Kaaluklubi
13-päeva dieet - START (?)

Sammy 13. aprill 2011, kl 19.20
Alustan homsest ja trenniplaan ka juba ette võetud. Siht on silme ees, see vist kõige tähtsam!

ullike 14. aprill 2011, kl 14.48
Tere, täna siis 12 päev kaal 59,5 (algkaal 64kg, pikkus1,55). Olen päris rahul ja üritan edaspidi ka väiksemaid koguseid süüa. Saab ikka ilma õgimiseta ka hakkama. Ei ole vaja õhtul suhu pista komme ja krõpse ja veel vävilisi jooke otsa. Loodan veel paar kilo alla saada, et enesetunne oleks parem. Pidage vapralt vastu. Ma vaatan et paljud pooleli jätnud,kahju.

Öökull 14. aprill 2011, kl 17.39
Minul täna esimene päev. Pole hullu midagi olnud. Varsti õhtusöök. Kuigi lehtsalati ja spinati asemel söön värsket kurki, ei suuda neid lihtsalt süüa

miks? 14. aprill 2011, kl 18.28
sa hakkad ebanormaalselt toituma ja samal ajal alustad treeningutega, kas see on mõistlik?

väga rumal 14. aprill 2011, kl 18.32
See on kõige idiootsem dieet üldse mida ma näinud olen. Kui enne seda ei ole haige, siis peale seda jääd kindlasti haigeks ( et seda dieeti proovida pead juba niikuinii haige olema). Ärge uskuge kõike lollust mida siin kirjutatakse.

Öökull 14. aprill 2011, kl 20.58
Mis on ebnormaalne siis ? Ei aja maiustusi , saiakesi , näkse pidevalt suust sisse ???

Öökullile 14. aprill 2011, kl 21.15
ebanormaalne on see, et näiteks esimese ja kaheksanda päeva kalorsus on umbes 500kcal'i. Kui palju on sinu ainevahetuse põhikäive? Peale selle ei ole absoluutselt paigas süsivesikute rasvade ja valkude omavaheline suhe ja suure osa vitamiinide päevane vajadus isegi väiksemat kasvu naistel ei ole kaetud. Sisuliselt ainuke asi, mis kogu selle jama juures vale ei ole on see, et soovitatakse vett juua. Väga piinlik lugu, et nii palju rumalaid inimesi seda jama järgib. Kes selle välja mõtles? Kas keegi päriselt ka usub et teeb selle asja läbi ja siis kaks aastat kaal ei tõuse? 13 päevaga kaotada 7-30kg? Nädalas ei tohiks üle 700g kaalu kaotada!

Sõna sekka 14. aprill 2011, kl 21.40
Ütlen ka sõna sekka - eelmine aasta , kevadel tegin selle dieedi läbi. Maha läks kusagil 6 kg ringis. Nüüdseks on kaal veelgi alanenud. Lihtsalt hea tõuge vähem söömisele oli. Kui tervislik ta on, ei tea..eks ta samasse "ebatervislikku " jääb kuhu paastumised, maovähendusopid jne.

Iljana 14. aprill 2011, kl 21.48
Ma tegin ka dieedikuuri läbi. Nüüd olen peenike ja suren kohe varsti ära vist, kuna mul puudutab kõht juba selga. Olin ise loll ja tõsiuskusin seda "geniaalset" dieeti ning nüüd pean kannatama tervisehädade käes. Hemoglobiini tase on napilt 60 ning rasvaprotsent 0,5. Aitäh teile!

* 14. aprill 2011, kl 22.04
Vabandust, aga inimese rasvaprotsent ei saa olla 0.5. Enne peaks ikka andmete loogilisust kontrollima!

Sammy 14. aprill 2011, kl 22.08
Ma mainin siinkohal, et ma olen alati aktiivselt treeningutega tegelenud, lihtsalt kiire aja tõttu on nüüd paar nädalat vahele jäänud. Ja samas ma ei leia, et normaalsel füüsilisel koormusel midagi viga oleks ning toidukava annab ka enda maitse järgi varieerida, kõige olulisem ongi vast see, et piirab tühjade süsivesikute söömist. Kuna mul on hetkel nii ehk naa kiired ajad ja toitumisele pole aega palju mõelda, siis kindel toitumiskava peaks toimima. Kõige tähtsam on, et inimene ise oma tervis jälgiks, kui halb hakkab tuleb järgi jätta, samas mõned lisakilod vajavadki veidi toiduga tagasi tõmbamist.

ullike 15. aprill 2011, kl 08.26
Tere täna siis 13 päev ,kaal hommikul 59,4.Kokku läks maha siis 4,6 kg. Ausalt lootsin rohkem, aga ma olen rahul. Ma ka arvasin vanasti ,et ma ei suuda, suutsin seekord ja lõpuni. Võibolla ,ka see andis tunda et tegin muudatusi,et endal oleks hea dieeti teha.Sest kõik mis teed peab ka rõõmu pakkuma.Dieedi tegin endale maitsvaks :)))

Tiina 15. aprill 2011, kl 09.31
Tegin just selle dieedi läbi. Ok tegelikult läbi ei teinud, omadel põhjustel jäi 2 viimast päeva tegemata(täna siis tegelt 12. päev). Asi ei ole üldse hull. Mõnel päeval jääb küll kõht tühjaks, aga siis tuleb seda täita lihtsalt veega. Tervisega mul probleeme ei tekkinud. Ei peavalusid, kõhukinnisust ega muid hädasid, mida räägitakse, et võib tekkida. Neli asja oli, mille järgi sain aru, et midagi on teisiti. Kui kiiresti püsti tõusta hakkas pea ringi käima. Suus oli (alates 4. päevast) koguaeg selline vastik metalli maitse, mis pidigi ketoosiga tekkima. Jõudu ei olnud, näiteks trepist üles minemiseks või muude asjade jaoks, mis natuke pingutamist vajavad. Aga samas käisin iga päev jalutamas või rattaga sõitmas, kiiresti küll ei jõudnud, aga muidu ära ei tapnud. Ja neljas asi oli väga positiivne. Muidu ma magan päeval alati paar tundi ja olen üldse nagu uimane kärbes koguaeg. Selle dieedi ajal ei maganud ma päeval mitte üks päev ja und isegi ei tekkinud ning koguaeg oli energiat. Alla võtsin ma 11 päevaga 5,5kg. Natuke olen pettunud, lootsin rohkemat, aga samas olen õnnelik, et talvel kogutud kilod said kaotatud ja natuke isegi veel peale. Nüüd üritan võimalikult rahulikult ja korralikult sellest dieedist välja minna, et kõik kohe tagasi ei tuleks. Mina igatahes soovitan küll seda dieeti. Puhatab organismi ja annab energiat. aa jaa, ma ei patustanud mitte kordagi, see on ka kindlasti oluline selle dieedi juures. Isegi 1 kummikomm võib kõik untsu keerata;).

Tiinale 15. aprill 2011, kl 09.45
miks sa soovitad sellist ebatervislikku ja ebatervet jama teistele ka? sama hästi võiksid soovitada anoreksiat või jala amputeerimist saaks ka kilosid vähemaks.

sinisilm 15. aprill 2011, kl 10.10
Proovisin ka seda dieeti, aga peale 7-dat päeva jätsin pooleli kuna ei suutnud enam peavalu kannatada. Samas kuna pean päeva jooksul liikuma ka natuke, siis ei saanud sellist nõrkust omale lubada nagu see dieet kaasa tõi. Üldiselt olen väga pettunud ja ei soovita seda kellelegi. Järgisin punktipealt dieeti ja 7 päevaga võtsin alla 4 kg, mis ka nädalaga tulid tagasi, kuigi sõin korralikult ja vähe peale seda.

Kokkuvõtteks: peavalu, üldine nõrkustunne ja pidev näljatunne ehk täielik piinamine ja kaal tuleb ka kohe tagasi - halb dieet.

Tiina 15. aprill 2011, kl 10.25
Sellepärast soovitan, et ma olen selle ise läbi teinud ja mul on tervis 100% korras peale seda ning millal enne organismi puhastamine kellelegi halba on teinud? Millisest otsast see ebatervistlik või ebaterve on? Võib-olla tõesti nii kiire kaalu kaotus ei ole tervislik, aga selle asja mõte ongi ju keha ketoosi ajada, et ta need kalorid õigest kohast võtaks.

jansa 15. aprill 2011, kl 12.11
Minul on käsil 4 päev . Algul oli päris raske ma olen just õhtune sööja ja kuna lapsed tulevad peale viit( üks lateaiast ja teine koolist kodu )siis tahavad nad õhtuti süüa. Eriti raske on süüa teha kui ise süüa ei saa. Aga siiamaani olen hakkama saanud ja kaotanud 2 kg. Tahaks ikka lõpuni jõuda, aga vaikselt kakkab pea ringi juba käima. Anke mulle jõudu selleks ,et edasi minna. Keha kaal on mul ka päris palju.

Öökull 15. aprill 2011, kl 12.49
Minul täna teine päev- pea on jah natuke uimane aga küll see üle läheb. Ehk põhjus selles, et olen päris suur maiustuste sööja. Organism sellega harjunud.

jansa 15. aprill 2011, kl 13.28
Aga mina ei söö magusat ültse, kui siis vahest hästi natuke. Mul sellevõrra lihtsam, aga õhtuti tuleb selline nälg.
Praegu söön lõna sööki : porgand ,muna ja toorjuust
Päris hea on ja ports on ka suur.

mersine 17. aprill 2011, kl 19.36
Mina tegin ka selle dieedi läbi möödunud aastal (augusti- septembri paiku). Alustasin 62 kiloga, maha võtsin ligi 5 kilo. Kaal langes veel pärast dieeti 3 kuu jooksul 51 kiloni. Praegu on jaanuari kuni aprilli jooksul kaal kõikunud 51-52 kilo vahel. Ei kahetse üldse! Tervis on korras ja enesetunne super. Jõudu ja jaksu on oluliselt rohkem. Tänasel päeval on minu menüü mitmekesisem, olulise tähtsusega on liikumine ja vee joomine.

mersine-le 18. aprill 2011, kl 14.40
eks on võimalik igasuguse idiootsusega kaalu vähendada, nii ka selle dieediga. Küsimus on muidugi ka selles, mille arvelt sa kaalu vähendasid, sest nädalas ei ole inimene suuteline üle 1kg rasva kaotama! Kaalud 51kg see on väga väike kaal, kui pikk sa oled ning mis on su rasva protsent, tuletaksin meelde, et naistel ei tohiks see kindlasti olla alla 16%.

mersine 18. aprill 2011, kl 23.30
Pikkus on 155cm. Rasvaprotsenti ei tea. Igatahes ei ole minu kaal tagasi tulnud ja selle üle on mul vaid hea meel. Dieedi ajal trenni ei teinud (dieediga läks täpsemalt 4,6 kilo), küll aga pärast dieeti (kadus ülejäänud 6,4 kilo). Hiljuti käisin Ott Kiivikase toitumiskoolitusel ja sealt sain teada, et kui kaal langeb päevas 1 kg, siis sellest max 100g on rasv ning ülejäänu on vesi ja lihased. Küllap minu kaalukadu oli samasugune: 100g rasva ja ülejäänu oli vesi ja lihased. Eks ta üks ekstreemne dieet ole, kuid kaal langes ja mõõdud vähenesid.

to mersine 18. aprill 2011, kl 23.42
Pärast dieeti kaotasid Sa veel 6,4kg, minu küsimus on see, et kas targem ei oleks olnud seda dieeti vahele jätta ja teha püsivalt trenni ning teadliku toitumisega kohe alustada?

tinsa 20. aprill 2011, kl 16.38
Ma alustan homsest,oma kaalu ma ei tea täpselt :( ...aga keegi veel tahab alustada?Koos siis lihtsam :P

to tinsa 20. aprill 2011, kl 19.22
jälle tuleb üks tark, kes selle lollusega tegelema hakkab, kui üldse mingisuguseid teadmisi kaalulangetamise vallas pole, siis ei maksa kõike uskuda, vaid pöörduda spetsialisti poole!

mersine 20. aprill 2011, kl 19.38
Ütlen ausalt, mul polnud enne seda dieeti iseloomu ja vastupidavust. Mitmeid kordi alustasin trenni tegemisega (dieete enne pidanud ei olnud), kuid siis tuli jälle mingil põhjusel paus ja enam järjele ei saanud. Kõik kaotatud kilod tulid tagasi. See dieet õpetas distsipliini ja nii sain jälle järje peale. Nähes, mida ma saavutanud olin selle paari nädalaga, andis jõudu edasi pingutada.
Aasta tagasi olin veel 64 kilo ja ega ma oma välimuse pärast põdenud. Ülekaal hakkas tervisele ja see oli dieedi alustamise põhjuseks. :)
Iga inimene peab ise otsustama, kuidas end vormi saada. Mina valisin selle tee.

Dan* 21. aprill 2011, kl 17.44
Ostsin täna homseks ehk esimeseks päevaks sidruni, tomati, lehtsalati, lillkapsa(kuna spinatit polnud poes) ja kotletti ära. Ma nagu sportlikust huvist tahaks teada, mida see dieet endast üldse kujutab. Kas ma üldse selle lillkapsa omale sisse saan topitud, tundub väga mitte söödav asi. Väga ulmeline tundub minu jaoks ka 2l vett päevas ära juua. Minu maximum on tavaliselt 2-3 klaasi mahla või piima päevas.

Algus.
Olen 27a. 170 cm pikk, kaal ca.68 (viimati oli). Kõhu ümbermõõt laiemast kohast 97cm. ülejäänud keha mõõtudega olen rahul ;) ei näe vajalikuks neid esile tuua.

Mis siis ikka, homme õhtul kuuleme, kas mulle jäi lillkapsas sisse või mitte. ;)

Päikest !

Dan* 21. aprill 2011, kl 17.47
To tinsa : nagu ma aru sain, sa alustasid juba täna. Kuda esimene päev oli ? jäi spinat või lillkapsas sisse ? :D

Dan* 22. aprill 2011, kl 20.28
Algandmed.
Selgus, et kaal on hoopis 66.4, kõhu ümbermõõt laiemast kohast 97cm, pikkus endiselt ca.170cm

1. päev
Hommik kell 11.20
Kohv, vähese suhkruga. Esimest korda tegin ise tassi kohvi, kuidagi naljaka maitsega. Lahja vist tuli :P
Enne lõunat käisin rulluisutamas. Kuskil kella ühe paiku.
Lõuna kell 14.30
Nat. kanasnitsel praetult, lehtsalat kõrvale. Veiselihaga ei olnud poes midagi. Snitsel oli väga hea, aga salat sai hirmus hapu, kuigi panin ainult pool sidrunit, oli päris suur sidrun ka. Muidu mulle lehtsalat maitseb. Kõht sai täis, nälga pole.
Õhtu kell 18.30
Lillkapsas, tomat ja 2 keedumuna. Kõht sai hirmus täis. Pole ammu juba nii palju söönud :D Ma arvan, et see vesi, mida ma üritan kõrist alla kallata aitab palju kaasa. Enesetundel pole viga midagi. Või on veel vara seda kommenteerida.
Praeguseks olen 1.5l vett joonud. Vesi ajab mind luksuma :D Proovin kudagi pool liitrit veel juua.
Õhtupoole rulluisutasin veel natuke, igavusest :P
Esimene päev möödus edukalt ;)

Dan* 23. aprill 2011, kl 18.54
Eilsest õhtust niipalju, et magamamineku ajal pea valutas päris kõvasti :(

2.päev
Hommik 11.20 kaalunud pole, kõhu ümbermõõt sama. Aga muutusi ongi vist veel vara oodata :)
Kohv, vähese suhkruga.
Enne lõunat jälle väike rulluisu ring.
Lõuna 14.30
Naturaalkotlett, lehtsalat ja 1 õun. Sõin ära, hea oli, kõht täis :P
Siiamaani on ainult vee joomisega on natuke raskusi, kudagi ei taha alla minna.
Õhtu 18.20
Paks viil sinki ja klaas kefiiri. Söödavad asjad :) Enesetunne on väga hea.
Kõht kenasti vett täis pargitud ;) Kokku 1.5l, vast jõuan pool liitrit veel õhtu jooksul juua.
Ilus õhtu, täna võib jälle rulluisutama minna.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!