Kaaluklubi
mereriis
eku 22. oktoober 2008, kl 10.20 |
Kogemusi 22. oktoober 2008, kl 14.54 |
on Sinuga natuke raske jagada, kuna pole ju aimugi, mida ja kuidas Sa jood. Juba põhimõtteliselt tehakse seda leotist mitut varianti: Üks on see, kui paned 1 liitri kohta 4 supilusikat riisi ja kolm lusikat suhkrut. See rohkem nagu ravi variant, mida siis jood 3 korda päevas, 150 ml veerand tundi enne söömist (pidavat ravima vähemalt 100 haigust). Teine variant on see, kui paned 2 supilusikat riisi ka 1 liitri kohta, ning 2 supilusikat suhrut. Lisanditest ma praegu ei kirjuta - rosin kindlasti, aga mida keegi veel -kuivatatud aprikoose, datleid, ploome....See teine variant, see rohkem profülaktilise või igapäeva joogi eest, mis on maitselt väga sarnane magusale šampusele. Seda võid juua kuidas tahad ja kasvõi aasta või rohkem jutti. Kolmas variant on see, kui üldse suhkrut ei pane, kuid suurendad kuivatatud puuviljade kogust.
Ja veel on vahed - kas lased tal käärida 1, 2 või isegi 3 päeva. Kas jood oma valmis toodangu ära värskelt ühe päevaga, või venitad portsu 2-3 päeva peale. Minul iga päev valmib 2 liitrit ja seda ma kasutan nii joogiks, kui näo, juuste või isegi jalgade pesemiseks....tilluke šampuse vann.
Ja veel on vahed - kas lased tal käärida 1, 2 või isegi 3 päeva. Kas jood oma valmis toodangu ära värskelt ühe päevaga, või venitad portsu 2-3 päeva peale. Minul iga päev valmib 2 liitrit ja seda ma kasutan nii joogiks, kui näo, juuste või isegi jalgade pesemiseks....tilluke šampuse vann.
eku 22. oktoober 2008, kl 15.15 |
Kogemusi 22. oktoober 2008, kl 15.36 |
sa ikka omalt poolt ei jaganud. Mitu päeva käärib, millal, kui palju jood korraga, kui palju kokku päevas jood? Huvitab aga hoopis see - kuhu oled pannud oma riisi ülejäägi. Kui 4 lusikatäiega alustasid, siis peaks Sul 1,5 kuuga juba olema oi-oi kui palju seda riisi. Nii väärt kraami ära visata on ju patt. Seega - kogemusi ongi kõige parem nendega jagada, kellega oled ka riisi jaganud.
Minul tervise osas jagada midagi pole - ma niigi igati terve. Mulle lihtsalt maitseb šampusemaitseline jook ja niisama uurin riisi arengut. Muuseas, selle levitamiseks ei pea teisele üldse mitte riisi andma. Anna liiter valmis jooki. Kahe päevaga tekib selle alla/põhja pisike sade. Hakka selle sademe eest hoolitsema (nagu riisigi eest) suhkruvee ja rosinatega, ning kahe-kolme päevaga sade võtab juba manna ilme, ning veel mõne päeva pärast hakkab juba tasakesi paisuma ja riisi moodi muutuma.
Minul tervise osas jagada midagi pole - ma niigi igati terve. Mulle lihtsalt maitseb šampusemaitseline jook ja niisama uurin riisi arengut. Muuseas, selle levitamiseks ei pea teisele üldse mitte riisi andma. Anna liiter valmis jooki. Kahe päevaga tekib selle alla/põhja pisike sade. Hakka selle sademe eest hoolitsema (nagu riisigi eest) suhkruvee ja rosinatega, ning kahe-kolme päevaga sade võtab juba manna ilme, ning veel mõne päeva pärast hakkab juba tasakesi paisuma ja riisi moodi muutuma.
kas 22. oktoober 2008, kl 15.58 |
Kogemusi 22. oktoober 2008, kl 16.18 |
midagi ei saa aru.. 25. oktoober 2008, kl 17.32 |
mul on ka "mingi" leotis, aga aru ma küll saanud ei ole, mis see on. arvasin, et mul on veeriis, aga lugedes kirjutis, siis aru ma ei saa, mis nimetus sel leotisel olla võiks. äkki ongi mereriis hoopis. mina teen nii nagu 14.54 kirjutis oli ja see teine varjant. NB!aga kuhu on jäänud naturaalne sidruni mahl või siis sorts sidrunihapet? mina lisan ka seda peale suhkru ja rosinate. maitse sarnaneb suvise kasemahlaga ja ka välimus selline hägune-hallikas. need terad sees on sellised klaasjad, libedad, hernetera suurused. mis mustast riisist siin räägitakse? nimetangi seda siis veeriisiks. tervis pole paremaks ega halvemaks läinud. joon, sest mulle ta väga maitseb, et ei pea poest kalleid veepudeleid ostma.
Kogemusi 26. oktoober 2008, kl 14.41 |
to midagi ei saa aru 10-25-08 17:32
Küllap Sinul siis ongi see India mereriis. Ainult, seda sidrunimahla küll pole vaja sisse panna - see lööb riisi töö rütmist välja. See riis töötab kahe-etapiliselt. Alustavad tegevust puhtas suhkruvees pärmiseened (mitte leivapärmi) - need toodavad suhkrust alkoholi. Nendele ongi vaja "käivitamiseks" rosinaid, sest riis ise tuleb ju iga kord hoolikalt jaheda veega puhtaks pesta. Siis teise etapina bakterid hakkavad piiritusest juba happeid ja muud tootma.
Küllap Sinul siis ongi see India mereriis. Ainult, seda sidrunimahla küll pole vaja sisse panna - see lööb riisi töö rütmist välja. See riis töötab kahe-etapiliselt. Alustavad tegevust puhtas suhkruvees pärmiseened (mitte leivapärmi) - need toodavad suhkrust alkoholi. Nendele ongi vaja "käivitamiseks" rosinaid, sest riis ise tuleb ju iga kord hoolikalt jaheda veega puhtaks pesta. Siis teise etapina bakterid hakkavad piiritusest juba happeid ja muud tootma.
midagi ei saa aru.. 26. oktoober 2008, kl 16.32 |
Kogemusi 27. oktoober 2008, kl 01.12 |
to midagi ei saa aru.. 10-26-08 16:32
Pooleteisele liitrile võiksid mõned rosinad rohkem panna... näiteks, 20 tükki ja võiksid veel 2 tk panna ka kuivatatud aprikoosi. Kui lased 2 päeva toatemperatuuril käärida, saad joogi, mis on maitselt peaaegu nagu kuiv vein (või, olenevalt suhkru kogusest, nagu magus šampus). Miks saad Sa aga hägusa-hallika - ei mõista. Vedelik tuleb pealt ära valada läbi 4-kordse marli ja siis saad ilusa heleda aga ebamäärast värvi - nagu kollaka-pruunika või kollaka-roheka läbipaistva vedeliku (sõltub valgusest, mille käes seda vaatad).
Pooleteisele liitrile võiksid mõned rosinad rohkem panna... näiteks, 20 tükki ja võiksid veel 2 tk panna ka kuivatatud aprikoosi. Kui lased 2 päeva toatemperatuuril käärida, saad joogi, mis on maitselt peaaegu nagu kuiv vein (või, olenevalt suhkru kogusest, nagu magus šampus). Miks saad Sa aga hägusa-hallika - ei mõista. Vedelik tuleb pealt ära valada läbi 4-kordse marli ja siis saad ilusa heleda aga ebamäärast värvi - nagu kollaka-pruunika või kollaka-roheka läbipaistva vedeliku (sõltub valgusest, mille käes seda vaatad).
Ulvi 12. detsember 2008, kl 22.28 |
Ulvi 12. detsember 2008, kl 22.30 |
Ulvi 12. detsember 2008, kl 22.35 |
ma 07. aprill 2009, kl 18.02 |
Buffy 07. aprill 2009, kl 18.29 |
jõin kah 07. aprill 2009, kl 21.46 |
hmm 03. juuni 2009, kl 07.57 |
pliks 27. juuni 2009, kl 10.44 |
Minul nt paneb see jook neerud väga valutama. Tavaliselt joon seda nn ravivarianti, millest eespool räägiti, ca 3 spl suhkrut liitri toasooja vee kohta ja 3 - 4 spl india mereriisi ning mõned rosinad (muide panen ka vahel mõne kuivatatud leivakuubiku, see muudab maitse nagu kaljasemaks ning meeldivamaks). Aga jah, mina saan alati meeletu seljavalu järgi, st neeruvalu. Olen seda nüüd joonud vahelduva eduga ca kuu, mingeid muudatusi ma täheldanud ei ole.
kont 22. jaanuar 2010, kl 20.26 |
Anni 10. märts 2010, kl 07.50 |
Anni 10. märts 2010, kl 07.52 |
B. 18. aprill 2010, kl 16.49 |
six 14. mai 2010, kl 17.38 |
Ave 14. mai 2010, kl 23.16 |
Piimaseen - selle jooki olen tarbinud täpselt kuu aega, aga küsimus,
kui kaua siis juua võib , kas niikaua, kui viitsimist jätkub või peab ka vahet pidama.
Algul kui tarbima hakkasin siis peale joomist justkui traktoriga kõhus sõideti,
aga nüüd ei märka seda nii kõhukorinat.
Mina olen teinud poepiimaga, see ju pastöriseeritud. Või on õige teha toorpiimast, et kui poe piimaga, et ei olegi sel mingit ravi efekti äkki?
tänud vastajale.
kui kaua siis juua võib , kas niikaua, kui viitsimist jätkub või peab ka vahet pidama.
Algul kui tarbima hakkasin siis peale joomist justkui traktoriga kõhus sõideti,
aga nüüd ei märka seda nii kõhukorinat.
Mina olen teinud poepiimaga, see ju pastöriseeritud. Või on õige teha toorpiimast, et kui poe piimaga, et ei olegi sel mingit ravi efekti äkki?
tänud vastajale.
Kristin 24. juuni 2010, kl 19.46 |
Tatjana 28. juuli 2010, kl 15.44 |
Lisa postitus