Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Kaaluklubi
13-päeva dieet - START (?)

Ferrum to kõik 19. mai 2011, kl 18.03
Kui sina see 13 päeva piinlesid, siis peab sul ikka väga väike see tahe olema, või siis vastupidi väga suur isu et ei suuda mõistuse piires süüa. Jäin haigeks kuna isa on mul juba nädal aega haige olnud ja "keskkõrvapõletik" ei tule sellest dieedist no palun, ära tule siin osatama kui sa midagi ei jaga sellest. Kui väheneb kaal, siis tavaliselt ei jää peegelpilt samaks!!! Või sul on mingi tsirkusepeegel mis teeb suuremaks? Miks sa raiskad oma aega siin teiste pingutusi maha tehes, mine parem tee midagi kasulikku, me kõik oleme täisealised ja vastutame ise oma otsuste eest, kes oled sina et tuled neid kritiseerima?!
Kõigile teistele: tänane õhtusöök oli suurepärane :) ja edu jätkamisel!

to kõik 19. mai 2011, kl 18.17
Ma pole kordagi selle dieedi puhul haigeks jäänud. Ära hüppa kõrri kui ise oled haige ja piinleja selle dieedi puhul. Kiireks abivahendiks on see dieet, on hoiatatud, et see ongi keeruline!

ka to kõik 19. mai 2011, kl 19.13
Mina tegin kõik 13 päeva, ilma asenduste ja lisadeta. Haigest oli asi kaugel, trenni jõudsin ka teha ja peegelpilt paranes küll. Oleks ma teadnud, et nii negatiivseid inimesi leidub, siis oleks teinud "enne" ja "pärast" pildid. Salatit söön õhtuks muuseas samamoodi edasi, kui selle 13 päeva jooksul, lihtsalt nüüd söön täis oma 1500 kcal päevas. Midagi pole kusagile aastaga tagasi tulnud, negatiivseid ilmunguid peale esimese kahe päeva peavalu ei olnud ja pole tulnud, nii et ma ei tea, millest sa räägid.

veel ka to kõik 19. mai 2011, kl 19.16
Ma loodan, et kaasfoorumlased ei pahanda, aga pooleli jäetakse dieeti reeglina seetõttu, et iseloom on nõrk ja "isutab". Kel seda probleemi pole, ei virele eriti, sest kõht on siiski täis. Kalori- ja süsivesikutevaene ta on, mistõttu pikemalt ja tihemini ei tohi teha, aga terve inimene sellest kindlasti haigeks ei jää ning haigetel oleks soovitav oma arstiga enne rääkida, kui selliseid asju ette võtta.

arstiga 19. mai 2011, kl 23.25
Arstiga oleks vaja kõigil, kes seda dieeti teevad ja usuvad, konsulteerida. Põhiliselt psühhiaatriga.

Marika 20. mai 2011, kl 12.14
Hea koht, kust saab abi, et selle dieediga veel rohkem alla võtta on top shop. Seal on palju häid vahendeid, mis aitavad.

to Marika 20. mai 2011, kl 18.28
To Marika,

Parem ikka see raha panna treeningsaali. ainus mis topshopis hea on, on Hularõngas. See on suurepärane.

Ferrum 20. mai 2011, kl 21.39
Mul siis eelviimase päeva õhtu, kahju natuke et see läbi saab, aga eks tervislikult saab ikka edasi toituda. Jätkake samas vaimus!

Constipatio 20. mai 2011, kl 22.53
"Mul siis eelviimase päeva õhtu, kahju natuke et see läbi saab, aga eks tervislikult saab ikka edasi toituda."

Õnneks edaspidi saate tõesti tervislikult toituda, mitte nagu siiani.

to constipatio 21. mai 2011, kl 18.51
No see pole ka ebatervislik, aga kogused on väikesed. Ükski toiduaine ei ole ebatervislik. See ongi kiirdieet, mida pikemalt teha ei tohiks. Aga huvitav oleks teada, kas mõjub paremini kui teha 26päeva. Lihtsalt huvitab.

to to constipatio 21. mai 2011, kl 21.21
kogused pole väiksed, süsivesikud on välja lõigatud. seetõttu ei ole tervislik seda pikemalt proovida, mõned rakud jäävad nii suisa toiduta.

elame kaasa 21. mai 2011, kl 21.44
No aga tee 26 päeva , ole katsejäneseks mis juhtub ja palju alla saad...

ei ela kaasa 21. mai 2011, kl 23.08
26 päevaga on ülimalt tõenäoline sellise dieediga tekitada omale pöördumatuid tervisekahjustusi. Kui mind ei usu, siis enne proovimist pöördu arsti poole ja vaata mis ta sellisest heast plaanist arvab.

peale kõige muu 22. mai 2011, kl 10.39
hõlmab tervislik toitumine ka tervislikke toidu koguseid.

Ferrum 22. mai 2011, kl 11.56
Mul sai siis eile läbi see dieet ja mõtlesin täna natuke head-paremat lubada (nägi see siis välja selline, et peale suurtes kogustes tomatit ei osanud mu hing ihata) ja esmaspäevast uuesti nädalase dieedi teha (loe: suuremates kogustes sama toitu). Konsulteerisin ka arstiga ning peale seda kindlat dieeti on mu veri korda läinud. Seega võib rahule jääda, nii tervise seisukohalt kui peegelpildi järgi.

to elame kaasa 23. mai 2011, kl 11.01
Vaevalt, et ma hakkan seda 26p tegema, ma mõtlen, et kui see on 13 päeva, siis järgmised 13 päeva on vastupidise nähuga, sest defitsiit on niivõrd pikk ja pärast sööma hakates taastub veelgi rohkem. Aga elame näeme.
Olen teinud 2x poolikult ja 1x peaaegu lõpuni, nüüd teen lõpuni.

H 23. mai 2011, kl 16.36
mul üks sõber pidas ka seda sama dieeti ja võttis päris palju maha aga umbes aasta pärast võttis veel rohkem juurde

ferrum2 23. mai 2011, kl 18.03
Mina olen siis see, kes jättis dieedi pooleli, kuna lihtsalt tahtsin halvaad.
Sõin kogu selle 200g halvaad ära. Ning paar minutit hilje oksendasin välja. Lihtsalt õgisin selle sisse ja süda läks nii pahaks sellisest kogusest magusast. Peale seda hakkasin hullult palju sööma shokolaadi ja kropsu ja jäätist ning toimus väga pikk grill-pidu+ sai veel söödud makarone viineri juustu majoneesikastmega, magustoiduks pannkoogid jäätisega. Ütleme nii, et kõht tekkis kohe ette tagasi. Täna olen joond teed ning söönd õuna, pirni ning 350g pelmeene, õhtusöögiks on lehtsalat sidruniga. Panin ülejäänud nädala kava ka paika. Kahel päeval on lõunasöögiks köögivijasupp. Ning 4 toidukorda sisaldavad poolt põõsast lehtsalatit. Iga hommik joon teed meega, ning enne lõunat joon kohvi või söön õuna/pirni. Jätkan 2liitri vee joomist. 2kg pole veel kaotatust juurde võtnud, aga sellise rämpsu söömisest oli küll viimastel päevadel magu ees. Loodan et läheb jälle paremaks.
Edu dieeditajad!

marion 23. mai 2011, kl 21.31
to ferrum2,
nojah, umbes sama ka siin- eelmine nädalavahetus oli maal suur kartulipanek ja üldse hommikust õhtuni põllutöö, lõunaks tugev taluinimese lõuna praemunade ja hapukapsaga. Õhtul olin jälle nii väsind ja näljast nõrkemas, et mis kätte juhtus, see ära sai söödud. Viimaks pühapäeval veel grillisime. Ja täna kaal juba näitaski jälle +2 (11 päevaga sain maha 4,5 kilo), seega nüüd tuleb jälle tõsisselt mõelda menüüle. Aga hämmastav on tõesti, et ega see kaalukaotus mingi väga püsiv vist ikka ei ole, kui kohe plaks tagasi... Või järsku tekkis nüüd kaalu lihaste arvelt juurde, see mis enne alla läks? Siin osa ju kinnitab, et see ainult vee ja lihaste arvelt ongi... Lihased said maatööga küll hullult vatti :) Aga seda ma muidugi tean enne ka, et nii tugev füüsiline koormus kaalulangetamiseks ei ole hea- need kalorid, mis liigutamisega maha lähevad, ei korva kaugeltki seda, mis suurest näljast siis rohkem jälle sisse sööd. Mis siis viga oleks kui suudaks terve elu iga päev kuni 1500 kalorit tarbida, kahjuks nii ei ole :(

tõsiselt või? 23. mai 2011, kl 22.14
uskumatu, et keegi arvab, et lihased tekivad järsku ja kohe 2kg? Tasuks seda ehk sportlastelegi öelda, need lollid teevad aastaid trenni, aga samas võiks ju piisata vaid sellest, kui nädal enne võistlusi trenniga alustada ja lihasmass kasvab nii mis mühiseb.

sellist 24. mai 2011, kl 01.19
Sellist lahendust tahaks ise ka nähe kuidas mõne päevaga 2kg lihast saada. Täidaks kõigi lihasevendade unistused (isegi need kes teevad korralikult trenni, söövad korralikult ja panevad veel steroide ka otsa, näevad sellisest kasvust vaid und.

kaaluja 24. mai 2011, kl 11.13
Selle dieediga kahjustad lihast, sest siin kaal langeb pigem vee ja lihase arvelt. Olen ise lihaseline naine ja oleksin õnnelik kui saaksin paari päevaga 2kg lihast. Ka kulturistid ei saavuta sellist tulemust. On ikka jutud siin.

marion 24. mai 2011, kl 13.38
No näete siis nüüd- kui kaal läheb alla, siis kindlasti ei ole see rasva arvelt vaid ainult vee ja lihaste (!). Nii et ärge rõõmustage siin midagi. Kui kaal tuleb juurde, siis on see kindlasti puhtalt rasva arvelt (!) Nii et ärge rõõmustage siin midagi. Oleme siis meie, dieeditajad, ikka kurvad edasi, kõik ühtemoodi, mis ka ei juhtuks. Siis vähemalt kellelgi (meist palju targematel kommenteerijatel) on igal juhul põhjust rõõmustada ...:)

to marion 24. mai 2011, kl 15.59
Ei ei, Sa räägid puhast kulda, tahad viskad 13 päevaga 30kg rasva maha ja kui tahad siis võtad paari päevag mitu kg lihast juurde. (muidugi on kommenteerijad rumalad, mitte keegi teine.)

kaaluja 24. mai 2011, kl 17.54
To: marion,

Ega keegi ei laidagi midagi, see ju vaid esmaabiks kõlbabki, mitte aga igapäevaseks toitumiseks. Kiirkorras võib teha, aga kahju lihastest, kel neid on. Voldid vähenevad vee arvelt, aga rasvasisaldus kehas ei muutu, võib olla 1%.

minu arvamus 25. mai 2011, kl 02.52
kui süüa "mis iganes kätte juhtub" siis oleks see 2 kg juurde tulnud ka enne eelnevalt dieeditamata. näljast nõrkemise eel oleks võinud poest läbi põigata ja õiged asjad valmis kappi soetada, aga ei - ajan vorsti ja saia näost sisse ja süüdi pole mitte see saast nüüd, vaid eelnev dieet. oinad kuubis.

halelluuja 25. mai 2011, kl 09.21
ehee..asi on ikka iseloomus:)
ise tegin juunis aasta tagasi ja 58 kilo pealt langes 52 kilo peale, pepu ja jämedad reied kadusin- hakkasin kandma 38 pükste asemel 34 pükse! ei hakanud õgima peale dieeti ja olen siiani super vormis!

manja 25. mai 2011, kl 12.01
marion Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> No näete siis nüüd- kui kaal läheb alla, siis kind
> lasti ei ole see rasva arvelt vaid ainult vee ja l
> ihaste (!). Nii et ärge rõõmustage siin midagi. Ku
> i kaal tuleb juurde, siis on see kindlasti puhtalt
> rasva arvelt (!) Nii et ärge rõõmustage siin mida
> gi. Oleme siis meie, dieeditajad, ikka kurvad edas
> i, kõik ühtemoodi, mis ka ei juhtuks. Siis vähemal
> t kellelgi (meist palju targematel kommenteerijate
> l) on igal juhul põhjust rõõmustada ...:)

Jah ,nii asi käibki ,nagu ironiseerida püüdes kirjutasid..Ekstreemdieetide puhul just eriti.
Kaotate vett ja lihast ja kogute pärast rasva.
Sest rasvapõletus ja lihasekasvatus on tiba aeganõudvamad ettevõtmised ,kui "dieeditajad" raatsivad aega kulutada.
Teiesugused tahavad "tulemusi" otsekohe ,siit ka kaalunumbri fetisheerimine.
Kurvastav on vaid see ,et söömise korrastamise asemel eelistab "grupp seltsimehi" järjepidevalt ,mitu korda aastas ,enda kallal mingid debiildieete rakendada.

halleluuja 25. mai 2011, kl 12.36
no ma ei tea, mulle mõjus ja andis hea lükke ka edaspidi tervislikult toituda ( vähe süsivesikudi ja halbu rasvu), olen väga rahul ja mind see 13 päeva küll ei tapnud:) tulemus oli ideaalne! kuna aasta möödas, võin julgelt öelda- mõjus!

marion 25. mai 2011, kl 14.37
Ei tea, miks Manja niiväga muretseb selle "grupi seltsimeeste" pärast...? Kas tema mure on võrreldav jehhoova kuulutajatega, kes käivad ukselt uksele muretsedes meie kõigi hea käekäigu pärast :)

No üldiselt ma jään selle juurde, et siin foorumis jutuks olev dieet on hea kaalulangetamise alguseks, kuna sentimeetrite ja grammide nähtav vähenemine motiveerib jätkama ja samas ka tervisliku toitumise üle üldse rohkem mõtlema. Selge ju see, et kõik, kes 13 päeva dieedi alustamist kaaluvad, on ühel või teisel põhjusel jõudnud punkti, kus tahaks oma kaalu vähendada. Olgu selleks kaalutõusu põhjuseks siis olnud nõrk iseloom (mida siin väga hullult inimestele süüks pannakse) või mõni muu asi. Võib-olla ka oskamatus endale õiget menüüd koostada. Mis iganes. Nüüd tahab inimene enda juures midagi muuta ja las ta siis proovib seda 13 päeva dieeti. Midagi hullult ebatervislikku selles ei ole, kui 2 nädalat kergemalt süüa, nälgimisest on asi kaugel, ja "isutamist" aitab selle dieedi koostis kuidagi väga tõhusalt ära hoida. Küll aga see jutt ei ole õige, et 14.päeval võib juba julgelt kõike süüa, mida hing ihkab. Ma arven, et just dieedi lõppedes on vaja hoida veel mingi aeg asja hoolikalt kontrolli all. Nagu kinnitamaks oma tulemust. Õnneks oli minu 2 kg juurdevõtmine vahetult pärast dieedi lõppu väike ehmatus- sõin palju ja valesti :( Täna, pärast paari päeva toidusedeli hoolikat jälgimist (max 1500 kcal) näeb asi jälle parem välja. Ega see iga päev kaalumine on ka üks paras stressiallikas- ei pruugi alati päris õigesti näidata.

Seega minu poolt küll jõudu neile, kes soovivad kaalulangetamise alguseks 13 päeva dieeti kasutada. See on ikkagi igaühe enda otsus. Muidugi ei sobi see pikemaks ajaks juba lihtsalt sellepärast, et kalorite hulk on liiga väike ja süsivesikuid minimaalselt. Ma isegi ei usu, et keegi nii loll on et sellest aru ei saa.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!