Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Kaaluklubi
Õunad
 
Kiudaine 30. oktoober 2017, kl 20.16
Tere!

Muutsin hiljuti oma menüüd seoses seedimise probleemidega, kõht hakkas alati pärast söömist valutama ning arst soovitas kiudainete rikkaid toite tarbida vähemalt 2 kuud järjest ja vaadata, kas läheb paremaks.
Olen nüüd nädal aega tarbinud igasuguseid putrusid, suppe, hoidnud eemale valgest jahust, suhkrust jne. Ja tõesti ongi parem, kõht käib korralikult läbi ja valusid ei ole.

Küll aga ühest asjast ma aru ei saa - õun. Alati kui õuna söön, hakkab kõhus raske ja igavesti mullitama, samuti gaasid. Tekkiski küsimus, millest see tuleneb. Üks õun päevas ei sisalda ju nii palju suhkruid, et soolte tegevust peaks pärssima, seega ma ei saa aru, mis asi mul nende õunadega on. Hakkas lihtsalt huvitama ehk keegi teab, miks sedasi minna võib.
Igal juhul õunu enam ei tarbi, aga jõle kahju on, sest nad on kiudainete rikkad ja maitsvad vahesnäkid.

Kui keegi viitsib, siis võiks rumalale seletada. Samuti võiks soovitada, millega asendada, sòön kuivatatud ploome ja aprikoose, aga kuidagi liiga magusad.....

Suur aitäh :)
 
kopipasta 13. november 2017, kl 17.07
Õun sisaldab palju antioksüdante. Roheline õun sisaldab rohkem antioksüdante kui marjad. Aga see ei pruugi olla sinu kõhu parim sõber. See puuvili sisaldab palju fruktoosi, mida paljudel inimestel on raske seedida. Kui organism hakkab fruktoosi töötlema, siis tekivad gaasid. Kui sinul on õuna söömine puhitustunnet tekitanud, siis soovitatakse korraga süüa terve õuna asemel pool ja närida seda aeglaselt.

Kuivatatud puuviljad võivad olla küll hea vahepala, aga tekitavad puhitustunnet. Need sisaldavad palju suhkrut ja kiudaineid, mis seda tekitavad, kui need ei jõua korralikult ära seedida. Tulemuseks on gaasid ja selline tunne, nagu oleksid neljandat kuud rase. Kui sööd kuivatatud magusaid puuvilju, siis joo kindlasti piisavalt vett kõrvale ja liigu veidi, et puhitustunnet vältida.

Kui armastad neid puuvilju süüa ja puhitustunne on pidev probleem, siis soovitatakse süüa probiootikume, et parandada seedimist ja toitainete omastamist.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!