Kaaluklubi
LCHF toitumisest huvitatutele
Alla Saja 11. jaanuar 2014, kl 16.57 |
Tõstan teemat...2 a tagasi võtsin sama dieediga -12kg alla, pikka aega ei tulnud tagasi...
nüüd mõtlesin,et alustan uuesti, hetkel panin hapukapsa ja searibbid keema, minimaalselt kruupe ka sisse...
aasta algusest siis 10 päevaga -3kg kadunud, vahel ikka patustan ka, aga magus, kartul, riis,makaron, sai, leib, koogid, tordid on mu menüüst kadunud...
lihtsam,kui koju neid ei toogi..
Kuidas teil läinud?
nüüd mõtlesin,et alustan uuesti, hetkel panin hapukapsa ja searibbid keema, minimaalselt kruupe ka sisse...
aasta algusest siis 10 päevaga -3kg kadunud, vahel ikka patustan ka, aga magus, kartul, riis,makaron, sai, leib, koogid, tordid on mu menüüst kadunud...
lihtsam,kui koju neid ei toogi..
Kuidas teil läinud?
Lc 11. jaanuar 2014, kl 17.46 |
LCHF dieet loob ühtlase uimase tunde kogu päevaks, kindlasti ei sobi see sportlastele, ja paljud kontori-inimesed ka ei ole produktiivsed sellise ühtlase uimase/raske seisundiga. Aga kes ära harjub sellega, siis võib talle seda soovitada.
Kõtge süsivesikudieedi miinuseks on rohkem kõhugaase, ja madala süsivesiku miinuseks on sagedane kõhulahtisus. Seetõttu tuleks kumbagi katsetada, ja alles seejärel valida, kumb mugavamini istub.
Kõtge süsivesikudieedi miinuseks on rohkem kõhugaase, ja madala süsivesiku miinuseks on sagedane kõhulahtisus. Seetõttu tuleks kumbagi katsetada, ja alles seejärel valida, kumb mugavamini istub.
Liilia 21. veebruar 2014, kl 18.45 |
Alustasin dets. algul. Jaanuari keskpaigaks sain 1 kg maha, aga nüüd seisan nagu papinael ühel ja samal kaalul. Ümbermõõdu mõõtmisel ka mingeid erilisi tulemusi pole cm siia-sinna.
Söön praeliha või grillkana "silo"materjaliga koos oliivõli või Hellmann`s majoneesiga. või praetud kapsalisi, jm külmutatud kraami võiga praetult.
Päevas 2 suurt tassi kohvi-üks lihtsalt vahukoorega, teine rasvakohv, lisaks rohelist teed või veidi ka vett töö juures (Saku läte).
Noh 4 kroda päevas ei saa ma korralikult süüa juba oma töögraafiku tõttu ja ausalt ega tahagi. Minu arust tass rasvakohvi on ise juba söögikorra eest - minul saab sellest küll kõht täis.
Ah jaa - viimasel nädalal olen ka 2 tl shia seemneid kasutanud umbes poole klaasi veega.
Nii hakkabki tunduma, et minu puhul täiesti tulutu ponnistus, et lööks käega ja sööks kohe mitu viilu rohkes õlis praetud saiakääru ära
Söön praeliha või grillkana "silo"materjaliga koos oliivõli või Hellmann`s majoneesiga. või praetud kapsalisi, jm külmutatud kraami võiga praetult.
Päevas 2 suurt tassi kohvi-üks lihtsalt vahukoorega, teine rasvakohv, lisaks rohelist teed või veidi ka vett töö juures (Saku läte).
Noh 4 kroda päevas ei saa ma korralikult süüa juba oma töögraafiku tõttu ja ausalt ega tahagi. Minu arust tass rasvakohvi on ise juba söögikorra eest - minul saab sellest küll kõht täis.
Ah jaa - viimasel nädalal olen ka 2 tl shia seemneid kasutanud umbes poole klaasi veega.
Nii hakkabki tunduma, et minu puhul täiesti tulutu ponnistus, et lööks käega ja sööks kohe mitu viilu rohkes õlis praetud saiakääru ära
Liilia 23. veebruar 2014, kl 09.35 |
Ja veel neist rasvakohvidest.
Olen nüüdseks katsetanud erinevaid rasvasid - kookoserasv, soome või ja meie kodumaine või. Tõeliselt maitsev on meie oma võiga. Kookoserasvaga kallasin kohe kraanist alla, kuna polnud mingit maitset ja suhu jäi kohe hangunud rasva maitse. Soome võiga nö oli kah, kakaovõid pole õnnestunud kaubandusvõrgust leida. Arvan ise, et sellega võiks ka maitsev olla. Aga sel korral peab paika, et eelista eestimaist. No suurest kruusist üle poole korralikku kohvi, vahukoort ehk 100 gr, võid ka kuskil ehk 30 gr, kuuma auruga vahtu ja kohvile. NO ON MAITSEV. Aga see on puhtalt minu maitse-eelistus ega ole absoluutne tõde.
Olen nüüdseks katsetanud erinevaid rasvasid - kookoserasv, soome või ja meie kodumaine või. Tõeliselt maitsev on meie oma võiga. Kookoserasvaga kallasin kohe kraanist alla, kuna polnud mingit maitset ja suhu jäi kohe hangunud rasva maitse. Soome võiga nö oli kah, kakaovõid pole õnnestunud kaubandusvõrgust leida. Arvan ise, et sellega võiks ka maitsev olla. Aga sel korral peab paika, et eelista eestimaist. No suurest kruusist üle poole korralikku kohvi, vahukoort ehk 100 gr, võid ka kuskil ehk 30 gr, kuuma auruga vahtu ja kohvile. NO ON MAITSEV. Aga see on puhtalt minu maitse-eelistus ega ole absoluutne tõde.
kaaluNälgija 23. veebruar 2014, kl 14.36 |
My 23. veebruar 2014, kl 17.23 |
to Liilia
Mul sama lugu nagu Liilia kirjutas.Alustasin 7 jaanusril ja esimesel kuul võtsin mõne cm maha ja 2 kg.Nüüd jätsin juustu ja pähklid menüüst välja ja ikka mingit kasu pole.Joon ka rasvakohvi vahukoorega ,2 viilu peekonit 3 muna vahustatud vahukoorega hommikul.Kõike ei jõua alati ära süüa vaid söön ülejäägi ooteks.Õhtul kana.liha,kotlett või kala.Aedviljadest prokkol,lillkapsas.Kookose maitsega rasva ei saa süüa,kuna ei meeldi,söön maitsetut.No mina ei saa aru mis valesti?Ei tule seda kaalu maha.Olen eluaeg olnud sale ja pole kunagi pidanud mõtlema mida suhu panna,kuid nüüd vanuses 55+on liigset kaalu tulnud 5-7kg.See muidugi umbes 7 aastaga.Mul pikkust 158cm ja kaal praegu 57.9.Kui nüüd ütlete,et vanainimese kohta normaalne ,siis ise tunnen ennast halvasti selle kaaluga.Pekki on kintsudel ja kõhul hoolega(olen väga peenikese kondiga)Kas tõesti on võimalik,et mõnele inimesele ei sobi see dieet?Olen rasvaseid toite söönud eluaeg võib olla selle pärast mulle ei mõju.Lisaks sellele olen olnud ka suur süsivesikute tarbja.Tavaliselt sõin ikka nii,et tuttvad ütlesid,et kui nad nii sööks oleks ammu 100kg.Otsustasin,et kuu aega veel proovin kui kaal alla poole liikuma ei hakka,siis lõpetan.Andke palun teada kas on kedagi kes korralikult teinud seda LCHF dieeti ja ikka pole kaal langenud
Mul sama lugu nagu Liilia kirjutas.Alustasin 7 jaanusril ja esimesel kuul võtsin mõne cm maha ja 2 kg.Nüüd jätsin juustu ja pähklid menüüst välja ja ikka mingit kasu pole.Joon ka rasvakohvi vahukoorega ,2 viilu peekonit 3 muna vahustatud vahukoorega hommikul.Kõike ei jõua alati ära süüa vaid söön ülejäägi ooteks.Õhtul kana.liha,kotlett või kala.Aedviljadest prokkol,lillkapsas.Kookose maitsega rasva ei saa süüa,kuna ei meeldi,söön maitsetut.No mina ei saa aru mis valesti?Ei tule seda kaalu maha.Olen eluaeg olnud sale ja pole kunagi pidanud mõtlema mida suhu panna,kuid nüüd vanuses 55+on liigset kaalu tulnud 5-7kg.See muidugi umbes 7 aastaga.Mul pikkust 158cm ja kaal praegu 57.9.Kui nüüd ütlete,et vanainimese kohta normaalne ,siis ise tunnen ennast halvasti selle kaaluga.Pekki on kintsudel ja kõhul hoolega(olen väga peenikese kondiga)Kas tõesti on võimalik,et mõnele inimesele ei sobi see dieet?Olen rasvaseid toite söönud eluaeg võib olla selle pärast mulle ei mõju.Lisaks sellele olen olnud ka suur süsivesikute tarbja.Tavaliselt sõin ikka nii,et tuttvad ütlesid,et kui nad nii sööks oleks ammu 100kg.Otsustasin,et kuu aega veel proovin kui kaal alla poole liikuma ei hakka,siis lõpetan.Andke palun teada kas on kedagi kes korralikult teinud seda LCHF dieeti ja ikka pole kaal langenud
olen teinud 23. veebruar 2014, kl 19.53 |
ma ühes postituses ka kirjutasin varem, et mul ka ei langenud selle dieediga kaal, pigem kippus tasapisi tõusma. Tegin geenitesti ja selgus, et mulle sobib madala rasvasisaldusega dieet (mitte rasvata, vaid madala rasvasisaldusega) ning ca 1500 kcal päevas, et kaal langeks. Nii ongi. Nii et organismid on tõesti erinevad ja kõikidele ei pruugi LHCF sobida kaalu alandamiseks.
proovinu 23. veebruar 2014, kl 21.18 |
kaaluNälgija 23. veebruar 2014, kl 21.40 |
Tule, taevas, maa peale! Inimene ajab rasva ja vahukoort näost sisse ning tahab alla võtta. Kas tead, mis on kalor? Palju rasvas ja koores neid on? Kui tarbid kaloreid rohkem, siis paisud, kui vähem, kahaned. Loeb vaid kalor - söö päeval või öösel. Nii lihtne see ongi. Dieedid on kõik üks jura. Söö vähem, kui organismil elutegevuseks vaja, siis ta kasutab oma tagavarasid ehk pekki.
Ja ära tule rääkima ainevahetuse aeglustumisest. Seda ei saa aeglustada ega kiirendada.
Veresooni saab lubjata vahukoorega küll.
Ja ära tule rääkima ainevahetuse aeglustumisest. Seda ei saa aeglustada ega kiirendada.
Veresooni saab lubjata vahukoorega küll.
to proovinu 23. veebruar 2014, kl 21.57 |
MY 24. veebruar 2014, kl 03.18 |
Lugesin seda geenitestide kodulehekülge.Minu meelest see on puhas bisnes.Näidis vastus ja soovitused,koostöö partnerid.See näidis vastus on täpselt selline nagu kõigile ülekaalulistele räägitakse,samuti menüü.Ilmselt ka vastus tuleb inimesele väikeste varjatsoonidega näidisest, soovitustest.Mõni saadetakse figuurisõprade juurde,teine dr.Trofimova juurde nälgima jne.Siis kirjandus mille põhjal uurigud tehakse on vananenud.Ja vastused 100-400 inimese geenide tulemuste põhjal.Aga eks igal ühel oma arvamus see minu arvamus.
Just 25. veebruar 2014, kl 22.57 |
Liilia 21. märts 2014, kl 19.43 |
Just Kirjutas:
-------------------------------------------------------
JUSTile - Kah sõna sekka - nüüdseks olen siis "ennast vägistanud" lihaga (kusjuures liha mulle maitseb) koos silolistega detsembri algusest. Noh ma pole vist terve elu nii palju rohelist söönud, varsti hakkan vist mäletsema ka. Tulemus praktiliselt ümmargune null. Pikkus 152, algkaal 74,7. Ponnistuste tulemusena selle aja sees nö parim tulemus 73,8 kg. Patustamisi Jõulude ajal pits likööri-jõulujooki ja üks kartul. Leib-sai jm "keelatud" menüüst väljas. Muna praktiliselt mitte mingis variandis süüa ei saa-magu kohe protesteerib. Nii et siin pole küsimus valikutes, vaid igale ikka ei toimi. Siin pole asi selles, milline olla tahan, vaid kas toimib või mitte. Ja olen mitte kontoripreili, vaid füüsilise töö tegija.
-------------------------------------------------------
JUSTile - Kah sõna sekka - nüüdseks olen siis "ennast vägistanud" lihaga (kusjuures liha mulle maitseb) koos silolistega detsembri algusest. Noh ma pole vist terve elu nii palju rohelist söönud, varsti hakkan vist mäletsema ka. Tulemus praktiliselt ümmargune null. Pikkus 152, algkaal 74,7. Ponnistuste tulemusena selle aja sees nö parim tulemus 73,8 kg. Patustamisi Jõulude ajal pits likööri-jõulujooki ja üks kartul. Leib-sai jm "keelatud" menüüst väljas. Muna praktiliselt mitte mingis variandis süüa ei saa-magu kohe protesteerib. Nii et siin pole küsimus valikutes, vaid igale ikka ei toimi. Siin pole asi selles, milline olla tahan, vaid kas toimib või mitte. Ja olen mitte kontoripreili, vaid füüsilise töö tegija.
kiisu 22. märts 2014, kl 18.07 |
Alustasin ka kolm nädalat tagasi peale K.Kõivu blogi lugemist.Esimene nädal kukkus kaal 3kg,teine nädal -2,7 ja nüüd seisab ühe koha peal...ei juurde ega maha.Söön liha,kala,juustu,koort,muna jne.Kõrvale tomatit,kurki,kapsalisi,no lubatud maa pealseid.Ei ole kordagi patustanud,kuigi vahel on kiusatus küll.Tunnistan,et enesetunne on parem kui enne,energiat on kõvasti rohkem. Aga miks kaal enam ei lange? Kas teen midagi valesti? Ma pole hommikune sööja,vägisi pigistan midagi sisse,kuna on öeldud et peab.Kell 12 pean lõunat,söön sooja söögi.Õhtusöögi söön umbes 17-19 ja ka siis midagi sooja.Näksin muidugi veel õhtul telekat vaadatas,kuid ei midagi lubamatut. Kas viga võib olla selles,et kaalulangus seisab? Teine mure on kõhukinnisus...see on päris jube.Jagage oma kogemusi ja andke nõu!!
Liilia 01. aprill 2014, kl 16.35 |
Mulle isiklikult tundub, et see dieet on mingi kellegi äriidee - ja need, kes väidavad, et kaal langeb, teevad ka ilmselt VÄGA kõvasti trenni, umbes nagu saates "kaalul on rohkem...". Vastasel juhul enamikel kaal lihtsalt ei lange. Paljud vaid ei riku oma närve sellest kirjutamisega. Mina näiteks tean peale enda veel 2 inimest, kes söövad vägagi korralikult -süsivesikuid ehk mõne grammi piires ja ka kaal ei lange. Igal juhul paljudele meist iseenda "vägistamise" teel korralik lootuste luhtumine. Ja see pole mitte valikute küsimus. Kusjuures minu puhul pole ka muid positiivseid kõrvalnähte nagu energiatulvad ja väsimuse vähenemine, pigem vastupidi. Ja vist tuleb kõigele krooniks ka kõhukinnisus - 2 päeva pole kõht läbi käinud, muidu oli nagu kellavärk igal hommikul.
Ka Piret 02. aprill 2014, kl 13.26 |
On aeg ka oma nö.muret jagada.Alustasin 9.jaan.Esimese 14.p.läks 3 kg vee arvelt.Ülej.ajaga so.siis 2,5 kuuga vaid 2 kilokest.Huvi pärast mingi aeg kaalusin igal hommikul,mõne päevaga tõusis 2 kg,püsis paar päeva ja langes mõne päevaga 2 kg.No viib ikka tuju nulli küll.Aga veel alla ei anna,seda head kerget tunnet ei vaheta.Aga mul on diagn.metaboolne sündroom(otseselt süsiv.ainevahetus) ja kilpnäärme alatal.Kui see dieet ei aita,no mis veel siis...Aga mul on kodus moraalne tugi,kes lohutab pidevalt,et küll ta vaikselt läheb...minu abikaasal on sama ajaga ja sama toitumisega läinud 10 KILO!
LCHF 03. aprill 2014, kl 12.13 |
Kiisu, ära söö vägisi hommikust, see ei ole kohustuslik.
Pire - Kahjuks meestel lähebki selle toitumisega kaal palju paremini alla kui naistel. Samas, kui mul aasta jooksul kaal 5 kg langeb, mitte ei tõuse sama palju, sis olen ka rahul. Tegemist on ju elustiiliga, mitte ajutise dieediga - kui hakkad vanaviisi sööma, siis tekivad ju ka jälle lisakilod.
Mitu korda peab inimene sama reha otsa astuma, enne kui aru saab, milline toitumine kaalu kasvatab, ja milline kahandab?
Pire - Kahjuks meestel lähebki selle toitumisega kaal palju paremini alla kui naistel. Samas, kui mul aasta jooksul kaal 5 kg langeb, mitte ei tõuse sama palju, sis olen ka rahul. Tegemist on ju elustiiliga, mitte ajutise dieediga - kui hakkad vanaviisi sööma, siis tekivad ju ka jälle lisakilod.
Mitu korda peab inimene sama reha otsa astuma, enne kui aru saab, milline toitumine kaalu kasvatab, ja milline kahandab?
Ka Piret 06. aprill 2014, kl 19.30 |
Kõik õige,aga ikka kurvastad,miks mõnel peab nii raskelt see toimima,eriti kui loed edulugusid.Aga selles olen kindel,kui inimese tervis on ok,siis peabki see toitumine aitama ja isegi mitte väga range jälgimisega.Minul õnneks mingeid isusid sh.magusa pole,isegi alguses ostetud mandlid ja kuiv.õunad seisavad(päris alguses oli neid vaja küll),küll on mul siiski kahju,et vaid kartuli ja ehk ka tatra kaasabil oleks siiski võimalik toidutegemist lihtsustada ja mitmekesistada(väheses koguses muidugi).No sült ja köögivili minu maitsemeelele ei istu,aga söön,sest olen süldi armastaja.Seega arvan,et elustiiliks on see liiga karm,aga väga loodan,et kunagi saan kaalu normi ja võin vähegi paindlikumalt toituda.
Liilia 07. aprill 2014, kl 10.13 |
My 09. aprill 2014, kl 13.51 |
Lõpetasin selle dieedi,kuna mingeid tulemusi ei tulnud.Pealegi mul selline tunne,et hambad nagu hakkaksid logisema .Meeletu magusa isu ,nüüd olen söönud 100g sokolaadi päevas ei julge kaaludagi,Minule see dieet ei anna tulemsi.Ainult mis mulle mõjus oli,et migreeni valusid sel ajal ei olnud,aga nüüd hullemad kui enne.
Liilia 15. aprill 2014, kl 16.13 |
HURRAA!! Kui nädal tagasi kaalusin 74,4 (kui alustasin dets. 2013 74,7 kg), siis eile hommikune kaalumine näitas 75,1 !!! No kas ei ole tubli tulemus - minu puhul siis tegemist kaalu tõstva dieediga. NÜÜD ÜTLEN KÜLL, ET AITAB, ENNE KUI ROHELISE SÖÖMISEST MÄLETSEMISE VAJADUS KA VEEL TULEB.Olen siis paksuke murumuna edasi, aga ennast enam ei piitsuta. Söön ise ja annan ka abikaasale tavapärast eestlastele omast toitu. Aga noh vähemalt ühe kogemuse võrra rikkam, et ära usu kõike, mis internet kirjutab ja millest räägivad nö edulood. Olen enam kui kindel, et sama efekt on ka igasugustel salendavatel preparaatidel. Kui ikka trenni ei tee nii et ninast veri väljas, ei lange ka kaal. Noh ja kui tõesti elada vaid vee ja mingite maltsade peal, siis ehk küll. Aga füüsilise töö tegijana ei saa seda "luksust" endale lubada. Teile-dieeditajad aga edu.
kaaluNälgija 15. aprill 2014, kl 22.10 |
Poeesia 16. aprill 2014, kl 10.18 |
edu sulle poeesia 20. aprill 2014, kl 12.01 |
vara veel hõisata!See -2 kg on sul vee arvelt.Vaata mis edasi saab.Muidugi sul ülekaalu ka paras jagu ehk sul toimib see dieet.Kuid kui mõeldes sellele,et varsti värsked aiasaadused tulekul,siis ma küll ei tahaks nendest loobuda.
Mul tuli ka esimene nädal 2 kg maha kuid see oli ka terve kuu tulemus.Teisel kuul ka peaaegu 2kg kuid see oli ka kõik.Kolmandal kuul 0.5 ka juurde,siis lõpetasin
Mul tuli ka esimene nädal 2 kg maha kuid see oli ka terve kuu tulemus.Teisel kuul ka peaaegu 2kg kuid see oli ka kõik.Kolmandal kuul 0.5 ka juurde,siis lõpetasin
vika 30. august 2015, kl 10.32 |
Tere,ma ka hakkasin tegema seda dieeti 4 nädalat tagasi. Minu ülekaal normist on päris suur,alustades olin 98,6kg,nüüd täna hommikuks 91,4kg...pikkus 172cm.
Minu mure on see,et esimesed kolm päeva oli kõht kinni,kuid siis läks lahti ja nüüd ei saa enam pidama,,,käin ka öösiti wc. Vahepeal kaal ka seisis 3 päeva,aga üldselt on stabiilselt igapäevaselt langenud. Olen teinud ka kakskorda pattu,,palava ilmaga balbiino vanilje jäätis pulga otsas,piisavalt rasvane,kuid süsiv.ikka jagub seal sees.
Muidu toitun täiesti kohaselt sellele dieedile (munad erinevati,liha,kana,kala,tomat,kurk,majonees helmans orig.,teen karetsepte saia\leiva asenduseks,munavõiga süüa). Söön kuidas kunagi vahest 2-4 korda päevas,oleneb päevakavast ja isudest. Aga kas oskabkeegi öelda,miks ikkagi kõhulahtisus mul kallal on??? Vett joon korralikult 1,5 liitrit päevas,eriti maitseb sidruniga vesi.
Ahjaaa,kas on kedagi,kes on läbinud maolõikuse ja on samuti seda LCHF dieeti teinud?
Minu mure on see,et esimesed kolm päeva oli kõht kinni,kuid siis läks lahti ja nüüd ei saa enam pidama,,,käin ka öösiti wc. Vahepeal kaal ka seisis 3 päeva,aga üldselt on stabiilselt igapäevaselt langenud. Olen teinud ka kakskorda pattu,,palava ilmaga balbiino vanilje jäätis pulga otsas,piisavalt rasvane,kuid süsiv.ikka jagub seal sees.
Muidu toitun täiesti kohaselt sellele dieedile (munad erinevati,liha,kana,kala,tomat,kurk,majonees helmans orig.,teen karetsepte saia\leiva asenduseks,munavõiga süüa). Söön kuidas kunagi vahest 2-4 korda päevas,oleneb päevakavast ja isudest. Aga kas oskabkeegi öelda,miks ikkagi kõhulahtisus mul kallal on??? Vett joon korralikult 1,5 liitrit päevas,eriti maitseb sidruniga vesi.
Ahjaaa,kas on kedagi,kes on läbinud maolõikuse ja on samuti seda LCHF dieeti teinud?
to vika 31. august 2015, kl 12.04 |
http://www.livestrong.com/article/361048-low-carb-diet-and-diarrhea/
Lühidalt öeldes pole organism harjunud kõrge rasvasisaldusega toitudega. Samuti on suurenenud gluteiini tarbimine. Endal on sama jama, et kui tühja mao peale tarbin piimatooteid, on ilutulestik kindlustatud. Kui maos on piisavalt toitu ees, pole klaasi piima joomine probleem.
Lühidalt öeldes pole organism harjunud kõrge rasvasisaldusega toitudega. Samuti on suurenenud gluteiini tarbimine. Endal on sama jama, et kui tühja mao peale tarbin piimatooteid, on ilutulestik kindlustatud. Kui maos on piisavalt toitu ees, pole klaasi piima joomine probleem.
Lisa postitus