Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Kaaluklubi
peale 18 enam mitte süüa?
 
on keegi proovinud? 05. mai 2007, kl 22.45
Kas mõjub? Ei pea silmas, et kuni 6ni siis magusat sisse ajada näost, aga sinnani normaalne toit - korralik hommik, soe lõuna ja õhtusöögiks võileib vms
 
k 05. mai 2007, kl 22.59
räägitakse, et sellest pole reaalselt tolku, kõik oleneb ikka sellest, palju sa päeva jooksul kokku kaloreid tarbid... mina näiteks ei suuda päris tühja kõhuga uinudagi ja hommikul ärkan peavaluga
 
h 05. mai 2007, kl 23.46
minu puhul ainuke asi mis toimib
 
xyz 06. mai 2007, kl 00.19
Nojah, aga kui igal õhtul alles peale 18.00 töölt koju jõuan? ei hakka ju linnaliikluses autoroolis õhtusööki manustama?
 
kat 06. mai 2007, kl 00.51
tegelikult ei loe see kellaaeg ju midagi, söö rahulikult, mis kell saad. Oluline on päeva jooksul kokku tarbitud kalorite hulk, sellest on nii palju ajakirjanduses ka kirjutatud. See peale 18 mittesöömine on müüt, palju tähtsam on süüa päeva jooksul regulaarselt vähemalt kolm korda, soovitavalt vahele veel väikseid snäkke, et ainevahetus seisaks korras
 
lilias 06. mai 2007, kl 10.12
olen kah praegu peale igasugu dieete ja KJ selle juurde jäänud. kui õhtul lähen trenni (kell 18 või 18.30), siis õhtul joon vaid teed ja söön nt õunu, kui olen kodus, söön pool portsjonit tavalisest õhtusöögist. näd.vah. naudin külalisi ja külaskäike. üldiselt on kerge jälgida ja tulemused kiired näha :)
 
tiina 06. mai 2007, kl 10.40
Magu lõpetab töö kell 19, seni võib veel süüa.
Hiljem läheb kõik otse rasvaks
 
ka hädas 06. mai 2007, kl 11.04
Olen ka kuulnud, et sellest olevat kasu, aga... Hommikul ei taha ma üldse süüa. Päeval söön mõõdukalt ja õhtul tuleb meeletu nälg :( Olen proovinud õhtul peale kuut mitte süüa, aga organism lausa karjub näljast. Kas on võimalik end ümber harjutada? On see kellelgi õnnestunud? Nt. hommikul hakata vägisi sööma ja õhtul siis enam mitte?
 
bb 06. mai 2007, kl 11.08
müüt või mitte aga mul sõbranna võttis niimoodi 15 kilo alla, ja ise võtsin 7. tuleb jah end ümber harjutada, et korralik hommikusöök, väiksem lõunasöök, vahele mõned snäkid ja õhtul ei ampsugi.
 
marjukas 06. mai 2007, kl 11.12


Minu meelest sõltub kõik ikkagi sellest, millal keegi magama heidab. Kui lähed kell üksteist-kaksteist magama, siis kell kuus viimast korda süües lööb kõht ikka pilli küll. Peaks piisama sellest, et 2-3 tundi enne magamaminekut ei söö, minu jaoks küll piisab, s.t. juurde pole küll sedasi ühtegi kilo tulnud.
 
lila 06. mai 2007, kl 11.17
Alla võetakse selle meetodiga sellepärast, et päeva kogukaloraaž on lihtsalt väiksem, mitte pole asi kellaajas. Selge see, et kui teleka ees jäävad jäätised, kommid, krõpsud näkitsemata, siis kaal langeb, see pole eriline kõrgem matemaatika.
Tähelepanu tuleb ikka pöörata kogu päeva kaloritarbimisele.
 
ka hädas 06. mai 2007, kl 11.21
Ei näkitse mingeid jäätisi, komme ega krõpse õhtul. Ei armasta üldse magusat ja krõpse ka mitte. Lihtsalt söögiisu tuleb just nimelt õhtul.

Olen lapsest saadik ülekaalule kalduv ja nüüd 40-ndates istuva töö peal hakkab organism hoolega kilosid juurde koguma.
 
-k- 06. mai 2007, kl 11.22
Minule on selline meetod väga hästi mõjunud.
 
:D 06. mai 2007, kl 11.28
magu ei lõpeta kell 19 tööd, no mõelge ise.
 
tidrik 06. mai 2007, kl 12.30
Justnimelt, et söögiisu tuleb õhtul. Seega tähendab selle meetodi järgimine ikkagi ju seda, et sul jäävad tarbimata need õhtuse söögiisu kalorid. Sama (ja ainevahetuse töös hoidmise seisukohalt tegelikult veel parem) variant oleks ikkagi jälgida päeva kogukaloraaži ja süüa pidevalt, väikeste vahedega selle kaloraaži piires, mitte õhtul nälgida.
 
bb 06. mai 2007, kl 12.39
no point ju niiväga ei olegi et miks toimib. lihtsalt et toimib. aga kui natuke ainevahetusest uurida siis on söömise ajad ja söögikordade vahed siiski ka olulised. võin garanteerida, kui kui te sööte vaid korra päevas õhtul kogu päeva kalorid korraga, siis võtate juurde - katsetatud.
 
Anu 06. mai 2007, kl 15.03
KOPEERIN siia ühe väga hea põhjenduse, kuidas organismis asjad käivad. Leidsin selle hiljuti nooretfoorumist ja uskuge, paremini ja kokkuvõtlikumalt on seda raske öelda. Ei tunne seda autorit aga tänud talle:


seedimine - see on kindel kompleks reaktsioone, mis toimuvad ka kindlate füüsika ja keemia ja veel paljude alade reeglite järgi. Tuues jälle kartulikeetmist näiteks - IGA ÜKSIK kartul vajab pehmekskeemiseks KINDLA AJA. Kui te keedate mitu kartulit KOOS, võidate kõvasti nii aega kui ka keetmiseks kulunud energiat (elektrit, gaasi). Kui kartuli näide käib kaalujälgijatele üle jõu, siis võrrelge midagi muud - kui hapendate kurke, siis jälle, kas hapendate ühe kilo, või viis kilo - HAPNEMISPROTSESS nõuab kindla aja.
Edasi, seedimine ei ole mitte toidu omastamise VIIMANE etapp, vaid alles ESIMENE. Seedimine on pikas ainevahetusprotsessis see
kõige esimene osa, kus toitainete ümbertöötlemise tulemusel (ja sedagi AINULT sellisel määral, kui palju te suudate hingamisega SISSE tuua seedeprotsessiks vajalikku hapnikku) saadaks alles ATF molekul - energia KANDJA. Kas te saate ATF molekulid ööpäeva jooksul ühe korraga kätte või viie korraga, pole mingit erilist tähtsust, kui vast see, et kui organism "TEAB" varakult, kui suured on ta kulutamise võimalused, oskab ta neid paremini organiseerida, võrreldes olukorraga, kus pole VEEL peale esimest kahte söögikorda teada, kas tuleb veel lisa ja kui tuleb, siis mitu korda ja kui palju. Tähtis on AINEVAHETUSE JÄRGMINE ETAPP - mida, millal ja kuidas toimite te (st. organism) saadud ATF molekuliga, sest alles siit ALGAB KULUTAMINE. Ja kulutamine jaguneb kaheks - organismi ENDA ORGANITE elutalitluse alalhoidmiseks ja kulutused FÜÜSILISE töö/liikumise peale. Esimese osa puhul - organismil on endal kindlad rütmid ja kellaajad, mida te EI TOHI häirida. Mida vähem häirite, seda tervem olete.
Ja ainult selle teise poolega - füüsilise energi kulutamisega saate oma "rasvu ja kilosid põletada" sõltumata söögikordade arvust - loeb ainult KALORITE ÜLDHULK, mis TULEB ära kulutada.
Ükskõik kas kaalujälgijad seda soovivad või usuvad, kuid organismis KEHTIB energia jäävuse seadus.
 
tt 06. mai 2007, kl 15.46
no kui inimene ise siiralt usub, et peale 18 mitte süüa aitab, siis võib-olla aitabki, usul on ju kah suur jõud... Aga loogiliselt mõeldes, mis vahet seal saaks olla? loomulikult ei maksa õhtul süüa hobuseportsjonit, aga kui kõht on ikka tühi, siis miks ennast piinata? mu arust süüa tuleb siis, kui kõht on tühi ja normaalset toitu, siis ei teki mingit jamagi üldse
 
mannu 06. mai 2007, kl 20.47
minul mõjus... 5 kilo võtsin alla
 
mutt 06. mai 2007, kl 23.15
Teate, aga mina söön siis kui isu on! ja ei mingit probleemi kaaluga! Muidugi, ma liigun ka palju!
 
Miks kell 18 07. mai 2007, kl 00.41
Magu läheb "puhkama" kl 1 öösel. Vanasti, kui söödi palju sealiha, öeldi, et kl 18 on viimane aeg süüa, sest sealiha seedub 7 tundi.
 
ka hädas 07. mai 2007, kl 07.17
to mutt

No palju õnne sulle siis! Paraku on erinevalt sinust olemas neid inimesi, kes kergesti juurde võtavad. Sina ilmselt nende hulka ei kuulu.
 
nell 07. mai 2007, kl 10.16
minu puhul toimib see ka, ainus probleem on, et jõuan koju peale 18.00. nüüd lihtsalt ei söö peale õhtuööki ja päeval ka kibake vaatan mida ja kui palju suhu pistan.
 
manna 07. mai 2007, kl 14.01
Mul sama probleem, mis paljudel teistelgi - kl 18 lõpeb alles töö, poest läbi, koju, enne kl 19.30 naljalt sööma ei jõua. Sööngi siis südamerahuga. Aga tunnike hiljem lähen jalutama - või ka täitsa kiiresti kõndima, kuidas tunne just on.
Kui korraliku koormuse saan, pole hiljem õhtul enam sellist tunnet,et tahaks midagi suhu pista. Joon tassi-kaks rohelist teed ja lähen 24 - 01 vahel magama. Praegu olen ka mahavõtmislainel, sestap õhtuks valdavalt köögiviljad ja kala v kana. Toimib hästi, kaal igatahes kukub.
 
no mida juttu! 07. mai 2007, kl 14.37
mis 19.00 lõpetab magu töö! pea nüüd ikka hoogu! ehk kui Su režiim näeb ette kl 21 magamaminekut, siis veel kuidagi..

igatahes mina olen 44 ja kaalun 51 kilo (165 cm), söön põhiliselt just õhtuti ja enne magamaminekut nii 12 söön kõhu ikka korralikult täis, muidu ei saa magadagi. aga hommikuti ei söö üldse, lõunal söön väga vähe, suppi või salatit. seega kellaaeg ei loe midagi, ikka kogused ja rasvasus ja liikumine lisaks
 
niijanaa 07. mai 2007, kl 14.41
No kui reaalselt võtta, siis mis on see müstiline 18.00? See on nonsens sellepärast, et üks inimene läheb magama kell 22.00, teine kell 00.00 Mina kui täielik öö-inimene (tihti lähen magama alles kolm öösel) ei saa sellest küll kuidagi lähtuda.
Tahan öelda, et arvestama peab ka elustiili.
Aga no eks alla võtab muidugi kui pärast 18.00 nälgid, aga täpselt samapalju võtab alla kui see kogus mis enne 18.00 sõid, terve päeva peale ära jaotada, kokku sõltub ikkagi kaloraažist. Pigem on see distsiplineeriv neile, kes ei oska toidukoguseid normaalselt ära jaotada või ei suuda neist kinni pidada, ka siis kui on õhtused näkkimiskombed... selle dieediga inimene jätab ebavajalikud suupisted ära, sest ta on dieedil ja muidugi tuleb see kasuks
 
nora 07. mai 2007, kl 16.55
esimene, kaalulangusega vähem seotud asi: kui õhtul hilja mitte süüa, siis ärkab inimene reeglina veidi varem ja tal on hommikul varem kõht tühi. nt nomidajuttu ei saa üldse hästi magada, kui kõht tühi on, mõni ärkab varem ja osa inimesi ei tunne mingit vahet. siiski - näljasena ei taha uni hästi tulla, loodus on nii seadnud, et keegi end näljasurma ei magaks :)

teine: peale 18-19 või õhtusööki mittesöömine aitab kaalu langetada neil, kes niimoodi päevas vähem kaloreid tarbivad. sööd kell 19 oma õhtusöögi ära (ja ei lisa magustoiduks kõike seda, mida muidu õhtul veel näksiks) ja kõik. näkside arvelt säästad 100-500 kcal ja toimib. kellaaeg ei ole ostseselt oluline, peamine on distsipliin. hea asi asja juures on see, et kui u 2 nädalat vastu pead, siis kere hajrub sellise süsteemiga ära ja ei ole ka enam niiväga vajadust veel moosisaia süüa kell 23.
nii et kui manna ja nell jõuavad koju ka kasvõi kell 20, siis söögu kenasti õhtust, peaasi, et selle arvelt ei saabuks neljas suur toidukord päevas. või suurest näljast ei oleks kolmas söögikord liiga suur - see on vist paljude tegelik probleem - et õhtuks süüakse liiga palju.

kolmas: kalorite üldhulk on oluline aga kulutamise seisukohast on tähtis ka, millal need kalorid sisse süüakse. energia omastamine ja kulutamine on ka reguleeritud selle järgi, palju on süüa saadud või kui vähe on organismis energiavarusid. seetõttu ei ole 500+800+200+500 kcal päeva jooksul täpselt sama tulemusega kui 200+200+200+1400 kcal.
 
mummm 07. mai 2007, kl 21.04
"kulutamise seisukohast on tähtis ka, millal need kalorid sisse süüakse"

seda minagi. mulle sobiv söömisviis oli et hommik - ei midagi. lõuna - ei midagi. õhtul söön, kuid tervislikult. ja selle peale oli mu ainevahetus olematu ja kuigi päeva kalorite hulk oli väga väike, alla ma ei võtnud.

aga korralik hommikusöök, normaalne lõuna, mõned snäkid vahele, õhtul ei söö - kuigi kaloreid on kõvasti rohkem, kui teise söömisviisi puhul, kaal kukub.
 
poleoluline 08. mai 2007, kl 14.40
haha, sian hea kõhutäie naerda - "magu lõpetab töö kell 19" :)) et nii ametlikult kohe siis?
põhimõtteliselt võikid need kella kuue reegli kummardajad ju proovida teha nii et hommikul poole lõunani ei söö ja selle koguse söövad hoopis õhtul. nii et kalorite hulk jääks samaks mis oleks siis kui süüa päeva esimeses pooles ja mitte õhtul. olen enam kui kindel et on sama efekt. asja illusoorsus seisnebki selles et süüakse lihtsalt vähem ja hommikusööki ära jätta oleks harjumatu, kuna mõttekam on lihtsalt päeva algusepoole energiat anda organismile kuna ilmaolek annab tunda, samas kui õhtul kodus teleka ees olles ei anna tunda kui midagi ei söö.
 
muti 08. mai 2007, kl 20.46
Eks see oleneb ka mis kell sa magama lähed. Paras eine õhtul (mitte ainult porgand ja kapsas ega ka mitte praeliha) 4-6 h enne voodisse pugemist on norm. Minul on see ka ainus kindel asi alkoholist loobumise kõrval, mis alati aitab. Aga ma ei pea sellest ju alati kinni :)

Olgu kaaluga kuidas on, aga täis kõhuga lihtsalt ei ole tervislik magama minna. Soolikad keerdus ja aiinevahetus häiritud.. keha magab ja toit käärib ja surub...Ja kaalu suurenemine on ika millegi ebatervislikuga seotud:)
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!