Kaaluklubi
Näljutamine

katrin 01. juuni 2017, kl 09.33
Mina näljutan ennast niimoodi,et koolis ma ei söö ültse,ma olen koolis nädal aega,ehk reedeni..esmaspäevast kuni reedeni ma ei söö,aga kui nädalavahetusel koju lähen siis söön kodus ,aga mitte palju ...ja nii igakord ..,kaotasin kilosi päria ruttu..kaalusin alguses 48,5,aga siis hakkasin kaaluma 46,5..ja lõppuks kaal veel langes,kuni kaalusin 44,2..siis saateti mind tallinna lasthaiglassw ,seal jälgiti,et sööksin..se oli väga raskee!!...,aga na püütsin,aga kui ma haiglast välja sain ,siis ma ikka näljutasin ennast ikka edasi ,kuna tahan ,et oleksin kõhn..tahaksi. ikka kaaluda 30 kilo...siis ma oleks väga rahul..ega ma praegu ka näljutan ennast veel..eriti ,kui ma ennast peeglist vaatan ,siis vaatan oma tagumiku,et se liiga paks..tahan ikka saletat tagumiku ..,küsimus ,kas on mul söömishäire või alles tuleb ????

Katrinile 04. juuni 2017, kl 06.51
Katrin, kullake, sul on söömishäire. Selline mõtteviis ega teguviis ei ole tervislik ja sulle hea. 30 kg kaaludes oled sa alakaaluline ja sinu keha ei saa normaalselt toimida. Tundub, et sa oled päris noor, sul võib tekkida probleem menstruatsiooniga. Liiga vähe kaaludes võivad menstruatsioonid ära jääda. Samuti sinu keha areneb praegu ja vajab palju toitaineid, vitamiine ning mineraale, et kasvaksid terveks täiskasvanuks. Palun ole hea ja kuula, mida sulle arstid rääkisid. Ja kindlasti mine räägi oma emaga, mõne õpetajaga või kellegagi, keda usaldad, kas või kooliarstiga, et sa ennast näljutad ja et sulle ei meeldi kaaluda 46 kg ja tahaksid kaaluda 30 kg. Nad aitavad sul selle murega tegeleda nii, nagu sinu tervisele kõige parem.

Naine 33 17. juuni 2017, kl 17.50
Mina näljutan ennast praegu. See näeb välja nii, et söön, aga väga vähe.

Näiteks söön hommikul väikese kausi maisihelbeid piimaga (peotäis helbeid, piima sama palju kui kohvile) ja kruusikese kohvi piimaga.

Lõunaks söön kaks keedumuna või konservi tuunikala salatilehtede, tomati, kurgiga. Veel söön piiramatult juurikaid ja tomatit läbi päeva.

Palju vett ja rohelist teed.

Peamiselt teen seda sellepärast, et isu eriti nagu polegi, hea ja lihtne. Alla oleks vaja võtta kokku 10 kg. Hetkel 167/68.

ehhh 01. juuli 2017, kl 17.44
Mina olen paks, lausa rasvunud, aga kui loed neid jutte siin, siis tuleb õudus peale. Inimesed, mis te endaga teete?

Mul vaja vähemalt 40 kg kaalust kaotada, et oma tervis paremaks saada. Kaks kuud pole nälginud, vaid kõik oma söödu nutridata programmi toksinud ja kaotanud 8 kg. Arst ütles, et see on ka viimane võimalik kaalunumber, kiiremini kaalu alandada ei tohi. Korrigeerin vaid veidi toite, mida söön. Kuna mul on pingelisemate päevade vajalik kcal norm 3100 ringis, püüan nii 300 kcal päevas vähem süüa. Kui magusat tahan, siis söön, ei keela küll midagi mida himustan, valin lihtsalt pärast seda mingeid lahjemaid toite.

Aga no näljutage ennast kui tahate, jäätegi elu lõpuni pendeldama.

sukapael 04. juuli 2017, kl 01.13
Näljutada pole tarvis, piisab vahelduvpaastust. Seda tehakse nii, et ööpäevas on 6-8 tunnine ajavahemik, millal süüa. Tervislikult muidugi, mitte saiakesi, krõpse ja torti jms. Ülejäänud ajal sobib kohv piimaga, tee ja vesi. Mina teen vahelduvpaastu näiteks õhtusöögist õhtusöögini ja peale õhtusööki käin veel jalutamas, et poleks diivanil istumist ning näksimist.
Vahel olen ühe päeva täiesti söömata. Jälgin enesetunnet ja teen paaste ebaregulaarselt, et organism ära ei harjuks. Väga efektiivne meetod minu puhul ja nädalas kaotan kusagil 1-1.5 kilo.
Sellise toitumisviisi juures on väga oluline söömise aegadel korralikult süüa - tervislikult, et saaksid vajalikke toitaineid. Lisaboonusena teravneb maitsemeel ning endised ahvatlused ei tundu enam üldse maitsvad. Luban endale kaks päeva kuus, mil võin ükskõik millist (ebatervislikku) toitu süüa. Valmistusin siis, ostsin maiustusi ja kooki aga milline pettumus - need maitsesid nii jube magusad, et mul läks peale paari ampsu süda pahaks ja naudingust oli asi kaugel.

uu 05. juuli 2017, kl 10.34
naine 33,
sul on vist päris mõistlik lähenemine. mis juurikaid sööd? tomat iseenesest on hea, aga koormab seedimist(s.t tekitab gaase), eriti koos kurgiga. ja üldse, näiteks talvel olen mina kõigest toorest rohelisest loobunud, v.a kodumaised õunad, värske ja hapu kapsas või mõni salatileht. värske kapsas on ka see toit, mille abil võid päevakese "paastuda", s.t ilma muu toiduta läbi ajada.
aga jah, küsimus oli, mis juurikad ja kuidas.

Patricia 05. juuli 2017, kl 19.38
Olen ka ja siiani näljutan ennast, sai kümme kilo maha võetud ja hetkel olen kah 41-42kg, olen rõõmsam? Ei. Aeglane enesetapp kõigest ja iga korraga tekib suurem hasart, kus tahad aina vähem kaaluda. Toitumishäired on kavalad.
Kõige targem on süüa tasakaalukalt ja mitmekesiselt ning tegeleda füüsilise trenniga, kiire kaalulangetamine ei ole kunagi hea ja see tekitab organismile liiga suure koormuse. Isegi, kui see võtab rohkem aega tervisliku eluviisiga, siis pigem teha seda ohutult, sest näljutamisega sa lihtsalt kaotad palju jaksu ja jõudu, tekib depressioon ning viimaks sa pole ikka iseendaga rahul.

Naine 33 12. juuli 2017, kl 01.09
Söön peamiselt keedetud peeti ja toorest porgandit. Mõnikord söön ka naerist.

Vahepeal sõin jälle tavaliselt ka, ehk siis pigem tervislikult, aga väga ei jälginud ja ikkagi kõike, mis ette jäi. See oli umbes 1,5 nädalat ja tingitud sellest, et reisisid ja käisin külas. Kaalu ei kaotanud, aga samas ei tulnud ka grammigi juurde. Üritasin oma peas järge pidada sel määral, et väga üle 2000 ei sööks ja sinna sisse mahuks vajadusel ka tükk torti ja rasvane liha ning alkohol.

Arvan, et teha vahepeal nädal aega sellist rangemat dieeti ja siis tavaliselt süüa (ja tavaliselt all mõtlen seda, et söön tervislikult, mitte et õgin rämpsu ja magusat) on täiskasvanud keha puhul okei. Eks ideaal on muidugi see, et söökski terve elu ainult ülitervislikult, aga kellegi elu pole selline väljamõõdetud tiksumine ja miks peakski. Kui kaaluga rahul polda, tuleb midagi ette võtta ja ma küll leian, et whatever works. Mõni teeb veepäevi, mõni 13-päeva dieeti, mõni muudabi fundamentaalselt oma toitumist ja jätab mingi toiduainetegrupi välja. Minu jaoks töötab kõige paremini see, et olen rangel dieedil ja siis vahepeal mõistuse piires patustan. Kuuga olen kaotanud 2,5 kg ja selle sees on ka see nädal-poolteist, kus praktilislt üldse ei jälginud söömist.
Agne Tamm 20. juuli 2017, kl 20.00
Mina armastan söömist, aga armastan ka ujumist, armastan sooja teed meega! Kui mu kasv oli kiire, 1.90, siis olin kõhna! Tahan uuesti kõhnaks, kuigi olen natuke rinnakam, tahaks et see jääks, ja kõht poleks pall! Keerutama ratta peal pihta! Ei tea, mida teha! Arvan, et suurem probleem on köha ja nohu, kopsuhaigused, kopsupõletikud kevaditi ja see paneb ka organismi sööma, et tugev oleksid! Et suudaksid vastu seista! Rattasõit meeldib ka, nii et tagumik villis! Jalad külmetavad! Kepikõnd meeldib! Aga pean ennast sundima! Toorsalatite söömine paneb just liha tahtma, sest nii vesine tunne tekib siis, tegelikult olen just liha liiga palju söönud! Tahaks sellest lahti saada, aga meega koos on see ehk ka vóimalik! Armastan hästi süüa!
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!