Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Kaaluklubi
Kaaluabi.ee vs tap.nutridata.ee
 
kahekümpine 11. jaanuar 2012, kl 22.02
Tere ilusat hilisõhtut!

Mure selline, et mina ei saa aru, miks inimesed kasutavad kaaluabi.ee teenuseid kui on olemas täiesti tasuta tap.nutridata.ee programm, mis tundub olevat palju täpsem kui kaaluabi.ee analüsaator (endal kontot ei ole, aga sealse foorumi postituste järgi tundub lihtsamate jaotistega olema, ei analüüsi nii põhjalikult). Samuti jäi mind pikaks ajaks kummitama kaaluabi.ee "toitumisnõustaja" kohutavad 1200 kcal päevamenüüd siinsamas Delfi Naisteka artiklites...

Saan aru, et ma teen siin kõva karuteene kaaluabi.ee saidile, aga no kurat, kuidas saab sellist jama promoda üldse, et 1200 kcal päevamenüü?? Ausalt öeldes olen ma NII pahane, et lausa silme eest võtab mustaks. Ja naised teadmatusest veel järgivad ka neid nõuandeid... Ma ausõna korraldan varsti mingi aktsiooni!
 
teine kahekümpine 11. jaanuar 2012, kl 22.15
täiesti nõus sinuga. eriti nende 1200 kcal menüüde koha pealt.
 
näss 12. jaanuar 2012, kl 00.08
Selle kalorihulgaga on täitsa jama, kui üritada toituda tervislikult... ma täna huvi pärast kasutasin fitness.ee kaloriarvutajat - olen pmst päeva läbi söönud (küll kindlatel kellaaegadel, mitte koguaeg jahvatanud), kõht on koguaeg täis olnud ja no ei tule kaloreid kokku... 1465 sain, aga peaks umbes 2000 saama. Häda kohe - millal ma siis veel peaks sööma???

H: täisterakaerahelvestest ja kliidest puder kuivatatud jõhvikatega, peale kõrvitsa-, päevalille- ja kanepiseemneid (piima ei kasuta, suhkrut ka mitte, ei tunne mingit vajadust - aga äkki peaks?)

VP: 1 õun

L: seljanka + 2 viilu rukkipala avokaadoga
VP: smuuti: kiivi, 1/2 banaani, 1/2 õuna, spinatit ja 1 apelsini pressitud mahl

Õ: tavaline heeringas (mitte marineeritud), ohtralt sibulat, kodujuustusalat (muna, kodujuust, oliivid, hapukurk, hapukoort veits) + viil rukkipala.

Tea, kas peaks hilisõhtuse söögikorra ka menüüsse võtma? no aga hilisõhtul küll enam 500 kcal ei taha süüa :S

Aga 1200 kalori propageerimine on tõsiselt kurjast!
 
Liispet 12. jaanuar 2012, kl 10.00
Ma olen mõlemat kasutanud. S.t. kasutasin kaaluabi 3-päevast tasuta pakkumist ja kaalusin juba ka tasulise teenuse tellimist, kui juhuslikult sama portaali foorumis sattusin nutridata peale. Mulle tundub, et kaaluabi on oma algbaasi just nutridatast saanud, sest paljud toiduained olid nimetuse poolest täiesti identsed. Kaaluabi pluss on see, et on olemas foorum, moraalne tugi teiste kaalulangetajate poolt, saab märkida oma vee tarbimist ja liigutamist. TAI süsteemi kasutades tuleb kõik muu mujalt hankida. Mina kasutan tasuta varianti ning käin siin delfi kaaluklubis moraalset tuge saamas. Võimalik, et paljud ei ole nutridatat lihtsalt avastanud. Kaaluabi reklaamib end korralikult ja hakkab silma.
 
kahekümpine 12. jaanuar 2012, kl 11.06
Kalkulaatorid on neil küll kindlasti teistsugused, minul annab kaaluabi päevaseks kaloraažiks 1600 kopikatega, nutridata annab ligi 2000, päris suur vahe...

Liispet, aga nutridata annab ka vee tarbimise ja liikumine on ka päevases kaloraažiarvutuses sees, kust selline kogemus, et seal ei ole?
 
Liispet 12. jaanuar 2012, kl 11.17
Ma täpselt enam ei mäleta, see oli aasta tagasi aga kas kaaluabis mitte ei ole mingi lihtne viis kuidas märkida, kui palju oled vett tarbinud ja kas oled päevase normi täitnud. Kas nutridatas on midagi sarnast, ma pole tähele pannud.

Liikumise osas on jah nutridatas võimalik oma aktiivsust määrata ja sellega seoses päevast kaloraazhi aga otseselt igapäevast trenni tegemist vist mitte, siis peaks iga päev kaloraazhi ümber arvutama? Kaaluabis sai vist jooksvalt kirja panna, kui palju liigutasid ja vastavalt sel konkreetsel päeval rohkem süüa.

Ma poel päris kindel, sest pole seal kaaluabis nii kaua käinud. Paranda mind.
 
Tepsu 12. jaanuar 2012, kl 11.23
Olen ka mõlemaga kuris ja 100% fännan nutridatat. Esiteks on see tasuta, rohkem toiduaineid nimekirjas, lihtsam ise lisada ja tulemuseks näitab tunduvalt rohkem andmeid. Nii liikumine kui vesi on olemas ja kõik
mineraalid ja vitamiinid samuti. Eristab ära head ja halvad rasvad ja näitab ka kolesterooli toidus. Ühesõnaga, näed täpselt mida vähendada või lisada, super.
Igati tänuväärne ettevõtmine on see nutridata. :) :)
 
Tepsu 12. jaanuar 2012, kl 11.27
ja veel, nutridatas saab samuti on füüsilist aktiivsust iga päev märkida, kas oled teinud kõva trenni, keskmise või kerge ja kui kaua. Paari näpuliigutusega saab iga päev teada oma päevase soovitusliku kaloriarvu, lihtne.
 
kahekümpine 12. jaanuar 2012, kl 11.47
Liispet, ei ole ainult aktiivsuse märkimine, vaid saad määrata tunnid, palju oled teinud näiteks rasket tööd, tantsutrenni või niisama näiteks kontoris istunud.

Isegi terve päev niisama olles saan mina oma kaloraažiks ligi üle 1900, samas kui kaaluabi annab kõigest üle 1600.
 
Liispet 12. jaanuar 2012, kl 13.06
Kas võib põhjus olla selles, et nutridata ei sea eesmärgiks kaalu alandamise vaid lihtsalt tervisliku ja tasakaalustatud toitumise, mida peaksid harrastama ka saledad inimesed. Kaaluabi paneb rõhu kaalu alandamisele ja seetõttu soovitab vähem süüa?

Mina näiteks tahan kaalust alla võtta, seega oma nutridata tulemuselt lahutan 500 kcal maha, et langus ka toimiks.
 
kahekümpine 12. jaanuar 2012, kl 13.41
Ei, Liispet, oled valesti aru saanud. Kui sa toitud tasakaalustatult ning kalorid täis sööd, siis kilod hakkavadki langema. Kui organismil ei ole millestki puudu ega midagi üle, siis hakkab keha suhteline koostis muutuma, rasvad lagundatakse. Selline kaalulangetus on küll veidi aeglasem, kuid püsiv. Kunagi ei tee muidugi väga palju paha mõnisada kcal vähem süüa, aga siiski ilma suure näljatundeta ja tasakaalustatult.
 
Liispet 12. jaanuar 2012, kl 14.22
See on mulle küll uudiseks.

Kopeerin lõigu lehelt toitumine.ee:
Kehakaalu säilitamiseks peab toiduga saadav energia olema tasakaalus kulutatud energiaga, kehakaalu alandamiseks peab energiakulu ületama tarbimise.

Sellest ma järeldan, et tuleks ikka vähem süüa, kui kulutad või nagu siin kirjas: kulutada rohkem kui sööd. Ja nutridatas saad sa arvutada oma PAV vajaliku toiduenergia + lisakalorid liikumisest. Ma saan aru, et sealne tulemus on kaalu säilitav.
 
kahekümpine 12. jaanuar 2012, kl 17.26
Ükski kalkulaator ei anna sulle 100% täpset arvu ning kaal ei ole tihti ainuke määraja, loeb ka keha koostis. Aga sa jäta siis paarsada kilokalorit söömata ning liigu rohkem, kui süda rahul nii on :)
 
Liispet 12. jaanuar 2012, kl 19.41
Ei, ega ma nii väga ennast ei pidanudki silmas. Selge see, et too kalkulaator eksib nii ühele kui teisele poole. Kaldusime vähe kõrvale teemast nutridata vs kaaluabi. Ma lihtsalt pakkusin, et kaaluabi rõhub enam kaalualandamisele ja nutridata lihtsalt tasakaalustatud toitumisele.
 
Rayanne 12. jaanuar 2012, kl 22.01
Olen ka mõlemat kasutanud, pooldan nutridatat. Kaaluabi kasutasin kolm päeva ja kordagi ei saanud normi täis, kahel päeval jäin üldse miinusesse. Esiteks, ei söönud ma kaloreid täis - see muidugi minu viga, olid kolm kiiret päeva. Aga trennid ja liikumine võtsid seal niipalju kaloreid maha, et mul ei jäänudki midagi järgi. Praegu ei kasuta enam kumbagi, ei ole aega ega viitsimist nii kaua arvutis istuda, et iga ampsu ja sammu arvutada, see võtab tohutult aega, eriti kui internet ka kiiremate killast pole.
 
kahekümpine 13. jaanuar 2012, kl 15.42
Rayanne, mul samamoodi, et ei jõua iga päev täita toitumispäevikut. Seega teen näiteks nädalas paar päeva "kontrolli", et mida ma siis suust sisse ajan :)
 
Nana 18. jaanuar 2012, kl 19.29
Mina avastasin ka eile nutridata. Minu arust pakub ta ka liiga suure kalorihulga päevaks.
 
Katy 21. jaanuar 2012, kl 12.36
Ma kasutan üldse kolmandat kohta: kehakool.ee/kam
Palju mugavam sisestada ja muud asjad ka juures.
 
K 21. jaanuar 2012, kl 21.27
Kangesti sarnane värk, juba ammu eksisteerivale,
http://www.tervislik.net/keha-arengu-monitooring,
aga mõlemad rohkem nagu mänguasjad, midagi eriti tarka
välja ei töö, lihtsalt saab täita ja ilusad värvilised tabeli. Nutritadal on asjalikult kõik välja toodud, mis üle, mis puudu, selge pilt, mida vähendada mida lisada, et tervislik oleks.
 
Mika 21. jaanuar 2012, kl 23.16
Ma siis ka täna tõmbasin omale selle uue. Muidu kasutan nutridatat. Aga väga meeldis kam. Kõik on lihtsalt edasiantud. Selge pilt. Äkki sa vaatasid valest kohast? Mul küll ütles väga konkreetselt, mida ma liiga vähe söön. Isegi, et mida homme süüa.
Väga meeldis. Tundub suur asi.. tervet programmi ei jõudnudki läbi käia. Enam ei jaksa tegeleda kah, homme vaatan edasi :)
 
mees 47 09. september 2019, kl 22.59
Kasutan nutridata.ee keskonna tasuta rakendusi, mille on loonud ülikooli dotsendid ja olen väga rahul selle keskkonnaga. Kui endal on ajud peas, siis saad just endale sobiva andmebaasi luua oma isiklikest retseptidest. Tore, et riik rahvale tasuta midagi nii head pakub! Soovitan kõigil seal teha üks proovinädal, kus kogu suhupistetav kraam kirja pannakse ja tagasiside saadakse. Õpin seal iga päev midagi uut!
tepere 17. november 2020, kl 09.37
Kaalu alandavad tabletid - http://tonzes.com/slimest.htm Kokku kaotasin ma 18 kg ja see võttis mul vähem kui kolm kuud.
 
viimasele 28. november 2020, kl 12.21
Ükski tablett ei tee imesid, veel vähem aitab kaalust alla võtta.
Ainult loll usub sellist jama...
Kaalu aitab langetada regulaarne normaalne toitumine ja aktiivne liikumine (kasvõi kõndimine).
Isiklikust kogemusest kirjutan:
Kuna mul istuv töö kodukontoris, siis iga aastaga lisandus mõni kilo. Lisaks on mul megaaeglane ainevahetus.
Lõpuks sai mõõt täis, hakkasin iga hommik ja iga õhtu kõndimas käima (tund aega) ja see ju tasuta kõigile.
Toitusin regulaarselt. 4 kuuga kadus 16 kg ja 4,5 kuuga oli 18 kg läinud.
Ei mingit imerohtusid, imeretsepte vms...
Olen suutnud oma kaalu säilitada pea 3 aastat, vanus varsti 40. Ei aja näpuga ainult tervisliku toidu järge: vahel tarbin alkot ja söön rämpsu ka... Võimalusel käin 1-2 korda trennis- jumping.
Vahepeal kiire ajagraafiku tõttu üritasin joosta (noh, et aega kuluks vähem), see oli viga... koormas keha liigselt ning siis hakkab organism n.ö rasva hoopis säilitama mitte kaotama, lisaks suutsin oma hüppeliigest kuidagi vigastada (ise küll ei tea, kuidas) ning mu liikumine oli 2 nädalat tugevalt häiritud.
Kasutan ka Nutridata varianti, Elisa elamus on samuti ilmselt selle baasil tehtud.
Ja proovinud olen erinevaid, aga jäänud ikkagi nutridata, kuna see tasuta ja kõik, mis vaja on olemas.
Kokkuvõtvalt: toitu regulaarselt, liigu ja küll see kaal ka alaneb... mingeid imerohtusid ei ole olemas...
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!