Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Kaaluklubi
kaloriarvestus (+ rasvad, süsivesikud jne)
 
natuke ülekaalus 08. mai 2007, kl 11.33
Kuidas arvestatakse vajalikku päevast rasvade, süsivesikute, valkude, kiudainete vajadust?
Olen 35 a N, istuv päevane töö, 2x nädalas natuke trenni ja väga palju rohkem ennast ei liiguta :)
Sooviksin ca 3-4 kg kergemaks saada väikese dieediga.
Tänud kes viitsivad kommenteerida!
 
Utka Fjodor 08. mai 2007, kl 12.33
1600 kcal päevas kuu jooksul. umbes 5 kilo saad maha. "patustada ei tohi" , ole järjepidev.
 
. 08. mai 2007, kl 12.36
ma vist sureks bälga 1600 kcal'ga, praeguseks kellaajaks olen juba ligi 300kcal tarbind (3näkileiba 13%toorjuustuga, suurem banaan, pool suurt topsi maitsestama jogurtit maasikamoosi segasin sisse) ja selline tunne et pole veel nagu sööma hakanudki :)
 
koma 08. mai 2007, kl 13.01
kle, sa . oled ju täiega näljapajukil! selleks kellaajaks peaks sul kõva kolmandik päeva kaloritest juba söödud olema. kui kõik õhtul sisse pugid, siis suredki nälga. söö nende näkileivakeste asemel kausitäis putru, kaloreid saad vähem ja kõht püsib kauem täis.
 
koma 08. mai 2007, kl 13.21
lisan veel, et ise olen praeguseks ära söönud ~1300 kalorit (lõuna on söödud). õhtusöögiks ja ooteks jääb ~400-500 kalorit, peale 5 eriti süüa ei taha, vahel võtan mõne õuna. dieeti ei pea.
 
punkt2 08. mai 2007, kl 13.28
see on nii individuaalne, mina näiteks olen terve päeva koolis loengutes, saan vabaks kell kuus ja ei kujuta ette, et siis enam ei söö. siis just võtan mingi praeteema. arvestades, et ma magama kell 12 lähen, siis pole vist hullu ka. igaüks saab ikka aint vastavalt oma eluviisile süüa, kuigi nii, nagu sa koma ütlesid on kasulik tõesti.
 
. 08. mai 2007, kl 14.00
vabandust aga mulle ei sobi kui ma tangin kõhu hommikul täis ja siis istun tööl oma täis kõhuga, mu seedimine ei tööta normaalselt kui ma liikuda ei saa. söön seeest terve päeva väikeste vahedega - sahtli asemel on mul sahver :) ja õhtuti ei pugi vaid söön kergemaid asju lihtsalt. ja putru, koma, söön ma muidu igal jummala hommikul juba aastaid täna lihtsalt juhtus vahele jääma.
 
inga 08. mai 2007, kl 14.07
on siis nii arusaamatu et mõni sööb siis kui kõht tühi on mitte siis kui kaalujälgijate raamat käseb sobiliku aja olevat. pealegi on see ju ammu teada et õhtuti söömise "paksukstegev" efekt on müüt.
 
koma 08. mai 2007, kl 16.42
kes siin kaalujälgimisest ja õhtuse söömise müütidest rääkis?
omast arust kirjutasin üsna selgesti, et peale viit EI TAHA süüa. pole mingites ettekirjutustes kinni. ja tänased kalorid lugesin ka lihtsalt huvi pärast üle, sest sattusin siit ühe teema kaudu fittesti lehele. söön ikka siis, kui kõht tühi ja luban endale ka isusid. näiteks paar päeva tagasi jõin ära väikese pudeli konjakit ja täitsa õhtul. nüüd siis sain paksuks!

. - ei halvusta kuidagi sinu toitumisharjumusi, aga sinu siinkirjutatud menüü järgi peabki sul ju kõht tühi olema (ehk siis pole nagu sööma hakanudki), sest sa polegi ju midagi söönud.
 
:) 08. mai 2007, kl 16.54
Mul kohe üldse ei tule päevas 1600kcal täis.Tuleb kuskil 650-1000kcal päevas. Kõht on täis ja hea olla:)
 
. 08. mai 2007, kl 20.35
koma, minu jutu point oligi see et neid kaloreid lugedes saab mul juba poole päeva peal see norm täis ja "lugemise järgi" peaksin siis nälgima ülejäänud aja. pooldan arvamust ei kui süüa AEGLASELT ja natukenegi jälgida mida ning lõpetada siis kui kõht täis on mitte tidu maitset nautides edasi pugida, siis tohutu kaalutõus ei tohiks ohustada küll.aga sams ei tea võibolla olen mina loll et nii arvan:)
 
koma 09. mai 2007, kl 12.31
seda ma ei tea, kas sa oled loll või mitte :)
ma arvan, et pigem mitte - kui sa mõtled ja arutled, siis on lootust :)

söön ise suurema osa päevasest toidust kuni lõunasöögini, õhtuks jääb veerand või isegi alla selle. ja lõunat söön ka suhteliselt vara - hiljemalt kl 1 päeval. olen märganud, et kui jätan hommikusöögi ära või söön liiga vähe ning ka lõunasöögiga "koonerdan" - et siis jagada kaloreid ühtlasemalt - siis olen kusagil kl 3 paiku juba nii näljane, et söön raudselt üle ja valimatult. samas tekitab selline ülesöömine uimasust ja siis ei jaksa ka õhtupoole midagi enam teha. olen oma praeguse "reziimiga" rahul. võin endale korralikku hommikusööki lubada küll, sest tegelikult alustan oma päeva võimlemisega ja seedimisega mingit probleemi ei ole. ülesöömise ja liigse täiskõhuga kindlasti pistmist ei ole. õhtuti käin trennis või jalutamas, hilisema söömise järgi ei tunne lihtsalt vajadust.
 
Kiks 15. mai 2007, kl 19.34
Kes see krdi Utka Fjodor on et igale ühele ütleb 1600 kcal, mis on täiesti vale!! sjeesh

Siin on Harris-Benedict formula valem kuidas arvutada kaloreid
BMR on baasainevahetuseks vaja minevad kalorid

Women: BMR = 655 + (9.6 X wt in kg) + (1.8 X ht in cm) - (4.7 X age in years)

saadud arv tuleb korrutada aktiivsusega

Sedentary = BMR X 1.2 (little or no exercise, desk job)
Lightly active = BMR X 1.375 (light exercise/sports 1-3 days/wk)
Mod. active = BMR X 1.55 (moderate exercise/sports 3-5 days/wk)
Very active = BMR X 1.725 (hard exercise/sports 6-7 days/wk)
Extremely active = BMR X 1.9 (hard daily exercise/sports & physical job Or twice per day training, i.e marathon, contest etc.)

Ning kaalus alla võtmiseks tuleb lahutada kas 500kcal või 20% koguarvust.

Olge lahked..
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!