Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Kaaluklubi
Supidieedist
 
vajan nõu! 04. mai 2007, kl 17.46
Küsimus neile, kes on supidieediga rohkem tuttvad: kas on oluline, et oleks just SEE supp samades proportsioonides, mis on retseptis, või toimib asi ka teiste lahjade köögiviljasuppidega?
Kas nii tasub ka asi ära, kui üldjuhiseid järgin, kuid suppe teen erinevaid? Mul ei ole võimalik suppi tööle kaasa võtta, nii et pean päeval väljas sööma, linnast leiab küll lihata lahjasid suppe, aga sel juhul jätaks ära, kui keegi ütleb, et sel moel eriti tulemusi ei ole.

Teine küsimus: kas sööte ka konserveeritud aedvilju (hapukurk, marineeritud sibul jne) ja mingil moel töödeldud aedvilju (ühepajatoit, aurutatud köögivili)?

Kas mahla joote?
Kuidas valmistate liha, mis on ette nähtud viimastel päevadel?
 
//// 04. mai 2007, kl 18.04
Siis see pole enam supidieet, see nn "imesupidieet" enam, vaid lihtsalt lahja toitumine. Seal on lisaks ka, et soola ei tohiks olla jne

Ei taha su indu maha võtta, aga pidasin seda dieeti, ainus patustamine oli, et supile lisasin ka soola ja ei võtnud alla 7 päevaga mitte ühtegi kilo :(
 
vajan nõu! 04. mai 2007, kl 18.37
////le: minu supidieedi retseptis on lausa öeldud, et lisada soola:

Rasva põletava supi retsept:
- 6 keskmist mugulsibulat
- mõni tomat (maitse järgi) – võib olla konserveeritud
- 1 värske kapsapea
- 2 rohelist paprikat
- 1 kimp sellerit
- 1 kuubik aedvilja puljongit
- Lõigake aedviljad väikesteks või keskmisteks tükkideks ja valage peale vesi. Maitsestage SOOLA, pipraga, kui soovite, siis karri või teravamaitselise kastmega. Keetke suurel tulel 10 min, siis väikesel tulel kuni aedviljad on pehmed.
Seda suppi võite süüa igal ajal kui tunnete nälga. Sööge seda nii palju kui soovite – supp ei anna lisakaloreid. Võtke hommikul suppi termosega kaasa kui lahkute kodunt tööle või reisite.
Ainult selle supiga toituda ei tohi. Ratsiooni peab täiendama teiste komponentidega.
 
. 04. mai 2007, kl 18.50
kui sa just nii väga dieeti tahad pidada siis supidieeti võid ju proovida , mitu korda alustasin ja ikka läks metsa, üks kord tegin läbi ja siis oli küll olemine hea ja tuju rõõmus, maha võtsin ma küll mingi 2 kilo vist, aga samas see pole ju nälgimine, suppi võid süüa nii kaua kuni ots kurgust väljas ja muide seda ei pea 7 päeva pidama , vaid niikaua kui tahad . tööjuures mitmed pidasid , kõigepealt läheb ju näost alla ja üks tädi oli kyll kole oma tühjaks jäänud lõualotiga , kehast ta nagu ei saanudki aru.
 
//// 04. mai 2007, kl 20.40
Ega ma nüüd päris laest seda juttu ka ei võta.
Aga huvitav jah, praegu leidsin ka, et enamus retseptides on sool lubatud. Ise pidasin seda dieeti nii 5 aastat tagasi ja oli just toonitatud, et mitte lisada soola. Lubatud oli vürtsitada, aga soola mitte lisada (kuna lubatud on puljongikuubik).

Tegemist siis algselt haiglas kasutatud dieediga kui oli kiire kaalulangus vajalik nt operatsiooniks. Ja see oli selline jube plögin, kus ei olnud vürtsi (sobiv ka maohaavadega patsiendile), ega soola ja muidugi puudus ka säilitusainetega puljongikuubik. Soolal oli seal tähtis roll, õigemini selle puudumisel. Paraku eesti keelsena seda põhjalikku retsepti ei leidnud (kus oli ka soola osa ära seletatud)

Hiljem siis kohandati tervele inimesele dieediks- ohtralt võib lisada vürtsi (kaalulangusele mõjub hästi), samas soola soovitati asendada sojaga kui liiga mage tundus

http://anahata.imelaps.ee/article/article.php?id=12

http://woman.delfi.ee/kodu_ja_aed/kook/article.php?id=14682165

http://www.cabbage-soup-diet.com/recipe.html
Siin siis soovitatakse kaua keeta, et puljongikuubiku soolasus maitsestaks ja vedelikku palju ära auraks, et ei peaks soola lisama.
 
Catlin 05. mai 2007, kl 13.15
ma sain aru, et seller ja sibul pidid olema selles supis need rasvapõletajad!
 
viki 05. mai 2007, kl 13.58
Sibul ja seller on jah kõige tähtsamad. juurviljapuljongikuubikuga saab selle suht söödavaks. kindlasti ei mõju lihtsalt erinevate suppide söömine samuti.
 
monsa 15. mai 2007, kl 15.20
Pidasin seda supidieeti just eelmisel nädalal, maha võtsin 4kg kuigi see polnudki eesmärk vaid lihtsalt organismi puhastada ja et harjuda vähem sööma. Aga jah, viimastel päevadel hakkasin juba natuke lõdvemalt võtma ja lubasin hommikuti putru ka, see ei tee ju midagi kurja kui sa endaga kokkuleppele jõuad. Algus oli raske aga lõpus oli väga hea olla :)
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!