niisiis, minul täna kuues päev. Kohv on joodud ja ootan lõunasööki. Olemine pole hull.
Eile tekkisid igasugused isud - küll vahvlit, küll banaani, küll vorsti :) Lõunane kala sidruniga maitses hästi, lihtsalt hirmus harjumatu oli tulihaput sidrunit kalale peale hammustada. Küll aga maitses vesi eriti hästi siis.
Puuviljakompotti tegin nii, et lõikasin puuviljad tükkideks ja valasin keeva vett peale nii et see vaevu puuvilju kattis ja jätsin kaane alla tõmaba tunnikeseks. Pärast võib puuviljavedeliku ära juua. Sõbrants lõikas puuviljad salatiks, valas jogurtiga üle ja sõi nii. Maitses ka hää :)
Spinat maitseb hästi, seda on lihtsalt keedetud kujul omaette keerukas süüa, sest ta selline plöts natuke. Ma segasin selle tomati ja hiina kapsa/salatiga kokku. Nii oli hea, andis kerget aktsenti ja maitset salatile.
Endiselt ei ole dieeti suuri muudatusi teinud, eilehommikuse sidruni asmel sõin kolmveerand sidrunit, sest veerandiga maitsestasin oma lõuna ja õhtusööki ja kodus momendil rohkem sidrunit lihtsalt ei olnud. Kala ja liha keerasin fooliumisse ja küpsetasin ahjus, et mahlad säiliksid. Samas mu 300 grammist külmutatud kalast jäi ahjust tulles vaevalt pool alles, tea kas retseptis on mõeldud küpsetatud kala/liha kaalu või toore kala/liha kaalu :D
Aga selle kaalulangetamise kohta, siis ma saan aru, et idee ei ole imekiirelt jubepalju alla võtta, vaid ainevahetuse ümberprogrammeerimine - süsivesikutest energia ammutamiselt nn. ketokehakestest energia ammutamisele. una kalorus on väga madal, siis langeb loomulikult ka kaal. Ma ei ütleks, et ma nälgin... kõht on üsna täis, isusid peab taltsutama, olen ju harjunud näksima siit ja seal, seda ja teist.
Lisaks, lugesin välja ka selle, et seda kava ei soovitata järgida nendel, kelle on vähem kui 10 kilo ülekaalu. Siis võib olla halb, energiapuudus, külm jm nähud tugevamad. Minul normaalkaalu jõudmiseks tõenäoliselt oleks vaja maha võtta 3-8 kilo (ma lihtsalt ei tea, kui palju ma kaalun), ideaalkaalu keskmisse skaalaasse jõudmiseks tuleks maha saada10 - 15 kilo. Alampiirini siis järelikult 20 - 25 kilo :D Alampiirini ma jõuda ei taha.
Kuna mul kodus kaalu ei ole, siis kaalulangust kommenteerida ei oska. Mõõdulindiga mõõtes on kahe päevaga (aluses ei tulnud mõõtmise idee peale lihtsalt) ümbermõõdud vähenenud nii 1-1,5 cm, mis on ka loomulik kalorivähesust arvestades. Üks tuttav on öelnud, et ümbermõõdud on igalt poolt vähenenud, enamik ei näe vahet.
Homne päev saab huvitav olema, pole ju öeldud, kui suur see tükike olema peaks. Tõenäoliselt joon oma hommikukohvi hilja - 11 paiku, siis joon teed kuni 5-6-ni ja siis pistan kanatükikese põske. On ju öeldud, et lõuna ja htusööki õvib vahetada :D.