Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Kaaluklubi
kole paks ja loll
 
liiga suur 05. oktoober 2009, kl 13.36
Alustan sellega et olen 165 cm pikk ja 85-90 kg ( ikka üles ja alla võtan).
Olen alati olnud tüsedam ( terve suguvõsa selline) kuid peale sünnitust läks asi puhta hulluks ära.
Sünnitasin kui olin 18 ning enne rasedust kaalusin 70kg ,eks vahle mõned kilod rohkem ja siis jälle vähem. Sünnitama minnes kaalusin 87 kg ning mõned päevad hiljem peale sünnitust kaalusin 70 kg jälle ja ma olin esimest korda õnnelik oma kaalu üle.
Mees ka teatas,et olen suhteliselt kena ,kuid eks muiduf peaksin veel kilosid kaotama. Viis päeva peale sünnitust hakkasin iga päev lapsega jalutams käima 5 km , kuid sõin ikka nii nagu alati olin söönud, ei midagi eriti tervisliku. Ühel päeval avastasin et olen 75 kg ja 6 kuud hiljem kaalusin juba 80kg hakkasin rohkem jalutamas käima lapsega ning üritasin ka toitmist muuta ning kaal peatuski nii kauakskui liikusin ja sõin saasta ( no ei maitsenud see söök ) salatid,maitsetamata kohupiim, kala ja vett peamiselt. Aga ei suutnud mina nii toituda ja elada ning menüü läks jälle selliseks nagu ikka : hommikul u 3 võileiba juustu ja vorstiga ning piimaga kohvi või tee, lõunaks soe lõuna ( supp või praad ) ning õhtuks kas siis mitte midagi või saiakesed või võileivad või siis mingi mu jama mida kodus oli. Ühel päeval teatas mees et kui ma saledaks ei saa jätab mu maha. Nuttsin ja ulgusin nagu lollakas sest olin niigi õnnetu oma kaalu suhtes ning hakkasin siis sööma hommikuks väikese topsi jogurtit, lõunaks õuna või natuke kala või kana ning jõin palju vett ja õhtuti kui väljas käisin ei söönud endam pitsat ja burgerit nagu teised vaid hakkasin suitsetama ( ei ole iial suitsetaja olnud ) kuid mind hämmastas et söögi isu oligi kadunud ja võttsingi alla paari n'dalaga 5 kg ,kuid siis ühel õhtul vääratasin ja sõin jälle nagu ennem ning lõpetasin suitsetamise sest ei taha ju suitsetaja ka olla. Mees jättiski maha mu kui laps oli 8 kuune. Õgisin nii palju kui suutusin ja siis jälle üritasin kaalu langetada kuid tulutult. Olin masenduses ja õnnetu sest riide djäid aina väiksemks ja isutsin lapsega ainult kodus kuid nüüd kui laps 1,5 aastane olen tuttvunud paljude toredate meestega kes ütlevad et olen väga ilus...armas neist kuid ma ei usu hästi seda ja ükski mees pole väärt sellist paksu naist nagu mina olen. Ma tahakasin võtta kaalust alla ja oma eluga edasi minna aga ma lihtsalt ei oska. Olen kogu aeg lapsega kodune ( hoidjaid talle pole ) ningliigutamise mõttes saaksin jah iga päev käija nt kiirkõndi tegemas kui ta vankris magab kuid mulle valmistab probleemi kõige enam toitumine,et mida millal ja kui palju süüa ??? Ma olen harjunud kogu elu nii valesti sööma et eks väga raske on ka muuta oma menüüd kuid kuskilt tuleks ju alustada. Väikesest saati on olnmud meil alati praetud ja väga rasvased söögid ja pitsa kuulub ka iga nädal menüüse ,et ma lihtsalt ei oskagi teisit süüa....ei oska.....
Eks iseloom ole ka nõrgukene muidugi. ma olen alles 20 ja nii kole ja paks aga ei taha olla ju selline. Mees leidis endale teise naise väikese lapsega ja ütles mulle " mulle meeldivad väikesed lapsed kuid nende emad peavad ilusad ja saledad olema selleks et ma nendega koos oleksin" see tegi mulle nii haiget...ja ma tahan ka olla ilus ja sale ....
Väga vabandan et selline halamine tuli aga ma pidin selle endast välja kuidagi saama...ei ole inimesi kellega saaksin sellest rääkida.....
Kes vähegi viitsib....äkki jagate nõud kuidas teha algust kaalu alandamisega, mida siis täpsemalt süüa...millal ja kui palju...?
Kõik kommentaarid on teretulnud :)

Päikeselist päeva teile :) !
 
no 05. oktoober 2009, kl 14.07
proovi alustuseks jätta ära ainult õhtusöök. Kohe ei ole ju ka vaja totaalselt oma menüüd muuta. Võid ikka lubada oma lemmikuid pitsat ja muud, aga hommikupoole. Õhtul kui nälg väga piinab, siis mõni muna ja puuvili, taimeteed või vett. Kolm esimest päeva on raske, edasi juba kergem.
 
n 05. oktoober 2009, kl 14.56
Söö lõunaks rohkelt nt 300g liha või kala või kana köögiviljadega ning salat ja õhtusöök jäta ära, hommikusöök olgu ka tugev. Nii saab organism vajalikud ained kätte ning õhtul polegi hundiisu. Püüa õhtul söömise asemel trenni minna, ehk ema või keegi hoiaks last.
 
hmm 05. oktoober 2009, kl 15.18
Järsku oleks kõigepealt vaja psühholoogi abi, kuna selgelt oled viibinud vaimselt vägivaldses suhtes ja seda ikka päris noores eas.
 
liiga suur 05. oktoober 2009, kl 15.31
tänan :)
Alustan juba tänasest, jätan õhtusöögi ära :)
 
musticas 05. oktoober 2009, kl 17.19
tere

äkki oleks sul tarvis mõnda sõbrannat kellega rääkida ja koos seda rasket teed minna? kui oleksid nõus msnis suhtlema siis võta minuga ühendust. vahepeal on hea, kui on keegi kellega suhelda ja ka koos kasvõi kaalu alandada.
 
hmm 05. oktoober 2009, kl 17.22
Samas mina just ütleks, et ära täielikult õhtusööki ära jäta, vaid vali selle asemel midagi kerget. Pigem tee endale 1 või 2 päeva nädalas millal pizzat süüa saaksid.
 
liiga vana 05. oktoober 2009, kl 17.44
Siis on veel üks võimalus - leida selline mees, kellele meeldivad paksud. Mulle meeldivad, aga ma olen liiga vana Su jaoks.
 
liiga suur 05. oktoober 2009, kl 17.49
Liiga vana : Ega ma seda meeste pärast ka ainult ei tee, eks ikka tervis ole üks kõige olulisemaid asju , kuid kes meist ei tahaks kena olla ka :)

aga tänan
 
liiga vana 05. oktoober 2009, kl 17.58
Ma olen kuulnud miskitest mererohust pressitud tablettidest. Selle neelad alla koos veega ning see paisub sees suureks, täidab su mao kenasti ära, et tekib täiskõhu tunne ja ei pea enam mingit pizzat kugistama õhtul. Uuri apteegist, ehk saad abi sellest.
 
kcal 05. oktoober 2009, kl 18.01
Ega pizzat ei kugistata näljast, naljanina.
 
ka 20 05. oktoober 2009, kl 18.09
Hmm...Ma usun, et Sa peaksid alustama väikestest sammudest.

Esiteks tõesti jäta ära õhtusöök (ma kardan, et äkki üks muna või paar juurvilja võivad viia ka teise ja kolmandani ning lõpuks rämpsuni?). Ürita mitte süüa 3-4 h enne magamaminekut. Selle asemel asjata kodus: korista, tegele lapsega, õpi-tööta, tee iluprotseduure (käi vannis, tee maske jne). See tekitab mõnusa tunde. Ja tõesti, mõned esimesed õhtud on rasked, kuid ürita sellest reeglist hambad risti kinni hoida. Ütlen enda kogemusest, et see aitab ning pärast mõnda pingutatud õhtut on palju-palju kergem ning saad õhtusest näksimisest lahti.
Teiseks proovi IGA oma toidukorra juurde lisada juurvilju (tomat-kurk toorelt, lillkapsas-brokkoli aurutatult, toorsalatid jne, ükskõik mis maitseb). Isegi pitsa juurde võta suur ports toorsalatit. See annab Sulle vitamiine ning teeb kõhu täis, siis Sa ei jõuagi nii palju halbu asju süüa.
Kolmanda sammuna ürita vähendada oma menüüs nn halbu asju: sai, saiakesed, koogid, küpsised, rämpstoit. Saiakeste asemel söö teraleiba rikkaliku kattega (lehtsalat, light merevaik, juust, sink, tuunikala, lõhefilee, muna, vürtsikilu jms, variante igale maitsele ja oi kui palju). Kui Sa tõesti ei suuda saiakestest, saiast, makaronidest jne loobuda, siis ürita neid süüa hommikupoole.
Ja nii see vaikselt läheb....Tee väikseid muudatusi ja anna endale aega! Sa oled tubli ja saad sellega hakkama! Ja üks asi veel: kui Sa libastud ja mõni päev valesti ja palju sööd, siis ära selle pärast muretse. Meil kõigil on selliseid päevi. Järgmine päev ürita lihtsalt tagasi ree peale saada ning kõik on korras!
Edu Sulle ja usu endasse, saad hakkama :)
 
kringel 05. oktoober 2009, kl 18.10
Võiksid ennast registreerida http://www.kaalukad.ee/foorum seal on päris mitu neid, kes ca 20-50 kg on alla võtnud, kirjutavad oma menüüsid üles(personaalteemade all) ja on muidu mõistlikud inimesed. arvan, et sealt saad palju head uut infot ja saad üleüldse teada, mida veel on võimalik süüa peale praetud toitude või mis iganes asjade. ise sain sealt näiteks innustust uusi (tervislikke) retsepte proovida ja üleüldse oma toiduvalikut laiendada. tundub nagu nüüd oleks poes palju rohkem valida. ma varem lihtsalt ei viitsinud teada neid muid asju :D
Sinu puhul peaks asi ikka kergemini minema, kui vanematel inimestel, sest su "terve elu" on olnud veel väga lühike. need harjumused, mis sul on, on veel lihtsasti muudetavad. pole vaja karta. lisaks veel see, et õigesti valitud tervisliku toiduga harjub kiiresti ära ja varsti enam ei tahagi seda nö rämpstoitu. sinu eelnevad nö dieedid on ikka suht ebatervislikud olnud, sellisel asjal lihtsalt pole mõtet. Pm iga päev praetud toit või iga päev ainult 2-3 sorti köögivilju on samaväärselt kehv valik. Toite peab kombineerima, valikut suurendama, paratamatult sa PEAD vaeva nägema, aga mitte sellega, et pead ennast pizzast eemale hoidma, vaid sellega, et pead uusi toite tundma õppima ja proovima, sest tervislik toitumine on algajale keeruline, kuna ei koosne ainult kapsast. varsti see polegi enam vaev, õpid ära. Nagu lugema õppiminegi.
Ps. pole hullu, et sa noorena imelikku mehesse armusid. need mehed, kes sinda ainult 50 kg armastavad on värdjad. õige mees on sinu kõrval ka siis kui oled 100kg ja ta aitab sul kaalust alla võtta(kuna ülekaal on ikka tervisele kahjulik),toetab sind ja innustab, mitte ei ütle, kle võta alla või muidu.....krt...kahju, et sulle selline värd sattus.
Igatahes edu sulle ja võta seda toitumise muutust juba praegu kui uue elu algust, mitte nii, et siis kui sale oled, siis algab uus elu. teoreetiliselt peaksid sa hakkama sööma nüüd nii nagu sa saledanagi sööksid. või noh, tasapisi hakkad praegu sinnapoole liikuma.
 
m 05. oktoober 2009, kl 18.23
Õhtul söömataolemisega harjub ära varsti, ma olin ka selline õhtune sööja, aga praegu pole enam isugi. :) Ma sõin alguses õuna ja pirni ja porgandit õhtul, kui muidu ei suutnud. Nüüd kui tekibki kange isu millegi järele, siis luban endale, et hommikul söön! :D Kohe hakkab kergem.
Ja ära muretse, ma kaalusin ka 80 kilo kaks aastat peale lapse sündi, lihtsalt ei liikunud kaal, tegin trenni ja sõin väga vähe ja miskõikveel. :) Keegi ei uskunudki enam, et alla võtan... peale mu enda. :D Praegu olen 60 kilo.
Küll suudad sinagi. :) Põhiline on poest mitte rasvast/magusat toitu koju tuua. :D Siis on kiusatused koguaeg nina all. Muidu pead ainult poes end ületama.
Ja osta hästi palju igast puuvilju koju, nendega harjutab end alguses ilusti näiteks võileibadest lahti. :)
Positiivset pealehakkamist sulle! :)
 
treener 05. oktoober 2009, kl 23.58
Kõigepealt muuda oma suhtumist. Kõik tervislik ja lahja toit ei ole halb. Su maitsemeel on lihtsalt harjunud rasvase ja kaloririkkaga. Harjumusi saab muuta, vaja on püsivust ja tahtejõudu. Kui end ületad ja kuu aega tervislikult toitud, kasvõi algul vastumeelselt, siis kuu lõpuks on su maitsemeel juba nii muutunud, et ei tahagi enam rämpsu ja tervislik hakkabki maitsema.

mõned lihtsad võtted:
1. Osta koju ainult tervislikke toiduaineid ja 1-2 päeva normi ulatuses, et ei tekiks õgimist.
2. Suurenda füüsilist koormust (pikemad ja kiiremad jalutuskäigud lapsega nt), see paneb ainevahetuse tööle ja toodab ka heatuju hormoone
3. Valmista toitu ja söö teadlikult. Mõtle, mida sisse sööd ja mida see su kehale annab. (Näiteks porgand hea jume ja parandab nägemist)
4. Hoia alati käepärast puu- ja juurvilju. Kui tekib nälg, söö neid!
5. Naerata ja usu endasse! :)

Sa saad sellega hakkama! Ja usu mind, pärast on ka palju lihtsam muid asju elus saavutada, mitte tänusellele, et sale oled, vaid et said hakkama!
 
treener 06. oktoober 2009, kl 00.03
veel üks nipp. Mõtle ennast juba ideaalvormi! Kujutle täpselt palju tahad kaaluda ja milliseid riideid kanda. Visualiseeri seda pidevalt ja pane ka eesmärgid kirja ning tee väike kava, nädala lõikes.

Näiteks eesmärk langetada kaal 12-daks oktoobriks 1 kg, selleks lisan füüsilist aktiivsust ja söön rohkem puu ja juurvilju ning loobun rämpstoidust ja maiustustest. 1 nädal, pole ju palju. Pea ka toidupäevikut ning pane kõik toidud kirja, mida sööd!

Lühiajaline eesmärk paneb sind kohe tegutsema :) Edu!
 
liiga suur 06. oktoober 2009, kl 09.36
tänan, olen täis positiivset mõttlemist ja valmis tegutsema. Eile jättsin siis oma õhtusöögi ära ja hea on olla et sain sellega hakkama. Jah, treener sul on õigus et lühiajaline eesmärk on parem.
 
treener 06. oktoober 2009, kl 12.01
Tubli oled! Näed, ühe päeva eesmärgiga said juba hakkama! Super! Nii edasi ja saavutad kõik mida tahad. Määra ka tänase päeva eesmärk. Lisa sinna juurvilju, puuvilju ja vähenda toidukoguseid ning premeeri ennast pika jalutuskäiguga, ilus ilma ka täna! Usu mind, nädalaga kaotad nii vähemalt 1-2 kg.
 
kuidas mina salenesin 06. oktoober 2009, kl 13.00
esiteks õhtusöögi ära jätmine on laus lollus!!! Miks, sest kui sa õhtul ei söö võid murduda ja dieet võib luhtuda. ja sa ei pruugi ennast ka välja magada. kuid hea uni on vajalik et kaalu alandada. ja kui tunned vaadust magusa jägi, siis söö seda hommikul, mitte lõunaajal või õhtul.

Minu iganädalane toitumine on selline:

hommik.
musli jogurtiga (müsli röstitud ja jogurt magus) annab energiat ja rahuldab magusavajaduse. ja kuna veel magusat süüa, kui mitte siis kui on hommik ja terve päev tegutsemist ees.
kohvi ja nutella saiad, Kuid selline hommikusöök on korra nädalas.
või siis hommikupuder, moosiga.
võileibadeks kasutan raama crem bonjuri ( võib olla valesti kirjutatud) tomati või kurgi, sibula võ paprikaga.
ise vali mis rohkem maitseb

Vahepalaks.

Rosinad, pahklid, puuviljad

Lõuna.

liha ja värskesalat. ei mingeid kartuleid ega riisis makarone tatart. salati kogus on ülekaalus taldrikul. lihast eelistan kala, kana veise liha´(kartul riis tarat makaron, tulevad siis taldrikule kui lisaks kõndimisele, käin nt jõusaalis ( jutub harva kuid siisksi) või ujumas (juhtub tihedamini) sest see annab kehale energiat jätkamaks päevatöödega) juurde joo piima või keefiri.

õhtuoode,

puuviljad, juurviljad

õhtu,

kodujuust, tomati kurgisalat maitsestatud jogurti majoneesiga ja kaks keedetud muna. kui see ära tüütab siis teraleib ramaga jälle juustu max 2 viilu.

Hilisõhtu,

kui nälg alguses väga kimbutab, võta beebiporgandid endale parimaks sõbraks. paprikaviil või muu JUURVILI, sest puuvili sisaldab fruktoosi ja seda ei ole hea enne tuttuminekut tarbida.

Ahjaa, peale pikka ja väsitavad liikumist olen lubanud endale klaasi magusat mahala (mureli oma nt) see annab energiat, mitte ei ladestu rasvadena.

joon palju teed ja vett, hommikuti ikka kohvi piimaga ka.
Last mul veel ei ole, kuid saksa lambakoer on ja käin ka temaga jalutamas. olen muretsetud sammulugeja ja päevas kõnnin taga üle 22 tuhanse sammu maha.

varem kaalusin 70 kg ja nüüd 58 kilo. plaan on veel 4 kilo maha saada, kuna siis olen oma meeter 61 juures ideaalses kaalus. selle kaaluvahe saavutasin 5 kuuga.
ei ole tead mis teps kiiresti kuid ei eki ka seda jo-jo efekti. ja sellest on saanud minu elustiil. hea on olla ja koer ka rõõmsam:D ahjaa, kui saad toidukorrad regulaarseks, nt iga toidukord omal kellaajal oleks see lisa boonusena kaalu alandamisel. vb saavutad minu tulemuse siis kiiremini.

soovin edu ja kõike paremat. peamine on see et tahad ennast muuta enda ja lapse pärast mitte mingi mehe pärast!
 
kuidas mina salenesin 06. oktoober 2009, kl 13.05
aa üks asi veel, katsu iga 4 h järel midagi suhu pista. toidukord ei pea olema üüratu taldrikul. tähts on süüa tihedalt väikeste portsionidaga kui korraga ja palju
 
liisu 06. oktoober 2009, kl 13.12
JA kui oled kasvõi paar kilo maha saanud, premeeri ennast millegi ilusaga, osta midagi ilusat või käi juuksuris, säti ennast rohkem, Koos säraga hakkavad teised ka rohkem su muutust nägema.
ka näiteks 5 kilo on supersaavutus, vaata 5 kilost veekanistrit, uskumatult suur, või tassi koju 5 l vett toidupoest, hullumeelselt raske.
edu!
 
mina salenesin teisiti 06. oktoober 2009, kl 13.26
Mulle oli õhtusöögi ära jätmine just kõige lihtsam, sest sõin hommikul ja lõunal kõhu väga korralikult täis. Iga 4 tunni tagant süüa ei saa, sest olen seda tüüpi, et kui söön, siis palju. Kui ei söö, pole probleemi.
Treenima hakkasin õhtuti hoopis :D. Nüüd olen ülirahul!
 
treener 06. oktoober 2009, kl 13.38
eks inimesed on erinevad ja parim viis kaalu langetada ja hiljem seda hoida tulebki katsetades...
See üremeerimine on ka hea. Näiteks kui sööd vähem, siis säästad ka raha ja võid selle sama raha asemel midagi mõnusat osta endale...mõnusa kreemi või uue pluusi...
 
liiga suur 06. oktoober 2009, kl 14.59
Niih, ma ei te anüüd küll kui õieti või valesti olen täna tegutsenud kuid tegi nii :

Hommikuks 2 röstitud saia õhukese viilu juustuga ( isu oli nii meeletu ja midagi muud kapis eu olnud ) ning suur tass suhkrtuta teed....hommikust sõin siis kell 10.

Paar tundi hiljem läksin ja kõndisin 6 km maha, ikka suht kiire tempoga ning käisin poes ära ja ostsin lõunaks süüa.

Lõunat sõin 14.30 ning menüüs oli : 200g peedi küüslaugu salatit, üks suur hakitud porgand ning tuunikalasalatit . Selle salati sisse panin ohtralt sibulat, paprikat, kurkki, muna , soola ja pipart natuke ning 1 supilusikas majoneesi ja üks karp tuunikala õlis ja teien karp vees.
Salatit sõin 3 supilusikat ja kõrvale sõin ühe viilu rukipala ( no nii värske ja hea oli see )

Peaks mainima ,et kõht sai ikka päris täis kuid kõhus ei ole sed raskust mis tavaliselt on peale lõunasööki mul . Ega see söök teab mis hea ei olnud aga ma harjutan ennast sellise kraamiga nüüd :D

Ostsin poest ka sutsukana , mis sellest teha võiks ?
Homme hommikuks kavatse puttru süüa ja eks siis edasi paistab mida nuputan välja. Täna õhtuks plaanin süüa veel kas ühe õuna või natuke mingit kerget salati. Sööngi enam vähem alati samal kella ajal ja tahan nüüd süüa ilusti 3 korda päevas.

Kõige raskem katsumus on alles täna ees, õhtul lähen välja ning siis pean igasugusest jamast toidust ennast eemale kuidagi hoidma ....

Siiani olen tänase päevaga rahule jäänud ja väga positiivne et nii palju abistajaid mul siin on :) Kindlasti võtan kõigi nõu kuulda .
 
n 06. oktoober 2009, kl 15.10
Tubli oled. Väike tähelepanek: teinekord, kui ostad tuunikala õlis, siis poleks mõtet enam majoneesi salatisse panna, pigem tilk oliiviõli (virgin oil) - see on hoopis kasulikum!
 
liiga suur 06. oktoober 2009, kl 15.14
Jätan meelde. Lähen otsin lähipäevadel selle õli poest ülesse. Eks see majonees ole see vana hea harjumus veel :P
 
mina 06. oktoober 2009, kl 15.23
Minul aitas toidu kõrvale vee joomine. Enne jõin alati mingit magusat mahla või morssi või keefiri. Ikka pool liitrit vähemalt toidukorra juurde. Nüüd joon enamasti tavalist vett või värskat. Ja kohe kõvasti. Annab täiskõhutunde kui magu vett täis on.
 
maie 06. oktoober 2009, kl 15.42
Kaasajal propageeritakse hoopis vedeliku tarbimise ja toitumise lahutamist. Enne sööd ja poole tunni pärats jood :D
 
abistajaks 06. oktoober 2009, kl 16.08
liiga suurele
Kallikene, Sa oled ju veel nii noor:) Ära muretse, et liiga suur oled. Kahju muidugi, et mees nii Sinuga käitus. Aga mingu ja olgu õnnelik.
Mina juba naine üle 40. Kahe lapse sünnitamise vahel kaalusin 54 kilo.
Kui kunagi kaalusin 70, siis mees muudkui korrutas, et paks- paks. Trenni minna raha polnud(tema versioon).

Nüüd olen 80.-st alla saanud kuidagi niisama, 75-le.
Tahaksin veel alla võtta.
Mis teha, alati ei lähe nii nagu tahad. Aga jõudu Sulle ja oled tubli!
 
Miinus 10 kilo 06. oktoober 2009, kl 16.29
Olen mina alla võtnud. Seda küll pika aja jooksul - neli kuud, aga ma ei kiirustagi. Tahtsin vaid öelda selle õhtuse söömise kohta. Öeldakse, et saleduskuur peab olema niisugune, et sa saaksid selle järgi elada kogu ülejäänud elu. Sest meil paksukestel tuleb arvestada sellega, et niipea, kui me režiimist välja läheme, tõuseb kaal jälle (see on nagu joodikutel, et kui nad ühe pitsi võtavad, siis enam ei saa pidama)

Sellepärast kahtlen, kas on mõtet pingutada, et õhtul mitte süüa. Ega sa eluaeg ikka ei jaksa nii elada. Mina näiteks söön küll õhtul 19:00 ka 19:30 vahel. Aga püüan mitte süüa süsivesikuid. Söön õhtul keedetud juurvilju (mitte lisada palju soola) või näiteks paprikat hakklihatäidisega (minu lemmik!) ja sinna kõrvale kohupiima maitserohelisega, või maitsestamata jogurtit maitserohelisega (siis kastme kujul). Kõhu saab täis (muidugi mitte punnis täis) ja hea on olla.

Muuseas on minul puuviljadega niisugune lugu, et mitte miski ei tee mind nii näljaseks, kui puuvili. Nii et mina söön puuvilja pigem vähem kui rohkem.

Ja rasvadest päriselt ka ei tohiks loobuda. Kõiki toiduaineid peab saama. Loomulikult pole organismil vaja selliseid asju nagu friikartulid, tulisoolased suitsuvorstid, suhkrused (või sünteetiliste magustajatega)sünteetilised joogid jne.

Aga üldiselt edu sulle ja sa oled nii noor, et küll sa endale uue mehe ka leiad. See endine oligi loll!
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!