kiidame aga ise ei suuda lõpuni tehagi. Ferrum sa mõtle hoolega läbi miks sa haigeks jäid ja äkki ei proovi ikka seda jama uuesti. Mitte ei saa aru teist, mis teile tähtis on, kas see number mis on kaalu peal või see pilt mis peeglist vastu vaatab. Selle dieediga muudad ainult ühte ilusamaks ja ma võin öelda, et peegelpilt see pole.
Selle asemel, et siin 13 päeva piinelda, et seda hiljem uuesti korrata, veeda 2 päeva internetisügavustes (ja hoia eemal sellistest naistefoorumitest), õpi sööma korralikult ja ela ülejäänud elu muretult.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!