Kaaluklubi
Metforal- kaaluabi?!

- 19. aprill 2010, kl 15.10
Tere, kas keegi on tarvitanud Metforali tablette söögiisu vähendava eesmärgiga?
Mulle kirjutas arst antud ravimid välja ning loen infolehelt, et need mõeldud ka diabeedi raviks, nüüd segaduses kohe.
Kas keegi on kasutanud ja kuidas mõju on?
Infoks veel, et veresuhkus korras.

Kaunist kevadet

kiska 12. märts 2011, kl 11.40
minul sama probleem, veresuhkur korras kuigi jah olen ylekaalus 20 kilo ja arst kirjutas ka seda ravimit, ehmatuseks lugesin infolehelt, et see diabeedi 2 tyybi raviks, kas keegi oskab aidata? koleserool on ka korras, olen veel ka veredoonor, lihtsalt ülekaaluline.

Miks 12. märts 2011, kl 12.21
Miks Te seda oma arsti käest ei küsi? Sealt saaks ju kõige pädevama vastuse.
Ta kindlasti teab kuidas see mõjub ja miks Ta just selle ravimi kasuks otsustas.
Ja mis kõrvalmõjud ja mõjud sellel ravimil on.

liida 12. märts 2011, kl 13.56
Huvitav,mulle kirjutati seda ,kui veresuhkru alandajat.Kui palju siis arst käseb võtta .Mina küll mingit kaalualandavat toimet pole tunda saanud.

kiska 12. märts 2011, kl 18.52
2 tabletti päevas. nu küsida saab alles esmaspäev ju. loomulik, et inimene usaldab ikka inimest ja tema kogemusi just eelkõige kogemusi ja siit näha juba, et ühte ja sama ravimit kirjutatud veresuhkru alandajaks ja kaalualandajaks. kes teab mis vastuseid veel tuleb ja tulemusi.

M 12. märts 2011, kl 22.15
1. MIS RAVIM ON METFORAL 1000 JA MILLEKS SEDA KASUTATAKSE
METFORAL 1000 kasutatakse liiga kõrge veresuhkru taseme langetamiseks II tüüpi diabeediga
(diabetes mellitus) patsientidel, eriti ülekaalulistel, kellel ainult dieedi ja füüsilise koormusega ei
saavutata veresuhkru piisavat vähenemist.
Täiskasvanud:
METFORAL 1000 võib kasutada kas üksi (monoteraapiana) või kombinatsioonis teiste
veresuhkru sisaldust vähendavate ravimite või insuliiniga.
Lapsed (üle 10 aasta vanused) ja noorukid:
METFORAL 1000 võib kasutada kas üksi (monoteraapiana) või kombinatsioonis insuliiniga.
Pärast dieedi ebaõnnestumist ülekaalulistel II tüüpi diabeediga patsientidel on näidatud
diabeediga seotud komplikatsioonide sageduse vähenemist metformiini kasutamisel esmavaliku
ravimina.
Selline on Ravimiinfo teave selle ravimi kasutamise kohta, mina küll ei taha uskuda, et arst selle kaalualandamiseks kirjutas, kui veresuhkur normis on.

kiska 12. märts 2011, kl 22.44
tore teadmine kyll aga see millest jutt on 500ne mitte 1000ne nii et natsa teine teema ja nagu näed m mina pole ainuke kellele kaalualandamiseks ja suhkur korras, loe natsa ylevalt poolt

... 13. märts 2011, kl 22.40
Metforal on diabeedi ravim ja seda võttes võite hüpoglükeemiasse langeda või siis teisiti öeldes koomasse.

m 15. märts 2011, kl 22.24
on see tablett 500mg vöi 1000mg vahet pole,toime ikka sama,veresuhkru alandaja! olge ikka tähelepanelikud,mida sisse sööte.

no 24. märts 2011, kl 09.30
No te inimesed ikka uskumatud. kohe vaja hakata maha tegema. kui arst ikka kirjutas ju siis ikka peab nii olema. mis doktorid te olete ja infolehe põhjal diagnoose panete. teema algataja nagu tahtiski teiste kogemusi kuulda kel sama probleem. enne kui siin oma idiootsusi loopima hakkate mõelge .

aga oma kogemusest : kirjutati välja kuna oli mingi hormooni teema. Ja arst mainis ka et aitab ka kaalu normi saada . Seni olen 2 ndl võtnud 850 mg ja 2 korda päevas aga kaal sama. eks see aeg veel liiga lühike.

igatahes edu ;)

l

Tooni 24. märts 2011, kl 22.32
Minu teada see ravim iseenesest ei alanda veresuhkrut aga mõjutab kõhunäärme tööd.
Olen ka ülekaaluline, suhkur 6,5 ja mulle kirjutati sama ravimit 500mg üks kord päevas.
Ma ei tea kuidas teistel aga kuu olin võtnud ja suhkur ikka sama.Kaal ka.Ebamugav oli see, et samal ajal oli mul pidevalt kõht vedel.Kas sellest ravimist või mitte kuid ebamugavuse tõttu ma võtmise katkestasin.Nüüd teemat lugedes meenuski ja hakkasin uuesti võtma.
Mul veel selline lugu, et tühja kõhuga suhkur kõrgem kui paar tundi pärast söömist.Siis 5,... aga hommikuti alati üle kuue seitsme kanti.Verest võetud kolme kuu keskmine suhkur oli ülemise piiri peal.

e 24. märts 2011, kl 22.56
metforal annab koos piimaga (või siis ükskõik mis piimatootega) kokku kõhulahtisuse

Tooni 25. märts 2011, kl 09.15
No vot, seda ma kahtlustasingi.Proovin nüüd uuesti ja piimatooteid mitte süüa või süüa minimaalselt.

no 25. märts 2011, kl 11.03
Kõhu tegi vedelaks ka mul . Ja ma ei tea kas see ka rohuga seotud aga allergia tuli ka rohkem välja.

Kaal ikka sama ja söögiisu oli mul siin meeletu mingi aeg . täna juba pisut parem . aga üldiselt nagu metsik isu . aint kapi vahet käigi. samas ei taha ka sealt midagi . kõik ajab nagu südame pahaks aga isu oleks nagu.

Metformiin 09. aprill 2011, kl 11.17
Mul vedeleb sahtlis mõni leht, kui keegi endale soovib. Elan Tartus. Ise ei tarvita enam.

Sveta 23. detsember 2011, kl 15.42
Mulle ka kirjutati see välja kui kaalust alla saamise abiks. Diabeeti mul ei ole. Arst ütles, et ma sellele eriti oma tähelepanu ei koormaks. Seda kirjutataksegi, et veresuhkrut alandada. Kuna kaalust alla saamiseks on osadel raskusi ja organism hoolimata dieedist salvestab toidust saadud veresuhkru rasvarakkudeks. See ravim pidavat siis selle suhkru maha võtma, et organism ei saaks neid salvestada rasvana , vaid viiks need välja. Muidugi tuleb järgida arsti ettekirjutisi, kui palju võib võtta ja kuidas, muidu tõesti tagajärjks võib olla hüpoglükeemia ja kooma, sest teatud koguses veresuhkrut on eriti ajule ja vererakkudele eluliselt vaja. Kindlasti kui arst määrab selle, ütleb ta tavaliselt , et patsient ei unustaks käia regulaarselt kontrollis analüüse andmas.

apteeker 02. jaanuar 2012, kl 14.30
Metforal on üks väheseid diabeediravimeid, mis ei põhjusta hüpoglükeemiat ega ka koomat, seetõttu teda kasutataksegi ka inimestel, kellel veel ei ole diabeeti, aga kelle kehakaal on tõusnud ja ainevahetus korrast ära, just selleks, et diabeedi teket ära hoida või vähemalt edasi lükata.
Ravi alguses võib ta natuke kõhulahtisust ja/või iiveldust põhjustada, aga see läheb tavaliselt nädala-kahega mööda. Ja ei tasu oodata väga kiiret toimet, võtta tuleks teda vähemalt 3 kuud, et efekti saada, see-eest jääb see aga püsima, kui ükskord söögiisu ja kehakaalu normi saab. Ja loomulikult tuleb ikkagi toitumist ja liikumist ka jälgida.
user_c1d827 03. detsember 2024, kl 12.16
Soovitan.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!