Mina ei ole küll mingi õpetaja, aga elukogemused on mind õpetanud.Kelder on mul väga hea,st.et veel augustis ei ole seal mu kartulitel idusid.Need aga, no ütleme paar korvitäit, mida plaanin aeda maha panna, toon kolm-neli nädalat enne panekut tuppa.Siis tulevad panekuajaks ilusad valged idud välja.Pikad väljaveninud idud pole kah head,need saavad ikka paneku ajal kannatada ja siis kasvatab kartul ikkagi uued eod mulla all.Kartulikastid panen lõõri äärde ja katan kindlasti mõne teki või vana jopega, et oleks pime.Maha panen ikka siis kui muld soe.Külmas mullas pole mingit kasu,ei ta kasva.Panen siis kui toomingas aia taga õitseb.Ja õitseb ta oma kaks kolm nädalat,nii et seniks on maa kah juba soe.Suured kartulid võib pooleks lõigata küll, aga peab vaatama, et pooltele jääks ka silmakoht mõlemale.Ütlen seda seepärast,et kui on hästi pikergune kartul,on tal silmad ühes otsas,tuleb lõigata pikuti.Minu kogemus aga näitab,et kui paned maha suure kartuli,kasvab sellest suur põõsas ja alla tuleb palju mugulaid.Paned maha kribu,saad ka kribu tagasi.Sellele "kle"-le aga- keegi pole sündides tark,ikka tuleb küsida.Oma kommiga jätad mulje,et sinu kartulid tulevad kahvliga kausist.