Kompostimisel on jah, väikesed nõksud sees, et tuleks ikka lõpuks tore sõmer muld haisva plöga asemel. Kui vaid ühel inimesel on köögijäägid ja muud rohelist kraami mitte eriti, siis ei pruugi asi ehk õnnestuda. Kui just mitte kasutada lisaks ostetud kompostturvast ja kompostikiirendajaid ja muud sellist.
Põhilisteks asjadeks tavakompostimisel on, et komposti läheks erinevad kihid kraami, et õhk käiks läbi, niiskust oleks piisavalt, et asja tuleb regulaarselt segada-sonkida, et nö. protsessid läheks õigetpidi käima, ei tekiks käärimist või roiskumist ja et rotid ei teeks samal ajal sellest nurgast omale gurmeerestot.
Võib teha laudadest, võib mõne põhjata tünni panna, võib ka lihtsalt mingist peenema auguga võrgust toru keerata. Peaasi, et on mugav seal aegajalt seda kõike segada ja hiljem väljakühveldada.
Aegajalt võib ehk mõnest pargist kotiga lehti ka tuua, et oleks, millega seda kõike segada?
Need odavamad plastikomposterid on muide jamad. Kipuvad peale krõbedamaid talvi siiski meiemail murenema jne. Aga noh, 3-5 aastat peavad needki vastu.