Kaaluklubi
Milline puder on siis see kõige kasulikum?

to Mii 21. aprill 2009, kl 08.34
Pigem oli siin juttu, et milline puder on see kõige tervislikum, mitte mida keegi hommikuks sööb või kas leib on parem, kui puder.

Mii 21. aprill 2009, kl 09.43
...aga teema läks selle peale, kas puder teen näljatunde ja no teeb...
Seda teab igaüks niigi, et manna on mõttetu ja et kiirhelbed on sama kasutud.

a 21. aprill 2009, kl 10.44
On ju vahe kas putru süüa 100-150 g või 300g. Puder pole süüdi.

buliimik 22. aprill 2009, kl 08.52
Olin ravil toitumishäirete kliinikus.Seal anti igal hommikul erinevat putru+võileib erinevate katetega.Seal olles õpid sööma täiesti tavalist toitu kindlatel kellaaegadel ja KAAL LANGEB!
Kogused olid ka paigas ja nälga ei tundnud enne järgmist toidukorda.

Tiia 22. aprill 2009, kl 09.40
Buliimik, kui sa sööd pudru kõrvale leiba, siis kõht ei tühjenegi, sest LEIB hoiab kõhu täis.

Rasvunu 23. aprill 2009, kl 09.48
to buliimik
Kus see kliinik asub ja kuidas sinna ravile saab?

ka seal olnud 23. aprill 2009, kl 21.29
see asub paldiski mnt ja kontaktid leiad netist...helistad ja räägid mure ära ning panevad su järjekorda.

hmm 23. aprill 2009, kl 21.49
nisukliid peaksid olema kõige tervislikumad.

hmm 23. aprill 2009, kl 21.53
sorry kaerakliid ;DD

... 23. aprill 2009, kl 21.52
KÕIK PUDUD ON OMAMOODI KASULIKUD üheski pudrus ei ole kõiki neid aineid koos, mida saad neist eraldivõetuna

rahu 23. aprill 2009, kl 22.17
hirss on üliväärtuslik, tatra- ja speltapuder kasulikud ja maitsvad. mul on küll kõht lõunani täis hommikupudrust, aga ports on ka korralik, need mu lemmikpudrud ka, kaaluprobleeme pole.

lee 23. aprill 2009, kl 22.34
leib ja enamik pudrumaterjali on täpselt ühtmoodi teraviljatooted ja kõhu täitmise suhtes ei ole mingit vahet. see on mingi illusioon, et leib täidab rohkem kõhtu kui puder. see on lihtsalt harjumus süüa ühe toidukorra ajal mitut erinevat asja, muidu ei saa kõrvade vahe aru, et kõht täis on.

PII 24. aprill 2009, kl 08.30
lee-le
See ei ole illusioon. Kui söön putru (isegi suure portsu), hakkan tunni aja pärast uuesti sööma, nälg on nii suur. Leivaga ei vaja tükk aega lisatoitu.
Kõik pudrusööjad ongi paksud, keegi siin kusagil juba nimetas. Ka minu tuttavate puhul on nii.

lee´le 26. aprill 2009, kl 10.49
sa peaksid uurima natuke rukki toiteväärtustest - siis võta leiva vastu sõna
http://www.fazer.ee/templates/Fazer_Information.aspx?id=2295&epslanguage=EE
selle lingi panin siis AINULT sellepärast, et siis on väga lühidalt ja hästi kõike selgitatud.
Lisaks omaltpoolt - tavaliselt süüakse liigselt, kui pole piisavalt tegevust.Sest tegevusetus ajab natuke närviliseks ja siis liigudki jälle söögikapi poole(söömine on ka tegevus ju) ja rahustad sellega ennast -´´ ise teenin raha ja söön kui tahan´´või mis iganes vabandusi tuua.
Sööma peaks ikka nii palju, et suudad ka selle energia ära kulutada, siis suudab ka organism sellest kõik toitained omandada ja sinu enese kasuks rakendada.
Ise eelistan alati leiba(eriti musta - see on kasulikum), sest siis on kõht kauem täis.
Tatar on väga hea puhastaja, eriti radioaktiivsetest mürkidest.
Kaer ka kasulik puhastaja.

Kui kaalust alla tahate ikka tõsiselt võtta, siis LEIDKE ENESELE PIISAVALT FÜÜSILIST RAKENDUST.Ja söögikappi pugedes mõtle enne, mida suhu paned.

irw 26. aprill 2009, kl 11.03
pooled vastused on kustutatud...?!

blaah 26. aprill 2009, kl 11.30
Kui justu putru süüa siis soovitaksin hirss, tatar, amarant või quinoa

... 26. aprill 2009, kl 16.49
Mis need amarant ja quinoa on & kust neid saada?

lee 26. aprill 2009, kl 17.04
Autor: lee´le
Aeg: 04-26-09 10:49

kui sa oleks viitsinud mu postituse enne kritiseerimist LÄBI LUGEDA, siis oleks sa ehk võib-olla taibanud, et ma ei räägi sõnagi leiva vastu, vaid vastupidi: pooldan seda, et leiba ja teisi teraviljatooteid tuleb süüa oluliselt rohkem. valgusöömise propageerijad võiks endale enne selgeks teha, kuidas inimese ainevahetus üldse toimib. paksuks minnakse ikka ülesöömisest. näidake mulle inimest, kes on paksuks läinud musta leiva või tatrapudru söömisest!

lee´le 26. aprill 2009, kl 18.35
vabandan , kui eksisin, sest kõike tõesti ei loe, aga kirjutasin tol hetkel eesolevale kirjale
´´see on mingi illusioon, et leib täidab rohkem kõhtu kui puder´´- võimalik, et sain teisiti aru.

blaah 26. aprill 2009, kl 20.48
quinoa http://en.wikipedia.org/wiki/Quinoa

amaranth http://en.wikipedia.org/wiki/Amaranth

Ökopoest, näiteks kaupsi alt "Maa". Stockmannis peaks ka olema.

leele 26. aprill 2009, kl 22.29
Minu peamine toidus oligi tatrapuder, millele segasin teinekord juurde purustatud tomateid või hakkliha & juurde Jassi seemneleib singi või redise või tomatiga.

Rõhutan, et see oli kõige tavalisem toit, mida sõin nädalas kindlasti vähemalt seitse korda, teinekord sõin hommikul õhtuse pudru jääke.

Õnnestus 18 kuuga endale täpselt 18 kilo selga kasvatada.

Kui leiva söömise lõpetasin ja tatraputru 1-2 korda sööma hakkasin ning panin rõhu aedviljasuppidele, ahjulihale, ahjuomletile ja piimatoodetele, nt. kodujuustule, siis hakkasid kilod kaduma nagu nõiaväel. Olen kahe kuuga 6 kilo kaotanud ilma mingite eriliste muutusteta söögikordade arvus või täiskõhutundes.

Teen istuvat tööd.

lapsevanem 27. aprill 2009, kl 08.32
Ma olen 22:29 täiesti nõus ja usun teda 100%.

Kuni lapsed väikesed olid ja nende kõrval (täisväärtuslikku) putru sõin, olin ülekaaluline. Ka mina hakkasin toituma hiljem sarnaselt 22:29-ga ja mu ülekaal on juba ammu kadunud.
Ärge pudrutage, kaalulangetajad!

ei taha uskuda 27. aprill 2009, kl 11.40
Teie, kes te putru süües juurde võtate - millega te seda keedate? Vahukoorega?

Mina võtan iga hommik peale ärkamist spl linaseemneõli ja siis teen neljaviljaputru nisukliidega. Pudrupuru panen 40 gr ja siis silma järgi vett peale, soola ja suhkrut maitseks ja söön selle astelpajumoosiga ära. Kaal on normis.

Kõht 12-13-ni täis ei püsi. Umbes kell 11-12 tahan juba vahepala, ja siis umbes 1400 on lõunasöök.

Pudrusõltlane olen.

to:ei taha uskuda 27. aprill 2009, kl 12.51
Aga selles ongi asi, et kõht ei püsi täis. Ise ju ka tunistad, et ei püsi.
Kui ma aga võileiba (muidugi mitte vorstiga, aga mingi toitva kattega) söön, siis lähen sööma kas 12, 13 või 14 - vahet pole. Kõht ON täis ja lõunaajal ei õgi.
Vahepalu ma ei söö, see on tühi mao venitamine mu meelest.

ei taha uskuda 27. aprill 2009, kl 14.45
Nojah, sõltub ju ka , mis kell hommikul süüakse. Mina söön oma pudru kell 07:00, ja oleks ikka imelik küll, kui mul kõht kella kaheni täis püsiks. See on ju seitse tundi!

Ja mille kohta ma kirjutasin "ei taha uskuda", oli siin sageli esinev väide, et pudruga võetakse juurde. Mina oma "veepudruga" küll ei võta.
Võileibu sööksin võib-olla ainult nädalavahetusel, kui elukaaslane need kohviga voodisse toob. Reeglina tahan siiski putru.

to: ei... 27. aprill 2009, kl 15.12
Ma söön ka kell 7.00 ja püsib, aga mu teraleivad on kaetud ka lõhe või juustu või mingi soojendatud lihafileega, peal kevadine värske kraam). Reaalsuses söön lõuna kell 12.30 ja õhtusöögi 17 paiku (pigem enne).

ei taha uskuda 27. aprill 2009, kl 15.29
Küllap siis mulle lihtsalt ei mahu nii palju toitu sisse, et pärast seda pool päeva söömata jaksan olla.

Igaühele oma.

to: ei... 27. aprill 2009, kl 15.43
Ma söön kaks teraleiba, see jäi märkimata, kohv suhkruga kõrvale. NII palju seda nüüd ka ei ole.

eem 27. aprill 2009, kl 18.18
No minu arvates räägib pudru vastu kõige olulisemalt see argument, et sealt ei saa ju mitte sittagi kasulikku. Ainult süsivesikupudi, sekka natu-natukene mingeid vitamiine ja rasvasid, mida oleks palju mõistlikum kuskilt mujalt saada.

Ma kunagi arvutasin välja, et kui tahta peale kella 18.00 mitte süüa väga ning oma päevane toitainekogus (kaalunälgijad loevad kaloreid, mitte toitaineid) hoida tasakaalus, siis ma peaksin sööma näiteks 400gr piimaga keedetud kaerahelbeputru ja 500gr odraputru hommikuks. Noh, et kas üks või teine.

Hakake nüüd kaloreid arvutama.

Hommikuks paar viilakat peekonit või muna praadida, väike hapukoore-tomati-redise-kurgi salat kõrvale lõikuda, asi keefiri või isepressitud apelsinimahlaga alla loputada ja peale söömist lehte lugedes täisteravõileib süüa näiteks toorjuustuga - palju etem. Siis võib süüa lõunaks mingi supi ja õhtuks siis jälle salat või ahjuomlett või midagi sellist.

õgija 27. aprill 2009, kl 20.23
Mul läheb pudruga kiiresti kõht tühjaks.Viil leiba singiga ja kodujuustu nii 70g, kurki, tomativiil- kõht lõunani täis.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!