Kaaluklubi
LCHF toitumisest huvitatutele
Ei pea 23. jaanuar 2013, kl 16.30 |
maapealseid vältima vaid juurikaid, mulla all kasvavaid, issver küll. Kas Sa tõesti ei tea, mis on juurvili ja mis on köögivili? Maapealseid just tuleb süüa selle dieediga, kuna need sisaldavad vähe tärklist või üldse mitte. Söö siis erinevaid salateid, kui muidu ei oska. Lehtsalateid ju külluses saada. :)
kilka 23. jaanuar 2013, kl 17.00 |
to ei pea 23. jaanuar 2013, kl 18.42 |
No johhaidiii... 23. jaanuar 2013, kl 18.56 |
huvitav küll 24. jaanuar 2013, kl 17.24 |
pekiliblikas to huvitav küll 24. jaanuar 2013, kl 18.09 |
Nagla 25. jaanuar 2013, kl 18.00 |
N47 26. jaanuar 2013, kl 11.05 |
Mhhm... 26. jaanuar 2013, kl 13.00 |
Ma pole juba aastaid leiba ega saia söönud, seega minul ei ole küll mitte midagi. Ilmselt see ka peas natuke kinni, et selle dieediga tambid endale pähe, et leiba ei tohi ja seetõttu just tahadki. See pole nälg, see on ISU selle järele. Võiks ikka proovida ilma selleta. Leib kahtlemata pidurdab langust oma soola sisalduse ja suhkru pärast.
kl 26. jaanuar 2013, kl 15.20 |
Tosijuttu 26. jaanuar 2013, kl 17.00 |
pekiliblikas 28. jaanuar 2013, kl 08.49 |
Jah, pekiliblikas. 28. jaanuar 2013, kl 12.57 |
pekiliblikas 08. veebruar 2013, kl 08.31 |
tahtsin anda teada kuidas läheb
olen 4 nädalat seda toitumist praktiseerinud ja kaotanud 4,5 kilo.
trenni ei tee, tarbin soola, joon kord-kaks nädalas mõne klaasi veini. puuvilju ei söö, küll olen iseendalegi märkamata hakanud rohelist salatit, kurki, tomatit sööma ja mune läheb ka palju
kaal kukub tasapisi aga kindlalt.
eesmärk on veel 6 kilo, seega kevadeks võiks täitsa olla:)
kaasvõitlejad, kuidas teil läheb?
olen 4 nädalat seda toitumist praktiseerinud ja kaotanud 4,5 kilo.
trenni ei tee, tarbin soola, joon kord-kaks nädalas mõne klaasi veini. puuvilju ei söö, küll olen iseendalegi märkamata hakanud rohelist salatit, kurki, tomatit sööma ja mune läheb ka palju
kaal kukub tasapisi aga kindlalt.
eesmärk on veel 6 kilo, seega kevadeks võiks täitsa olla:)
kaasvõitlejad, kuidas teil läheb?
kl-ile 11. veebruar 2013, kl 16.07 |
Sinu toitumise ei saa küll LCHF pidada kuna järjepidevus katkeb iga hommik leiva söömisega kui organism hakkab insuliini tootma.Just nagu insuliin on rasva talletav hormoon, on glükagoon rasva vabastav ja põletav hormoon. Teisisõnu glükagoon kasutab rasva energia saamiseks.
Vastureaktsioonina veresuhkurt tõstnud gükagoonile eritatakse insuliini, et ta trenspordiks äsja vabanenud suhkru vereringest välja ning otse keharakkudesse. See põhjustab veresuhkru langemise. Niisiis- eritatakse glükagooni, et tõsta veresuhkurt; järelikult eritatakse isuliini, et veresuhkurt langetada, siis taas eritatakse glükagooni, et tõsta, ning taas insuliini, et langetada jne. Seesugune hormonaalne köievedu insuliini ning glükagooni vahel jätkub katkematult süsivesikuid täis lastitud einete järgselt. Süsivesikute puudmise korral aga selline asi tasapisi lakkab, sest maksa glükogeeni varud tühjenevad. Rasvapõletus kogub maksa glükogeeni varude kahanemisel hoogu, kuni ainevahetus on täielikult ümber lülitunud rasvapõletusele. Samuti organismi suhkru sõltuvus energia saamiseks väheneb ja iha süsivesikute järele vaibub.
Nii, et kui mõned hommikud tahtejõuga leivasöömisest loobub kaob varsti isu iseenesest ära.
Vastureaktsioonina veresuhkurt tõstnud gükagoonile eritatakse insuliini, et ta trenspordiks äsja vabanenud suhkru vereringest välja ning otse keharakkudesse. See põhjustab veresuhkru langemise. Niisiis- eritatakse glükagooni, et tõsta veresuhkurt; järelikult eritatakse isuliini, et veresuhkurt langetada, siis taas eritatakse glükagooni, et tõsta, ning taas insuliini, et langetada jne. Seesugune hormonaalne köievedu insuliini ning glükagooni vahel jätkub katkematult süsivesikuid täis lastitud einete järgselt. Süsivesikute puudmise korral aga selline asi tasapisi lakkab, sest maksa glükogeeni varud tühjenevad. Rasvapõletus kogub maksa glükogeeni varude kahanemisel hoogu, kuni ainevahetus on täielikult ümber lülitunud rasvapõletusele. Samuti organismi suhkru sõltuvus energia saamiseks väheneb ja iha süsivesikute järele vaibub.
Nii, et kui mõned hommikud tahtejõuga leivasöömisest loobub kaob varsti isu iseenesest ära.
ki-ile vastanule 12. veebruar 2013, kl 09.41 |
Väga põhjalik vastus. Ma kohe küsiks kindluse pärast, et kas näiteks hommikul 2 viilu Wasa Fiberit kus on kokku süsivesikuid 8,2gr(millest pea pool on kiudaineid ehk aeglaselt imenduvaid süsivesikuid ja otsene suhkur on olematu)tõstab tõesti insuliini taset rohekm kui näiteks paprika või lillkapsas mille süsivesikute sisaldus on tunudvalt suurem, kuigi jah liitsüsivesikud +kiudained?
Lihtsalt vaatasin, et need Wasa fiberid olid lubatud teiste madalasüsivesikusisaldusega dieetide korral nagu madal GI ja Montinaque just oma süsivesikute vähesuse ja kiudaineterikkuse poolest.
Lihtsalt vaatasin, et need Wasa fiberid olid lubatud teiste madalasüsivesikusisaldusega dieetide korral nagu madal GI ja Montinaque just oma süsivesikute vähesuse ja kiudaineterikkuse poolest.
Kui 12. veebruar 2013, kl 10.39 |
algaja 12. veebruar 2013, kl 11.08 |
Mul läheb siin kolmas nädal, püüan ka toituda LCHF põhimõtete järgi. Kuna vanust on üle 50 ei julenud päris korraga süsivesikute tarbimist lõpetada. Esimesel nädalal sõin hommikuks 1 viilu rukkileiba, magusa isu tekkimisel sõin ühe või pool õuna. Enesetunne oli algul kehv, nõrkus ja südamekloppimine. Edasi olen täielikult loobunud leivast, võtan vitamiine, olemine on täiesti hea. Patustan veel veidi, hommikuti panen kohvi sisse pool tl. mett. Ei tea, kas peaks sellest ka loobuma?
Algul tegin veel ühe vea. Kuna liha-kala on alati olnud minu lemmiktoit, siis nüüd sõin seda kohe isuga ja ilmselt liiga palju. Kaal on selle ajaga langenud ainult 1 kilo ja see läks ka kohe esimesel nädalal. Tarkus tuleb tasapisi. Nüüd olen söönud paar päeva mõistusega ja mõõdukalt, enesetunne on hea, keelatud toidu isu pole üldse. Muidugi pole ma kunagi saiasööja olnudki, sellevõrra on mul ilmselt lihtsam. Hakkaks nüüd kaal ka langema ometi.
Algul tegin veel ühe vea. Kuna liha-kala on alati olnud minu lemmiktoit, siis nüüd sõin seda kohe isuga ja ilmselt liiga palju. Kaal on selle ajaga langenud ainult 1 kilo ja see läks ka kohe esimesel nädalal. Tarkus tuleb tasapisi. Nüüd olen söönud paar päeva mõistusega ja mõõdukalt, enesetunne on hea, keelatud toidu isu pole üldse. Muidugi pole ma kunagi saiasööja olnudki, sellevõrra on mul ilmselt lihtsam. Hakkaks nüüd kaal ka langema ometi.
Tiia 15. veebruar 2013, kl 11.09 |
niina 15. veebruar 2013, kl 15.16 |
avastus 15. veebruar 2013, kl 20.41 |
Margit 05. juuli 2013, kl 20.49 |
hm 07. juuli 2013, kl 21.26 |
Paks 08. juuli 2013, kl 20.42 |
Pealinlane 09. juuli 2013, kl 13.29 |
Nendele see just mõeldud ongi, kõige pealt soovitan sul raamatu läbi lugeda "Toidurevolutsioon", seal on asi kenasti lahti seletatud, autoriks üks Rootsi arst.
Ise kahjuks pean seda väga rangeks dieediks, aga minu viga on see, et ma ei oska süüa teha, olen tõeline käkedris selles vallas. Seega jäi mu toidulaud lihtsalt väga üksluiseks. Samuti kummitas mind hull masendus.
Aga ma usun küll, et see on väärt proovimist, sest paljud saavad sellega ikka hakkama ja tulemusi olen isegi kõrvalt näinud tuttava pealt - imeline! Tema sai lahti peaaegu 20 kilost.
Ise kahjuks pean seda väga rangeks dieediks, aga minu viga on see, et ma ei oska süüa teha, olen tõeline käkedris selles vallas. Seega jäi mu toidulaud lihtsalt väga üksluiseks. Samuti kummitas mind hull masendus.
Aga ma usun küll, et see on väärt proovimist, sest paljud saavad sellega ikka hakkama ja tulemusi olen isegi kõrvalt näinud tuttava pealt - imeline! Tema sai lahti peaaegu 20 kilost.
L 07. august 2013, kl 12.33 |
viimasele 08. august 2013, kl 16.06 |
Kui pead väga ranget LCHF dieeti, siis tohib süsivesikuid tarbida päevas kuni 20g. Paljudel langeb kaal aga ka siis, kui nad püsivad alla 50g - seda on juba palju lihtsam saavutada.
Pea lihtsalt silmas, et seda 50 grammi ei tohi ühel toidukorral korraga süüa, vaid tuleb ära jagada nende vahel.
Pea lihtsalt silmas, et seda 50 grammi ei tohi ühel toidukorral korraga süüa, vaid tuleb ära jagada nende vahel.
Ll 14. august 2013, kl 01.23 |
viimasele 15. august 2013, kl 15.40 |
ki 20. august 2013, kl 15.26 |
Tekkis ka tahtmine proovida seda toitumise viisi ja nüüd läheb kolmas päev.Mulle sobib igatahes.Ei ole tõesti seda pidevat isu ja koguaeg söömist.Arvatavasti veresuhkur ennem kõikus nii palju.Momendil saan kolme toidukorraga kenasti hakkama ja see et vedelikku organismist välja viib,sobib ka,kuna olingi liigse vedelikuga hädas(hommikuti oli nägu ikka väga paistes vahepeal).Vara veel hõisata,aga magusa isu ei ole veel kiusama tulnud.Jätkan ja kui aega saan,siis kirjutan ka siia oma tulemustest paari nädala möödudes.
Lisa postitus