Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Kaaluklubi
veepaast

paastuja 22. märts 2009, kl 09.31
Plaanis on homsest hakata pidama veepaastu, 7 päeva. Kas on seda läbinud inimestel nõuandeid? Kui palju vett juua päevas? Ja kas sobib see Saku Läte vesi, see mis töökohtades nendes suurtes tünnides on? Kas lisaks veele võib tarbida ka senna teed? Mul ostetud Figura oma. Kas paastu ajal tohib kehale määrida tsellukreeme? Ja kõige olulisem ,kuidas paastust väljatulemine käib?

helen 22. märts 2009, kl 20.23
Ma plaanin ka just 7 päeva paastuda:) Soovitatakse juua 2,5- 3l päevas. Mida puhtam vesi seda parem:) Peab vaikselt välja tulema paastust. Lugesin siin all teemat Hmm, seal üks paastus siirupiga kuid sama tuleb pea välja. Ma olen teinud ka paastu 5 päeva aga nüüd tahaks 7 päeva ja alustaks sinuga:)Kas oled valmis, mina küll:D Toetaks üksteist. Ära ära kao:)

paastuja 23. märts 2009, kl 10.12
Mina siis alustasin täna,ehk liitub veel inimesi. Lugesin eile veepaastu kohta ka, päris ettenähtud korras ma seda ei tee, kuna ma pole paastuks kuidagi ette valmistunud, eile veel sõin täitsa mõnuga :D Aga minu puhul toimibki selline järsk variant paremini.
Panen siis kirja ka kaalu ja mõõdud.
Kaal 59kg
reieümbermõõt 55cm
vööümbermõõt 72 cm
puus 99 cm

triin 23. märts 2009, kl 10.23
ma ühineks ka, aga teen ta segamini vahtrasiirupi paastuga, ehk siis joon vett ja lisaks veel ka vahtrasiirupisegu, aga mitte sellises koguses nagu ette nähtud.

helen 23. märts 2009, kl 10.33
Mina alustasin ka tänasest. Eile õhtul juba midagi ei söönud ja päeval sõin hautatud juurvilju:) Paastun veega põhiliselt ja naturaalse 100% mahlaga.

paastuja 23. märts 2009, kl 10.42
Täna ma usun läheb lihtsalt,niipalju kui lugenud-kuulnud olen, siis teine ja kolmas päev kõige hullemad. Edu siis meile!

paastuja 23. märts 2009, kl 19.37
Jagan siis esimese päeva muljeid. Päev läks lihtsalt, aga hetkel küll kõht tühi, koriseb iga natukese aja tagant. Samuti on väike iiveldus ja peavalu. Jaksu ka väga pole midagi teha. Loodan, et homme parem.

Veepaast 23. märts 2009, kl 19.57
on paast AINULT puhta veega. Kui joote teed, kohvi....siis see enem pole mitte VEEpaast, vaid see on NÄLJAKUUR. Need on erinevad asjad.

helen 23. märts 2009, kl 20.36
Mul väga lihtsalt läinud, ei ole nälga, ei peavalu. Kõht koriseb küll aga hea tunne on õnneks:) Homme vaatab kuidas läheb. Loodan, et pean veel 6 päeva vastu:)

helen 24. märts 2009, kl 17.18
Täna möödas 2. paastu päev ja pole isutanud millegi järgi. Tunne hea, energiat palju:) Loodan, et homme ka sama kerge. Kuidas teil triin ja paastuja?

Buffy 24. märts 2009, kl 17.46
To veepaast
Kui inimene tarbib ainult vett, siis see on veepaast.
Kui lisaks veele juuakse mahla ja taimeteed (mitte kohvi) siis üldiselt nimetatakse seda mahladieediks või vedelikudieediks.

paastuja 24. märts 2009, kl 18.21
Täna juba parem võrreldes eilsega. Nii et pean vastu. Huvitav, paastulaagrites antakse ka lisaks veele taimeteed juua, ja pole keegi nimetanud seda vedelikudieediks. Aga vahet pole,kes, kuidas, midagi nimetab. Mna tarbin ainult vett, senna tee olin sunnitud ära jätma, kuna see tegi enesetunde väga jubedaks.
Helen, mul küll nii hästi ei lähe kui sul :). Energia ülejääkdiega peale tööpäeva just kiidelda ei saa.

helen 24. märts 2009, kl 18.34
Mina joon ainult vett. Muud ei tahagi, puhas vesi kõige parem. Ehk see energia tuleb päikesest:) Aga jätkan samas vaimus edasi ja tean, et suudan.

eneli 24. märts 2009, kl 22.31
7 päevast paasut tuleks siiski täpselt järgida, eriti paastsust väljatulekut, raamatu ehk juhise järgi. peale selle kui pole ideaalnetrvis, siis ei tohigi seda teha, ammugi mitte ise. on loetelu asjadest-haigustest, mille puhule veepaast ei sobi. paastus on ettenähtud ka lahtistipäevad soolte puhastamiseks, et mürgistust ei tekiks jääkainetest. mitu päeva pärast paastu ei tohi soolaga maitsestaud asju üldse süüa-juua. ka veresuhtkur ja hemoglobiin langevad ohtlikult alla.

triin 25. märts 2009, kl 09.15
Eile harjutasin end veel vähese söögiga. Sõin hommikul suppi ja päeval paar klaasi keefiri. Täna hommikul jõin ainult keefiri ja lõunaks ka veel üks klaas keefiri ja siis algab vee ja siirupi joomine.

lugeja 25. märts 2009, kl 09.21
Lugege paastumisest Gennadi Malahhovi raamatust "Igapäevane kuukalender" Hea raamat ja teeb nii mõnegi asja selgeks. Miks on mesi hea ja miks sidrun

helen 25. märts 2009, kl 17.17
Kolmas päev möödas ja pole patustanud millegagi. Olen joonud ainult vett. Isu polegi, aga lõualuud tahaks midagi närida. Aga pean vastu ja kui homne päev saab läbi, siis pool on seljataga juba:) Kuidas sul paastuja?

Võib ehk küsida 25. märts 2009, kl 18.36
Võib ehk küsida milleks see on hea? Pikemas perspektiivis kaalukaotuseks 7 päeva vett lürpida pole küll eriline mõte. Kindlasti keegi mainiks ka "organismi puhastamist", kuidas teie arvates see organismi puhastamine välja näeb? Millest, mis otstarbeks jne?
Palju massihullusi viimasel ajal

helen 25. märts 2009, kl 18.50
Mina saan energiat juurde ja magu vajab ka vahest puhkust. Nahk on läinud paremaks, enne oli nahaga probleeme. Ma ei tee sellist veepaaste esimest korda. Kaalunud ma ennast pole ja minul pole see number tähtis. Teen seda enesetunde pärast.

ei noh 25. märts 2009, kl 22.31
Lollimat juttu pole kuulnud kui helen ajab. Magu tahab puhkust? Äkki tahab süda ka puhkust? Lase endale nädalax kunstlik vereringe panna ja süda saab puhata. Maol on oma funktsioon, millex on toidu seedimine. Toidu ärajätmine mõjub maole samamoodi nagu kopsudele hapniku ärajätmine. Ajaühikud on veidi teised ainult - ilma hapnikuta sureb organism mõne minutiga, ilma söögita paari nädalaga. See puhastumise jutt on ka totakas - puhastuda millest? Organismil on jääkainetest vabanemiseks neerud, mis filtreerivad verest kahjulikud ained. Vastupidi just - nälgiv organism hakkab lagundama oma struktuurvalke, mille lagunemisel tekivad tõsiselt mürgised ained (atsetoonilõhn paastujate suust). inimene pole tühi pudel, mis veega seest loputades puhtaks saab.

helen 26. märts 2009, kl 19.55
Neljas päev üle elatud ainult vee peal. Riided enam ei pigista. Energiat jagub ja jätkan kolm päeva veel. Kahu, et teised kadunud. Kas olen ainukesena järele jäänud?

Alyssa 26. märts 2009, kl 20.29
hei helen:)
Kas siis üldse söögiisu ei tule? kuidas sa suudad vastu pidada, anna mõni nipp..tahaksin ka proovida, aga esialgu mitte 7 päeva ja kuidas sa paastust väljud? kohe ei saa hakata normaalset toitu sööma..aga mida sa siis sööd tavaliselt?

Päikest,alyssa

helen 26. märts 2009, kl 20.48
Lihtsalt ei mõtle toidule ja ju siis mul väga hea tahtejõud öelda ei toidule:) Minu jaoks on lihtne. Olen ennegi ka teinud ja siis soovituse järgi jõin esimene päev iga kolme tunni tagant 200ml 100% mahla. Näiteks apelsini mahla, aga soovitatakse ka õuna ja porgandi. Teisel päeval sõin hautatud juurvilju, kuskil 150-200g ilma soolata. Kolmandal päeval sõin veel hautatud juurvilja ja siis üks puuvili, midagi pehmemat soovitaks. Neljandal päeval sõin hautatud juurvilja, vahepalaks puuvili ja siis õhtul riivitud porgandit. Edasi hakkasin juba kodujuustu ja muna sööma ja läksin tavalisele toidule üle.

Alyssa 26. märts 2009, kl 20.58
Okei, aitäh:)

helen 27. märts 2009, kl 20.13
Viies päev möödas ja kaks päeva veel jäänud. Kahju, et ma üksi olen jäänud:(

VäikeTüdruk 27. märts 2009, kl 21.55
Nonii vaatan, et kõik siin üritavad teha veepaastu. Ma ise olen ka vahepeal tahtnud midagi organismi ja kaalu jaoks teha, aga pole ennast kahjuks kätte võtnud. Seega nüüd ma siis otsustasin, et alates homsest hakkan ka vee ja mahlaga paastuma. Kuigi arvan, et mõnest päevast piisaks, aga eks näha ole mis saama hakkab. Aga miks te paastute just 7 päeva ja kas vahepeal peale vee võib ikka mahla vms sellist ka tarbida ?
päikest :)

haps 27. märts 2009, kl 22.39
imelikud küsimused siin. kas tõesti inimesed teevad enne paastukuuri, kui pole vastavat kirjandust läbi lugenud, uurimusi teinud? ühe päeva võite niisama teha.

leenu 28. märts 2009, kl 04.52
Helen ,anna siis paastu lõppedes teada kuidas enesetunne on ja palju kg ja cm vähemaks said.
Lahen 1 aprillist paastule.
Edu ja jõudu teile:))

VäikeTüdruk 28. märts 2009, kl 12.30
Ma ikkagi ei suuda seda läbi teha.:S Kõht on tühi ja isu on suur . :S:S

11 28. märts 2009, kl 13.06
lugege P.Breggi raamatut Nälgimise ime. Seal kõik juhised ja hoiatused-õpetussõnad. Väga inspireeriv raamat. Ise olen veepaastul, kokku 10 päeva. Raskeim ongi algus (1-2 päev) ja õige paastu lõpetamine, et endale liiga ei teeks.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!