Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Kaaluklubi
LCHF toitumisest huvitatutele

pekiliblikas 22. jaanuar 2013, kl 08.09
Loon uue teema, kus saaks teste lc toitujatega mõtteid vahetada.
Olen nüüdseks lchf elustiili harrastanud 2 nädalat. Alguses kaal tõusis (mis mind väga ära ehmatas) aga nüüd langeb kaal kindlalt tasapisi. Kõhult olen sel ajaga kaotanud 8cm!
Portsioneid ei piiranud algusest peale - sõin 3 korda päevas, ilma igasuguste vahepaladeta. Nüüdseks tajun reaalset muutust: kui varem sõin isuga hommikuks 3muna omleti, siis nüüd suudan süüa vaid 2muna omletist poole! Kogused vähenevad nagu iseenesest ja pidev küllastustunne on. Ei mingit näksiisu.
Olen hakanud sööma palju rohkem värsket: salatit, kapsast, kurki - varem nagu ignoreerisin värsket kraami
Kaks nädalat hoian veel karmi joont, siis lülitan mõned puuviljad ka menüüsse ja rohkem leiba ka.
LCHF kaasvõtlejad, jagage kogemusi ja retsepte!

kilka 22. jaanuar 2013, kl 08.35
Ainult kiidusõnad, tubli oled, minul juba -14 kadunud pea 3 kuuga, igatahes vahel luban kartulit ja musta leiba , saiukesi ka,magusat, teeen kohe omale söögipäeva,kus kõike ihaldatut söön, siis jälle rööpasse tagasi:))
Päikest:))

eriti pehmeke 22. jaanuar 2013, kl 09.11
Hakkan ka seda stiili jälgima. Olen püüdnud eelmise nädala ka , aga nädalavahetusel patustasin ühel päeval ülepannipannkoogi ja teisel ahjukartulitega (4 poolikut tükki)
ja esmaspäevaks oli ka 300g juures.
On lootustandev pekiliblika jutt, et kui edasi pusida, hakkab langema.

Täna sõin hommikuks 2 võiga ptaetud muna, ja 150g jämedalt (friikate riiviga) riivitud punapeeti.
ooteks on tööle kaasa võetud 150g4% kodujuustu 100g lihaga, salatiks 150g värsket kurki,

Mis lõunaks saab, veel ei tea.

Ma ikka kaalun toidud ja arvutan ka kalorsus (see vist harjumus)

Nagla 22. jaanuar 2013, kl 10.04
Heihei, mina ka LCHF jälgija. Olen nüüdseks teinud seda 1.5 nädalat. Kaal on langenud 1 kg :) Laupäev oli ka patupäev, sai veidi veini joodud ja näksitud, kuid tänaseks see +500g läinud.
Üldiselt söön 2 korda päevas + vahepala, hiline hommikusöök, lõunal vahepala ja hiljem siis õhtusöök. Kõht on kogu aeg täis, nälga ei tunne.
Kas keegi on leiutanud alternatiivi muna asemel hommikusöögiks? Tahaks vaheldust :)

ma hakkaks.. 22. jaanuar 2013, kl 11.17
..oksendama, kui ma niimoodi sööksin. Hommikuks kaks praemuna ja siis oode ja siis veel lõuna... krt, ega ma mingi kääbik ei ole, kes 6 korda päevas sööb.

Mina söön ka nii 22. jaanuar 2013, kl 12.01
aga kuna ma tahan pidevalt süüa, siis söön lausa 2 tunniste vahedega. No hommikul joon kofeiinivaba kohvi, sinna veeretan laktoosivaba vahukoort mõnuga. Enne siis ei söö, kui kell 13.oo karp sprotte, siis 15.00 forelli teen ahjus (125 gr) siis 17.00 terve karp praen vutimune, seal 12 tk sees, siis 19.00 teen salati kurk ja paprika ja külmpress oliivõli. Mina tahan väga tihti süüa. Eluaeg niimoodi linnuisuga, aga kogu aeg peab suu käima. :P Teravilju ei tarbi üldse. Varahommikul (tõusen kella 6-st) viskan karbi kas mustikaid (125gr) või vaarikaid (125gr) naha vahele. Vot niimoodi on minu rütm siiani. :)

pekiliblikas 22. jaanuar 2013, kl 12.04
praemunale&omletile&keedumunale alternatiiviks ma olen valmistanud omatehtud majoneesiga munasalatit, mida söön näkileivaga ja heeringasalatit sibula, tilli ja hapukoorega - seda siis ka näkileivale.

Pehmekesele soovitan: jäta 2-3 nädalaks maha absoluutselt KÕIK juurikad va ehk küüslauk, suhkur,valmistooted, teravili ja puuviljad
ja usu, pärast ei tahagi:)mulle hakkas kohv ilma suhkruta hoopis rohkem maitsema

tess 22. jaanuar 2013, kl 12.16
Söögivalik on ju väga lai:)
Ise ma nii radikaalselt süsivesikutele lõppu peale ei teinud, jätsin siiski hommikumenüüse veidi alles. Niiet minu hommikusöögiks ongi 2 viilu täistera leiba või näkileiba siis erinevate katetega.
Aga mõni päev on ka ilma - näiteks üsna palju on mu hommikumenüüsse tulnud avokaadot, lihtsustatult võta võileivamenüü kuid ilma leivata:) juustutäidisega singirullid tomati/kurgiga, mozarellapallid tomatiga, juustu, krevette avokaadoga, üldse kala/sinki/kana/juustu köögiviljade (paprika, kurk, tomat, varsseller) või idudega.
Mõni hommik ka maitsestamata jogurt purustatud mandlitega + tükk mõru shokolaadi.
Muna ehk paaril hommikul.

Nagla 22. jaanuar 2013, kl 12.56
Tänks tess, sain ideid! :)

Naglale 22. jaanuar 2013, kl 14.05
Katsu ikka tihemini süüa. Hommikul kindlasti. Minu meelest on üks allavõtmise raudreegel - mitte ühtegi söögikorda ei tohi vahele jätta. Kui keha harjub kogu aeg saama, annab ta ka hõlpsamini ära.

Tess tänud - sain ka ideid hommikusöögiks!

pusija 22. jaanuar 2013, kl 20.50
ma ei tea,olen nüüd ikka vast juba kuu pusinud,aga kaal pole alla läinud,ainult pool kilo.Pole ka juurde tulnud,aga riided on küll hoopis paremini seljas,nii et mingi muutus on ikkagi olemas.Kuigi mul ülekaalu ka pole,aga tahaksin paar,kolm kilo alla saada.
Tegelikult on mul suurem mure ka,kui see,et kaal pole alanenud,nimelt on mul kõht viiimased paar nädalat kinni.Ehk oskab keegi öelda,et mis nagu valesti on.

pekiliblikas 22. jaanuar 2013, kl 22.18
Endal sama muret pole aga soovitan vett juua ikka 12 klaasi päevas ja osta piimhappebaktereid probiootikume

pekiliblikas 23. jaanuar 2013, kl 00.01
siin oli üks promolugu chia seemnetest. lchf kogukond - kuidas suhtute?
kõlab hästi, et luba süskaritel suhkruks muutuda:)

eriti pehmeke 23. jaanuar 2013, kl 06.37
Tahtsin paar selgitavat sõna oma söömise kohta.
Tegelikult ei oska ma lihtsalt oma söökordi õigesti nimetada. mul on 2 põhisöögikorda: hommikul kel 7.00 ja õhtupoolikul (sõltuvalt tööpäeva kestvusest) 16.00-17.30 selles vahemikus. Seda viimast ma kutsun ise nn lõunaks.
ja on ka kaks nn liskorda, esimest ninetasin eeslmise kirjas ooteks, aga see ongi siis kui normaalsetel inimestel lõuna, ehk kusagil 11.30-13.30 jllegi, kuidas töö juurest saab ära käia.ja siis nn hilisõhtune vahepala-nimetus on võetud fitnessi kodukalt. see sõltub päevast ja tundest. mõnikord ei söögi, aga mõnikord nt pöhkleid või juustu, aga eile nt õuna ni kella 19.00 paiku..
Ja mind ei aja oksendama, ehkki olen kurb, et sellist tavainimeste mõistes lõunat saan ma ainult vabadel päevadel või puhkuse ajal. Tööpäev lihtsalt selline, lõunapausiks aega 15 minutit.

nii 23. jaanuar 2013, kl 07.07
Selle toitumise juures ei maksa joosta üldse igal hommikul kaalule, vaid jälgida kehakuju muutust. Miski hakkab igatahes sulama ja riided hakkavad paremini selga istuma.
Kuna ma olen selline näksija tüüpi ka, siis olen leidnud endale need peekonikrõpsud. Sinine pakend (suurem variant) välismaa omad. Süsivesikud puuduvad, aga snäks on olemas.
Rangelt seda toitumist ei jälgi, aga muutused on ikkagi olemas. Leiba, saia, kartuleid, makarone-ei tarvita.
Porgand, õun, kapsas-need on head sõbrad. Loomulikult igasugune liha ja juust igas variandis on väga sobivad.
Kaldun arvama, et kõik oleneb ikka inimese tüübist-mõni loobub rasvasest ja kaotab kaalu, mõni magusast ja elu kui lill. Jõudu kõigile!

Pekiliblikas 23. jaanuar 2013, kl 08.25
pehmeke, miks sa ei võta tööle karbiga kodust kaasa? tee toitu õhtupoole nii palju, et järgmiseks lõunaks ka jätkub. Mina lahendasin selle mure nii.
Kaalun end iga 3 päeva järel ja täna tegi number väga rõõmsaks:)

kilka 23. jaanuar 2013, kl 09.46
http://www.dietdoctor.com/lchf
Allpool saate eesti keele valida, salvesta arvutisse ja loe eesti keeles!!!
Süüakse AINULT MAAPEALSEID KÖÖGIVILJU JA vähese suhkrusisaldusega puuvilju...
peet, kaalikas kasvavad maa all ja on tärkliserohked, viinamarjad, melon, arbuus, banaan, õun on esimesed 3 nädalat keelatud!!! kõrge suhkrusisaldus, tehke ikka ennem omale selgeks ja siis jälgige:)))

kilka 23. jaanuar 2013, kl 09.48
Olen nüüd pea 4 kuud teinud seda toitumist ja üks õpetus!!!!
KUI EI SÖÖ 3 X PÄEVAS, SIIS KAAL EI LANGE JA VETT ÄRGE UNUSTAGE(ILMA MULLITA JA MAITSETA), SÖÖMA PEAB IGA 3 H TAGANT, NÄKSIGE JA SÖÖGE!!!!
HEAD ISU!

kilka mõnusalt kilkab siin. :P 23. jaanuar 2013, kl 12.07
Õigust räägib, tahtsin just sama öelda, aga suure hurraaga kukute seda järgima, selgeks tegemata, mis võib ja mis mitte. Pole siis ime, et mõnel siin kaal ei lange. Ma söön jätkuvalt iga kahe tunni tagant, see nagu mingi haigus, et lõuad peavad lõhverdama. :D Mõnus on olla ju, lahe! :P Söök mulle meeldib ja alati just meeldinud ülirasvased asjad, seejuures siis ikka need tervislikumad, mitte mäkiburks või friikad vms. :D Ikka sprotid õlis, forelli võiga, sulatatud kitsejuustu, lillkapsa-brokkoli segu võiga. :) Nii ta läheb.

pusija 23. jaanuar 2013, kl 12.38
Palun öelge,palju te köögivilju päevas tarbite.Saan siit aru,et mitte palju.Ma söön päevas ikka kuskil 400-500 gr juurvilju,küll hautatult ,vokitult,toorelt.Lillkapsas,suvikõrvits,porru,tomat,kurk,lehtsalat,avokaado,seller.Kui teen liha,kala,siis juurde ikka juurikad.
Kas seda juurika kogust on palju või vähe?

KMI 23. jaanuar 2013, kl 12.42
Sööd niipalju, kuni kõht täis.

Pigem ikka 23. jaanuar 2013, kl 13.30
rohkem liha, kala, kana kui juurikaid. Need ju puhas tärklis ja suhkur. Peet ja porgand eriti veel. :)

oehh 23. jaanuar 2013, kl 13.39
juurikid võib süüa päevas kuni 600gr või siis kõhu täissaamiseni.ega rohkem ei mahugi ju.liha kuni 150gr üks toidukord

pusijale 23. jaanuar 2013, kl 13.42
Vaata siin eespool ka keegi juba kirjutas aga jah, juurvilju proovi vältida. Jutt käib alati maapaeal kasvavatest köögiviljadest.
Ise natuke murran pead kas mugulibul on ka täiesti out?, juurvili nagu teine, tegelt enamikus küll asendanud porroga, loodan, et sellel kaalub maapealne osa maa-aluse ära:)
.

pekiliblikas 23. jaanuar 2013, kl 14.31
Ma arvan, et mugulsibul pole väga suur patt, samuti küüslauk. Esiteks on neis ikka väga väge tärklist (võrreldes kartuli jms-ga) ja kogused on ju väiksed.

Ja just - sööma peab, et kaal langeks!

käntsmaruuli 23. jaanuar 2013, kl 15.24
Ise ma vist päris 100% selle stiili järgija pole.
Kuid minule jäi see külge peale proteiinidieeti.
Mingi hetk tekkis suuremat sorti ülekaal ja siis sai treeningule( tavaline pika maa kõndimine) toetuseks söödud pmst. sama kraami , mis siin välja toodud.Kuid portsud olid väiksemad ja ei kombineerinud ka eriti( aastaga kadus märkamatult 25 kg).
Nüüdseks 2 aastat sai söödud jälle kõike, mis hing ihkas ka. igasugu väärasid süsikaid. Ja just nüüd talveperioodil tundsid ülisuurt väsimust ja energiapuudust. Ei saanud tükimat aega aru, mis viga.
Kuna 2 aastane looderdus ja +10 kg hakkas tundma andma, siis alustan uuesti. Kolm päeva pole tarbinud enam ühtki rämpssüsikat ning energiat kohe rohkem, pea klaarim ja selline mõnus puhanud tunne on.
Tundub, et mulle tõesti süsikad on pigem koormaks kui rõõmuallikaks.
Esialgu ma küll päris õiget toitumist pole teinud veel. Hetkel leotatud tatar, hapukoor ja keedumuna. Eks näis mis edaspidi endale kokku klopsin menüüsse.
Kuid eelmisest korrast said mu lemmikuteks igasugu imelikud salatid. Suvel eriliselt hea veel neid süüa.
Näiteks lehtsalat, värske kurk, erivärvi parikad, tomat,keedetud munad ja keedetud kanafilee tükid. Ohtralt pipart ja siis läbi raputada see krempel potis ja lasta veidi seista kuni mahlad laagerduvad.Sama salatit vahel segasin kodujuustuga ja hapukoorega.
Samuti maitses mulle tuunikalasalat herneste ja keedumunaga. Sinna lisasin ikka süüdimatult hapukoort ka.
Samuti sai proovitud suitsetatud hõbeheik, riivitud porgand, keedumuna +lehtsalat või hiinakapsas kompinatsiooni. Päris maitsev oli, kuid porgandit sai liiga palju.
Üldiselt minu lemmikud kõik juustuteemad, võikski ainult juustust toituda.
Nagu eelpoolgi kirjas, polnud mu kominatsioonid ideaalsed LCHF omad, kuid mulle toimisid. Äkki ka seetõttu, et ma ei ole magusamaias.Ainus nõrkus on punane kuiv vein koos valgehallitusjuustuga:)Ning leivast saiast puudust ei tunne, ja juba eelmisest toitumisperioodist alates kadus harjumus kartulit ja makaronitooteid süüa.
Eks sellel aastal siis vast tulevad uued kombinatsioonid toitumiseks. Just sellised , mis mulle hetkel tunduvad mõnusad:)
Edu kõikidele.

käntsmaruuli 23. jaanuar 2013, kl 15.27
* vabandan kirjavigade pärast.Liigse kiirelt kirjutamise viga, mitte düsgraafia :)

eriti pehmeke 23. jaanuar 2013, kl 15.38
Tegelikult võtangi ma selle nn oote tööle kaasa. Muud pole mõtet, sest ega me siin ka soojendada toitu ei saa, kuuma vett ainult keedame tee või kohvi jaoks.
Püüan ka juurikaid vähendada. Nüüd on MAXIMA-s baklazani ja kabatsoki püreed soodsad. mõlemad kasvavad maapeal ja on tehtud tomati ja pärvalilleõliga. söön vist mõnel päeval neid.

??? 23. jaanuar 2013, kl 15.52
mIKS PEAB juurvilja vältima,maapealseid?Tehke mulle selgeks.

KMI 23. jaanuar 2013, kl 16.21
Sellepärast, et naiste jaoks on dieet seda efektiivsem, mida rohkem asju on keelatud.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!