Vastuseks nujahhile, et on google, termineid uurida saan ja näpudki on olemas. Aga milleks? Kontrollijale ütlengi nii ja las googeldab ise, mis mul sellega asja.
Veel vastuseks.
Kujutage ette situatsiooni, et olete metsas hoogsalt suusatamas ja nihestate jalga natuke. Nahk on seljas veidi higine ja hea on olla. Istute kännu peale natukeseks puhkama ja ootama, kuni valu üle läheb, et siis koju tagasi minna. õhtul oli kõht külma peal istumisest pisut lahti.
Järgmisel hommikul on nohu ja kerge peavalu. Palavikku pole.
Helistate tööjuurde ja seletate olukorra ära ja lisate, et tulete veidi hiljem, kuna lähete arsti juurde.
Arsti juures niikui suu avate, arst kohe googeldab, arvuti vähe aega mõtleb ja prindib sulle paar lehte nina, pead, kõhtu ja jalgu puudutavaid haigusi välja ja arst saadab su koridori haigusi linnukesega üles märkima, kuni ta teise patsiendiga tegeleb.
Tagasi arsti juures. Arst vaatab paberid üle ja googeldab, arvuti jälle mõtleb vähekese ja prindib taas paar lehte. Lehtel on ravimite komplektid põetavate haiguste vastu + saateleht röntgenisse. Kuna röntgeni pilt midagi ei näidanud, saate rohtude lehe oma käsutusse ja saate ka vabalt valida endale vajaliku komplekti. Kuna on tulnud hulk uusi rohte turule, ei ole ühtegi tuttavanimelist lehel. Siis valite umbropsu ja saate retsepti ja haiguslehe ja lähete töö asemel ennast sellest kõigest ravima.
Nii näen ma seda tulevikus, kui inimesed on kannatamatud oma googeldamistega ja pole aega isegi ära kuulata teise inimese juttu või muret.
Eelnevas loos oli patsient pilt tavalisest inimesest, kes mahtus masinale sissesöödetud kehtestatud raamidesse. Teise varjandi puhul oleks masin printinud: ERROR.
Nii ka minu puhul. Spetsialistide vahele hõikeid oli kaugele kuulda. Ainult mittespetsialist osutus kannatlikuks ja lõi sellega mul tõsiselt hea tuju. Salgasin küll ta eest 10-et muna, mis ma tavaliselt kahe nädala jooksul tarvitan toiduks, sest muidu äkki oleks mind ka googeldama saadetud.
Lisaks eelnevale.
Tegelikult olen need 8 kilo alati juba kümmekond aastat järjest alla saanud.Lugu lihtsalt selles, et talvel on pimeduse tõttu liikumist vähem. Võimalusi on piiramatult ka ilma dieedita. Sain toidu osas lihtsalt ideid juurde. Tahtsin oma uudishimus teada, mida mulle pakutakse.
Kolesterooliravi ja jalgrattasõidu osas on jah natuke nukker, kuid mõelda, et suvi tuleb, rattateed ja rajad on valla ja kihutad nii, et tuul vilistab kõrvus ja rattakodarates,- siis tuleb selline suur vabaduse tunne peale ja oled õnnelik. Suur tänu Kalli. Head vaikset laupäeva ja tulevaid ülestõusmispühasid ja suveajaleminekut.