Kaaluklubi
Milline puder on siis see kõige kasulikum?
M 18. aprill 2009, kl 12.51 |
Nii, hakkas huvitama, et milline puder on, siis see kõige tervislikum? Kas palju kiidetud kaerahelbepuder või hoopiski neljaviljapuder? Endale maitseb tatrahelbepuder ja kaerahelbekas. Mannapudru kohta olen kuulnud, et see ei pidavat üldse kasulik olema. Et siis jah, milline tervisele kõige kasulikum ja mis ei annaks palju kaloreid ka?
x 18. aprill 2009, kl 13.42 |
:) 18. aprill 2009, kl 21.28 |
kk 19. aprill 2009, kl 14.31 |
mh 19. aprill 2009, kl 15.16 |
:O 19. aprill 2009, kl 16.25 |
Kes kaalu alla tahab saada, ei peaks mitte putru sööma. Kui ise lastele tegin ja ka nende kõrvalt sõin (täistera kaerahelbeputru ja tatraputru), siis aina kosusin. Alla hakkasin võtma, kui pudrud ära jätsin ja leivatooteid piirama hakkasin. Trenni läksin muidugi ka, aga olin ka varem kogu aeg võimelnud, kodus küll.
ei usu 19. aprill 2009, kl 16.35 |
n 19. aprill 2009, kl 17.48 |
lee 19. aprill 2009, kl 18.51 |
ma ei saa aru, mis seedimine teil on, et pudruga kõht tühjaks läheb? teen hommikul 1 klaasi veega pudru (nt kaerahelbe, tatra või hirsipudru), võisilm sisse ja lõunani pole mingit probleemi. vahel, kui ei viitsi ja juustuleibadega piirdun, siis tahaks juba tööle jõudes sööma minna.
kui puder paksuks teeb, siis on ikka pigem kogustes asi kinni või selles, mida lisaks pudrule süüakse. tatar, riis, hirss, kaerahelbed annavad 100 grammi kohta ca 350 kcal. piisav kogus pudruks on ca 40 grammi so ca 140 kcal (veega keedetud puder). sellele võib täiesti julgelt lisada võisilma (ca 40 kcal) ning soovi korral keeta pudru ka 3,5%-se piimaga (200 g ca 130 kcal). see tähendab jämedalt arvutades ca 300-330 kcal hommikusöögiks. seda on tegelikult isegi vähe! samas saab piisavalt aeglaselt imenduvaid süsivesikuid (nb! täisterahelbed või terad, mitte mingid kiirhelbed või maisihelbed!), valku (nii piimas, võis kui ka teraviljas) ja kergesti omastatavat piimarasva. juurde mõni puuvili või värske salat ja täiesti piisav ja tasakaalustatud hommikusöök on olemas.
kui puder paksuks teeb, siis on ikka pigem kogustes asi kinni või selles, mida lisaks pudrule süüakse. tatar, riis, hirss, kaerahelbed annavad 100 grammi kohta ca 350 kcal. piisav kogus pudruks on ca 40 grammi so ca 140 kcal (veega keedetud puder). sellele võib täiesti julgelt lisada võisilma (ca 40 kcal) ning soovi korral keeta pudru ka 3,5%-se piimaga (200 g ca 130 kcal). see tähendab jämedalt arvutades ca 300-330 kcal hommikusöögiks. seda on tegelikult isegi vähe! samas saab piisavalt aeglaselt imenduvaid süsivesikuid (nb! täisterahelbed või terad, mitte mingid kiirhelbed või maisihelbed!), valku (nii piimas, võis kui ka teraviljas) ja kergesti omastatavat piimarasva. juurde mõni puuvili või värske salat ja täiesti piisav ja tasakaalustatud hommikusöök on olemas.
n 19. aprill 2009, kl 20.41 |
No minu puhul polnud tegu mitte liiga suures pudru koguses, sõin seda umbes 300g, aga selles, et natukese aja pärast tahtsin JÄLLE süüa ja siis veel ja veel. Ja sõingi. Olin siis kodune, külmik oli ka käe-jala juures.
Ometi sõin nn täisväärtuslikku putru. Kui pudrust loobusin, kadus ka piinav näljatunne.
Ometi sõin nn täisväärtuslikku putru. Kui pudrust loobusin, kadus ka piinav näljatunne.
K 19. aprill 2009, kl 20.53 |
Ju siis sinu organismi eripära, et puder näljaseks teeb :)
Ma ise ka just täheldanud, et puder täidab ilusti kõhtu. Minu lemmik on kaerahelbepuder. Putrusid keedan piimaga (2,5% piim), veega puder ei maitse mulle üldse.
Enne sõin ka just alustassitäie putru, ise vaatasin, et nii vähe, sellest küll kõhtu täis ei saa, kuid tegelikult on küll praegu, mõni aeg hiljem, peaaegu-täis-kõhu tunne.
Ma ise ka just täheldanud, et puder täidab ilusti kõhtu. Minu lemmik on kaerahelbepuder. Putrusid keedan piimaga (2,5% piim), veega puder ei maitse mulle üldse.
Enne sõin ka just alustassitäie putru, ise vaatasin, et nii vähe, sellest küll kõhtu täis ei saa, kuid tegelikult on küll praegu, mõni aeg hiljem, peaaegu-täis-kõhu tunne.
lee 19. aprill 2009, kl 21.25 |
järelikult sõid mingid viimseni ära töödeldud helbeid, millest ei olnud enam midagi saada. ja kui sa peale seda veel söömist veel süüa tahtsid, siis ei ole asi ju pudrus (sest ma millegipärast arvan, et ega sa ju siis teist korda enam putru sööma ei läinud), vaid milleski muus. näiteks igavuses, emotsionaalses söömises vms.
cat 19. aprill 2009, kl 22.55 |
n lee'le 20. aprill 2009, kl 08.23 |
Ilmselt kirjutasin mulle. Ma pole elus kiirputrusid söönud. Ikka täisväärtuslikku kaerahelbe- ja tatraputru - need maitsesid mulle kõige enam. Mulle tundus, et need käivitasid intensiivse seedeprotsessi ja peale seda oleks tahtnud ainult süüa, süüa, süüa...
Mõneti võib purdu toimet võrrelda supida. Suppi võin lahmida taldrikute kaupa, ikka jääb midagi puudu. Söön aga prae, on asi korras - kõht pikaks ajaks täis.
Lisan, et olen ideaalkaalus (nüüd, mitte pudrusöömise ajal) ja pole mingi õgard.
Mõneti võib purdu toimet võrrelda supida. Suppi võin lahmida taldrikute kaupa, ikka jääb midagi puudu. Söön aga prae, on asi korras - kõht pikaks ajaks täis.
Lisan, et olen ideaalkaalus (nüüd, mitte pudrusöömise ajal) ja pole mingi õgard.
n 20. aprill 2009, kl 08.26 |
N45 20. aprill 2009, kl 08.40 |
mammi 20. aprill 2009, kl 09.12 |
o 20. aprill 2009, kl 09.39 |
blaah 20. aprill 2009, kl 09.46 |
to n 20. aprill 2009, kl 09.47 |
n 20. aprill 2009, kl 09.57 |
n 20. aprill 2009, kl 10.04 |
n32 20. aprill 2009, kl 10.11 |
Mina söön peaaegu igal hommikul putru. Vesi ja piim umbes pooleks ning kiirkaerahelbed nisukliidega. Kõrvale 2 viilu röstitud Fazeri musta leiba lahjema juustu v. taise singiga. Hommikusöök ca 7.30. ajal. Ca 10.30 ajal olen arvestanud, et peaksin sööma vahepala, aga kõht selleks ajaks ikka veel väga täis. Kuskil 12 ajal siis söön vahepala (väike jogurt v. õun).
Kas tõesti minu kiirkaerahelbed nisukliidega ei anna mitte midagi head ja teevad vaid paksuks? Jälgin küll koguseid ja püüan vaikselt alla võtta, aga kaal eriti ei liigu. Või söön hommikuks liiga palju?
Kas tõesti minu kiirkaerahelbed nisukliidega ei anna mitte midagi head ja teevad vaid paksuks? Jälgin küll koguseid ja püüan vaikselt alla võtta, aga kaal eriti ei liigu. Või söön hommikuks liiga palju?
ei usu 20. aprill 2009, kl 10.59 |
et puder helvestest nii vähga halb variant on, loogiline, et tatra,-tangu,-jm. täisterast pudrud on kasulikumad, aga päris negatiivselt ka ei maksa kiirhelvestesse suhtuda, hea teha, kui kiiresti valmis vaja saada ja kellel ikka hommikuti nii väga palju aega on pliidi ääres seista.
need, kes mikrolaineahju kasutavad igapäevaselt, teevad oma tervisele rohkem liiga kui need, kes kiirhelbeid potis kastrulis keedavad.
mõneti mõistan neid, kes räägivad, et puder jätab kõhu tühjaks. kaks kuud tagasi, kui kõike ja palju sõin pidevalt, jäi mul ka putru süües kõht tühjaks, oli vaja mitmeid võileibu kõrvale.
tänaseks, kui olen oma toitumise kontrolli alla saanud ja jälgin, mida söön ja millal söön, pean 4-tunniseid söögivahesid (mitte ei te iga nati aja tagant endale võileiba nagu talvel oli), siis nüüd saab küll mu kõht 2-3 dl pudrust täis, ei tahagi võileiba kõrvale.
mannaputru ei söö, aga 4-viljahelbepuder ja kaerahelbepuder (mitte kiirkaerahelbed- need mulle ei maitsegi), on sagedasti hommikusöögiks.
ja mina ei tea, miks osadel putru süües kaal ei lange, minul küll langeb.
minu kaal ei langenud siis, kui pidevalt midagi näkitsesin ja kindlaid korrapäraseid toidukordasid ei olnud ja kui sõin lihtsalt rohkem kui vaja.
kaks kuud olen söönud KÕIKE, sealhulgas ka šokolaadi, küpsist, vahvlit, pannkooke, aga neid väikeses koguses ja suurendanud köögivilja, puuvlja osakaalu, teemaks olevat putru sõin norm.koguses.
ma tõesti ei tea, need, kellel normaalses koguses ja mõõdukalt hommikuputru süües kaal ei lange, olete vist niigi normaalkaalus.
need, kes mikrolaineahju kasutavad igapäevaselt, teevad oma tervisele rohkem liiga kui need, kes kiirhelbeid potis kastrulis keedavad.
mõneti mõistan neid, kes räägivad, et puder jätab kõhu tühjaks. kaks kuud tagasi, kui kõike ja palju sõin pidevalt, jäi mul ka putru süües kõht tühjaks, oli vaja mitmeid võileibu kõrvale.
tänaseks, kui olen oma toitumise kontrolli alla saanud ja jälgin, mida söön ja millal söön, pean 4-tunniseid söögivahesid (mitte ei te iga nati aja tagant endale võileiba nagu talvel oli), siis nüüd saab küll mu kõht 2-3 dl pudrust täis, ei tahagi võileiba kõrvale.
mannaputru ei söö, aga 4-viljahelbepuder ja kaerahelbepuder (mitte kiirkaerahelbed- need mulle ei maitsegi), on sagedasti hommikusöögiks.
ja mina ei tea, miks osadel putru süües kaal ei lange, minul küll langeb.
minu kaal ei langenud siis, kui pidevalt midagi näkitsesin ja kindlaid korrapäraseid toidukordasid ei olnud ja kui sõin lihtsalt rohkem kui vaja.
kaks kuud olen söönud KÕIKE, sealhulgas ka šokolaadi, küpsist, vahvlit, pannkooke, aga neid väikeses koguses ja suurendanud köögivilja, puuvlja osakaalu, teemaks olevat putru sõin norm.koguses.
ma tõesti ei tea, need, kellel normaalses koguses ja mõõdukalt hommikuputru süües kaal ei lange, olete vist niigi normaalkaalus.
n 20. aprill 2009, kl 12.51 |
arvan 20. aprill 2009, kl 21.22 |
puder 20. aprill 2009, kl 22.23 |
Mina hakkasin just siis kaalust alla votma, kui hommikuti putru soin. Ma soon iga hommik kella 10 ajal umbes 150 grammi 2,5% piimaga keedetud neljaviljaputru. Juurde lisan kas 1 spl mett voi naiteks kirsikompotti...vahel loigun ka ouna voi pirni katteks. Korvale joon vett. Ja mul pusib koht tais umbes kella 13-ni, siis soon vaikese vahepala (nt 1 oun) ning kella 15 ajal soon lounat. Mina jaan igal juhul pudrule truuks...hommikusook on koige tahtsam toidukord ning pudrust saan just vajalikke susivesikuid ning kuidaineid...ja susivesikuid peab ju sooma, just hea, kui paeva esimesel poolel. Uks hommik soin 400g jogurtit hommikuhelvestega ning koht laks palju rutem tuhjaks...ning see hommikusook andis rohkem kaloreid kui puder!
Igatahes jah, mina pooldan hommikust pudrusoomist :) Paneb seedimise kiiresti toole ja on nii maitsev :)
Igatahes jah, mina pooldan hommikust pudrusoomist :) Paneb seedimise kiiresti toole ja on nii maitsev :)
Mii 21. aprill 2009, kl 08.28 |
Mis asi see teraleib siis on? Süsivesik. Siin oli ju juttu pudru vahetamisest tera- või mingi muu leiva vastu, mitte riisi või saiakuklite vastu.
Ise armastan hommikuti süüa leiba sibula ja graafilõhega või Wooli kallerdises tursa või skumbriaga. Söön mitu leiba, kõht püsib täis 7-st 12-ni ja siis on suur lõuna. Vahepeal midagi ei näksi, pole mingit vastavat soovi. Puder jah ajab seedemahlad liikuma ja tekitab nälja.
Kaal on üsna ideaalne.
Ise armastan hommikuti süüa leiba sibula ja graafilõhega või Wooli kallerdises tursa või skumbriaga. Söön mitu leiba, kõht püsib täis 7-st 12-ni ja siis on suur lõuna. Vahepeal midagi ei näksi, pole mingit vastavat soovi. Puder jah ajab seedemahlad liikuma ja tekitab nälja.
Kaal on üsna ideaalne.
Lisa postitus