Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Kaaluklubi
maksa puhastus
 
N51 25. aprill 2011, kl 11.28
Kuna kaalu palju siis perearst soovitas maksa puhastus kuur läbi teha. Kuna kohe küsida ei osanud, oskab teist kkegi öelda miks on vaja ülekaalu puhul maksapuhastada. Soovitage ka lihtsaid maksa puhastus dieete või muud.
 
anni321 25. aprill 2011, kl 11.33
talvel jooksul on maksa kogunenud igasugused mürkained, mis ei lase kehal normaalselt funktsioneerida, kaasaarvatud toitu normaalselt seedida, millest ka ülekaalulisus. Siit lihtne maksa tegevust toniseeriv akupunkti soovitus:
 
N 25. aprill 2011, kl 12.25
Maksale on kasulik toore kõrvitsa söömine, arbuus ja kindlasti ka banaanid.

Mingit puhastust kui niisugust pole küll vaja teha, tuleb lihtsalt (ja mitte ajutiselt vaid igavaseks) loobuda keha kasutamisest prügikastina. Pann viska ära, friikartulid palun teadvustada mürgina ja ongi kõik.
 
Mina 25. aprill 2011, kl 12.28
Maksa ja sapipõie läbivoolutus
Maksa puhastamise all peame silmas maksa ergutamist, et väljutada kõiki temasse ladestunud rasvu, vana kolesterooli, sapikivialgeid, mürke, ravimijääke ja mürgiseid jääkaineid. Tõenäoliselt ei avalda miski, mida te teete (sealhulgas käärsoole puhastamine), üldisele tervisele suuremat toimet. Siiski on äärmiselt tähtis, et te puhastaksite käärsoole enne maksa puhastamist. Maks väljutab kõik ained sapijuha kaudu soolestikku. Kui soolestik on ummistunud, imenduvad jääkained vereringesse ja võivad tekitada äärmiselt halba enesetunnet. Just sel põhjusel alustavad kõik „imearstid“ alati soolestiku puhastamisest (vt 3. peatükki). See on keha kõikide teiste puhastuste eeltingimus ja võib loomulikult kohe tekitada märkimisväärset tervenemist. Paljude inimeste jaoks, eriti neil, kes pole varem maksapuhastust teinud, on esmatähtis võimalike kivide pehmendamine. Enne maksa mürgitustamist kasutatakse selleks taimetinktuuri, mis on valmistatud kibedast õislehikust (Phyllanthus niruri), hortensiajuurest ja toruõielise vesikanepi (Eupatorium fistulosum) juurest. (Me räägime sellest segust põhjalikumalt neerude puhastamise jaotises.)
Viiepäevane puhastus on dr Richard Schulze soovitatava maksa/sapipõie läbivoolutuse variatsioon ja enamik inimesi otsustab selle kasuks. See on nii mahedatoimelisem kui ka täielikum kui ühepäevane puhastus. Selle mürgitustamise kohta üksikasjaliku teabe saamiseks lugege keskuse Detox Center veebilehte www.jonbarron.org, kuid ma teen allpool seal kirjutatust ka kokkuvõtte. Maksa/sapipõie läbivoolutus koosneb viiest omavahel seotud osast ja teil tuleb läbi teha kõik viis osa.
1. Hommikune uhtmisjook. See on programmi tuum. Segage mikseris kokku 280 g ükskõik milliste värskete tsitrusviljade mahla (sobib ka viljaliha sisaldav värske õuna- või viinamarjamahl), üks sidrun, üks küüslauguküüs (suurendage iga päev kogust ühe küüne võrra), üks supilusikatäis oliiviõli (suurendage iga päev kogust ühe supilusikatäie võrra), ingveritükk (ligikaudu 2,5 cm pikkune) ja 280 g puhast vett. Programm töötab põhimõttel, et te ei anna kogu eelneva päeva jooksul oma organismile rasvasid. See võimaldab sapil maksas ja sapipõies koguneda. Seejärel joote hommikul hommikuse uhtmisjoogi, mis sisaldab ainukest rasvakogust, mis te päeva jooksul tarbite (1–5 supilusikatäit oliiviõli sõltuvalt sellest, mitmes läbivoolutuspäev teil käsil on). See paneb maksa ja sapipõie ennast sõna otseses mõttes välja väänama, et õliga toime tulla – maks ja sapipõis pigistavad välja neisse kogunenud rasva, kolesterooli, pehmenenud sapikivid ja mürgid. Puhastus tugevneb järk-järgult iga läbivoolutuspäevaga. Viimasel päeval, kui te tarbite viis supilusikatäit oliiviõli (korraga pool tassi õli), väänab see maksa ja sapipõie tõeliselt tühjaks.
2. Maksatee. Tee aitab kaasa läbivoolutusprotsessile, kuid aitab ka vähendada ebamugavustunnet või iiveldust. Võtmetaim on selles tees võilillejuur – üks teadaolevalt tugevaim lipotroopne taim, mis uhab rasvaladestused maksast välja. Teiste taimede hulka, mis te võite heast maksateest leida, kuuluvad ingver, küüslauk, kaneel, suure takja (Arctium lappa) juur ja osjad (Equisetopsida). Vahetevahel tees olevad muud taimed, näiteks harilik leesikas, petersellijuur ja kadakamarjad, on väga kasulikud neerudele.
3. Maksatinktuur. Tinktuuris sisalduvad taimed on üliolulised selleks, et aidata maksal taastuda ja uueneda. Teine kasutegur on see, et tinktuur aitab märkimisväärselt vähendada maksast vabastatavat väikese tihedusega lipoproteiini (LDL), niinimetatud halba kolesterooli. Olulisemate taimede hulka kuuluvad piimaohakas, võilillejuur, katuka (Picrorhiza kurroa), nimetatakse mõnikord ka india piimaohakaks), artišokk ja punapeedi lehed. Mõned tinktuurid sisaldavad ka parasiitidevastaseid taimi, näiteks koirohtu ja kreeka musta pähklipuu koort või juuri. Koos hommikuses uhtmisjoogis sisalduva küüslauguga ajab see segu teie organismist välja peaaegu kõik parasiidid.
4. Kaaliumileem. Kaaliumileem on täpselt see, millele ta nimi viitab – suure kaaliumisisaldusega leem. Selle peamine eesmärk on tagada suur kaaliumisisaldus, et vähendada paastumise ja elektrolüütide kaoga seotud võimalikku pulsi kiirenemist. Selles on samuti ütlemata suur kogus küüslauku, mis aitab puhastada maksa ja soodustab parasiitide väljutamist teie kehast. Põhikoostisosad on kartulikoored, värske peet, sibulad ja 50 küüslauguküünt.
5. Dieet. Teie viiepäevasesse puhastusse on ülikasulik kaasata kahepäevane toortoidu- ja kolmepäevane puuviljapaast. Veelgi parem on teha viiepäevane tooreste puuviljade ja rohevetika paast. Igal juhul vältige kõiki rasvu, et maksimaalselt tugevdada hommikuse uhtmisjoogi „väänamisefekti“.
TEINE PUHASTAMISVÕIMALUS
Neile, kes ei taha teha maksa täispuhastust, on olemas aeglasem ja lihtsam variant, mis annab teile raskuseta 70–80%-lise kasuteguri. Võtke kolmekümneks järjestikuseks päevaks oma igapäevasesse menüüsse lihtsalt üks tass toorest riivitud peeti, mis on segatud oliiviõli ja sidrunimahlaga. Samuti on nõutav igapäevane maksapuhastustee joomine. Soovitatav on kasutada ära üks pudel maksatinktuuri.
Mis teid ootab?
Kui te olete nii meelestatud (ja te peaksite olema), uurige maksa ja sapipõie läbivoolutuse ajal oma väljaheidet. Kontrollige seda „kivide“ suhtes. Maksast pärit sapp annab mõnedele kividele iseloomuliku rohelise värvuse, kuid otsige ka musti, punaseid ja pruune kive, samuti verd sisaldavaid kive. Puhastamise ajal pole sugugi erakordne, et mõnedel inimestel väljub ligikaudu 2000 kivi. Olge õnnelikud, sest mida rohkem kive te väljutate, seda tervemaks te saate. Te võite leida ka jääksaadustega segunenud määratlemata arvu tillukesi valgeid „kolesteroolikristalle“. (Märkus. Sageli muutub oliiviõli seedetraktis väikesteks „seebipärliteks“ ja paljud inimesed ajavad need väikesed pärlid segamini tegelike kividega.)
Kui te siiski ei leia midagi, ei tähenda see, et läbivoolutamine ei toimi. Paljudel inimestel ei ole sapikive, kuid neil on maksas mürkained ja need eemaldatakse. Lõppude lõpuks pole tähtis see, mida te näete, vaid see, kuidas te ennast tunnete. Oodake, kuni puhastamisest on möödunud paar päeva ja hinnake siis tulemust. Kas teie kehakaal langes? Kas te tunnet ennast kergemalt ja puhtamana? Kas teie tajud elustusid? Kas toit maitseb paremini? Kas värvid on erksamad? Kas hingamine on pisut kergem ja hingamisteedes on vähem lima? Need on reaalselt tuntavad tulemused, mida teil oodata on.
 
... 25. aprill 2011, kl 12.33
ülekaal tähendabki seda, et su maks ei tööta korralikult...
apteegis on müügil preparaat essentsiale forte, kasutusjuhendis on kirjas, kuipalju ja kuidas...
 
treener(isehakanud) 25. aprill 2011, kl 13.19
kogu selle eelneva jura ainsaks heaks soovituseks on friikartuleid mitte süüa... muu on küll täielik jamps.
 
to mina 25. aprill 2011, kl 16.13
Palun ära levita oma tõlkevigadega teksti internetis. Maksapuhastuses kasutatakse maarjaohakat, mitte piimohakat (ing. k. milk thistle otsetõlge - eesti keeles ei ole tegemist sama taimega! Palun jälgi taime ladinakeelset nimetust.).

Ps. Mina eelistan siintoodud Schulze maksapuhastusele iga kell Hulda Clarki oma - alla 100 ml õli korraga võttes on raske piisavat sapivoolu saavutada.

Huvilistel googeldada "liver flush"
 
to to mina 27. aprill 2011, kl 19.48
Tänan tähelepanu juhtimast, aga ega mina seda kokku kirjutanud. See on väljavõte raamatust "Imeliste arstide õpetused" Seal on palju muudki huvitavat. Soovitan soojalt.
 
SS. 17. veebruar 2012, kl 03.14
astelpaju mahl aitab
 
liia 17. veebruar 2012, kl 04.57
Kas kuskil sanatooriumites või terviselaagrites kah seda tehakse,oleks huvitav teada.
 
käärsool 04. detsember 2013, kl 09.51
Kuidas siis käärsoolt puhastada? Punkt 3-s ei olnud sellest juttu nagu lubatud.
Kas kohvi võib samal ajal juua?
 
palun 09. detsember 2013, kl 08.56
Palun ärge hakake maksa uhtumist tegema tsitruse mahla ja õliga (liver flush). Tegemist on täieliku jamaga. Netis on jah pildid ja puha, kus mingid rohelised kivikesed tulid kakades välja aga tegelikkuses ei ole need tükid midagi muud kui õliklombid, mis tsitrusega kõvaks on muutunud. Lugesin, et üks skeptik korjas need tükid kokku ja viis laborisse. et teada saada, mida need sisaldavad ja oligi, õli ja sidrunimahl natuke moondunud kujul. Kahjuks tegin ise ka selle lolluse enne läbi kui hakkasin pikemalt uurima ja kahetsesin. Ärge seda viga korrake.
 
RK 24. aprill 2014, kl 13.41
Maksa puhastus on just kevadel väga oluline kõikidele inimestele.Jääkaineid ja mürke täis maksaga on seotud ka silma,südame,aju,sugunäärmed,liigesed ,neerud.

Puhastadest maksa saame ka nendele vaegustele leevendust ja saavutame ka suure energia taseme kehas.
Peale maksa puhastust imenduvad kõik toitained ja vitamiinid ka täielikult organimi,mis suurendab veelgi heaolu ja tervisliku seisundit.

Toit ja maitsetaimed mis puhastavad maksa on
Koriander
Kurkum
Maarjaohaka seemned.
Küüslauk
Avokaado
Hommikul juua tühja kõhu peale sooja sidruni vett.

Mina saan oma ökoloogiliselt puhtad koriandri ja maarjaohka seemned internetist tellides.Seal on ka palju soodsam kui siit kohapealt ostes.Seemneid ostes tuleb palju odavam,kui mingitesse kapslitesse juba pandud need samad seemned ,jahvatatud kujul.

Maarjaohaka seemned
http://www.iherb.com/Frontier-Natural-Products-Organic-Whole-Milk-Thistle-Seed-16-oz-453-g/30960

Maarjaohaka tinktuur (alkoholivaba)
http://www.iherb.com/Nature-s-Answer-Milk-Thistle-Alcohol-Free-1-fl-oz-30-ml/5159#p=1&oos=1&disc=0&lc=en-US&w=gaia%20herbs%20milk%20thistle%20seed&rc=881&sr=null&ic=15

Koriandri seemned
http://www.iherb.com/Frontier-Natural-Products-Organic-Whole-Coriander-Seed-16-oz-453-g/30976#p=1&oos=1&disc=0&lc=en-US&w=coriander%20seed&rc=158&sr=null&ic=3


Kes pole sellelt lehelt varem tellinud,nendele kehtib ka esmatellijate sooduskood QJW586 Esmatellija saab allahindlust 5-10$ vastavalt ostukorvi summale.
Eestisse postikulu ainult 4$ ja kaup on kohal u 2 nädalaga.
 
e 24. aprill 2014, kl 22.51
Aga liv52,kuidas sellega? Kunagi oli küll paljudele abiks.
sverdelleee 30. aprill 2023, kl 20.17
Kaalu alandavad tabletid - https://euhealth24.com/et/drug/xenical-generic Kokku kaotasin ma 12 kg ja see võttis mul vähem kui kolm kuud.



Toimetatud 1 kord(a). Viimati sverdelleee 30.04.2023 20.30.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!