Aianurk
kurkide kasvatamine tünnis

terts 16. aprill 2016, kl 21.40
Palun kogemusi,kes on kasvatanud kurke tünnis. Alustades sellest,et kuidas need õlitünnid seest puhtaks saada. Ja kuidas edasi tegutseda, mida täiteks panna jne.
Agne Tamm 17. aprill 2016, kl 09.20
Pole kasvatanud, aga kasvatatakse ka perliidi sees jne, augud p6hja ja tynn keemiaga puhtaks, kas pesupulbri v6i muu keemiaga, loputa jne @ra unusta kastmist......

teadja 17. aprill 2016, kl 17.46
mina kasvatan kogu aeg. aga mul on 300 liitrine tünn, mille kõige põhja viskan juba sügisel oksi, lehti, niidetud muru, aga katsun nii et umborhujuurikaid siiski ei pane, ühesõanga kõike mis mädaneb. sinna peale käib kõik toit mis suust kõrvale jääb või raisku läinud on. sinna peale turvas ja kõige lõpouks muld. vahepeale olen visanud tuhka ja munakoori ja hobusesõnnikut, mis annab altpoolt kenasti sooja. kevadel istutan sinna meetrise ringi peale kaheksa või kümme kurgitaime ja siis nad sealt mööda tünni allapoole ronivad, mis ronivad kole kaugele, need kinnitan jälle nii tagasi, et hakkavad tünni tagasi ronima. kasvatan juba mingi neli aastat, naabrid ei jõua ära imestada, mis imetegu ma küll oma kurkidega teen. aga tulevad kenasti, kuid lahtise taeva all on oht et tugev vihm peksab noored taimekesed katki, siis olen väikese katuse peale meisterdanud, mille siis jälle ära tõstan kui vihmalootust pole.
õlitünnid tuleks puhtaks põletada, st. väike lõke sisse ja las põlevad kõik jäägid ära.
Agne Tamm 17. aprill 2016, kl 18.39
Kas need sinised plasmasstynnid?? Vihmavee jaoks meil

terts 20. aprill 2016, kl 14.19
Aitäh, teadja! Aga kui nüüd edasi mõelda sügise peale, kui suur kurgisaak koristatud on, mis siis edasi, kas see tünnitäis jääb uut kevadet ootama või on see vaja tühjendada ja kevadeks uuesti täita? Või toimib see tünn edasi kompostrina, mida natukehaaval täidad?

Merle Rätsep 21. aprill 2016, kl 10.02
See mis tünni põhjas on kõduneb ja ei pea tünni tühjaks tegema.Kevadel uut komposti peale lihtsalt.

teadja 22. aprill 2016, kl 20.31
kui ei ole kurkidel olnud mingit haigust küljes, siis võib kõik tünni sisu jätta järgmiseks aastaks. minu jaoks jäid sinised tünnid väikeseks, st. viis tünni reas oli kehvem variant kui praegu üks suuremast suurem. talvega täidan mina tünni kuni ääreni. kurgid istutan ka siis kui seda sodi on ääreni täis ja sügiseks on kogu kupatus vajunud kuskile 20-30 cm alla poole, aga kurkidel pole selle vastu midagi öelda olnud! ikka muudkui mühinal tulid isegi eelmisel suvel kui oli üsna kehva ilmastik

aa 24. aprill 2016, kl 19.29
kust saada sellist hea läbimõõduga tünni. mul paar tünnikest olemas, aga sinna hädaga 4 taime paneks.

teadja 27. aprill 2016, kl 09.40
bauhofis ja k-rautas kuni 300 liitrised veenõud - kui raha peale tige olla

imelikud inimesed 28. aprill 2016, kl 20.25
see ju täpselt sama mis kompostihunniku otsas kurki kasvatada. Ma kasvatan ka kõrvitsat sedasi. Pole migit tünni vaja osta kalli raha eest. Teine moodus - sobivasse kohta kepid ringina maasse ja nende vahele "tünni" sein kas pajuvitstest punuda või aiavõrgust keerata.
Põhjast umbse tünni puhul tuleb valvas olla, et liigne vihm kogu kupatust ära ei uputa, sest kurk veetaim kindlasti ei ole.

Kats 26. mai 2016, kl 15.09
Tere teadja! Tekkis veel selline küsimus kas teed sinna tünni sisse ka augud ja kui siis millise kôrguse peale. Omal just need ôli tünnid puhtaks pôletatud ja väljast üle värvitud.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!