Aianurk
Tomat

Mari 21. märts 2011, kl 06.05
Kas on juba hilja panna tomati seemned mulda.Olen alles algaja aiapidaja ja tuttav ütles et taimed peavad juba olema vähemalt 10cm pikad.
alissandra 21. märts 2011, kl 08.27
Mina külvan tavaliselt 13-16 märts tomateid, aga tänavu jäin molutama ja just hetk tagasi külvasin oma tomatikesed karpi. Pole nad mul kunagi hiljaks jäänud. Meil öökülmad kimbutavad jube kaua kevadel, maha nagunii varakult istutada ei saa ja siis nad venivad toas ikka kohutavalt pikkadeks.
Kui kardad, et hiljaks jäävad, pane ainult varaseid sorte.

v 21. märts 2011, kl 10.24
Täitsa paras aeg on panna seemned mulda.

ee 21. märts 2011, kl 17.47
vaatan siin, et seeme mulda pistetud eelmine aasta 27 märts.

pole viga, 21. märts 2011, kl 18.01
Mari, oled algaja, aga kui tahad, mul jääb kindlasti taimi üle, aitaksin Sind.

Kus kandis elad?

Mari 21. märts 2011, kl 18.14
Pole vigale...........Aitäh pakkumast.Mul 8 taime 2 cm pikad ja eile panin veel 2 sorti topsi .Ega ma rohkem vajagi kokku kui 15 tk.Naaber pidi andma 2 pipart ka.Tundub ikka et polegi puusse pannud nende seemnete mulda panekuga.Aitäh abi eest

mina 21. märts 2011, kl 18.34
kasutan ka pisut teemat :P
mul on nn toatomatid kasvama pandud. nüüdseks ca 8 cm pikad ja 8 tükki. pidid sobima kasvatamiseks potis ja aknalaual. mitu ma potti jätan - kas üks ei jää liiga hõre? kas teda pügama ka peab? väetama? üldiselt ma keemilisi väetisi ei salli ega kasuta. millal ma nad ümber istutan?

v 22. märts 2011, kl 09.35
Istuta ümber eraldi pottidesse kasvõi kohe pott 20 cm,pügama ei pea,väetada võib orgaanilise väetisega,mis on pudeliga müügil,väetamist alustada peale juurdumist.

ei osta kunagi käägiviljadele väetist. 22. märts 2011, kl 13.49
Kui ostad kala ja tekib pesemise vett, ongi väetis. Teed lapsele koogel-moogelit, pesed vähese veega nõu ja vee valad väetiseks. Munakoored jätan ööks vette, kastan sellega.

algaja aiapidaja 22. märts 2011, kl 20.33
Mina olen poti tomati taimedest huvitatud, ei saanud kuidagi ise selle ettekasvatamisega hakkama. Kellel üle on võib pakkuda

. 23. märts 2011, kl 11.23
potti ikka 1 taim. kasvab ilusti laiali ja mina olen pidanud neid alati ka natuke toestama.
mul on amplites ja riputataud, siis seon oksad lihtsalt riputusaasade külge.
väetan ka kalaveega ja hästi õrna kanakaka veega jms.

mina panen tomatid alati nii, et pikeerida saaks aprilli alguspäevil. kasvavad kiiresti, aga ei veni nii välja nagu varmpandud. pealegi ei tea täpselt millal ilm istutada lubab. palju hullem on nende veninud taimedega mässata. mul on nii olnud, et 2/3 olen pidanud mulla alla matma ja 1/3 saab siis ilus taim. istutan tomatitaimed ka üsna sügavale, siis pole suvel kuivamist karta, kuna sügavamal püsib muld niiske ka siis, kui pealmine kiht on tuhkkuiv ja taimed saavad ikka oma niiskuse kätte.

Sibul 23. märts 2011, kl 11.39
Mina ootan ikka noore kuu ära, enne kui seemneid mulda hakkan panema. Seega saavad minu tomatid külvatud sel aastal 3. aprillil. Pauksoni raamatu järgi on sobilik aeg tomatitele 1.-2. aprill. Varasematel aastatel olen ka märtsis pannud, aga liiga pikaks on veninud, enne kasvuhoonesse istutamist.

kat 23. märts 2011, kl 13.37
Sellest pole hullu kui ka välja venivad. Siis istutan nad pikali, latv põhjasuunas ja augu põhja üks värske räim ( masu-aeg ju, ise söö räim, räime rapped tomatile mulda).
Lõunapoole ajab ta ennast püsti ja mullaalune vars vütab juured alla ja tuleb väga ilus ja matsakas taim.

....... 23. märts 2011, kl 23.38
Tänavu läheb lumi jaanipäevaks, nii et aega küll !

metsamemm 26. märts 2011, kl 18.07
Rohenäppudele ära anda pikeerimisealisi tomati taimi: Supper marmande. S.Pierre. Betalux. Monimaker ja Põõsas kirstomat. Juhtus nii, et sai teisi palju ja kahju minema visata. Kui on huvilisi asun Lasnamäel.

Eveli 26. märts 2011, kl 23.15
Metsamemm.
Võtan rõõmsalt taimed oma hoole alla. Minagi asun lasnamäel. Palun saada oma kontakt leppyk@hot.ee aadressil.

Kuidas poputada tomatit 12. september 2024, kl 01.05
Ükskord elas Vene luuraja kes oli tuntud oma kavaluse ja külmaverelisuse poolest. Ühel päeval anti talle salajane missioon kasvatada raskesti kasvatatavaid tomateid. Luuraja teadis et see ei ole tavaline ülesanne need tomatid olid tuntud oma kapriissuse ja viljelusnõuete keerukuse poolest. Ta alustas nagu kõik teised aednikud seemnete istutamisest ja hoolikast kastmisest. Kuid hoolimata tema pingutustest keeldusid tomatid kasvamast. Luuraja otsustas siis oma lähenemist muuta. Ta hakkas taimi jälgima täpselt nagu oma vaenlasi öösel ja päeval märkides üles iga väikseimagi muutuse. Ta lasi pinnast analüüsida, uuris ilmastiku mustreid ja isegi vestles teiste aednikega et nende saladusi teada saada. Lõpuks kui kõik traditsioonilised meetodid olid ebaõnnestunud, mõistis luuraja, et peab kasutama oma spetsiaalseid oskusi. Ta hakkas tomatitega rääkima. Iga päev sosistas ta neile saladusi, mida ta oli oma missioonide käigus kogunud parimaid luuretrikke peidetud salasõnu ja isegi mõned KGB saladused. Tomatid hakkasid lõpuks kasvama hämmastades kõiki. Kui keegi küsis kuidas tal see õnnestus vastas ta: "Tomatid on nagu luureoperatsioonid sa ei saa neid kunagi alahinnata. Nad vajavad erikohtlemist ja peavad tundma et nad on osa millestki suuremast." Ja nii sai Vene luurajast mitte ainult edukas aednik vaid ka esimene kes kasvatas maailma kõige raskesti kasvatatavaid tomateid, lihtsalt saladusi jagades.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!