Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Kaaluklubi
tahaks kaalu allapoole saada...
 
kats 06. mai 2007, kl 11.50
olen 162/u.61 kg. minu jaoks on see palju. sangad, reitel rasv, kõhupekk jne. ma võiks jugelt 6 kg alla võtta. küsimus on lihtsalt selle, et KUIDAS? praegu üritan ülepäeviti jooksmas käia. distants on 3 km ringis. olen piiranud tunduvalt magusa söömist. kui midagi magusat luban siis mõnikord kohuke või kuivatatud puuviljad. värskeid puuvilju ja juurvilju söön palju. samas kui ikka kõht hakkab tühjaks minema siis juustuvõileibadest ära ei ütle. üldse ma söön liiga palju just sellised asju nagu võileivad jms rasvane toit. miks ma söön on see, et mul läheb kõht suht kiiresti tühjaks ja ma tean, et ma peaks sööma korraga natuke aga umbes 5-6 korda päevas, aga kui kõht tühjaks läheb siis ma õgin ikka palju ja nii mitmed korrad päevas.

Hästi tore oleks, kui te annaks nõu harjutuste osas, mida ja kui palju teha. milline peaks enamvähem mu toitumiskava välja nägema ja mis asjadest peaksin kindlasti loobuma ja mida rohkem süüa võin.
 
t 06. mai 2007, kl 12.35
igasugune sport on muidugi tervitatav. aga kahjuks 3 km ülepäeviti kaalu osas midagi ei muuda - sa ei kuluta seda juustuvõileibagi ära. süsivesikuid pead suure tõenäosusega vähendama ja sööma rohkem valku. proovi näiteks selle õuna või leiva asemel üks muna süüa - kõht palju kauem täis. õhtusöögiks mitte kartul, viiner ja kaste vaid aurutatud või ahjus küpsetatud kalafilee rohelise salati või köögiviljadega jne. ja tee jõutrenni, muskel on see, mis keha trimmis hoiab. pealegi põletavad lihased rohkem kaloreid.
 
Leenu 06. mai 2007, kl 12.53
1. Kui sa jooksmas käid, siis mõtle millise tempoga sa jooksed. Sest minu trenniekspert ütles, et rasvapõletamise tempo on selline jooks, mis ei aja sind hingeldama vaid on madalal pulsil jooks ja selle ajal pead suutma rääkida. Kui ei suuda rääkida, siis on tempo liiga kiire.

2. loobu juustuvõileibadest ja avasta enda jaoks näiteks näkileivad. natuke kuivad küll, kuid paremad kui sai ja juust. või kuivatatud puuviljad, pähklid. jne.

3. soovitan soojalt juua 3 korda päevas rohelist teed (mina joon Tetley oma). ja olen nädalaga alla saanud juba 1,5 kilokest.

4. käid tööl või koolis? proovi sinna jala minna. kui see muidugi mitukümmend km eemal ei asu. nt mina kõnnin iga päev 5 km jala kokku, hästi rahulikus tempos. ja see on parem kui kiirkõnd.
 
maimu 06. mai 2007, kl 13.21
leenu, su trenniekspert peaks värskema infoga tutvuma. ei ole mingit rasvapõletuspulssi vaja hoida, mida intensiivsem trenn seda parem.
 
k 06. mai 2007, kl 15.07
Leenu treeniekspert, räägib juttu ja Sina Maimu oled veidike ajast maha jäänud
 
maimu 06. mai 2007, kl 15.54
käige naistefoorumi asemel mõnel fitness-saidil vahelduseks, saate ka huvitavaid asju teada.
 
maimu 06. mai 2007, kl 16.02
näe kopisin teile värskemat infi:

question: I have heard that if you go over a certain heart rate while doing aerobic exercises, you do not burn fat. Is this true?

Answer: This is one of those misconceptions that should be put to rest once and for all. The "fat-burning zone" idea got its start about 15 years ago.
It's true that the body burns a higher percentage of calories from fat during more mellow exercise like walking and easy cycling. But, when you pick up the pace for a higher-intensity cardio workout, you burn a greater number of overall calories (which should be your focus for weight loss) and subsequently just as much total fat.
 
kex 06. mai 2007, kl 16.18
sina maimu võid siis selle järgi trenni teha kui tahad ja ennast lihastesse joosat.... ühesõnaga rasva alla lihased kasvatada ja pärast veel suurem olla kui enne, pulsi jälgimine on ülioluline, ei tohi väga kõrgeks ajada...!!!!!!
 
c.c. 06. mai 2007, kl 19.22
jeerum kas teil seal eestis info ikka toesti kohe yldse ei liigu voi? et koik arvavadki, et kaalust alla votmiseks on jalutamine parem kui jooks? HIITist pole kindlasti midagi kuulnud? ostke siis pulsikellad omale ja vaadake mida need kalorikulu kohta ytlevad kui muidu ei usu.

lihastesse joosta, LMAO. sprinterid on jubedad musklimaed teatavasti jah.
 
treener 06. mai 2007, kl 23.10
Soovitan sul teha nii aeroobset treeningut,kui ka jõutreeningut. Kui arvad,et suudad tantsulises aeroobikas kaasa teha,siis mine sinna (algajate trenn ntx),aga kui see ei sobi,siis on spinning,jalgrattasõit ja kepikõnd väga tõhus aeroobne treening. Nagu lugesin,jooksed ainult 1-2 km,arvan et see on sellepärast,et jooksed liiga kiiresti ja sa väsid ruttu või lihtsalt ülekaalu tõttu väsid kiirelt. Sellepärast soovitangi sul mitte joosta ja teha selle asemel ntx tund aega kepikõndi,alustuseks võid ka pool tundi teha.Kindlasti mine ka kuhugi jõusaali treeningusse või bodypumpi, kuna suurem lihasmass kiirendab ainevahetust.
Aeroobseks treeninguks võid võtta ka ntx vesiaeroobika.
Söögiisuga on nii,et pead ise tugev olema ja mitte haarama iga asja järele. Soovitan sul end kokku võtta ja ühe päeva vastu pidada ning siis hakkab juba lihtsamini minema. Pane ntx endale kasvõi 3 päeva menüü kokku ja siis sööd selle järgi. Minu kogemused näitavad seda,et kui ühe päeva vastu pead,siis edasised päevad on juba lihtsamad,seni kuni õige toitumine saabki sinu eluviisiks. Muidugi võid ka nii teha,et nädala jooksul kirjutad ülesse päevade kaupa,mida sa sööd/jood (arvutad kalorid,rasvad,süsivesikud,valgud) ja siis hakka analüüsima,et millega liialdad ja mida peaksid asendama jne. Kui lähed kuhugi spordiklubisse trenni,siis ära karda treeneri käest nõu küsida,nemad aitavad alati:) aga usun,et nad räägivad seda sama juttu,mis mina. sest nagu kõik treenerid nii ka mina,oleme läbinud selle alase koolituse:)
Jõudu ja jaksu sulle ja ära anna alla,isegi siis kui kaal ei hakka kohe langema või vahepeal jääb stoppama. See kõik võtab aega ja aasta pärast näed kindlasti väga häid tulemusi:)
 
sai või leib? 07. mai 2007, kl 14.33
ole aus ja vaata mida Su nn võileib sisaldab? saia? leiba? eelista leiba ja võid ära pane vaid näiteks salatileht ja juustu on tegelikult kasulik süüa aga seda ei pea poole sentimeetrine kiht olema. majoneesi võid ka (lahjat muidugi) peale määrida pisut. ning siis peale veel kurki, tomatit, porrut, sibulat, tilli vms.

ja kohe on suur-suur võileib aga kaloreid mitte märkimisväärselt
 
mailiis 07. mai 2007, kl 16.50
1. trenn
Tundub, et su trenn on liiga ühekülgne. Mägni rohkem distantsiga, 3 km tee intensiivse jooksuna, ülejärgmisel päeval aga 6 km aeglase jooksuna jne. Kusjuures poleks paha ka vahepealsetel päevadel nt veidi võimlemis ja venitusi teha, pool tundi rattaga sõita või veidi ujuda taastava trennina.
Jutud rasvapõletuspulsist...nojah, treenerid ei selgita ka tihti asjade tagamaid ja ma ei viitsi pikalt pulsi, aja, kalorite, anaeroobse/aeroobse läve ja lihaste toonuse põhimõtteid selgitada.
Trennid võiksid jagada 3-4 rühma:
1. suure intensiivsusega lühikese kestusega trenn
2. keskmise intensiivsusegau. 40 min trenn (ei tohiks väga hingeldama võtta)
3. madala intensiivsusega pikk trenn (rasvapõletustsooni oma) - sobib kiirkõnd, rahulik ujumine/rattasõit. Selline trenn ei vaja pikka taastumisaega.
2. Söömine. ISe tunnistad ju ka, et sul pole söömise üle erilist kontrolli. ÜSna hea on võtta üks nädal, kus sööd enam-vähem nii nagu tavaliselt ja kõik üles kirjutada. Siis saad isegi aru, mis on valesti ja mida oleks võinud ära jätta. Juustuleivad on kindlasti päris sur kaloripomm ja need võiks üldse menüüst välja jätta, samamoodi igasugused pirukad ja koogikesed. 1 piruka asemel võib ju süüa mitu puuvilja. Vali selliseid toiduaineid, mis sulle midagi juurde annavad ja sa teed õige valiku (taimsed rasvad, valgud, vitamiinid ja mineraalid, kiudained jms)
 
nipi-tiri 07. mai 2007, kl 17.51
kats, kus asud?
Kui Pärnus võta ühendust. Võiks koos midagi ette võtta.
mari.syda@mail.ee
 
kats 07. mai 2007, kl 18.22
tallinnas asun. ja aitäh kõigile soovituste eest!
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!