Kaaluklubi
LCHF toitumisest huvitatutele
ki 03. september 2013, kl 15.44 |
Paar nädalat siis möödas LCHF toitumist ja tulemused sellised:
*esimesel nädalal kadus 3,5 kg,aga seda kindlasti liigse vee arvelt mis organismis oli ja vööümbermõõt vähenes 6cm
*teisel nädalal kadus 2kg ja vööümbermõõt vähenes 2cm.
Olen endiselt rahul,kuna söögiisu(pidevat söömist õigemini)ei ole ja tervis ka korras.Jätkan ja annan aeg-ajalt teada mis edasi juhtub.
*esimesel nädalal kadus 3,5 kg,aga seda kindlasti liigse vee arvelt mis organismis oli ja vööümbermõõt vähenes 6cm
*teisel nädalal kadus 2kg ja vööümbermõõt vähenes 2cm.
Olen endiselt rahul,kuna söögiisu(pidevat söömist õigemini)ei ole ja tervis ka korras.Jätkan ja annan aeg-ajalt teada mis edasi juhtub.
Ma 03. september 2013, kl 16.12 |
Olen lausa kade. Esimesel kahel nädalal, kui jälgisin ikka väga täpselt, mida suhu panin, kadus 2 kg (algkaal oli 110). Nüüd on kuu ajaga (olen nädalavahetustel ikka patustanud ka), veel 3 kilo läinud, aga lootsin palju kiiremat langust. Ja ümbermõõdud pole vähenenud, ainult jalad pole enam koguaeg turses. Hea seegi!
Kulinaarne saamatus 04. september 2013, kl 08.47 |
Kulinaarne saamatus 06. september 2013, kl 17.06 |
nu 06. september 2013, kl 17.44 |
Kulinaarne saamatus Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Veel üks mõte teekis seoses selle LCHF-ga. Miks se
> llest üldse meedias ei räägita? Ta on tõhus, raama
> tuid on kirjutatud selleteemalisi. Miks meie meedi
> a vaikib???
> Tohter Olaf ja teised...võiks valgu
> stada teemat.
ei sobi igaühle.
> Veel üks mõte teekis seoses selle LCHF-ga. Miks se
> llest üldse meedias ei räägita? Ta on tõhus, raama
> tuid on kirjutatud selleteemalisi. Miks meie meedi
> a vaikib???
> Tohter Olaf ja teised...võiks valgu
> stada teemat.
ei sobi igaühle.
Katsetan (3. päev) 11. september 2013, kl 14.41 |
Ei ole see algus küll lihtne. Täna on selline uimps olla, et jube. Tööl ei jaksa midagi teha.
Ma söön 2 korda päevas. No täna näiteks krevetimunasalat lõunaks (kolm keedumuna, 100 gr krevette, majoneesi) ja 1 tomat, fetajuustu. Õhtul peale tööd ca 200 gr praetud kanamaksa, majonees.
Minu viga on see, et ei viitsi rohkem söögikordi teha ja kui hakkaksin vahepaladega mässama, siis läheksid kalorid raudselt lõhki. Aga nii vähe süües ma vist eesmärgile ei jõua. Vahepalaks palju variante vist pole ka. No muna söön nagunii põhitoidukordade ajal. Pähklid jms ei maitse. Köögiviljad on ka mu jaoks harjumatu toit.
Aga ega ma end ei survesta ka väga. Tahtsingi lihtsalt proovida ja proovingi just täpselt nii kaua, kui mõistlik tundub. Kui tervisele hakkab, lõpetan ära.
170/75. Liiga palju, 60 oleks normaalne. Siis oli tervis hea ja energiat palju. Praegu aga...
Spordist niipalju, et õhtuti käin jalutamas ca 2 h. Töö on kontoris.
Ma söön 2 korda päevas. No täna näiteks krevetimunasalat lõunaks (kolm keedumuna, 100 gr krevette, majoneesi) ja 1 tomat, fetajuustu. Õhtul peale tööd ca 200 gr praetud kanamaksa, majonees.
Minu viga on see, et ei viitsi rohkem söögikordi teha ja kui hakkaksin vahepaladega mässama, siis läheksid kalorid raudselt lõhki. Aga nii vähe süües ma vist eesmärgile ei jõua. Vahepalaks palju variante vist pole ka. No muna söön nagunii põhitoidukordade ajal. Pähklid jms ei maitse. Köögiviljad on ka mu jaoks harjumatu toit.
Aga ega ma end ei survesta ka väga. Tahtsingi lihtsalt proovida ja proovingi just täpselt nii kaua, kui mõistlik tundub. Kui tervisele hakkab, lõpetan ära.
170/75. Liiga palju, 60 oleks normaalne. Siis oli tervis hea ja energiat palju. Praegu aga...
Spordist niipalju, et õhtuti käin jalutamas ca 2 h. Töö on kontoris.
naine 20. september 2013, kl 10.09 |
no ma ei tea, kas see on hea või halb aga selle toitumisega kaovad igasugused isud ära ja hommikul ei saa kuidagi söödud. Kuigi varem olin just nimelt hommikune sööja, siis nüüd on raskusi üldse korralikult süüa, kõht kipub ka lahti olema, eeldasin, et selle muna ja valguga hoopis kinni jääb.
ki 23. september 2013, kl 15.47 |
Endiselt jätkan LCHF toitumist.Tuli ka üks plussnädal(+0,4),peale mida võtsin natuke piimatooteid vähemaks ja juba järgmine nädal -0,8.Kui tuleb nädalas -0,50 kuni -1.0,on väga hästi.Avastasin,et toitun palju mitmekülgsemalt kui varem.Pidevalt tahan midagi huvitavat välja mõelda,et ka meie pere meespere söönuks saaks.Vahe on ainult lisandites.Kui nemad söövad kartulit,siis mina söön aedvilju.Muus osas on toit sama(liha,kala,munad).
Kookos 24. september 2013, kl 09.14 |
Mina alustasin nädal tagasi LCHF järgi toitumist. Nädalaga kadus 1,7 kilo. Ja kavatsen ka jätkata, minule see sobib kuna meeletuid õgimishoogusid ei ole ja toidukogused on normaalsed.
Naine- minul ka hommikul pole kõht tühi, täitsa piisab ühest kohvist , kuhu kuulub kohvi, või, kookosrasv ja vahukoor vahule aetuna. Teades, et hommikusöök on tähtsaim söök, siis ikka võtan paar praemuna või keedumuna majoneesiga ligi :) Minu teada LCHF on nii, et söögikorrad pole olulised, sööd kui tunned , et nälg on.
Tahtsin veel küsida, et mis toite te LCHF jälgijad teete ja andke endast ikka märku :)
Naine- minul ka hommikul pole kõht tühi, täitsa piisab ühest kohvist , kuhu kuulub kohvi, või, kookosrasv ja vahukoor vahule aetuna. Teades, et hommikusöök on tähtsaim söök, siis ikka võtan paar praemuna või keedumuna majoneesiga ligi :) Minu teada LCHF on nii, et söögikorrad pole olulised, sööd kui tunned , et nälg on.
Tahtsin veel küsida, et mis toite te LCHF jälgijad teete ja andke endast ikka märku :)
ki 26. september 2013, kl 10.58 |
Viimase aja üks parimaid toite oli kapsarullid.Hakkliha,muna,sibul,küüslauk,riivitud lillkapsas(jätab riisi mulje),paprika tükikesi natuke,sool,pipar.Kõik toorelt kokku segada ja edasi kapsalehte keerata ning hauduma.Lõpus vahukoore koor peale ja ideaalne.Sõingi ilma lisanditeta 3-4 tükki korraga ja kõht püsis pikalt täis.
einoh 26. september 2013, kl 22.11 |
KMI 27. september 2013, kl 14.11 |
Okserefleks on inimesel üldiselt mürgise toidu väljutamiseks, mis sul viga on, et nii kergelt oksele hakkad?
Pele ju väga vahet, kas piimarasv koore näol või või näol või hoopis kookoserasvana, pool maailma joob rasvaga kohvi, mis selles vahukoores rohkem oksendamisväärset on kui kohvikoores?
Pele ju väga vahet, kas piimarasv koore näol või või näol või hoopis kookoserasvana, pool maailma joob rasvaga kohvi, mis selles vahukoores rohkem oksendamisväärset on kui kohvikoores?
KMI 27. september 2013, kl 14.13 |
einoh 27. september 2013, kl 14.26 |
Ma ei joo kohvi rasvaga - ei piimarasva ega kookoserasva ega searasvaga. Ja ilmselgelt on selline kogus rasva tühja kõhu peale organismile mürgine.
Aga õige, KMI on see pekitjeedi promoja meil siin. Võiksite oma loba jätta, see on päris kindel toitumise viis, millega oma maksale häda teha.
Aga õige, KMI on see pekitjeedi promoja meil siin. Võiksite oma loba jätta, see on päris kindel toitumise viis, millega oma maksale häda teha.
Uurin maad alles 05. oktoober 2013, kl 12.05 |
"Söö siis, kui oled näljane, kuni tunned, et kõht on täis. Nii lihtne see ongi. Sa ei pea kaloreid lugema ja oma toitu kaaluma."
See lause pärineb LCHF tutvustavast tekstist.
Minu meelest eksitav väide, sest kui kaloraaž ikkagi üle läheb (ehk sööd sisse rohkem, kui kulutada jaksad), ei saa ju toimuda mingit kaalulangetamist. See ei ole võimalik.
Kaloraaž peab ikkagi olema suhteliselt madal, minu puhul 1900 kcal näiteks, kui soovin kaalu langetama hakata. No selle numbri saab ikka väga kiiresti täis...
Kuidas kommenteerite, asjaga tegelejad? Kas loete kaloreid?
See lause pärineb LCHF tutvustavast tekstist.
Minu meelest eksitav väide, sest kui kaloraaž ikkagi üle läheb (ehk sööd sisse rohkem, kui kulutada jaksad), ei saa ju toimuda mingit kaalulangetamist. See ei ole võimalik.
Kaloraaž peab ikkagi olema suhteliselt madal, minu puhul 1900 kcal näiteks, kui soovin kaalu langetama hakata. No selle numbri saab ikka väga kiiresti täis...
Kuidas kommenteerite, asjaga tegelejad? Kas loete kaloreid?
nu 06. oktoober 2013, kl 10.27 |
einoh Kirjutas:
> Ma ei joo kohvi rasvaga - ei piimarasva ega kookos
> erasva ega searasvaga. Ja ilmselgelt on selline ko
> gus rasva tühja kõhu peale organismile mürgine.
>
> Aga õige, KMI on see pekitjeedi promoja meil siin
> . Võiksite oma loba jätta, see on päris kindel toi
> tumise viis, millega oma maksale häda teha.
mõni viide taoliste väidete tõestuseks?
Sinu pläma ei ole paraku argument.
> Ma ei joo kohvi rasvaga - ei piimarasva ega kookos
> erasva ega searasvaga. Ja ilmselgelt on selline ko
> gus rasva tühja kõhu peale organismile mürgine.
>
> Aga õige, KMI on see pekitjeedi promoja meil siin
> . Võiksite oma loba jätta, see on päris kindel toi
> tumise viis, millega oma maksale häda teha.
mõni viide taoliste väidete tõestuseks?
Sinu pläma ei ole paraku argument.
Mann 06. oktoober 2013, kl 11.07 |
naine 10. oktoober 2013, kl 15.17 |
no mina usun sellesse lausesse, et söö nii palju kui tunned, et on vaja. Miks? Sel lihtsalt põhjusel, et sa ei suuda süüa valke lihtsalt suures koguses. Minul toimis küll, kaalul ei ole käinud aga riietest on näha, et kahanemine on silmnähtav. Lihtsalt kuna mul on probleeme maoga siis ei saa ma nii jäigalt selle toitumisega jätkata, küll aga ei söö tõesti enam eriti leiba, kartul ja makaron ning riis on ka väljas.
KMI 12. oktoober 2013, kl 00.24 |
Mann Kirjutas:
> Kas keegi on kuulnud, et LCHF oleks aidanud ka nor
> maalkaalulistel kaalu langetada? Ise olen normaalk
> aalus, aga pigem jään sinna normaalkaalu ülemisse
> otsa. Ei tea, kas mind ka aitaks selline toitumine
> , kui tahan saledamaks jääda?
>
> Mann
Minu kogemus on selline, et puhtalt LCHF ei aita eriti. Ma ei tea samas, mida sa normaalkaalu ülemise otsa all silmas pead? Kui alumise ja ülemise otsa vahe on 15 kg pekki, nagu mõnede tabelite puhul, siis muidugi aitab.
Isiklikult oli mul nii, et kehakaal stabiliseerus sellise mõistliku numbri juures, umbes nagu terve maailm välja nägi 30 aastat tagasi. Tavaline välimus, lotendavat pekki ei olnud kusagil. Isud muutusid teistsuguseks, vahest rahulikum päev oli, sõin väga vähe, vahest rohkem rabeletud, sai ka õgitud.
Aga kui hakkasin trenni lisaks tegema, siis tõmbas küll sixpacki välja. Trenn oli intervall-stiilis, mitte mingi aeroobne idiootsus.
> Kas keegi on kuulnud, et LCHF oleks aidanud ka nor
> maalkaalulistel kaalu langetada? Ise olen normaalk
> aalus, aga pigem jään sinna normaalkaalu ülemisse
> otsa. Ei tea, kas mind ka aitaks selline toitumine
> , kui tahan saledamaks jääda?
>
> Mann
Minu kogemus on selline, et puhtalt LCHF ei aita eriti. Ma ei tea samas, mida sa normaalkaalu ülemise otsa all silmas pead? Kui alumise ja ülemise otsa vahe on 15 kg pekki, nagu mõnede tabelite puhul, siis muidugi aitab.
Isiklikult oli mul nii, et kehakaal stabiliseerus sellise mõistliku numbri juures, umbes nagu terve maailm välja nägi 30 aastat tagasi. Tavaline välimus, lotendavat pekki ei olnud kusagil. Isud muutusid teistsuguseks, vahest rahulikum päev oli, sõin väga vähe, vahest rohkem rabeletud, sai ka õgitud.
Aga kui hakkasin trenni lisaks tegema, siis tõmbas küll sixpacki välja. Trenn oli intervall-stiilis, mitte mingi aeroobne idiootsus.
ki 12. oktoober 2013, kl 13.07 |
Jagan veel muljeid oma teekonnast LCHF toitumisel.Vahepeal jäi kaal kiuslikult seisma.Omast arust tegin kõik selleks,et kaal langeks,aga ikka ei midagi.Siis võtsin rahulikult,sõin natuke ka süsivesikuid ja nii kolm nädalat.Ja siis tegin veepäevaga pausi,ning hakkasin uuesti süsivesikutevabalt toituma.Nüüd jälle kõik korras,kaal vaikselt langeb,ning enesetunne hea.
Vaikne kulgeja 12. oktoober 2013, kl 16.04 |
Olen nüüd umbes 3 kuud mitte eriti ranget LCHF-i pidanud. Kartulit, leiba, makarone ja riisi pole söönud peaaegu üldse, aga õunu, porgandit küll ja kui ikka tuleb pitsa või moosisaia isu, olen ikka tükikese või paar lubanud. Siidri või veiniga olen ka nädalalõppudel patustanud. Muidugi mitte iga päev, isegi igal nädalal mitte. Ümbermõõtu olen kaotanud 5 cm, kaalu üheksa kilo. Pole palju, aga ikka hea tunne on. Jätkan samas vaimus.
no on botaanikud!! 22. oktoober 2013, kl 21.28 |
Ehk sellepärast, et JUURviljad kasvavad maa all. No näita mulle juurikaid, mis maa peal kasvaksid. Süüa võib maa peal kasvavaid KÖÖGIvilju. Aga ok, ise ka selle toitumisviisi järgija ja cm, mis omal ajal rasedusega just keskkohale kogunesid kadusid nõiaväel. Mina tegin leiva/saia asemel: 3muna, 100g toorjuustu,1/2 tl küpsetuspulbrit. Munavalged eraldada ja vähese soolaga kõvaks vahuks. Toorjuust segada munakollasega, juurde küpsetuspulbrit ja munavalgevaht, tõsta 6-8 kuhjakest kupsetuspaberile ja 150 kraadi 25 min ahju keskosas. Veel "magustoiduna" suhkruta vahukoor, toorjuust, kohupiim, maitsestamata jogurt või kodujuust marjadega. Lillkapsast puder. Heeringas hapukoore ja sibulaga. Värske kapsa-hakkliha hautis. Wokid maapealsetest köögiviljadest+ kana v kalkun. Hakkkotletid (ilma riivsaiata). Kaste: kuumuta vahukoor kuni paksenemiseni. Kui pekikihist lahti sain, lisasin menüüsse tasapisti juurikaid ja puuvilju, aga kartuleid, riisi, pastat, nisujahu ja maiustusi ei puutu siiani. Jõudu ja iseloomu!
LCHF 24. oktoober 2013, kl 13.58 |
Üldiselt rahul selle eluviisiga; meeldib, et saan süüa rasvast, liha, muna, juustu...oma lemmikuid. Aga minu mure on selles, et üle 2 toidukorra teha väga ei saa, kuna lähen kaloritega lõhki. Toidukord peab olema mul korralik. Ma ei saa kõhtu täis, kui võtan vaid linnunokatäie miskit head. Taldrik peab olema ikka täis.
Niisiis, ideid kalorivaese hommikusöögi jaoks? 400 kcal maksimum, mida võiks lubada. Et lõuna - ja õhtusöök ikka mõnusad korralikud saaksid. Püüan püsida 1900 kcal piires.
Niisiis, ideid kalorivaese hommikusöögi jaoks? 400 kcal maksimum, mida võiks lubada. Et lõuna - ja õhtusöök ikka mõnusad korralikud saaksid. Püüan püsida 1900 kcal piires.
ka LCHF 24. oktoober 2013, kl 20.39 |
viimasele: Kui sul on kõht tühi, siis sööd sa liiga vähe rasva. Söö igapäev 2spl kookosrasva (1 hommikul ja 1 õhtul), üle 2spl päevas ei soovitatagi. Võid ka lusikaga võtta nt neitsioliivõli.
Mina näiteks joon kohvi vahukoorega ja panen veel võid ka sisse. Hommikul 2 tassi sellist kohvi ja hommikusöögiks 1 muna ja ma ei tahagi enne õhtut süüa. Ei mingit näljatunnet :)
Mina näiteks joon kohvi vahukoorega ja panen veel võid ka sisse. Hommikul 2 tassi sellist kohvi ja hommikusöögiks 1 muna ja ma ei tahagi enne õhtut süüa. Ei mingit näljatunnet :)
LCHF 25. oktoober 2013, kl 14.20 |
Või kohvi sisse? Huvitav, aga ma jääks siiski kookosrasva juurde. Toidud valmistan just seda kasutades ja mitte koonerdades. Ka vahukoor on suur abimees.
Kui see saladus pole, mis su päeva kaloraaž on? Või ei jälgi üldse seda?
Ma olen seisukohal, et alla võtta ei saa, kui sööd rohkem, kui kulutada jõuad.
Täna tahaks neid oopsiesid teha, aga kust ma ometi seda psülliumit osta saaks? Mingi allikas väitis, et Eestis seda ei müüda.
Kui see saladus pole, mis su päeva kaloraaž on? Või ei jälgi üldse seda?
Ma olen seisukohal, et alla võtta ei saa, kui sööd rohkem, kui kulutada jõuad.
Täna tahaks neid oopsiesid teha, aga kust ma ometi seda psülliumit osta saaks? Mingi allikas väitis, et Eestis seda ei müüda.
kookosrasv 25. oktoober 2013, kl 22.58 |
Mina näiteks ei saa seda õiget kookosrasva süüa. Seda siis millel on kookose tugev lõhn ja maitse juures. Olen üritanud terve aasta ja jube okserefleks tekkib. Seda millest on need küige kasulikumad ained välja võetud ehk rafineeritud kookosrasva võin aga supilusikaga süüa. See pole aga see, nii et läksin puhtale võile üle ning päeva peale kasutan pea 150g võid ära. Alustan ka hommikut ühe rammusa või ning vahukoore kohviga.
Lchf põhilause on, et kaloreid lugema ei pea sest kaal langeb ka siis kui sööd päevas näiteks 3500kcal ja see on tõesti nii. Pane google otsingusse LCHF eesti ja leiad
huvitava blogi. Sealt saad siis täpseid juhiseid kuidas LCHF toimib.
Psülliumit saad osta näiteks Tallinna ökopoodidest, kui selline võimalus puudub siis on ka e-poodides seda mööa. Minu arust mõttetu asi. Vaata Kadi blogi ja retsepte tal väga hea saiaasendaja retsept.
Lchf põhilause on, et kaloreid lugema ei pea sest kaal langeb ka siis kui sööd päevas näiteks 3500kcal ja see on tõesti nii. Pane google otsingusse LCHF eesti ja leiad
huvitava blogi. Sealt saad siis täpseid juhiseid kuidas LCHF toimib.
Psülliumit saad osta näiteks Tallinna ökopoodidest, kui selline võimalus puudub siis on ka e-poodides seda mööa. Minu arust mõttetu asi. Vaata Kadi blogi ja retsepte tal väga hea saiaasendaja retsept.
LCHF 29. oktoober 2013, kl 11.33 |
No ma ei suuda loobuda piimaga kohvi joomisest. Üritasin küll end harjutada vahukoorega kohvi jooma, kuid no ei ole päris see. Imal maitse on juures. Ma olen suutnud loobuda paljudest oma lemmikutest: saiast, kommidest, krõpsudest, pastatoodetest jms.
Aga vot piimaga kohv, ei suuda loobuda! Suhkrut pole kunagi kohvi sisse pannud, sellega on lihtne.
Mis seal ikka: joon päevas 3 tassi kohvi piimaga ja naudin seda täiega. Isegi kui see on "madu paradiisis".
Halva kõrvalmõjuna on ka üksikud vastikud mädapunnid näos.
Kas ikka on õige asi, tekib küsimus, aga ma ei hakka veel otsustama: liiga vara. Kuu aega annan aega atra seada. Kaalunumber langeb küll kiiresti, ümbermõõdud aga...noh, alles 10. päev. Vara veel.
Aga vot piimaga kohv, ei suuda loobuda! Suhkrut pole kunagi kohvi sisse pannud, sellega on lihtne.
Mis seal ikka: joon päevas 3 tassi kohvi piimaga ja naudin seda täiega. Isegi kui see on "madu paradiisis".
Halva kõrvalmõjuna on ka üksikud vastikud mädapunnid näos.
Kas ikka on õige asi, tekib küsimus, aga ma ei hakka veel otsustama: liiga vara. Kuu aega annan aega atra seada. Kaalunumber langeb küll kiiresti, ümbermõõdud aga...noh, alles 10. päev. Vara veel.
nipsakas 30. oktoober 2013, kl 20.42 |
Margit 31. oktoober 2013, kl 21.28 |
Lisa postitus