Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Kaaluklubi
kartul=liha=kala
 
tumedik 03. mai 2007, kl 09.43
nii palju on räägitud, et kartul ei sobi lihaga. olen siis üritanud rakendada seda kodus ka. nüüd tekkis siis küsimus- millega võib riisi süüa? liha juurde olen juurvilju ja köögivilju teinud. aga kas kartul ja kala(heeringas) sobivad? see on minu jaoks üks pudru ja kapsad. kes kellega siis sobib ja ei sobi? valgustage palun.
 
k 03. mai 2007, kl 10.08
riis sobib kõigega, ka lihaga. Kartul (süsivesik) ei sobi valguga (liha, kala jne).
Liha sobib juurviljaga, nagu oledki teinud.
 
t 03. mai 2007, kl 10.37
riis on samuti süsivesik, nagu ka pasta. söö nagu itaallased - eraldi on riisi- ja pastaroad ja eraldi kala või liha juurviljadega.
 
k 03. mai 2007, kl 11.25
riis on muidugi süsivesik; ma ei mäleta põhjendust, aga riis olevat niisugune, mis siiski lihaga sobib. Pasta (üldse nisujahu) ei sobi.
 
delia 03. mai 2007, kl 12.20
riis, pasta, pudrud, kartul - tärklise (süsivesiku) rikkad
liha, kala, muna, piimatooted -valgurikkad

Levini (Role) ja Hay järgi küll riis, liha,kala, piima ega munaga ei sobi, liha ja kala juurde sobivad ainult juurviljad-aedviljad (va kartul). Ja igasugu riiside-pastade- leibade-putrude-kartuli juurde võib ka ainult juurvilju aedvilju lisada. Et siis juurvili-aedvili on ainus grupp, mis "sallib" enda kõrval teise grupi toiduaineid.

Iseenesest kaval nipp - ei saa inimene enam süüa lõunaks liha+ kartul (v riis, v pasta) ja õhtuks võileiba vorsti ja juustuga.
Rääkimata sellest, et võtab peale põhirooga veel magustoidu, :)))
Peab sööma näiteks lõunaks liha+kapsas+porgand ning õhtuks leiba kurgi ja tomatiga. Paratamatult peab suurendama igasugu juurikate ja aedviljade osa oma päevamenüüs. Või väga primitiivselt sööma (paljast liha ja leiba närima ntx), aga kes see ikka seda niiväga tahab.

Peale selle, korraga ei tohi tarvitada erinevaid tärkliseallikaid (näit. kartul+riis) ega valguallikaid (näit. liha+muna).
 
lapi tark 03. mai 2007, kl 14.46
Vanasti kasutati sigade nuumamiseks kartuleid ja jahu, edasi võite ise arutada, kas sead kasvasid või mitte.
 
kerli 03. mai 2007, kl 15.20
ja ka riisiga saab põhimõtteliselt siga nuumata või näiteks maisiga
 
näh 05. mai 2007, kl 22.56
Levini dieedi järgi küll ei või liha koos juurviljadega süüa. Liha kõrvale on lubatud ainult lehtsalat, sibul ja paprika. Mingid väiksed sodid veel - till ja küüslauk vist.
 
kartulisalat 06. mai 2007, kl 11.57
Ja millega see õnnetu kartul siis üldse sobib, ainult köögiviljaga?
Kuidas sobib kodujuust hapukoorega + kartul ?
Ja kas siis nii paljude lemmik asi nagu kartulisalat on kokku täitsa sobimatu?


to delia või ükskõik kes

"Peale selle, korraga ei tohi tarvitada erinevaid tärkliseallikaid (näit. kartul+riis) ega valguallikaid (näit. liha+muna)."

Kust selline info, et erinevaid valguallikaid ei tohi ja miks küll, ei saa aru ja pole varem kuulnud
 
näh 06. mai 2007, kl 23.21
see erinevate valguallikate koossöömise keeld on ntx üks Levini dieedi põhimõtetest - põhjus ikka selles, et organism omastab siis toitu paremini ei ei teki nii palju organismi koormavaid jääkaineid. vms.
kartulit ja piimatooteid mõistagi ei või koos süüa. kartulisalatit kui sellist ka mitte.
 
muig 07. mai 2007, kl 10.09
Sellest, et tärkliserikas ja rasv kokku ei sobi, saan veel aru. Aga, et liha ja muna ei sobi, tundub küll absurdne. Mõlemis loomsed valgud, kust see kõht peaks aru saama, tuli see valk nüüd lihast või munast. Siin on ainult üks seletus, herr Levinil pole ju mõtet üks ühele Sheltoni dieeti kopeerida, siis ju ei müüks...
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!