mina kasvatan kogu aeg. aga mul on 300 liitrine tünn, mille kõige põhja viskan juba sügisel oksi, lehti, niidetud muru, aga katsun nii et umborhujuurikaid siiski ei pane, ühesõanga kõike mis mädaneb. sinna peale käib kõik toit mis suust kõrvale jääb või raisku läinud on. sinna peale turvas ja kõige lõpouks muld. vahepeale olen visanud tuhka ja munakoori ja hobusesõnnikut, mis annab altpoolt kenasti sooja. kevadel istutan sinna meetrise ringi peale kaheksa või kümme kurgitaime ja siis nad sealt mööda tünni allapoole ronivad, mis ronivad kole kaugele, need kinnitan jälle nii tagasi, et hakkavad tünni tagasi ronima. kasvatan juba mingi neli aastat, naabrid ei jõua ära imestada, mis imetegu ma küll oma kurkidega teen. aga tulevad kenasti, kuid lahtise taeva all on oht et tugev vihm peksab noored taimekesed katki, siis olen väikese katuse peale meisterdanud, mille siis jälle ära tõstan kui vihmalootust pole.
õlitünnid tuleks puhtaks põletada, st. väike lõke sisse ja las põlevad kõik jäägid ära.