Hei!
Olen dieedil, kuna KMI on 27.03. Loen kaloreid suhteliselt täpselt sellise äpi nagu MyFitnessPal abil. Kodus sööki valmistades kaalun köögikaalul enne valmistamist toorained ära, et ei ületaks õiget kogust. Kalorite piir jääb kuskil 1600 kcal juurde. Trenni teen ka 3-4x nädalas - jõusaal või pikamaajooks.
Söön tavaliselt 3x päevas.
Hommikuks: müsli jogurtiga või piimaga valmistatud puder kaneeli/külmutatud marjadega; keskmiselt 200 kcal. Piimakohv ka lisaks
Lõunaks: söön prae. See on toidukord, kus söön nii, nagu isu on. Tihti keedetud kartul mingi lihaga (lihtsalt seetõttu, et töökoha söökla eriti muid variante ei anna) või pasta. Kodus ise süüa tehes söön lõunaks nt ahjus küpsetatud kala ja pannil praetud köögivilju - porgandeid, paprikat, suvikõrvitsat, aedube, või ka seeni, asparagust. Lõuna annab tavaliselt 500-600 kcal.
Vahepeal on snäkkideks puuviljad: õun, banaan, viinamarjad, pähklid. Mõnikord näkileivad. Päeva peale kokku annavad kuskil 500 kcal.
Alles on jäänud u 400 kcal, mille söön õhtusöögiga. Tavaliselt mingi supp: borš, püreesupid. Või toorsalat oliivide, oliivõli, fetajuustu või mõne muu juustuga, kalaga, kanafileega vms. sisaldab rohkelt värskeid köögivilju: kurk, tomat, paprika. mõnikord lisan ka pähkleid.
Mõne söögikorra juurde lisan ka seemneleiba, et saada kiudaineid ja kõht töötaks normaalselt.
Sellise söömisega võtan alla kuskil paarsada grammi nädalas. siiani olen võtnud lla 6 kg. Sooviks saada normaalkaalu, siis tõstan kalorsuse umbes 1900 kcal-ni. Rohkem ma süüa ei saa, muidu hakkan kosuma.