Kaaluklubi
1 kord päevas söömine
potentsiaalne sale 12. veebruar 2016, kl 12.25 |
ei poolda 12. veebruar 2016, kl 12.44 |
Tartlanna 12. veebruar 2016, kl 12.55 |
mh 12. veebruar 2016, kl 13.00 |
dieet 12. veebruar 2016, kl 13.06 |
Variant on kasutada ka paastumistoitumist (ingl k. intermittent fasting). Hommikust ei söö ja jood kuni lõunani vett ja kohvi. Siis kuskil 2 paiku esimene söök. 5-6 vahel trenn ja pärast seda hästi suur eine ja õhtul 9-10 ajal veel väike söök. Rasvapõletuseks pidi hea olema, aga ilmselt nõuab harjumist. Kuigi hommikuti on vaim erksam. Asja tuum muidugi endiselt tarbida vähem kaloreid, kui ära tarvitad, kuid boonuseks see, et kuna toidukordi 3, siis saad lihtsalt korraga suurema koguse süüa ja ei pea väikeste kogustega ennast narrima.
toimiv dieet 19. märts 2016, kl 13.41 |
Heips 19. märts 2016, kl 14.10 |
Olen katsetanud ja minu puhul oli sama efekt, et õhtul lihtsalt sõin üle ning kasu polnud midagi. Selles suhtes on 5:2 süsteem tunduvalt jätkusuutlikum. Või siis see süsteem 6:18, mis on selline, et 6e tunni sees sööd (näiteks 2-3 korda normaalselt) ja siis 18 tundi (sh uneaeg) paastud. Kaloreid on muidugi soovitav ikka jälgida ja igasuguse kräpi söömine ka loomulikult kasuks ei tule ühelgi juhul.
Karl.Marx.jun 19. märts 2016, kl 14.59 |
Heips 19. märts 2016, kl 15.45 |
Karl.Marx.jun 19. märts 2016, kl 22.44 |
Heips 19. märts 2016, kl 23.01 |
Karl.Marx.jun 19. märts 2016, kl 23.46 |
Ega minagi metsamees ole. Probleem tekib teisipäeval, kui ma lähen töökohast saadetuna iga-aastasele tervise ülevaatusele ja tahetakse kindlasti teada pärast noomimist, et mida ma ette võtan. Ma ei oska midagi kontrollijale vastata. Käin küll ujumas, vahel isegi jääaugus, aga see justkui tihendab rasvakihti naha all. Muud harrastussporti ma teha ei saa, sest tegin kahe aasta jooksul jalgrattaga kolm tõsisemat kukkumist, ühe neist avariis, oma töö teen ikka siiamaani ära, kuid luud-liikmed on siiani hellad (viimasest õnnetusest on nüüd aasta möödas). Kui võimalik, soovitage mingi reaalsem variant, sest selles asjas ma olen täielik võhik.
Kalli 20. märts 2016, kl 00.42 |
Karl.Marx.jun 20. märts 2016, kl 01.37 |
Mul on selline omadus, et kui ma midagi teen, siis alati täiest jõust. See käib kõigi eluvaldkondade kohta. Treenimine oli mul üks paljudest asjadest. Keegi mind ei ole selleks sundinud. Lugu on selles, et treenimise ärajätmisel on söömine jäänud vana harjumuse kohaselt samaks.
hommik: tass 250ml piima, 2 leiba juustuga või pekita singiga( mitte kunagi pole mõlemat leival ja võid ei söö)
tass 250ml kohvi, kui aega on;
lõuna: 3-4 samasugust leiba, tass kohvi, 2 tomatit à 70- 80 g, tööpäeva jooksul ca 0,8 l vett;
õhtu: 1 supitaldrekutäis suppi või samvõrra juurvilju lihaga(palju variatsioone), paar leivaviilu ilma lisanditeta, 2 tomatit, 1 õun, paar tassi kohvi õhtu jooksul. Magusat ei söö, alkohoolseid jooke ega alkoholi pole 11 aastat tarbinud. Nädalavahetustel piirdun õhtusöögiga. Harva võtan ka mitte eriti magusa saia kohvipoes. Kodus mitte kunagi.
hommik: tass 250ml piima, 2 leiba juustuga või pekita singiga( mitte kunagi pole mõlemat leival ja võid ei söö)
tass 250ml kohvi, kui aega on;
lõuna: 3-4 samasugust leiba, tass kohvi, 2 tomatit à 70- 80 g, tööpäeva jooksul ca 0,8 l vett;
õhtu: 1 supitaldrekutäis suppi või samvõrra juurvilju lihaga(palju variatsioone), paar leivaviilu ilma lisanditeta, 2 tomatit, 1 õun, paar tassi kohvi õhtu jooksul. Magusat ei söö, alkohoolseid jooke ega alkoholi pole 11 aastat tarbinud. Nädalavahetustel piirdun õhtusöögiga. Harva võtan ka mitte eriti magusa saia kohvipoes. Kodus mitte kunagi.
Karl.Marx.jun 20. märts 2016, kl 01.42 |
Kalli 20. märts 2016, kl 02.26 |
Pole küll toitumisekspert, kuid menüü väga vale ei tundu. Ehk ainult natuke liiga võileivane? Kokku lugesin 8 viilu leiba. Kui viil on keskmiselt 40g, siis sinu tavakogus leiba on päevas kuskil 320g.
100g leiba on keskmiselt 211kcal. Seega üle 600kcal on sul puhtalt leivane. Ma ei tea su pikkust ja kaalu, kuid esimese asjana soovitaksingi leiva kogust mõnevõrra vähendada ja vaadata, kas sellest on kaalulangusel kasu. Julgelt võid lihtsalt liha rohkem süüa või keerata singirulle salatilehtedesse või ka juustu sisse. Muna ei maitse? Omletilaadsed liha või singirullid ka maitsevad ja justkui võileiva moodi, kui just leib su 1 lemmikutest ja selle piiramine raske.
Endal on näiteks olukord, kus viil täisterasaia kaalu koheselt seisatab. Ehk on miski talumatus, pole kalleid uuringuid teinud, sain niigi aru, et tuleb vältida.
100g leiba on keskmiselt 211kcal. Seega üle 600kcal on sul puhtalt leivane. Ma ei tea su pikkust ja kaalu, kuid esimese asjana soovitaksingi leiva kogust mõnevõrra vähendada ja vaadata, kas sellest on kaalulangusel kasu. Julgelt võid lihtsalt liha rohkem süüa või keerata singirulle salatilehtedesse või ka juustu sisse. Muna ei maitse? Omletilaadsed liha või singirullid ka maitsevad ja justkui võileiva moodi, kui just leib su 1 lemmikutest ja selle piiramine raske.
Endal on näiteks olukord, kus viil täisterasaia kaalu koheselt seisatab. Ehk on miski talumatus, pole kalleid uuringuid teinud, sain niigi aru, et tuleb vältida.
Kalli 20. märts 2016, kl 02.37 |
Ahjaa, mingid uuringud väidavad ka koosluse liha+leib üheks raskestiseeditavamaks ja enim rasvu ladestavamaks. Sama liha+kartul. Liha koos salatite, tomatite, kapsastega näiteks on ok, kuid koos tärkliseliste köögiviljadega enam mitte nii ok. Ei tea selle väite paikapidavust, kuid proovida võib ju ikka neid nn.riskikooslusi veidi ümber mängida?
Karl.Marx.jun 20. märts 2016, kl 02.58 |
Mul on puudu lihtsalt liikumisest, millega ma harjunud olen. Olen üritanud jalgsi töölgi käia, kuid poolel teel hakkavad puus ja põlved valutama ja siis saab päev tõsi vaevaline olema. Iga kord ei pruugi valu järgmiseks päevakski mööduda.
Tavaliselt olen umbes kaheksa kilo kergem ja lisaks heas vormis, kuid nüüd on vormist praktiliselt pool kadunud ja ei oska midagi peale hakata. Ônneks on mul ka vaimsed huvid väga olulised, nii et tusatuju ei ole mulle tuttav.
Aga aitäh heade soovituste eest ja head ööd!
Tavaliselt olen umbes kaheksa kilo kergem ja lisaks heas vormis, kuid nüüd on vormist praktiliselt pool kadunud ja ei oska midagi peale hakata. Ônneks on mul ka vaimsed huvid väga olulised, nii et tusatuju ei ole mulle tuttav.
Aga aitäh heade soovituste eest ja head ööd!
uuri 20. märts 2016, kl 09.43 |
Kalli 20. märts 2016, kl 12.33 |
Kulla Karl.Marx.jun., see, et liikumist igatsed, on arusaadav, kuid kehale toimib ikka seesama energia jäävuse seadus, seega tuleb teha korrektuurid
Loogiline, et kui liigud rohkem, siis ka sööd rohkem, kui aga oled sunnitud vähem liikuma, pead harjutama end ka vähem sööma. Harjumusel on hull jõud ja ilmselt on ka su magu suurema koguse jaoks nö. kohandunud juba. Seega tuleb end kokku võtta ja uued harjumused tekitada. 2-3 nädalat võib mõnevõrra ehk keerukas olla, siis aga juba keha saabki aru, mida sa temalt ootad. Puhas tahtejõu harjutus.
Ja kordan: kaalu saab toitumisega regeleerida siisku kasvõi ratastoolis inimene, füüsiline koormus on pigem meie lihaskonna vormimiseks ja üldiseks tervena olemiseks.
Fitlap on muide hea soovitus. Arvutad kõigepealt välja oma kehamassiindeksi ja sealt saad aru, palju kaloreid on vaja sul selleks, et kaalu säilitada või alandada. Tundub tülikas ja seda ta alguses tegelikult ka on, kuid vaatan, et paljud dieeditajad on jõudnud ikka lõpuks just selle va kalorilugemise süsteemini, kus saab süüa mitmekülgselt ja tagasilöögid kõige väiksemad. Ise olen täpselt sama usku. Kuigi toimin nüüdjuba pigem tervele mõistusele tuginedes.
Uuri ka tõesti LCHF-i, nagu soovitati, see sootuks teine elustiili toitumine, kuid Põhjamaades sobilik ja mitte nii suurt arvutamist nõudev. Paljud on täiesti imepäraseid tulemusi saavutanud väga lühikese ajaga ja sisuliselt nälga tundmata. Võileivad muidugi selles menüüs on välistatud, kuid lihad-kalad on aukohal.
Igal juhul tubli oled, et julged ka mehena siin sõna võtta ja see, et oma tervise ning keha peale mõtled on loomuliklt super!
Muide, seoses puusavaludega - kas rattasõit teeb ka haiget? Aga ujumine?
Loogiline, et kui liigud rohkem, siis ka sööd rohkem, kui aga oled sunnitud vähem liikuma, pead harjutama end ka vähem sööma. Harjumusel on hull jõud ja ilmselt on ka su magu suurema koguse jaoks nö. kohandunud juba. Seega tuleb end kokku võtta ja uued harjumused tekitada. 2-3 nädalat võib mõnevõrra ehk keerukas olla, siis aga juba keha saabki aru, mida sa temalt ootad. Puhas tahtejõu harjutus.
Ja kordan: kaalu saab toitumisega regeleerida siisku kasvõi ratastoolis inimene, füüsiline koormus on pigem meie lihaskonna vormimiseks ja üldiseks tervena olemiseks.
Fitlap on muide hea soovitus. Arvutad kõigepealt välja oma kehamassiindeksi ja sealt saad aru, palju kaloreid on vaja sul selleks, et kaalu säilitada või alandada. Tundub tülikas ja seda ta alguses tegelikult ka on, kuid vaatan, et paljud dieeditajad on jõudnud ikka lõpuks just selle va kalorilugemise süsteemini, kus saab süüa mitmekülgselt ja tagasilöögid kõige väiksemad. Ise olen täpselt sama usku. Kuigi toimin nüüdjuba pigem tervele mõistusele tuginedes.
Uuri ka tõesti LCHF-i, nagu soovitati, see sootuks teine elustiili toitumine, kuid Põhjamaades sobilik ja mitte nii suurt arvutamist nõudev. Paljud on täiesti imepäraseid tulemusi saavutanud väga lühikese ajaga ja sisuliselt nälga tundmata. Võileivad muidugi selles menüüs on välistatud, kuid lihad-kalad on aukohal.
Igal juhul tubli oled, et julged ka mehena siin sõna võtta ja see, et oma tervise ning keha peale mõtled on loomuliklt super!
Muide, seoses puusavaludega - kas rattasõit teeb ka haiget? Aga ujumine?
uuri 20. märts 2016, kl 12.46 |
Karl.Marx.jun 20. märts 2016, kl 14.30 |
Jalgratta sõit on õlgadele väga valuline, sest rattateelt tulev vibratsioon kandub lõpuks õlgadeni. Umbes 5 km saan sõita ja see on kõik tavapärase 40- 60 asemel päevas. Nii et jalgratas roostetab garaazhis.
Ujumisega on nii, et jõudu ei jätku. Kilomeetri peale tuleb 3-4 puhkepeatust teha. Vorm on nende matsude tagajärjel nii alla läinud, et piinlik kohe. Tahan saada need üleliigsed kilod ära, siis saab hakata juba muude muredega tegelema.
Ujumisega on nii, et jõudu ei jätku. Kilomeetri peale tuleb 3-4 puhkepeatust teha. Vorm on nende matsude tagajärjel nii alla läinud, et piinlik kohe. Tahan saada need üleliigsed kilod ära, siis saab hakata juba muude muredega tegelema.
Kalli 20. märts 2016, kl 17.33 |
Tundud enda suhtes nõudlik olema. Et kas kõik või mittekuidagi? Kuigi ilmmselt tead isegi, et kilomeeter pausidega ujumist on kohe kindlasti tõhusam kui ainult paus. :)
Aga soovin sulle ikka rõõmsat meelt, sest natuke paksem ja rõõmus inimene on iga kell vahvam nähtus kui heas vormis tigedik.
Aga soovin sulle ikka rõõmsat meelt, sest natuke paksem ja rõõmus inimene on iga kell vahvam nähtus kui heas vormis tigedik.
Karl.Marx.jun 20. märts 2016, kl 17.45 |
kah rattaga kukkunu 21. märts 2016, kl 09.32 |
Kas lisakaal tuleb siis lihtsalt ka sellest, kui trenn ära jääb? Mina pidin arstirohte võtma hakkama ja need tekitasid lisakaalu 10 kilo, mis tuli kiirelt mõne kuuga. Kahtlustan, et mitte ainult kõhu pinnale, vaid ka kõhu sisse, sest raske on olla, kõht pingul. Saan vähemalt sportida, kuid kõike on palju raskem teha kui varem. Tahan samuti kaalust vabaks saada, olen eluaeg kergekaaluline olnud.
kah rattaga.. 21. märts 2016, kl 13.32 |
Karl.Marx.jun 21. märts 2016, kl 17.33 |
Karl.Marx.jun 21. märts 2016, kl 17.37 |
Lisa postitus