Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Kaaluklubi
Kaalu Langetamine
 
Kerli 05. mai 2007, kl 08.10
Tere!

Olen 12 aastaneja ml on üks probleem.Ma kirjutan sellest siin kuna ma arvan et täiskasvanud oskavad rohkem mind selle asjaga aidata!
Nagu ma ütlesin olen 12 aga kaalun 74 kg.
Iga aastaga tuleb u. 10 kg juurde!
Sooviksin siis kaaluda kuskil 45-50 kg nagu minu sõbrad ja klassikaaslased.Olen proovinud dieete aga need pole aidanud!
Kuna kui ma näen et dieet ei mõju siis ma kohe lõpetan.
Teen trenni küll piisavalt!
2*nädalas võrkpalli trennis,ujun,ratsutan jms...
Kas keegi teab mingit dieeti millega oleks hea ennast vormi viia!
Isegi 5 kilo langetamine oleks abiks!

Aitäh!
 
iks 05. mai 2007, kl 08.39
sinu vanuses ei tohi üldse mingeid karme dieete pidada. Ja sellise diietitamisega tekib pärias kindlasti jo-jo effekt.Aga vaata üle kõigepealt oma söögisedel. Mida sa sööd, millistel kellaaegadel,kuipalju rasvu, süsivesikuid jne. Tuntud nipp on umb nädala jooksul panna kirja kõik mida suhu paned (absoluutselt iga pisemgi rosin ja lonks vett) ja ka see mis kellaegadel sa trenni teed. Siis peaks selle teabega pöörduma nt perearsti poole või kui sa trennis käid siis tavaliselt teavad treenerid ka palju toitumisest. On selge, et midagi sa teed valesti ( kui ei tee, on sul mingi terviseprobleem) , aga ära palun tee iseennast dieedi-katsejäneseks, sa võid oma tervisele eluajaks põntsu panna.
Jõudu ja julgust oma probleemist rääkimisel ka!
 
a 05. mai 2007, kl 08.42
ma arvan et võiksid äkki nt perearstile oma murest rääkida. usun et twma oskab sind aidata. kui iga aasta tuleb mingi 10 g juurde, on see ikka päris tõsine asi. kui pikk oled muidu? aga mis ma oskan soovitada: tee kindlasti trenni edasi, väga hea et aktiivne oled, söö tervislikult, ära söö palju magusat, söö palju puu-ja juurvilju. söö kindlasti hommkikuks midagi ning paar vahepala. söö korralik lõunasöök ning õhtul võiksid toiduga tagasi hoida. proovi nt peale kuut-seitset mitte süüa.


mõned toiduained millest võiksid loobuda või lihtsalt harva ja vähe süüa:

*igasugused sardellid, viinerid, vorstid, pihvid. praktiliselt puhas rasv!!!!!! pane leiva peale parem mingit lahja kalkunisinki või juustu, kurki, tomatit.
*sai ja igasugused valgest jahust tooted, ka saiakesed
*maiustused (vahepeal siiski peab lubama)-igasugused šokolaadid, kommid, kohukesed, küpsised jne.
*rämpstoit-krõpsud, friikatulid, pizzad, burgrid
*igasugused kastmed-hapukoor, majonees, rasvane kohupiimakreem
*pähklid, kuna sisaldavad palju rasva, aga vahel siiski võib.

tglt sa oled ju veel kasvav organism, sa peaksid kõiki aineid saama. ka magusat, aga lihtsalt mõõdukalt. on olemas ka kaalujälgijad kes arvestavad söödud toidu väärtust punktides, kuid tglt nende punktisüsteem on natuke keeruline küll muidu. pigem lihtsalt jälgi mida ja kui palju sööd, jaluta värskes õhus, käi kõndimas, võimle ning toitu tervislikult
äkki on sul hoopis mingi kilpnäärme probleem , kui aastas tõepoolest mingi 10kg juurde tuleb. käi arsti juures ära, igaksjuhuks.

edu:)!!
 
Ristik 05. mai 2007, kl 12.37
Kallikene, justnimelt oled sa alles 12 ja seega veel pikk tee ees arenemiseks. Seega kui sa mõtled oma tuleviku peale siis pole mõtet niivara oma tervit ju tuksi keerata ja mida üldse saavutada nende Efekt dieetidega, - 5 kg mis mõne aja möödudes põmaki tagasi on ja kahekordselt ka veel. Ei ole vaja.Pärast veel magu tuksis võib teav veel mis. Pigem alusta niiöelda uut ja tervislikku elu. ehk siis vaata mida ja kuipalju sööd ja proovi ikka tervislikke toite.
Tean et see on väga raske alguses kuid siiski tasub proovida. Ma ei mõtle siinkohal et sa peaksid ainult porgandit närima Ei-söö seda mida keha küsib kuid peaga jälgi rasvasisaldust süsivesikuid jne. Samas oead väga arvestama vitamiinidega. Ning kindlasti joo vett. Algus on keeruline kuid siis läheb aina kergemaks ja kõik see tuleb kätte ise ilma suurema mõtlemiseta. Ise olen samalaadse kadaliku läbi teinud hetkel vanust 23 ja tänan oma pead et endale jamasid kaela ei tõmmanud.
Kuid jah astu perearsti juurest ka igaks juhuks läbi nii kindluse mõttes, tee kõik võimalikud analüüsid ära,et veenduda et miski tervisega pole untsu läinud.

Edu ja toimeta peaga, mitte uisaäpisa experimenteerides ja musta vette hüpates.
Ole kallis! ilusat kevadet!
 
kerlile 05. mai 2007, kl 21.49
kas su ema ei ole sulle toeks sinu mures, kaal on ju tõesti liialt suur ja peaks välimuses ka välja paistma. minu enda tütrele mõjub kohe, kui liikumist vähem on või siis liialt friikaid ja krõpse saab nauditud. sinul endal on väga raske üksi toidulauda tervislikumaks muuta. räägi emaga ja püüdke kappi varuda rohkem puuvilju, juurikaid ja lahjemaid lihatooteid senistest. kui koos poodi lähete, aita ise valida. võib minna rohkem aega kui tavaliselt, kuid see tasub ära. katsu saada kätte mõni hea kokaraamat, kus on lahjad toidud sees-ka maiustusi saab lahjemaid teha. sinu vanus on just sobiv, et luua endale oma ja tervislik toitumisharjumus. tundub, et oled mõistlik tüdruk,suhtle oma vanematega ja räägi oma probleemidest, just nendelt saad sa tuge kõigis oma muredes.
edu sulle!
 
ristik 06. mai 2007, kl 11.21
just, ja ka netiavarustest leiab sinusugune taibu mõnusaid retsepte mida teha. Samas saab ka enamus retsepte nii öelda lahjemaks teha kasutades natukene väiksema % tooteid.
Tasub uurida, Pigem ole a la Tervisefriik ja sa tunnend ennast oma kehas hästi( see käib siis sellekohta kui omavanused noomima peaksid hakkama) selle kohapealt ära muretse küll nemadki sama asjapele ükshetk nii ehk naa m'tlema hakkavad
enamasti ei ole olemas naisterahavast kes ei mõtleks kas ta ikka on piisavalt sale või piisavalt vormis.
 
Kerli 06. mai 2007, kl 17.35
Ma olen dieete teinud ja olen ka kaalu langetanud!
Suvel maal ma tavaliselt rohin,niidan muru jms...
Ja siis võtsin alla 5,6 kg.
Aga nii kui ma midagi magusat söön siis kohe see 1 kuu vaev läinud!
Ma ei söö üldse rohkem kui mu klassikaaslased!Ma söön isegi vähem kui nemad,aga nemad ei võta magusat süües üldse kaalust juurde aga kui mina mingi 1 Shokolaadi tüki söön kohe kilo juures!
Mul üks klassikas ainult magusast elabki,tal on igasugused Shokolaadi isud ja jäätise isud ja ta ainult selliseid asju sööbki!Aga tema on isegi alakaalus:S
See on minuarust nii ebaaus,et mina just pean see klassi paksuke olema!Ma tean et mul pole tahtejõudu aga ma proovin iga päevaga ennast harida ja dieedist kinni pidada.Ma võtan niii kergesti kaalust juurde!Isegi kui ma rasvata asju söön siis hommikul vaatan ikka kilo juures:S
Vahel on selline tunne,et ei taha üldse koolis käija,elada ja käigu see dieet kus see ja teine!
 
kerlile 06. mai 2007, kl 22.57
minu soovitus oleks siiski naistearstile minna. olen ema ja minu tütar umbes sama vanalt kaalus umbes sama palju. Mõned aastad hiljem ütles üks naistearst, et oleks pidanud varem pöörduma. sageli on põhjuseks hormoonid, ma ei teagi, kas ala või ületalitus. Nüüdseks on tal vanust 20 ja kaal ka langenud normi , mitte küll tema enda arvates. Tahavad ju kõik imepeenikesed olla. Naisteasjad siiski endiselt pisut segased.
 
madli 07. mai 2007, kl 07.18
Perearstile võiks ka pöörduda - küsimus võib olla kilpnäärmes, ainevahetuses, isegi suhkruhaiguses.
 
?? 08. mai 2007, kl 07.45
vaata mida suhu paned, neid komme pole ju inimesele vaja ja hobune sa ka pole et küpsiseid sööd
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!